پيوند به سايت ها و وبلاگ های  سکولار دموکرات

دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی برای حزبی آینده نگر

پيمان نامهء عصر نو

فصل نامهء «گيتی مداری»

<<< پيوند به سايت پنجمين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران >>>

توجه: شمارهء دوم «گيتی مداری»، فصلنامهء حزب سکولار دموکرات ايرانيان، منتشر شد>>>

تأسيس: 14 امرداد 1392                                    تاريخ انتشار:  دوشنبه 26 و سه شنبه 27 تير 1396 ـ  17 و 18 جولای 2017

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوریعلا 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. ما به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم» مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

خویشاوندی ملی را از دست دادیم

شکوه میرزادگی

امروز برای من، با خبر درگذشت مریم میرزاخانی، ستاره درخشان ریاضی جهان، با اشک و اندوهی بسیار شروع شد. نه او را دیده بودم، نه خویشاوندی خونی با او داشتم، و نه از نزدیک می شناختمش، اما از سال 1994، که برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی شد با عشق و علاقه کارهایش را تعقیب می کردم؛ دخترک ریزنقشی که کنار رییس جمهور وقت آقای رفسنجانی ایستاده بود تا به اصطلاح مورد تشویق قرار گیرد. در حجاب اجباری فقط صورتش را می شد دید، با لبخندی که گویی کسانی را به طنز و تمسخر می گیرد، که زنان را نصف مردها به حساب می آورند. لبخندی که هیچوقت از صورتش محو نشد.>>>

(برای تصوير بزرگتر روی عکس يا «اينجا» کليک کنيد)

«زن نابغهء ایرانی» بودن، چیزی از رنج او نمی‌کاهد

نعیمه دوستدار

مریم میرزاخانی قله‌های پیشرفت و موفقیت علمی را با وجود تمام محدودیت‌ها در ایران فتح کرد؛ به گفتهء خودش خوش شانس بود که در دوران نوجوانی‌اش جنگ تمام شده بود و امکان تحصیل در مدارس خوب را داشت، اما یک زن بود و کلیشهء «زنان ریاضی نمی‌فهمند» را از نوجوانی شنیده بود. او اگرچه این کلیشه‌ها را زیر پا گذاشت و زندگی علمی و خانوادگی‌اش را خارج از مرزهای ایران بنا کرد، مرگش یادآور تبعیض‌ها و فشارهایی شد که زنان ایرانی فارغ از میزان شهرت و نبوغ و سواد و جایگاه علمی و اجتماعی تجربه می‌کنند.

دست آورد!

حمیدرضا رحیمی

همانگونه که علمای ما دارند کار خودشان را انجام داده و در ماجراهای مربوط به بول و غایط و سایر احکام، سخت دست و پا می زنند، علمای خاج پرست در آن سوی جهان هم، کار خودشان را می کنند و حتا گاه، در جهت تمایلات مؤمنین، دست به پژوهش و تحقيق می زنند!؛ لطفاً دندان (اگر هنوز دارید) روی جگر (اگر هنوز نفروخته اید) گذاشته و نخست یکی از علمای خودمان و مجاهدت های علمی وی را پس از ورزش سنگین دوره کردن تسبیح و بازی با انگشت بیست و یکم مبارک ملاحظه، و سپس به یک مستورهء شگفت انگیز در باب مجاهدت های علمای خاج پرست در بلاد کفر و زندقه، که در پی می آید، نگاه کرده و عمامه تان را قاضی فرمایید، اجرتان با گربهء مرتضاعلی(ع)!:

راديو فردا و تخريب اپوزيسيون

محمدرضا يزدان پناه (در فيس بوک)

پرسیده اند که چرا محمدرضا یزدان ‌پناه، به بهانهء انتشار مطالب سیاسی علیه حکومت اسلامی در فیس بوک اش، از رادیو فردا اخراج می‌شود اما مثلاً کامبیز حسینی می‌تواند به صراحت از حسن روحانی حمایت کند؟ ...کامبیز حسینی، این مجری و تهیه ‌کنندهء برنامه رادیویی «پارادوکس»، برای اینکه اثبات کند «حرفه‌ای» است، منتقدان را به برنامه‌های خود حواله داد و گفت که میزان برنامه ‌هایش است. بنابراین، فرصت خوبی است تا ببینیم آیا کامبیز حسینی در برنامه هایش از جمله «پارادوکس» که مدتهاست از رادیو فردا پخش می‌شود، «بی‌طرف» بوده و «حرفه‌ای» عمل کرده یا نه!

