هر يکشنبه: پخش زندهء

نشست عمومی مهستان

8:30 شب تهران

6 عصر اروپای مرکزی

9 صبح کاليفرنيا

پخش مستقيم از:

تلويزيون کانال يک

تلويزيون ميهن

وتمام رسانه ای اجتماعی مهستان

برنامه اين هفته:

 بخش اول:

امکانات و موانع آلترناتيو سازی

سخنران: فؤاد پاشائی

(مدير جلسه: سپيدهء قياسوند)

بخش دوم:

در اپوزيسيون چه می گذرد؟

سخنران: حسن اعتمادی

(مدير جلسه: حسن دانشور)

پيوند به سايت های ديگر

جستجو در سايت جنبش

آرشيو صفحات اول سايت

تاريخ انتشار اين شماره:

چهارشنبه 23 و پنج شنبه 24

 خرداد 1397

 13 و 14 ماه ژوئن 2018

سال 1397 خورشیدی سال «زن ایرانی» نام می گیرد

تأسيس جنبش: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

 «گيتی مداری»، نشريهء

حزب سکولار دموکرات ايرانيان

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

اعلاميه جنبش در مورد «برجام»

شهريور 1394

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

بلا گردان

(به محمود دولت‌آبادی)

شعری از مجید نفیسی

نه! این کراوات سرخ نمی‌تواند/ چون بلاگردانی ترا حفظ کند / و سر میزِ افطارِ دولتِ شرعی / از تو روشنفکری عرفی بسازد / و خوانِ خونینِ ولایت را / به سفره‌ء ساده‌ء بلقیس برگرداند.// عرفی بودن / به سادگیِ تراشیدن ریش / و بستن کراوات نیست / باور داشتن به جدایی دین از دولت است / ارزش نهادن به آزادی دینی و بی‌دینی است.

تکميل هارمونی

حمیدرضا رحیمی

يک شهروند: مغازه‌های عطاری قارچ‌گونه در سطح شهر رو به افزایش هستند و بدون داشتن مجوز داروی گیاهی برای مردم تجویز می‌کنند. در یک مورد مصرف نوعی «دمجوش لاغری» موجب نابودی کبد یکی از اقوام شده است. چرا وزارت بهداشت کاری نمی‌کند؟

فدوی: مراتب در اوقات شرعی به سمع و نظر مسؤلین محترم، اعلی الله مقامهم اجمعین، رسید. فرمودند: «هارمونی یا هماهنگی، حیوان نجیبی ست؛ یعنی می شود آیا که ما در جامعهء شکوهمند اسلامی مان، فی المثل استخاره، سر کتاب باز کردن، دعانویسی، رمالی، جن گیری و غیره داشته باشیم، اما دمجوش نداشته باشیم، برادر فدوی؟»

آيا نسرين ستوده بخاطر اين يادداشت بازداشت شده؟

«امروز غروب به درخواست مهراوه، دختر جوانم، برای پیاده روی به بلوار دریا رفتیم، به محض آنکه پایمان به خیابان رسید، صدای گوشخراش بلندگوی اتو گالری اکبریان کل فضای خیابان را گرفته بود که نوحه خوانی می کرد. این اتوگالری روی ماشین های گالری اش ، پردهء یا حسین و یا ابوالفضل می اندازد، تناقض بصری اش کم بود، آلودگی صوتی را هم به آن اضافه کرده بود. مهراوه که از این تناقض ها رنج می برد، طاقت نیاورد و به گالری اکبریان مراجعه کرد و درخواست نمود صدای بلندگو را قطع کنند، صاحب گالری که کل کشور را ملک مطلق خود می داند، با هجوم به طرف تلفن گفت الان پلیس را خبر می کنم بیاید، مهراوه گفت حتما این کار را بکنید. پس از آنکه بر انجام وظیفه ی شهروندی اش تاکید کردیم، گالری را ترک کردیم، اما چون هنوز صدا را قطع نکرده بود، مهراوه دوباره به مغازه برگشت تا به این ترتیب صدای نوحه را قطع کردند. اما غم بزرگ آن است که خیابان برای شهروندان امن نیست. این افراد خود را مالک شهر و خیابان می دانند و زندگی را به ما تلخ کرده اند. ما با مقاومت مدنی خیابان را از آنان پس می گیریم. خیابان مکانی عمومی و متعلق به همهء شهروندان است».۞

ناکامی يک ائتلاف مصنوعی

مهرداد سلطانی مقدم

روز شنبه گذشته اتفاق عجیبی در واشنگتن رخ داد که نه تنها عمق پریشان حالی بخشی از اپوزیسیون را به نمایش گذاشت، بلکه به استثنای خبری کوتاه در صدای آمریکا کمتر رسانه فارسی زبان به آن پرداخت. در اين نشست گويا اکثر نمایندگان «کنگرهء ملیت های ایران فدرال» با هزینهء سلطنت طلبان متمول و در جهت ایجاد یک ائتلاف بزرگ با طیفی از سلطنت طلبان به واشنگتن سفر کرده بودند...

«گلاسنوستِ» رهبر!

اصغر کریمی

در روزهای گذشته به دختر دانشجویی اجازه داده شد که در حضور خامنه ای ارگان های زیر نظر رهبری و فقر و بی حقوقی مردم را مورد انتقاد قرار دهد. سحر مهرابی ... عدم امکان نظارت و حسابرسی از نهادهای زیر نظر خامنه ای مثل سپاه پاسداران، قوهء قضاییه و صدا و سیما را مورد انتقاد قرار داد... اعتراضات توده ای و خیزش دیماه و تداوم و گسترش اعتراضات توده ای در سراسر کشور پیش زمینه این «گلاسنوست» است. اما اگر گلاسنوست گورباچف به تغییر سیستم از بالا منجر شد، «گلاسنوستِ» آقا سیگنال های جامعه برای سرنگونی است. این گلاسنوست را جامعه با پای خودش عملی کرده است.

اخراج شصت امام جماعت از اتریش

دولت اتریش چند مسجد این کشور را تعطیل و تعدادی از امامان جماعت را اخراج می‌کند. سباستین کورتس، صدراعظم اتریش، گفته است که در نظر دارد هفت مسجد این کشور را تعطیل و تعدادی از امامان مساجد را اخراج کند. او دلیل این تصمیم را عزم دولت برای مبارزه با افراط گرایی دینی، جلوگیری از ترویج اسلام سیاسی و حفاظت از امنیت اتریش عنوان کرده است. خبرگزاری فرانسه تعداد امامان اخراجی را شصت نفر گزارش کرده است. آقای کورتس با اعلام اینکه جدایی دین از سیاست لازمه دموکراسی است گفته است که "جامعهء موازی، اسلام سیاسی و کشاندن مردم به سوی افراط گرایی دینی در کشور ما جایی ندارد." (منبع) ۞

50 واحد تعطیل،  و 200 واحد در آستانهء ورشکستگی

آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن قطعه‌سازان همگن ایران، گفته: طی هفته‌های اخیر حداقل پنجاه واحد قطعه‌سازی به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و دیگر هزینه‌های تولید تعطیل شده است. به گفته او خودروسازان داخلی به دلیل مخالفت دولت با افزایش قیمت خودرو حاضر به پرداخت قیمت تمام شده قطعات به تولیدکنندگان نیستند. محبی‌نژاد گفته: این در حالی است که همه واحدهای پتروشیمی، فولاد و صنایع مس و آلومینیوم که دولتی هستند، طی هفته‌های اخیر قیمت محصولات را افزایش داده و قطعه‌سازان ناچارند برای مواد اولیه هزینه بیشتری بپردازند. او گفت: اگر قیمت محصولات قطعه‌سازان سی درصد افزایش نیابد، نزدیک به دويست واحد قطعه‌سازی ورشکست و تعطیل خواهند شد. (منبع)

وحشت آمریکا از رئیس رسانهء بی میلی!

