----------------------------

enooriala@gmail.com

------------------------------

-----------------------------

https://isdpdirectory.com

                 

آرشیو

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

-----------------------

برنامه یکشنبه

12 آذر 1402 - 3 دسامبر 2023

9 صبح کالیفرنیا- 6 عصر اروپای مرکزی

8.5 شب ایران

----------------

------------------------

فایل تصویری     فایل صوتی

------------------------

سخنران:

  

شهران طبری

مدیر جلسه: عباس دانشور

پيوندهای جنبش:

سایت حزب سکولار دموکرت ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعه «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

سرمقالهء شماره 907 نشریهء «راه توده»

ترکیب مجلس آینده، تکلیف گردش به شرق را روشن می کند!

انتخابات مجلس آینده در شرایط بی اعتنایی مردم و نامعلوم بودن سرنوشت نامزدها برگزار می شود. آنچه قطعی است آن است که در این انتخابات نیز مانند همه انتخابات های پیشین هیچیک از نامزدها و احزاب شرکت کننده برنامه روشنی را ارائه نخواهند داد و اصولا برنامه ای ندارند. هر برنامه ای مستلزم ارائه مشکلات و راه حل هاست که همه نامزدها و احزاب کنونی در کشور از طرح هر دو آن ابا دارند. نه می خواهند به مشکلات واقعی و جدی جامعه بپردازند و نه راه حلی برای آنها دارند. موضوع اصلی برای آنها جایگزین شدن یک جمع با جمعی دیگر است نه برنامه ای با برنامه دیگر. فقدان ارائهء برنامه از این جهت نیز واقعی است که همه آنها خواهان حفظ و ادامه وضع موجود هستند. تنها جریانی که اراده و انگیزه برای ارائهء برنامه می تواند داشته باشد «جریان جوان و عدالتخواه» است که می تواند در چارچوب «سیاست راهبردی نگاه به شرق!» خطوط کلی تحولات برای آینده ایران را برای انتخابات مجلس آینده طرح کند…شرایط جهانی بسود آمریکا و اسرائیل و لابی روسیه ستیز و چین گریز  در داخل نیست. آیا حکومت از این وضع برای باز کردن راه تحولات و تغییرات، از جمله در مجلس آینده، استفاده خواهد کرد یا همچنان با تکیه و در بند ارتجاع مذهبی داخلی این فرصت را نیز از دست خواهد داد؟ این یکی از پرسش های مهم هفته ها و ماه آینده در ایران خواهد بود. (+)

با دُم شیر؟!

حمید رضا رحیمی

مقامات خاج پرست نکاتی را با ذکر نشانی به معظم له متذکر شده اند که پنداری برای حضرت اش چندان هم دلپذیر نبوده است و از آن میان:

* سناتور ریک اسکات: در صورت حمله ایران به آمریکا، همه چیز آیت‌الله‌ را هدف می‌گیریم!/ گویا- تیتر

که عبارت "همه چیز آیت‌الله‌ " ممکن است کار به تنها دست آیت الله بدهد!

و بمنظور شیر فهم کردن آیت الله :

* اگر ایران به آمریکا حمله کند، هر چه که «آیت‌الله‌» دوست دارد را هدف حمله قرار می‌دهیم!

که باز عبارت "هر چه که «آیت‌الله‌» دوست دارد" از جنس "همه چیز آیت الله" است.

پسرعموهای نزدیک:

حزب کمونیست چین و سازمان‌های تروریستی

تموز ایتای

حزب کمونیست چین خوشحال است که از هرج و مرج تا جایی که ممکن است حمایت کند تا ایالات متحده و کشورهایی که هنوز از آزادی حمایت می‌کنند، تضعیف کند. رهبران اسرائیل، و رهبران دیگر کشورها، سال‌هاست مانند نوجوانانی رفتار می‌کنند که فکر می‌کنند همه چیز مربوط به آنهاست و نمی‌خواهند تصویر بزرگ واقعی را ببینند. حزب کمونیست چین در راهپیمایی طولانی خود برای سرنگونی ایالات متحده از سلطنت، همیشه از دشمنان ایالات متحده حمایت خواهد کرد. امید است که اتفاقات چند هفته گذشته حداقل به عنوان یک زنگ بیدارباشی وحشتناک عمل کند.

