پيوند به سايت ها و وبلاگ های  سکولار دموکرات

دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

سردبير: اسماعيل نوری علا

جستجو در اين سايت

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

 Fax: 509-352-9630

ای ميل

  iraniansdm@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

 

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

 

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

 

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

 

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

 

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

 

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

 

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

تأسيس: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره:  جمعه  14  تا  يک شنبه 16 مهر 1396 - 6  تا 8 اکتبر 2017

پيوند به ويدئوی اعلام برگزاری کنگره

ضرورت «نو نگری» برای گريز از انقلاب!

محسن رنانی

حکومت اسلامی باید دست به یک پادرایم شیفت (نو نگری) بزرگ در داخل بزند و در سه حوزهء جمعیتی نگرش و سیاست خود را تغییر اساسی بدهد و نشان دهد که واقعاً همه ایرانیان را شهروند درجه یک ایران می‌داند و خواهان مشارکت آنها در فرایند توسعه کشور است. شک نکنیم که بدون مشارکت همه بخش‌های ملت ایران،‌ عبور از بحران‌های در پیش رو ممکن نخواهد بود. اما دقت کنیم که این پاردایم شیفت نباید به عنوان تاکتیکی برای بقا تلقی شود وگرنه سرنوشت برجام را خواهد یافت. ما باید خطاهای گذشته را بپذیریم و از صمیم قلب تصمیم بگیریم که تغییر کنیم و حقوق همه‌ی شهروندان مان را مطابق قانون اساسی محترم بشماریم. اگر بهبود یا اصلاح یا تحول، بدون صداقت ممکن باشد، پاردایم شیفت، بدون آن ممکن نیست. ما برای بقا راهی نداریم جز آنکه با خود صادق باشیم.

می دانيم آنها چه کرده اند، اما من و تو چه کرده ایم؟

پريسا ساعد

ما، بجای خودباوری و آگاهی به این اصل که حضور میلیونی و طرح مطالبات دمکراتیک ما کلیت این نظام ترسیده را به لرزه انداخته است، بجای تعمق و تعقل و خود سازمان دهی و رو کردن به چالشی آشتی ناپذیر با نظام، باز به سیاست رواداری و غوطه خوردن در دنیای امیدها و آرزوها روی آوردیم... ترسیدیم و، دگرباره، در یک بزنگاه تاریخی و سرنوشت ساز، با عقب نشینی مان فرصت سوزی کردیم؛ و در واقع از نظامی ترسیدیم که خود ترس های درونی اش را با زور و سرکوب بسمت ما فرافکنی می کرد؛ و فراموش کرديم که این نظام است که از ما می ترسد.

رهبر خوش خيال های اصلاح طلب هم حصر خانگی شد؟

بر اساس گزارشی از سايت کلمه

در حالیکه انتظار می‌رفت بر اساس وعده‌های رییس جمهور و صحبت‌های مطرح شده در شورای عالی امنیت ملی، حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنور برداشته شود اخبار حاکی از اعمال محدودیت‌های بیشتر برای رئیس جمهور اصلاحات است. بر اساس این اخبار این محدودیت‌ها از سوی دادگاه ویژه روحانیت به ریاست «ابراهیم رئیسی» اعمال شده. اين دادگاه با ارسال نامه ای با امضای ابراهیم رییسی، دادستان ویژه روحانیت، به منزل "سید محمد خاتمی" به وی ابلاغ کرده که به مدت سه ماه نباید در هیچ مراسم سیاسی و تبلیغی شرکت کند. بر اساس این حکم، از این به بعد هرگونه حضور خاتمی در جلسات، سالن‌ها، همایش‌ها، مراسمات هنری، از قبیل تئاتر، کنسرت، و همینطور حضور در محافل مختلف غیرخانوادگی حتی در جلسات خصوصی ممنوع شده است. همچنین ملاقات افراد حقیقی و حقوقی، مقامات دولتی، حوزوی، گروه‌های سیاسی، صنفی، دانشجویی و... با سید محمد خاتمی ممنوع است.

جشن مهرگان، فرصت تجدید پیمان با مهر و روشنایی

بیانیه بنیاد میراث پاسارگاد

امسال سی و نه سال است که ایرانیان اجازه ی برگزاری جشن مهرگان را ندارند. و همچنان مهرگان، در سرزمین مادری اش، بی جشن و بی سرود سر می کند. اما خوشبختانه مردمانی فرهنگ دوست همانند سال های گذشته در گوشه و کنار سرزمین مان، و در شهرهای مختلف جهان مهرگان را، در حد توان خود، جشن می گیرند، همانگونه که مردمانی قرن ها سرسختانه برای حفظ این جشن های ملی و سنت های دیگر فرهنگ ایرانزمین تلاش کرده اند و آن ها را تا به امروز پاس داشته اند. آنچه مهرگان را به روز نگاه داشته،  پیام انسانی و زیبایی است که در ریشه های این جشن وجود دارد، و آن احترام و باور به مهر، به معنای «روشنایی و مهربانی» و همچنین تاکید بر «وفای به پیمان» است.اسناد باقی مانده از دوران باستان، و گفته های تاریخ نویسان تایید می کنند که در نزد ایرانیان دروغ، ویرانگری، و پیمان شکنی، از گناهان نابخشودنی بوده است. این کلام که «پیمان شکن نابکار سراسر کشور را ویران می سازد» از «مهریشت»، نشانه ی روشنی از اهمیت این باورهای انسانی در فرهنگ ما است.