گفته می شود آمریکا از ترس تکنولوژی هولناک «افسرده سازی جمعی» ساختهء برنامه سازان تلویزیون حکومت اسلامی که سلاحی مرگبار می باشد، به وحشت افتاده و می ترسد کربلایی علی عسگری (که در منزل او را العسگر صدا می زنند!) همانطوری که با ساخت برنامه ها و سه ریال های مزخرف و درپیتی و حزن آور، رعیت ایرانی را به افسردگی کشانده و ایران را در ردیف اول ده کشور افسردهء جهان قرار داده است، با پخش برنامه های صدا و سیمای حکومت اسلامی در سطح جهانی دست به افسرده سازی جمعی آمریکایی ها و متحدان شان بزند! در همین رابطه مقامات آمریکایی خواستار گنجاندن ممنوعیت ساخت برنامه های استاندآپ تراژدی و سه ریال های تلویزیونی ایران در کنار ممنوعیت غنی سازی شده اند!

اگر یک «تصمیم گیر مسئول» می خواهید،

بروید دنبال جمهوری!

گفتگو با شاهزاده رضا پهلوی

در برنامه خط قرمز، بمديريت مهدی فلاحتی

این تصمیم با مردم است که چه شکل از حکومت را می خواهند. من الزاماً اعتقادی به این یا به آن ندارم. چون فکر می کنم در هر دو فرم کشور ما قابل اداره خواهد بود. مسئله بیشتر بر می گردد به خصوصیات کشور و منطقه و بافت اجتماعی آن. وگرنه، خوب، بله، چه کسی است که با جمهوریت مخالفت داشته باشد؟! کوچکترین مخالفتی با جمهوریت ندارم. حتی ممکن است باید بگویم که در اساس جمهوریخواه هم باشم. اما سئوال اینجاست، و این سئوال را باید مردم ایران پاسخ بدهند، که آیا وجود یک نهاد فرا مسلکی، غیر سیاسی، بعنوان یک سمبل وحدت کشور، همچنان برای مملکت ضروری است یا نیست؟ این سئوال را باید از مردم کرد. وگرنه من الزاماً در رگ هایم خون سلطنتی نیست. یادتان نرود، پدربزگ من، رضا شاهی که همه می گویند روحت شاد، می خواستند مملکت ما نظام جمهوری باشد.

طرح مسئلهء تجزيهء ايران و کنفرانس اخير واشنگتن

گفتگو با حسن اعتمادی

در برنامهء «آخرين لحظه» بمديريت شهرام همايون

بحث احتمال تجزيه ايران

و حملهء حشمت رئيسی به پيشنهادهای نوری علا!

يزديان - پاشائی - جوادی - بيگلر - وکيلی - رئيسی

در برنامهء «آخرين لحظه» از شهرام همايون

فقر؛ مهمان سفرهء کم ‌درآمدها

افزایش قیمت مواد لبنی سبب شده است یک مقام مسئول در وزارت بهداشت و درمان نسبت به فقر کلسیم در میان خاتوارهای کم‌درآمد هشدار بدهد. زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت حکومت اسلامی ایران گفته است: دهک‌های درآمدی پائین قادر به خرید مواد لبنی نیستند. او از دولت خواسته است از افزایش قیمت مواد غذایی مفید مانند لبنیات جلوگیری کند. عبداللهی پیش از این نیز خواستار تخصیص یارانه برای مواد لبنی شده بود. بر اساس آمار نهادهای دولتی مصرف مواد لبنی طی پنج سال گذشته سی و هفت درصد کاهش یافته است. این در حالی است که در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده بود مصرف سرانه مواد لبنی به صد و پنجاه و دو کیلوگرم افزایش یابد و حال مرکز آمار و بانک مرکزی حکومت اسلامی سرانهء مصرف مواد لبنی را حدود هفتاد کیلوگرم برآورد کرده‌است.