زندان اوین به جاذبهء گردشگری تبدیل می شود!

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پنجاه تن از سفیران خارجی مقیم تهران با حضور در زندان اوین از بندهای این زندان بازدید کردند. سفرای خارجی مقیم تهران با اظهار شگفتی از وضعیت سلول ها و رفاه و سرویس و خدماتی که به زندانیان داده می شود ابتدا تصور کردند اشتباهاً و به علت آشنا نبودن با آدرس محل وارد یک هتل دابل فایو استار (ده ستاره!) شده اند؛ اما مسئولان زندان آنها را از اشتباه در آوردند و گفتند: «درست تشریف آورده اید، اینجا زندان معروف اوین و از  جاذبه های گردشگری ایران است که بیشتر  گردشگران خارجی، بویژه  گردشگران آمریکایی و اروپایی، پس از ورود به کشورمان ترجیحاً چند ماه و حتی چند سال در آن اقامت می کنند!» سپس هوای دلچسب کوهستان اوین و جمع زندانیان خوشگذران در محوطهء ییلاقی زندان و استعمال قلیان و زدن چای داغ و خوردن فالوده و بستنی در سایه سار چنارهای زندان توجه سفرای خارجی را جلب کرد...

سکولار دموکراسی، تنها آلترناتيو برانداز حکومت اسلامی

اسماعيل نوری علا

در گفتگوئی تلويزيونی با عليرضا نوری زاده

من فکر می کنم که برای ایجاد آلترناتیو سکولار دموکرات در خارج از کشور، دو راه وجود دارد. یادم است که در یکی از کنفرانس هایی که دوستان دیگری در واشنگتن تشکیل داده بودند و از من هم دعوت کرده بودند و رفته بودم؛ یکی از سیاست مداران سرشناس ما، که نمی خواهم اسمش را بیاورم، در زنگ تفریح آن کنفرانس مرا صدا کرد و گفت: فلانی، من فکر می کنم تو زحمت بیهوده داری می کشی. با اینکه دوست ات دارم. گفتم چرا؟ گفت برای اینکه، به اعتقاد من، تا این امریکایی ها گوش ما را نگیرد و نکنند در یک اطاق، در را نبندند روی همهء ما، و نگویند که باید با هم اتحاد بکنید و بیائید بیرون، کار ما درست نخواهد شد. خوب این بلافاصله برای من تداعی کرد آن روندی را که به آن «چلبی سازی» می گویند>>>

فايل تصويری      فايل صوتی

بدون پای بندی به تصمیمات دموکراتیک

آزادی به استبداد می رسد

سام قندچی

موضوع رابطهء آزادی و دموکراسی ساده بنظر می رسد اما بسیار بغرنج است. مثلاً فکر کنید همه مردم یک کشور در رأی گیری آزادی شرکت کرده و تصمیم بگیرند هرکسی ارمنی تبار است، باید از کشور اخراج شود. چنین تصمیم تبعیض آمیزی را نمی شود دموکراتیک دانست هرچند بصورت کاملاً آزاد گرفته شود. امید است در آینده بیشتر به موضوع آزادی و دموکراسی بپردازیم که متأسفانه سی و هشت سال تداوم رژیمی که آزادی های ایرانیان را نه تنها در عرصهء سیاسی بلکه در عرصه های مختلف اجتماعی سلب کرده، به تصویر وارونه ای از آزادی و دموکراسی در ایران انجامیده، که حتی عده ای مدعی به اصطلاح دموکراسی اسلامی هستند!