لحظهء آبان ۹۸

(در سالگرد آبان خونین)

سامان آزاد

«لحظه آبان» چه از منظر مردم (گستردگی و شیوع بی‌مانند خیزش به سراسر ایران در زمانی کم و جنبه تهاجمی جنبش در مقابل حکومت) و چه از منظر حکومت (کشتار بی‌سابقه که در تاریخ ایران معاصر نمونه‌ای نداشت و بازداشت‌های وسیع و قطع کامل و سراسری اینترنت جهانی برای ده روز) لحظه یک گسست تعیین‌کننده است. آن چه در جریان خیزش آبان ۹۸ مشاهده شد ظهور سراسری و ناگهانی تهیدستان شهری و جوانان و فرودستان جامعه در میدان سیاست بود که در نتیجه برنامه‌های نئولیبرالی جمهوری اسلامی از دهه ۷۰ به این سو دچار از ‌هم‌گسیختگی اقتصادی و زیستی شده و با فروپاشی قشرهایی از طبقه متوسط و بحران بیکاری در بین جوانان به عنوان نیروی کار عمده، بر تعداد آن‌ها به شدت افزوده شد.

آرشیو متن نوشتاری این برنامه ها

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان  1 2

آرشیو ایران فردا   آرشیو تلویزیون میهن

مقام نخست  رژيم اسلامی در صدور مهاجر!

گزارش کیهان لندن

بر اساس آخرین آمار پایگاه داده یونسکو در سپتامبر ۲۰۲۳ جمعیت دانشجویان ایرانی در خارج از کشور، برای هشتمین سال متوالی، روند افزایشی داشته و در سال ۲۰۲۱ وارد تراز ۷۰ هزار شده است. در این میان، پرستاران و‌ پزشکان نیز بخش دیگری از نیروهای متخصص هستند که روند مهاجرت آنها در چند سال اخیر افزایش چشمگیری داشته است. همچنین دست‌کم چهار سال است گزارش‌هایی از مهاجرت کارگران ایرانی به کشورهای منطقه و به امید داشتن درآمدی بیشتر منتشر می‌شود؛ از جمله مهاجرت گسترده کارگران ساختمانی به عراق یا‌ مهاجرت تولیدکنندگان فرش ایران به کشورهای افغانستان و پاکستان.

نامه ای سرگشاده به ۱۲۶ هنرمند ایرانی

سپیده حجامی

آیا همانقدر که جنگ اسرائیل و فلسطین برایتان مهم است، به سایر نقاط دنیا هم فکر می‌کنید؟ آیا زمانی که پوتین، رفیق گرمابه و گلستان رهبر رژيم اسلامی، بر سر بی‌گناهانِ بی‌پناه اوکراینی بمب می‌افکند هم، برای توقف جنگ طومار نوشته اید؟.. در نامه تان از کودکان و زنان غزه نوشته اید و برای نجات جان آنان درخواست کمک کرده‌اید، اما تکلیف زنان و کودکان اسرائیلی که حماس از آنان بعنوان گروگان استفاده می‌کند چیست؟..  نظرتان دربارهء کودکان ایرانی چیست؟ کیان پیرفلک، هستی نارویی، سیاوش محمودی، حسین محمدزهی و... که به ضرب گلوله جنگی در خیابان‌های ایران کشته شدند؟

پوستر، بدون بازیگر!

گزارش

فیلم سینمایی «عامه‌پسند» به کارگردانی سهیل بیرقی از روز چهارشنبه، ۱۷ آبان، در حالی برای نمایش روی پرده سینماها رفته است که تصویر هیچ ‌یک از بازیگران این اثر سینمایی در تبلیغات آن به چشم نمی‌خورد. پس از انتشار تعدادی از پوسترهای این فیلم، به مسئولان فیلم اعلام شد که حق استفاده از تصویر باران کوثری و فاطمه معتمدآریا در پوسترهای تبلیغاتی فیلم را ندارند. به همین علت، سازندگان این اثر تصمیم گرفتند تصویر هوتن شکیبا، دیگر بازیگر این فیلم، را نیز حذف کنند تا این اثر با پوسترهایی بدون تصویر بازیگرانش منتشر شود.

ریشه‌های تجدد، تاریخچه‌ء مدرسه‌ء علوم سیاسی

چنگیز پهلوان

مدرسه‌ء علوم سیاسی، که بیش از صدوبیست سال پیش، در زمان مظفرالدین شاه در تهران تأسیس شد، یکی از اولین نهادهای آموزش عالی در ایران، و نخستین تلاش برای تدریس مفاهیم حقوق اساسی، علم سیاست و روابط بین‌الملل، و تربیت کارشناسان این رشته در ایران بوده است. شماری از مهم‌ترین دولت‌مردان ایران از دانش‌آموختگان این مدرسه بودند. کتاب ریشه‌های تجدد، پژوهش چنگیز پهلوان، تاریخچه‌ی تأسیس مدرسه‌ی علوم سیاسی، همراه مجموعه‌ای از اسناد این مدرسه، از جمله رساله‌ی حقوق اساسی، اثر محمدعلی فروغی است. متن کنونی برگرفته از پیش‌گفتار‌های کتاب است.

نظام سیاسی و اخلاقی کاست آخوندها

شاهپور شهبازی

کلیت نظام سیاسی و اخلاقی نظام جمهوری اسلامی به رهبری «کاستِ» (caste) آخوندها را می‌توان در دو گزاره خلاصه کرد: یکم، «شعار بده، عمل نکن»؛ دوم «عمل بکن، آشکار نکن». این دو گزاره بنیاد مادی و معنوی ساختار جمهوری اسلامی را در طول چهار دهه به بیان درمی‌آورد. گزاره‌ی اول، دروغ‌گویی و گزاره‌ی دوم، ریاکاری را به عنوان اساس و بنیاد این نظام برجسته می‌کند.

چشم‌اندازی برای  فلسطینیان در غزه

گفتگو با ژنرال دیوید پترائوس

گفتگوگر: رولف دوبلی

آنچه مورد نیاز است چشم اندازی است مبنی بر اینکه پس از حذف حماس، آینده فلسطینیان در نوار غزه چگونه خواهد بود. این باید طراحی شود. ما این کار را در عراق انجام دادیم. ما از جمعیت عرب سنی درخواست کردیم که در رد و حذف القاعده به ما بپیوندند. ما به آنها نشان دادیم که زندگی آنها بدون القاعده بسیار بهتر خواهد بود. ما باید تلاش های مشابهی را برای فلسطینی های غزه انجام دهیم. واین باید شامل فلسطینیان کرانه باختری هم بشود.

چی شد، با وجود این انقلاب با شکوه؟

بهنام امینی

وقتی زخم کهنهء ملت ایران با قتل حکومتی مهسا امینی بار دیگر سر باز کرد، ملت بزرگ و یکپارچهء ایران بیش از هر بار دیگری جگرش سوخت فرصت را مغتنم شمرد به خیابان آمد و گفت «هر چه بادا بادا؛ جانم را فدای ایران می کنم تا کشورم و فرزندان اش از بلای این حکومت رها شوند». اما، از همان نخستین لحظه، تلاش برای گرفتن ماهی از آب گل آلود از سوی فرصت طلبانی چون اربابان شما آغاز شد.

برای «عبور از رژيم» از «ماتریکس تهران» عبور کنید!

سامان (پرشین بانکسی)

«فرهنگ درخونگاهی» فرهنگ سالوس، دروغ، ریا، نامردی، پدرسوختگی، آخوندیسم و تشیع هست که با بهره‌گیری از مظاهر تمدن مانند سینما و تلویزیون تا اعماق جامعه ایران نفوذ و رسوخ کرده. این فرهنگ اتمسفری رو‌ساخته که جمهوری اسلامی در آن نفس می کشه و زندگی می کنه، برای سرنگونی و عدم باز تولید این چنین رژیمی راهی نداریم مگر از بین بردن این اتمسفر و محیط نفس کشیدن این رژیم.‌

با شاهزاده ای که سلطنت طلب نیست!

 اسماعیل نوری علا

من امروز وظیفهء خود می دانم که، عطف به سخنانی که «شاهزاده» در گفتگوی تصویری اخیر خود با آقای «پاتریک بت دیوید» مطرح کرده اند، توضیح دهم که چرا، بعنوان یک سکولار دموکرات جمهوریت خواه، فکر می کنم که ایشان بار دیگر و صمیمانه ما را از آسمان رؤیاپردازی های گوناگون به زمین واقعیت های زندگی خودشان و ما کشانده و به صراحت ما را در مقابل برداشت ها و تصمیم هائی که در 63 سالگی عمرشان بیش از پیش فرموله شده قرار داده اند… و با این پیش زمینه، می خواهم، به مدد نقل و ترجمه ای آزاد، پیامی را که شاهزاده به زبان انگلیسی مطرح کرده اند، و من هم آن را به دو زبان انگلیسی و فارسی شنیده ام، مورد تحلیل قرار داده و زمینه ای را برای موضع گیری خود و کسانی که در بیست سال اخیر هویت شان را با «سکولار دموکراسی» تعیین کرده اند فراهم سازم.

زنان، و ضرورت اسلامی هراسی

به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان

شکوه میرزادگی

آیا زنی را سربریدن و بی خیال از ماموران با سینه ای سپر در کوچه ها گرداندن، ترسناک نیست؟ آیا زنی را شکنجه کردن، سنگسار کردن، به زندان انداختن، حتی کشتن به دلیلی بی حجابی ترسناک نیست؟ آیا … هرکدام از قوانینی که در ارتباط با زنان عادی جلوه داده می شود ترسناک نیست؟ یا این ها را هم چون ازدواج دختران در نه سالگی و یا حجاب و یا انواع خشونت هایی که زنان را سزاوار آن می دانند، می توان با توسل به تئوری های تبعیض آمیزی چون «نسبیت فرهنگی» عادی جلوه داد؟

تاریخ زدائی در روسیه و بازگشت استالین

گزارشی از بی.بی.سی

روسیه تلاش می‌کند خاطرات مربوط به سرکوب استالینی در شوروی سابق را به ورطه فراموشی بسپارد. محبوبیت ژوزف استالین، دیکتاتور اتحاد جماهیر شوروی رو به افزایش است و در نقاط مختلف کشور نشان‌های یادبود افرادی که در جریان سرکوب‌های دوره حکومت او حذف شدند، ناپدید یا تخریب می‌شود. این تغییرات در پس‌زمینه حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ در حال رخ دادن است.

چرائی ها و چگونگی های ضروری رهبری

حسین عرب

(متن سخنرانی در مهستان)

خیزش 1388، آخرین قیام مردم با رهبری مشخص بود، و پس از آن، خیزش های 1396، 1398، و 1401 بدون رهبری، شروع و با گذشت مدت زمانی، ریتم آنها فروکش کرد، این در حالی است که سرعت نهضت مقاومت مردم ایران، به درجات بالاتری از قدرت و وسعت جهش پیدا کرده است. برآورد و گمان زنی این است، که در خیزش های جدید آنچه توانست موجب رکود ریتم اعتراضات شود، عدم وجود رهبری بود، که بتواند، مراحل بعدی جنبش را برای مردم تبیین و آنها را به سمت مسیرهای تازه مبارزه هدایت کند، و با درجا زدن اعتراضات در یک فرم و شکل یکسان، و عدم ارتقاء به مراحل بالاتر، نهایتا خیزش فروکش کرد.

در مورد جنگ اسرائیل و حماس چه موضعی باید گرفت؟

شیدان وثیق

حمله‌ء نظامی و تروریستی حماس به جنوب اسرائیل، جنگ غزه و اشغال نظامی شمال این خطه توسط ارتش اسرائیل، کنشگران سیاسی و اجتماعی در اپوزیسیون رژيم اسلامی را وا می دارد که در برابر این رخداد بزرگ با پیامدهای بین‌المللی و منطقه‌ای‌اش، دست به موضع‌ گیری زنند. افزون بر آن که خود موضوع نیز در سرنوشت تحولات پیچیدهء امروز جهان و خاورمیانه می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای ایفا کند. از این رو، هیچ کس نمی‌تواند در این باره جایگاه و موضع خود را مشخص ننماید.

سکولاريسم و جغرافيای خيال

ابراهیم هرندی

پيش از پيدايش انديشهء سکولار، انسان پديداری آسمان آويز پنداشته می شد؛ چلچراغی چشمگیر و شگفت آور که آفرينندهء جهان پس از آفرينش وی خود را ستوده بود و برخود آفرين گفته بود. اما «پندارهء سکولار» انسان را از آسمان به زمين فرو کشيد و او را برآيه ای زمين-خيز پنداشت؛ جانوری که در پرتو چراغ آگاهی و خِرَد خويش می تواند تافته ای جدا بافته از ديگر زيندگان شود و سر به آسمان ها کشد و گوشه و کنار گيتی را با ذهنِ ذات کاو خود شناسايی کند. اين چگونگی را بزرگ ترين بازتاب روانشناسيک چشم انداز سکولار می توان خواند.