امکانات و موانع آلترناتيو سازی

محمود مرادخانی

ما نيازمند يک نيروی آلترناتيو محکم، قاطع و کنشگرا هستيم. چرا که: می خواهيم خواست منطقی و به حق مردم ايران را به کرسی قدرت بنشانيم. يعنی رژيم حکومت اسلامی را سرنگون و آنچه برای ميهن و مردم ايران مناسب است را بدست آوريم. دستيابی به آزادی، به دموکراسی، به رشد و تکامل، نياز مردم ايران است... چرا که نمی خواهيم که جامعه دردمند و رنجديده ايران به درد و رنج بيشتری بيافتد... چرا که با توجه به گذشت بسيار زمان، و خونخواری و خشونت حکومت حاکم، هزينه انقلاب در نبود يک برنامه مشخص و يک رهبريت قاطع و مورد قبول همگان و مخصوصا جامعه بين المللی می تواند بسيار بالا باشد.

پیشگیری از حملهء خارجی

علی صدارت

شکی نیست که این رژیم رفتنی است. این ادعایی نیست که فقط از این قلم جاری است. در این مدعی، نه من تنها، و نه مخالفان رژیم، بلکه قدرت های خارجی هم هم‌صدا هستند. از آن فراتر، طرفه اینکه خود گردانندگان این رژیم هم به این حقیقت اعتراف می‌کنند. بعضی از مغزشویان رژیم هم این هشدار را در جنبش خودجوش سبز، در جمع بسیجیان به وضوح اعلام نمودند. شگفتا که برخی هنوز این واقعیت را نمی‌بینند و حیرتا که گروهی از اینها، خود را وسیلهء دست قدرت در حال فروپاشی رژیم ولایت مطلقه فقیه کرده‌اند هنوز هم به سرکوب‌ها و تجاوزها به حقوق مردم ایران را ادامه می‌دهند. برای اینکه در عمل چه نحوه‌ای برای رفتن این رژیم می‌توان حدس زد، برای این فروپاشی که دیر و زود دارد و سوخت و سوز ندارد، چند امکان می‌توان فرض کرد.

دشمنی مشترک مصدقی ها، سلطنت طلبان

و حکومت اسلامی با امريکا!

حشمت طبرزدی

نمی دانم به چه زبانی باید درخواست بشود؛ به چه زبانی باید گفته بشود؛ من نمی دانم؟! من فکر می کنم همهء ما، زبان فارسی را بدانیم. ولی درست در این شرایطی که مردم ایران در بدترین شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی هستند، به جای اینکه اپوزیسیون تمرکز کند روی یک نقطهء مشخص، از آن طرف راست، سلطنت طلبی مثل زاهدی بیانه می دهد و امریکا را محکوم می کند، به جای اینکه رژیم را محکوم کند و دعوت به اتحاد بکند! این سوی قضیه هم جبههء ملی ایران (مصدقی جمهوری خواه) بیانیه می دهد و باز امریکا را محکوم می کند!  پس همهء ما که امریکا را محکوم کنیم ديگر مشکلی نیست؟

درد همیشه درد است

امیرعلی متولی

شنیده ایم که می‌گويند از معایب وارده بر اقتصادهای سوسياليستی، توليد فقر است و از طرفی هم نقص اقتصادهای سرمايه‌داری عمیق تر شدن شکاف طبقاتی و بی‌عدالتی اجتماعی است. جالب است که بدانیم نظام حکومت اسلامیِ حاکم عيب هر دو نظام را با هم دارد، بدون آنکه محاسن هيچ يک را بروز داده باشد. در ادامه به تفصیلِ برکاتِ چهل ساله تداومِ نظام صُلحا و جانشینان ولیعصر بصورت کلی می پردازم...

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا