تاريخ انتشار اين شماره:

چهارشنبه 6 و پنج شنبه 7 تيرماه 1397

 27 و 28 ماه ژوئن 2018

آرشيو تاريخی صفحات اول سايت

جستجو در سايت جنبش

پيوند به سايت های ديگر

برنامه مهستان

در يکشنبه ای که گذشت:

فايل تصويری    فايل صوتی

 بخش اول:

چشم اندازدموکراسی سکولار

و بغرنجی های دستیابی به آن

سخنران: محمد امينی

بخش دوم:

سکولاردموکراسی در برابرتجزيه طلبی

سخنران: اسماعيل نوری علا

هر يکشنبه: پخش زندهء

نشست عمومی مهستان

8:30 شب تهران

6 عصر اروپای مرکزی

9 صبح کاليفرنيا

پخش مستقيم از:

تلويزيون کانال يک

تلويزيون ميهن و

رسانه های اجتماعی مهستان

تأسيس جنبش: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

 «گيتی مداری»، نشريهء

حزب سکولار دموکرات ايرانيان

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

Source: Steve Breen

اعتراض صنفی با شعارهای سیاسی؟

و تلاش رسانه‌های امنیتی برای آماده‌سازی سرکوب

کسبهء بازار تهران صبح روز دوشنبه چهارم تیر در اعتراض به گرانی‌های اخیر اعتصاب کردند. آنها با بستن مغازه‌های خود همراه با شماری از معترضان در میدان بهارستان دست به تجمع زدند. تجمع‌ها در اطراف میدان بهارستان، بازار تهران، خیابان لاله‌زار، خیابان سرچشمه و مناطق دیگر برگزار شده است. خبرگزاری ایرنا عکس‌هایی را که گفته می‌شود با موبایل گرفته شده و توسط شهروندخبرنگاران ارسال شده را منتشر کرده است. همين گزارش‌ها می گويند که شعارهای داده شده محدود به مطالبات صنفی نبوده و شعارهایی نيز علیه نظام سر داده شده است. همچنين در رسانه‌هایی  که آشکارا به محافل نظامی و امنیتی وابسته‌اند گرایش روشنی دیده می‌شود برای آنکه حرکت‌های اعتراضی به صورت خرابکاری و اغتشاش نمایانده شود. تصویرهایی که خبرگزاری‌هایی چون “تسنیم” مخابره کرده‌اند، صحنه‌های تخریب و آتش زدن هستند. آنها به جای جمعیت معترض ماشین و موتور سوخته به نمایش می‌گذارند. هدف فضاسازی برای سرکوب بیشتر است. (منبع)

مجاهدين: ما عامل اصلی خیزش دی ماهيم!

وبسایت رسمی سازمان مجاهدین، با انتشار یک نوشته به بهانه مصاحبهء اخیر شاهزاده رضا پهلوی با شبکه خبری بلومبرگ، خود را «چالش اصلی» جمهوری اسلامی و «مبارز دموکراسی و حاکمیت ملی» توصیف کرده و مخالفت شاهزاده رضا پهلوی با این گروه را «دفاع بقایای فاشیسم سلطنتی از فاشیسم دینی» نامیده‌اند. این گروه از دولت دکتر مصدق به عنوان «تنها حکومت دموکراتیک و ملی تاریخ معاصر ایران» یاد کرده و افزوده که «شصت و پنج سال بعد از کودتای سیاه علیه دکتر مصدق، پسر محمدرضا شاه پهلوی، که با شعار مرگ بر شاه میلیون‌ها ایرانی از ایران فرار کرد، درصدد جبران خدمت آخوندهای مرتجع به پدرش بر آمده است.» مجاهدین خلق همچنین خود را «عامل اصلی» خیزش دی ماه مردم ایران معرفی کرده و همکاری با عراق در جریان جنگ با ایران را هم رد کرده است. سایت رسمی مجاهدین در مطلب دیگری همچنین نوشته که «بچه شاه، طابق النعل بالنعل مانند پاسداران نظام ادعا می‌کند مردم ایران بین رژیم و مجاهدین، همین رژیم را انتخاب می‌کنند، دیگر بی‌حیایی سلطنتی - آخوندی و اهانت رذیلانه به مردم ایران به تعفن و گندیدگی "البته خمینی" راه می‌برد.» (منبع)

«نگذاشته ام آلترناتيو وابسته واقعيت پيدا کند!»

ابوالحسن بنی صدر، در يک گفتگوی  راديوئی

«ايران قرار گرفته ميان انتخاب بين بهترين زندگی، که حقوق مند زيستن است، يا مرگ... اين آن انتخاب است. آن بديلی لازم است که ، نماد آن بهترين زندگی باشد که زيستن در عمل به حقوق است... بيانديشيد در اين سخن: دو راهکار وجود دارد، شما مردم می گوئيد دست به کشتن اين رژيم باز است و چنين است و چنان است. و سرکوب می کند و نمی شود. پس می شود قدرت خارجی. يعنی بديل وابسته می خواهد... بديل وابسته هم جز از راه قشون کشی امريکا به ايران کارائی ندارد... بله، من مفتخرم که در گذشته نگذاشته ام آن آلترناتيو وابسته واقعيت پيدا کند تا امريکا به مدد آن بتواند تجاوز زمينی به ايران را توجيه کند... يک راه ديگر هم از راه حقوق مندی است. بديلی می خواهد «نماد استقلال و آزادی» و حقوق پنجگانه شما مردم ايران. اين هم يک راهکار است. اين راهکار محتاج اين است که شما مردم ايران به حقوق تان عمل کنيد، روی اين حقوق بايستيد... من کاملاً مطمئنم که حتی بدون اينکه خشونت مهمی روی بدهد تحول انجام می گيرد و ايران از کام مرگ بدر می آيد... اين دو تا بديل جلوی چشم شما مردم ايران است. عزم ملی می خواهد و شما مردم ايران بايد تصميم جدی بگيريد و برخيزيد به عمل. در آن صورت اين «بديل استقلال و آزادی» تغيير را هم به اين رژيم تحميل می کند و هم ايران را حفظ می کند از تجزيه و از مداخلات قدرت های بيگانه...» (منبع)

چشم‌اندازی برای حفظ برجام وجود ندارد!

عباس عراقچی

عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران و از اعضای تیم مذاکره کننده ایران با گروه پنج به اضافهء يک، که هفتهء گذشته در دومین همایش همکاری‌های بین‌المللی اقتصادی ایران و اروپا در محل اتحادیه اروپا در بلژیک شرکت داشت، در مصاحبه با شبکه یورونیوز گفت: «برجام در آی‌سی‌یو است چرا که مهم‌ترین نقطه تعادل خود را از دست داده است. نقطهء تعادل آن خروج آمریکا از برجام است. حال اگر اروپا و دیگر امضاکنندگان برجام می‌خواهند این توافق هسته‌ای را حفظ کنند باید فداکاری بیشتر کنند و خصوصاً عدم حضور آمریکا و تحریم‌های دوباره این کشور علیه ایران را جبران کنند... آنچه برای ما اهمیت دارد حضور و ماندگاری شرکت‌های اروپایی در ایران است. آنچه برای ما اهمیت دارد فروش نفت خام است. ما می‌خواهیم که پول‌ها به راحتی به حساب ما واریز شود. باید یک ارتباط بین بانکی بین ما و اروپا باشد...»(منبع)

استفادهء بهينه از تب فوتبال

* حاج حسن به معاون اش، کربلایی اسحاق: میگم چطوره تا فعلا سر رعیت به فوتبال گرمه چند هزار تومان دیگه بزاریم رو نرخ دلار و قیمت کالاها و خدمات دولتی و دارو و درمان و عوارض خروج از کشور و ورود به کشور و ماندن در کشور را هم چند برابر کنیم!

* کربلایی اسحاق: خوبه از برادران روس هم تقاضا کنیم جام جهانی را کش بدن تا سر رعیت به فوتبال گرم باشه و از دولت آب و نان و کار و مسکن نخوان!

مقايسه و انصاف

حمیدرضا رحیمی

* نگام: سرلشک فیروز آبادی، رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح، یک ویلای ده هزار متری را در لواسان مصادره کرده است!

  * فدوی: مسئلتن! آیا شما خوانندگان محترم ضدانقلاب انتظار داشتید که هیکلی با آن عظمت، بیک ویلای مثلاَ صد متری، رضایت بدهد؟.. آخر حضرت شان از برادران لاریجانیِ عراقی، که به اذن حضرت آقا مملکت را بین خود بالمناصفه تقسیم فرموده اند، چه کم دارد که نباید یک ویلای ده هزار متری را در لواسان مصادره فرماید؟ شما این بزرگوار را کیلوئی هم حساب کنید، به اندازه همهء برادران لاریجانی عراقی ست.