وحدت در کثرت

کیوان شریفی

شورای ملی مقاومت، به عنوان نخستین و منظم ترین نهاد اتحاد نیروهای سیاسی باید به عنوان سرمایه ملی نمایندهء همهء نیروهای اپوزیسیون برای تشکیل و به واقعیت رساندن دولت آینده باشد. اگر چنین نیست، بجای دوری جستن از آن و یا تشکیل نهادهای بدیل (ابداع دوبارهء چرخ)، که به دلیل ریشهء عمیق استبداد و خودسری در فرهنگ ایران تاکنون گامی فراتر از همین شورا ننهاده اند، باید با صبر و بردباری و رواداری با آن کلنجار رفت، چانه زنی کرد و آن را به همکاری و چالش سازنده کشید. به جای آنکه آن را نهادی در اختیار مشتی بیگانه، خائن یا یک فرقه مذهبی پنداشت یا از اسلام شان واهمه داشت، بهتر است که برای مشکلات ساختاری یا عیب و ایرادش چاره جست.

با توضيحی از جانب جنبش سکولار دموکراسی ايران

احتمال اشغال کردستان عراق

از سوی ترکیه و حکومت اسلامی ايران

رضا تقی‌زاده

برگزاری همه‌پرسی بيست و پنجم سپتامبر امسال برای استقلال کردستان عراق اقدامی مستقل از مصالح و امنیت ملی ایران و ترکیه نیست و بدون تردید تبعات اجتناب‌ناپذیر چنین اقدامی می‌تواند استقرار نفرات و تجهیزات نظامی دو کشور همسایه را درون مناطق جدا شده از خاک عراق در دستور کار تهران و آنکارا قرار دهد...

خویشاوندی سببی

حمیدرضا رحیمی

این همانی های بین داعش درونمرزی (حکومت اسلامی - م) و داعش چشم بادامی (کرهء شمالی - م-، آشکار تر از آنست که فدوی بخواهد آنها را به خوانندگان محترم ضدانقلاب، حتا یاد آوری کند، لکن برای دستگرمی، این هم نخستین سند منگوله دار در این جستار (توضیح عکس: اگر دیکتاتور دست راستی را که ابوی دیکتاتور فعلی رهبر کرهء شمالی ست را بجا نمی آورید، سمت چپی، حضرت آقای خودمان است)

جناب سرهنگ یزید و سردار سرتیپ شمر!

امسال، در تعزیهء روز عاشورای حکومت اسلامی، برای فرماندهان عالیرتبه لشگر یزیدیان، از درجات نظامی استفاده شد و خسردار سرتیپ شمر و جناب سرهنگ یزید در صحنهء تعزيه ظاهر شدند! دادن درجه سرتیپی و سرهنگی زمان حال به شمر و یزید زمان امام حسين تامل انگیز است، و چه بسا پای استکبار و صهیونیزم در ارتقای درجه سرداران سپاه ولايت فقيه در کار باشد!

تغییر نظام حکومتی؛ جنگ قدرت جدید

رامین داد خواه

طرح مجدد موضوع “ایجاد نظام پارلمانی” موجب گمانه زنی های مختلف شده است. عده ای آن را بیان رقابت‌های جناحی مشخصاً گامی در جهت محدود کردن قدرت روحانی می دانند. عده ای آن را مقدمه ای برای اعمال اقتدار بیشتر نهاد ولایت فقیه بر قوهء مجریه، مشخصاً کم رنگ کردن “اصل جمهوریت” در برابر “اصل ولایت” می خوانند. برخی دیگر نیز آن را با بازنگری قانون اساسی در سال سصت و هشت و رهبر شدن خامنه ای مقایسه می کنند و این اقدام را در جهت حل و فصل جانشینی خامنه ای و جنگ قدرتی که پس از مرگ وی به راه خواهد افتاد قلمداد می کنند.

ولایت فقیه و نظم پارلمانی!؟

پرویز دستمالچی

در قانونگذاری، با یا بی رئیس جمهور، تعیین کنندهء فقها و مجتهدان هستند که به نمایندگی از سوی «رهبر معظم» عمل می کنند. آنچه در اینجا بیان می شود حقیقتی پنهان نیست، ولایت فقیهیان واقعی و آنها که راستگوتراند همواره گفته اند که نظام آنها الهی است و ارزش های دمکراسی و حقوق بشر را نه تنها قبول ندارند، بل آنها را تماماً "شیطانی"می دانند. سخن در اینجا با کسانی است که با ژست "روشنفکر دینی"، یا اصلاح طلبانی که حکومت دینی می خواهند، یا دمکرات و حامیان حقوق بشر با این نظام همکاری، یا مماشات آشکار و پنهان می کنند و در فریب مردم شریک ولایت فقیهیان هستند.

دستاورد روحانی : بحران اقتصادی وورشکستگی بانکها

حسن اعتمادی، رضا تقی‌ زاده و آرام حسامی

در برنامهء «تفسیر خبر» بمديريت جمشید چالنگی

اوضاع منطقه و کنگرهء پنجم سکولار دموکرات ها

گفتگو با محسن ذاکری - عضو کميتهء برگزاری کنگره

در بخش اول برنامه «ياران» بمديريت عليرضا ميبدی

وضعیت زنان ایران در مقایسه با زنان کشورهای دیگر

شکوه میرزادگی  و شهلا عبقری

دربرنامه تلويزيونی «دنيای امروز» بمديريت پریسا ساعد

اصلاح ‌طلبان بايد «دولت در سايه» داشته باشند!

سعید حجاریان

امری را که در جهان مدرن و عرفی‌ شده، نظامات پارلمانی و ریاستی، خود‌ به‌ خود و بدون ارجاع به دستگاه نظری خاص انجام می‌دهند، از سوی یک فقیه (آيت الله منتظری) از درون متون دینی استخراج می‌شود و این نمونه دیگری از اجماع هم‌پوشان است که جان رالز به آن معتقد بود. زمانی‌ که مجددا به آرای آیت‌الله منتظری رجوع کردم، احساس کردم درون احزاب معمولاً کابینه‌های سایه این وظایف را بر عهده دارند؛ آن‌ گونه که حزب بخشی را تحت عنوان کابینهء سایه متولی دولت کرده و با تناظری یک‌به‌یک، در مقابل هر دستگاهی، تیمی را مکلف به امر نظارت و پایش می‌کنند که از این طریق هم می‌توانند در صورت لزوم برای اصلاح امور آن دستگاه برنامه جایگزین ارائه کنند و هم کاستی‌های آن دستگاه را گوشزد کرده و البته از این طریق کادرهایی بسازند که در صورت قدرت‌ گرفتن، برای تعیین مسئولان دچار سرگشتگی نشوند.

خاتمی، احمدی‌نژاد را زائید؛ روحانی بدتر از او را...

عابد توانچه

هرچند که از منظر منافع افراد ذی نفع در اقتصاد، تضاد بین منافع دولتمردان و مسئولان با منافع اجتماعی و مردم طبقات فرودست جامعه، یک تضاد ذاتی و بنیادی است اما دیگر نیروهای اصطلاح‌ طلب و طرفداران دولت که ذی ‌نفع در وضعیت اقتصادی موجود نیستند، و به خصوص آن افرادی که در حوزهء نظری و با ادعای پیگیری منافع عمومی مردم فعالیت می‌کنند، باید متوجه باشند که این تضاد الزاماً یک تضاد ذاتی بین دو تفکر مختلف نیست. بلکه یک اصرار عمدی و آگاهانه در بین ذی ‌نفعان اقتصادی است که به پای کل اصطلاح‌ طلبان و رقبای اصولگرایان نوشته می‌شود.

فعالیت سیاسی تحت نام فعالیت «فرهنگی ـ مذهبی»

(به بهانه مراسم عاشورا در تورنتو)

محسن ابراهیمی

بار دیگر نیروهایی که حکومت اسلامی سازمان داده، به عنوان مراسم عاشورا در تورنتو به خیابان آمده و سینه زنی راه انداختند. و اين اشتباه بزرگی است اگر تصور شود که در اینجا ما فقط با یک مراسم عزا و ماتم اسلامی مواجه هستیم. خیر، موضوع بر سر اقدامی سیاسی است. عاشورای حکومتی در تورنتو ادامهء عاشورای حکومتی در ایران است. پس، اجازه بدهید کمی در محتوای سیاسی فعالیت های “فرهنگی-مذهبی” حکومت اسلامی در خارج کشور، و از جمله مراسم عاشورا دقیق شویم وبدانيم که براستی آیا حکومت اسلامی پشت چنین مراسمی است؟

یاوه گویی های عاشورائی یک آخوند «اصلاح طلب»

ف. م. سخن

جوّ تاسوعا و عاشورا مجيد انصارى را گرفته است! اين شخصيت سياسى، كه مثلاً جزو اصلاح طلبان و معترضان درون حكومتى ست، مطلبى پر سوز و گداز در سايت «جماران» منتشر كرده و در باره ى بدرقه ى با شكوه «محسن حُججى» به داستان سرايى پرداخته است... ما كه از حكومت اسلامى از صدر تا ذيل اش، و از تمام بازى در آوردن ها و سياست بازى هاى احمقانه و بى نتيجه اش بيزاريم، براى اين جوان بيست و پنج ساله، كه با ترفندهاى ايجاد هيجان و ايفاى نقش شهيدان كربلا، به كام مرگ مى روند تاسف مى خوريم، ولى آقايان، اعم از تندرو و كندرو و ميانه رو، گويى برگى پاييزى از درخت افتاده باشد، با دادن يك صفت زيبا و قهرمانى به او، پرونده اش را مى بندند.

000000000000000000000000

Congress-New