ریچارد کاتم، حلقهء اتصال آمریکا با انقلاب ایران

گزارش بی.بی.سی

آیت الله خمینی روز هفت دی پنجاه و هفت در ویلای محل اقامت اش در نوفل لوشاتوی فرانسه میهمان غریبی داشت. ریچارد کاتم، استاد روابط بین الملل دانشگاه پیتسبورگ و نویسنده کتاب «ناسیونالیسم در ایران»، اولین چهرهء آکادمیک آمریکایی بود که با رهبر انقلاب ایران دیدار می‌کرد. آیت الله خمینی به پروفسور کاتم می‌گوید: «کار‌تر می‌رود اما میزان ملت آمریکاست. ما می‌خواهیم تمام بشر زندگی در صلح کند و ما با ملت حسن ظن داشته باشیم. کارهای کار‌تر ملت ما را به بدبینی به ملت آمریکا می‌کشد.» او می‌افزود: «شما باید چاره‌ای بیاندیشید.» ملاقات کننده، که خود از منتقدان سرسخت شاه بود، نیازی به این توصیه‌ها نداشت؛ او مدت‌ها بود که چاره کار را در کنار آمدن هرچه سریع‌تر آمریکا با مخالفان شاه می‌دانست و برای معرفی ابراهیم یزدی، دستیار آیت الله خمینی به مقامات دولت کار‌تر تلاش می‌کرد.

آنها که شرايط را درک نکرده اند

و بربرهائی که در تدارکی شوم اند

شمی صلواتی

در حالی که کمونیست ها. سوسیالیست ها، چپ ها، سکولار ها شرایط را برای تبدیل شدن به یک «صف واحد» هنوز درک نکرده اند، بربرها در تدارکی شوم اند و قرار است باد شومی را دامن بزنند که در آن خون جسد انسان ها را با خود در کوچه و برزن به هر دیواری بکوبد. امروز که اعتراضات و از همپاشی جمهوری اسلامی بیشتر از هر زمان ممکن است قدرت ها، برای جلوگیری از هر گونه تغییر، داعشی دیگر را برای ترساندن مردم نمایش می دهند؛ داعش جدید این بار با دامن و روسری!

اهمیت چالش پیرامون نظریهء ولایت

تقی روزبه

هنوز چندی از واکنش تند ناصر مکارم شیرازی به سخنان روحانی در بارهء منشاء مشروعیت ولایت ولی فقیه بر جامعه نگذشته بود که او، در اظهار نظر و یا حتی می توان گفت بیان فتواگونهء جدیدش،* سخنی بالکل متفاوتی بر زبان راند. این نوع نوسانات شدید نظری - فقهی، حول مهم ترین و حساس ترین مسأله، بیانگر عمق و شدت بحران و کشاکش های موجود در نظام، و به یک تعبیر در جامعه، است. همچنين،  بی تردید، آن چه که در بیت مراجع می گذرد بی ارتباط با عوامل و بند و بست های بیرون از بیت و رعایت "مصلحت" نیست، همان گونه که بی ارتباط  با منافع و مداخل این حضرات هم نیست.

«سپاه» طبل توخالی است!

محسن سازگارا، از سازندگان اوليهء سپاه پاسداران

در تکه ای از گفتگوی کيهان لندن با او

من از این سپاهی‌ها از زمان جنگ ایران و عراق خاطرت زیادی دارم، همین هارت و پورت‌ها و ژست‌ها و به اصطلاح این دوی علی گلابی می‌گیرند که این طور می‌کنیم و آنطور می‌کنیم در عمل پر بودند از سوء مدیریت و عدم انضباط و کم اهمیت بودن آموزش کادر ورزیده و واقعاً بهای آن در جنگ ایران و عراق جان هزاران جوان ایرانی بود... مهم این است که مردم آگاه شوند که قیافه‌ گرفتن‌های این سپاهیان طبل توخالی است و بادی است که با یک سوزن می‌خوابد و موضوعی است که خودشان هم از آن وحشت دارند. چون حاکمیت فعلی برپایهء‏ موازنه دو مطلق برقرار است که به مردم بقبولانند شما مطلقاً ضعیف هستید و ما مطلقاً زورمندیم. این معادله وقتی در ذهن مردم بشکند سرنگون میشوند به همین دلیل وقتی ضرباتی این چنینی می‌خورند در کوتاه‌ ترین زمان با تبلیغات گسترده سعی می‌کنند تصویر شکست خورده خود را بازسازی کنند و قدرتمند بودن بدون چون چرای خود را رفو کنند. (لينک کل گفتگو)

                    

© 2017 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000