اعلاميهء مشترک دو حزب « سراسری » ايران در مورد

سخنان مسئول اجرائی «حزب دموکرات کردستان ايران»

هموطنان ارجمند! کميتهء مشترک «حزب مشروطهء ايران (ليبرال دموکرات)» و « حزب سکولار دموکرات ايرانيان»، که در راستای هماهنگ سازی فعاليت های دو حزب در مبازه با حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، و نيز خنثی کردن اقدامات تجزيه طلبانه عليه تماميت ارضی کشور و يکپارچگی ملت ايران، بوجود آمده است، وطيفهء خود می داند که نکات زير را در مورد مطالب خطرناکی، که با خيانت سر راست به کشور و ملت ايران پهلو می زند، و آقای مصطفی هجری در گزارش مختصر خود دربارهء مذاکرات شان با وزارتخاجه امريکا مطرح ساخته اند به اطلاع شما برساند...

چرا سکولار دموکراسی پادزهر تجزيه طلبی است؟

اسماعيل نوری علا

منطق ما سکولار دموکرات ها، قبل از هر چيز، بر دو پايهء مفهومی ظاهراً متضاد استوار است: کثرت و وحدت درونی يک ملت؛ و بيشتر به درد کسانی می خورد که با عينک واقع بينی به جامعهء ايران نگريسته و آن را در رنگارنگی و تنوع شگرف و زيبايش می بينند و، در همان حال، دريغ شان می آيد که اين تنوع و رنگارنگی از طريق اعمال زور و سرکوب از ميان برداشته شده  و جای خود را به تک رنگیِ خون زده و شرم آوری بدهد که اهل استبداد قومی و سراسری، هر دو، همواره بدان انديشيده و برای تحقق اش کوشيده اند. و اين يعنی يک «کثرت مداری» واقعی، دوست داشتنی و حفظ کردنی.

چشم انداز، آلترناتیو و ما (2)

اسماعیل نوری علا، جلال ایجادی و فرهنگ قاسمی

در «گفتگو»، برنامه ای از سیروس ملکوتی

در تلويزيون «رنگين کمان»

ویرانی عمدی سد دوران کوروش بزرگ

بنياد ميراث پاسارگاد

پس از چند ماه پنهان کاریِ مسئولین سازمان میراث فرهنگی بالاخره امروز فاش شد که افرادی سد دوران هخامنشی را، که در فهرست میراث ملی ایرانیان به ثبت رسیده است، به طور عمدی ویران کرده اند. این سد که به سد «بستان خانی» معروف است، در دوران فرمانروایی کوروش بزرگ ساخته شده و بر روی شاخه ای از رود پلوار، در نزدیکی پاسارگاد قرار دارد. باستانشناسان معتقدند که این اثر منحصر به فرد گذشته از قدمت تاریخی نشاندهندهء بخشی از سیستم مهندسی هدایت و مدیریت پیشرفتهء آب در آن زمان بوده است؛ همان مهندسی و مدیریتی که ایران ما در دوران حکومت اسلامی، به دلیل ناتوانی، بی توجهی، و سودجویی های گردانندگان حکومتی، فاقد آن است.

سکولاريسم فوتبالی!

محمد رهبر

گاهی هست که این نقاب سنگین و سیاه حکومت اسلامی بر زمین می‌افتد و سینمای ایران یا دختران ورزشکار یا بلند قامتان والیبال دستی تکان می‌دهند؛ که یعنی پشت این نقاب سیاه، هزار رنگین کمان هم هست. تیم ملی فوتبال ایران چهرهء واقعی از ایران است. جایی که مهم نیست چه دینی داری و یا نداری. تیم ملی مثل کابینه‌ای است از دنیای فردای ایرانی. سردار آزمونِ ترکمن و سنی در کنار مارکار آقاجانیان ارمنی مربی. کابینه‌ای با دست گشاده بر دنیا و متواضع در کسبِ تجربه‌اش و اینکه می‌توان از کیروش پرتقالی هم برای منافع ملی استفاده برد، همان‌طور که مجلس اول مشروطیت شوستر آمریکایی را خزانه‌دار کل ایران کرد. انگار که پیش از سکولار دموکراسی، سکولار فوتبالی را تجربه می‌کنیم.

رابطهء خشکسالی و افزايش خشونت در خراسان شمالی

ابراهیم محجوب معاون پیشگیری اداره کل دادگستری خراسان شمالی بدون بیان جزئیات «خشکسالی و کمبود آب» را یکی از علل بروز خشونت در مناطق روستایی این استان دانسته است. او گفته: در یکسال گذشته بيست هزار و هشتصد و سی و يک پرونده مربوط به خشونت وارد دستگاه قضایی این استان شده است. که در مقایسه با سال بيش از هفده درصد رشد را نشان می‌دهد. به گفته محجوب بیشترین آمار رشد پرونده قضایی مرتبط با خشونت در شهرستان شیروان با سی و هفت درصد و سپس در جاجرم نوزدهم درصد و اسفراین هفت درصد بوده است. براساس گزارش سازمان هواشناسی، خراسان شمالی یکی از سه استان اول دچار خشکسالی شدید در ایران به شمار می‌رود. میزان بارش در این استان به نسبت گذشته پنجاه و پنج درصد کاهش یافته است. (منبع)

عادی سازی جهنم و بهشت نمایی اصلاح طلبانه

مجتبی واحدی

تا حدود یک دهه بعد از آغاز اصلاحات، گاه به تصریح یا در لفافه، انتقاداتی متوجه رهبر می شد. اما اکنون شرایط متفاوتی بر اردوگاه اصلاحات حاکم است. در شرایط جدید، همهء انتقادات متوجه عوامل دست دوم و سوم‌ حکومتی است. افرادی در گوشه و کنار جبههء اصلاحات و نیز سفرای ظاهراً تبعیدی اصلاحات از پاریس تا لندن و از تورنتو تا نیویورک، با شیدایی خاصی از خردمندی های رهبر می گویند و عزت آفرینی های او برای ایران! سخنگویان جبههء اصلاحات، با آب و تاب فراوان، از امنیت بی نظیر ایران‌ می گویند و جهنمی که در سایر نقاط، جهان را، از خاورمیانه تا اروپا، راحاطه کرده است.

وقتی اصلاح طلبان به فکر «نجات کشور» می افتند!

تقی روزبه

همان هائی که که در تبدیل کشور به چنین وضعی فلاکت بار سهم داشته اند و بدون کوچکترین انتقادی به خود و خاتمی ها و روحانی ها، اکنون به فکرنجات کشور افتاده اند! بی تردید نخستین پرسشی که از دیدن این بیانیه پرطمقراق و بدون محتوا که به نحوی تنظیم شده که در آن نه سیخ بسوزد نه کباب، به ذهن هر خواننده ای خطور می کند آن است که منظور از نجات کشور چیست؟ نجات از چه چیزی و از دست چه کسانی؟..

تصویری از بحران آب در کشور ما - راهکارها کدامند؟

علی دماوندی

آنچه روشن است این است که در کشور ما ایران،  نظام  اسلامی سرمایه، غارت و چپاول منابع طبیعی و تخریب محیط زیست را در ابعاد وحشتناک و غیر قابل مهاری پیش برده است. حکومتی مافیایی و ملوک الطوایقی با سرعتی وصف ناپذیر در حال غارت کشور و تصرف و اشغال و فروش همهء منابع طبیعی کشور است. در نزدیک به چهار دهه حاکمیت رژیم اسلامی، ایران گرفتار بزرگترین فاجعه های زیست محیطی بوده است... همهء پروژه های اقتصادی، در بخش دولتی و خصوصی، بدون در نظر داشت مسائل زیست محیطی انجام گرفته و می گیرد و کل این وضعیت به نابودی زیستگاه مردم و گیاهان و حیوانات منجر شده و می شود.

اشغالگرند، یا هموطن؟

مجید محمدی

آنچه در این مطلب می‌خوانید عینا کارهای یک دسته اوباش است که بنا به سیاست‌ها و دستورات اشغالگران کار می‌کنند. تصور کنید اگر ایران به طور کامل توسط عراق یا داعش اشغال شده بود، صدام حسین و حزب بعث‌اش و داعش چه کارهایی غیر از این موارد را در ایران انجام می‌دادند؟! رژیم بعثی حداقل به احوال شخصیه‌ی مردم کاری نداشت و داعش نیز بازی اصلاح طلب- اصولگرا راه نمی‌انداخت.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا