پيوند به سايت های ديگر

جستجو در سايت جنبش

آرشيو صفحات اول سايت

تاريخ انتشار اين شماره:

چهارشنبه 29 و پنج شنبه 30

فروردين ماه 1397

16  و 17 آوريل 2018

سال 1397 خورشیدی سال «زن ایرانی» نام می گیرد

تأسيس جنبش: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

شمارهء چهارم نشريهء

اينترنتی «گيتی مداری»

منتشر شد

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

قيام خستگان

محمد تنگستانی

اخيراً، در پی خيزش دی ماه ايران، محمد تنگستانی، شاعر و نويسندهء ايرانی که چند سالی است مقيم اروپا است، مجموعهء شعری را از کار چند شاعر جوان ايرانی منتشر کرده است با نام «قيام خستگان»، بعنوان نمونه ای از زنده بودن جريان «تعهد» در کار شاعرانی که در پی سرکوب های حکومت اسلامی به زبان ها و افق های تازه دست يافته اند. او کتاب را «در حمایت از اعتراضات سراسری در ایران، دی ماه و به احترام دختران و پسرانِ زشت و زیبای کشورم» تهيه ديده است و در اين کار از همکاری مانا نيستانی (طرح بالا) و پانته آ کيانی و آصف و حامد رستگاران برخوردار بوده است. در اين شماره ما مقدمهء جالب او بر اين کتاب را منتشر کرده و مطالعه آن را به همهء دوستداران شعر شرافتمندانه و متعهد توصيه می کنيم.

شماره مخصوص گران شدن ارزش ارز

در حالی که ولی الله حیف نون، رئیس کل بانک مرکزی، رعیت را گاگول فرض کرده و افزایش قیمت دلار و دست کردن در جیب مردم را به گردن چهار پنج نفر دلال سرپایی دلار در حاشیه خیابان فردوسی، که کل دارایی آنها یک میلیون تومان نمی شود، می اندازد چند نفر از نمایندگان مجلس و نزدیکان دولت و سیاست بازان مطلع، و حتی ترکان مشاور عالی رئیس حسن، بند را آب دادند و گفتند دولت با گرانفروشی دلار توانست پنجاه درصد از کسری بودجه خود را مرتفع کرده و قدری بار خود را سبک کند!

میوهء سیاسی موشک ها!

اسماعيل هوشيار

به نظر می رسد این آغازی بر پایان حکومت اسلامی ایران در سوریه است. حضور سپاه پاسداران در سوریه از ابتدا هم به پشتگرمی روس ها بود. قطعاً که جواب باران موشک های غربی را نمی توان در پهلوان پنبه بازی های فرماندهان ریقوی سپاه داد... این ویروس تغییر هدف بعدی اش حاکمیت سیاسی در تهران است، پس تا جایی که بتواند آنجا را به تاخیر می اندازد... پیچ تندی در مسیر برجام منتظر سیستم ولایت فقیه است، یعنی همین نمایش جنگی نتیجهء سیاسی باید بدهد. کوچکترین تحریکات نظامی قاعدتاً باید در جایی میوهء سیاسی بدهد، این قانون را به خاطر بسپارید.

ويدئوی نشست يکشنبهء گذشتهء مهستان
 سخنرانی مهرداد درويش پور

و گزارش حسن اعتمادی

همراه با پرسش و پاسخ اعضاء مهستان

فايل ويدئوئی        فايل صوتی

حملهء آمریکا و نیروهای ائتلاف به سوریه
 حسن اعتمادی و حسن هاشمیان

در کانال شبکه جهانی کلمه - از دقيقهء 44

از انقلاب 57 تا امروز

گفتگو با اسماعيل نوری علا

از دقيقهء 69

در برنامهء آخرين لحظه بمديريت شهرام همايون

گفتگو دربارهء آينده ايران و فدراليزم

با منوچهر يزديان، منوچهر تقوى بيات، اردلان فرجى

گفتگوگر: مهران عباسيان

تجاهل العارف!

حمیدرضا رحیمی

فدوی نمی داند که معاندین، لعنة الله علیهم اجمعین، از جان حکومت داعش درونمرزیِ مظلوم ما چه می خواهند؟ آخر اگر زهرا کاظمی معاند، پس از برداشتن چند عکس از روبروی دانشگاه اوین، در دفتر برادر سعید مرتضوی در ناحیهء سر یک " جسم سخت" دریافت و به قتل می رسد، به حضرات آیات، بویژه نوچهء ایشان، برادر سعید مرتضوی، چه ربطی دارد؟ سعیدی سیرجانی هم همینطور. یعنی اگر ایشان زنده به زندان حضرات آیات وارد، و مرده خارج می شود، به برادران بزرگوار ما، چه ربطی دارد؟ ایضاً  پزشک جوان، زهرا بنی یعقوب، که زنده به ادارهء اماکن همدان منتقل، و جنازهء او، بعلت خودکشی، به والدین حیرت زده تحویل شد، به معظم له، چه ربطی دارد؟!

در جریان تلاش هایی که برای نجات آرامگاه کوروش بزرگ می شد، کارشناسان پشتیبان بنیاد میراث پاسارگاد در ایران، با روش هایی علمی و مستند توضیح می دادند که آبگیری سد سیوند، و اصولاً سد سازی های بی رویه ای که به سرعت و بدون هیچ پشتوانه عملی در همه جای خاک ایران به راه افتاده، نتیجه ای برای کشاورزی ایران ندارد، بلکه تالاب ها و رودخانه و دریاچه های ایران را نابود خواهد کرد؛ در مقابل، کار مسئولین و وابستگان جمهوری اسلامی فقط انکار بود و، با دروغ و تهدید و اتهام زنی، سعی در خاموش کردن صدای معترضین داشتند...

وحشت شدید مقامات اسلامی و همکاران شان
سام قندچی

مفقود شدن سعید مرتضوی به موضوعی شوخی در محافل اپوزیسیون ایران تبدیل شده، اما وحشت مقامات جمهوری اسلامی از زندان افتادن در شرایط حاضر در ایران، هراسی بسیار جدی است. هنگام انقلاب پنجاه و هفت برخی مقامات رژیم سلطنتی توسط همان رژیم به زندان افتادند و در پی انقلاب نتوانستند فرار کنند و بعد هم توسط رژیم تازه اعدام شدند؛ این واقعیت برای بسیاری از مقامات جمهوری اسلامی تجربه ای زنده است و گفته می شود دلیل خروج زیاد ارز در سه ماهه آخر سال نود و شش و افزایش شدید بهای دلار نیز به همین وحشت مقامات جمهوری اسلامی مرتبط است، و پولهای خارج شده در ارتباط با همکاران مقامات معینی در داخل رژیم در بخش خصوصی است یعنی کسانی نظیر بابک زنجانی، که البته هنوز به زندان نیافتاده اند، و مشخصاً از برخی مقامات در قوه قضاییه نام برده می شود. قوه قضاییه با پخش ویدیوهای مرتبط به تیم آقای محمود احمدی نژاد می خواهد این جریان خروج ارز را مرتبط با به اصطلاح بهاریون جلوه دهد. سخنان روز گذشته آقای عباس پالیزدار که مشخصاً در ارتباط با مفقود شدن سعید مرتضوی و به زندان افتادن حمید بقایی از تیم دولت بهار آقای محمود احمدی نژاد بود، دقیقاً در همین رابطه حائز اهمیت است. در مورد کشاکشی که با محمود احمدی نژاد در یکسال گذشته بالا گرفته پیشتر مفصل بحث شده است (منبع).۞

خودمان را باید برای آینده ای چند احتمالی آماده کنیم!

رضا علیجانی

غالب مردم ایران در جستجوی راهی برای تغییر وضعیت زندگی روزمره خود برخلاف فعالان سیاسی، عمدتاً از عقل عملی (نه صرفاً عقل نظری) پیروی می کنند. از این منظر چهار ابزار تغییر عبارتند از: یک- صندوق رای و تلاش برای بهبود نسبی فضای سیاسی یا رفاه اقتصادی، دو- مطالبه گری صنفی و جنسی و قومی و... از طریق سندیکاها و تشکل های مدنی، سه- اعتراضات خیابانی و چهار- اعتصاب؛ ابزاری  که تا کنون به صورت سراسری استفاده نشده است.

برگزاری کنفرانس «مدیریت گذار از جمهوری اسلامی»

گزارش سايت اخبار روز

در این کنفرانس محس سازگارا گفت: «وقتی صحبت از مدیریت گذار می کنیم به این معنی نیست که یک جمع محدودی می خواهد بگوید حالا من مدیرم و از فردا همه به من گوش کنید. اصلا چنین نیست. این کنفرانس هم آخر راه نیست؛ اول راهه.» مهرانگیز کار گفت «اگر دوره گذاری در کار باشد مدیریت آن را باید به شورایی سپرد که هنوز شکل نگرفته است». طبرزدی در پیام ویدئویی خود بر فقدان آلترناتیو تاکید کرد و گفت: «از این ناحیه ضربات سنگینی بر جنبش واردشده است». رضا پهلوی در پیام مکتوب خود نوشت: «بازسازی یک اتوریته دمکراتیک در شرایط هرج و مرج ناممکن خواهد بود. سنگ بنای چنین اتوریته ای باید از هم اکنون گذاشته شود.»

کودتای نظامی؟!

شهباز نخعی

دولت که مثلاً قرار است نماد ثبات و اقتدار نظام باشد، مثل غریقی که در دریای توفانی به تخته پاره ای چسبیده و با امواج به این سو و آن سو پرتاب می شود، چنان دچار تناقض رفتار و گفتار شده که دیگر هیچ کس حتی طرفدار پروپا قرص هم حرف اش را باور نمی کند... شدت وخامت اوضاع به حدی است که رودربایستی ها نیز کنار گذاشته شده و حتی افراد شاخص جناح های مختلف هم به تلویح یا حتی تصریح از فروپاشی قریب الوقوع نظام سخن می گویند و به زعم خود راهکار و راه چاره پیشنهاد می کنند... و هرکسی فسفر مغز خود را برای یافتن راه چاره و برون رفت از مخمصه می سوزاند، پیشنهاد هایی مطرح می شود که نشان دهندهء دستپاچگی و سرآسیمگی ارائه کنندگان آن است.

پیش به سوی دولت نظامی!

ف. م. سخن

دیکتاتورها معمولا به نظامی ها پناه می برند و تصور می کنند که پا به میدان گذاشتن نظامی ها موجب کنترل اوضاع عنان گسیخته می شود. این وضعیت هم، بسته به شدت و ضعف به کارگیری زور مدتی دوام می آورد و آرامشی ظاهری بر کشور حاکم می شود ولی دوباره آشوب ها این بار در ابعاد باور نکردنی در عرصه های مختلف کشور رخ می دهد و حکومت تبهکار و مستبد را به سمت نیستی سوق می دهد.

اصولگرایان بر سر دو راهی

میترا شجاعی

زمزمه‌هایی در میان اصول‌گرایان شنیده می‌شود مبنی بر احتمال اعلام نامزدی یک نظامی برای ریاست جمهوری. استدلال هم نجات ایران از فروپاشی است. چقدر این موضوع جدی است و چقدر قابلیت عملی شدن دارد؟.. تا انتخابات بعدی ریاست جمهوری سه سال دیگر باقی است. باید منتظر ماند و دید صحنه سیاسی ایران به چه گونه‌ای می‌چرخد و آیا قاسم سلیمانی در آن سال اونیفورم نظامی را از تن در آورده و مانند قالیباف و محسن رضایی ردای ریاست جمهوری بر تن می‌کند؟ و آیا در این صورت و در مقام یک رئیس‌جمهور حاضر است همچنان از حضور ایران در سوریه و عراق و لبنان دفاع کند؟

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا