تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم

همچنين، ما که حکومت اسلامی را قانونی نمی دانيم، طبعاً، از آن مطالبه ای هم نداريم اما از همهء مطالبات داخل کشور حمايت می کنيم

پيوند به پايگاه رسمی کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

دوشنبه 19 و سه شنبه 20 امرداد ماه 1394 ـ  10 و 11ماه اگوست 2015

ه

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

  شورای مشاوران جنبش 

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی

حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

«نه شیعه، نه سنی، جامعه ای سکولار

عبدل گلپریان

"نه شیعه، نه سنی، جامعه ای سکولار، "سیستم دینی ما را غارت کرد، "مدنیت ضد ترور و ضد دیکتاتوری"، "مدنیت ضد فساد و کشتار. این ها برخی از شعارهای عصر جمعه در تجمع نیم میلیون نفره مردم بغداد بود. ساعت پنج بعد از ظهر جمعه هفتم اوت بوقت محلی حدود نیم میلیون مردم عاصی و بتنگ آمده از دست حاکمان در عراق، با شکستن سد نیروهای مسلح دولتی در میدان تحریر بغداد تجمع خود را برپا کردند. این بار علی سیستانی، سرکردهء جریان اسلامی شیعه، بیش از بقیه خطر را احساس کرد و از حیدر عبادی خواست هر چه زودتر به وضع موجود رسیدگی کند. هر کدام از احزاب شیعه و سنی و دیگر جریانات اسلامی و قومی در مجلس عراق می کوشند بر اعتراضات بر حق و انسانی مردم سوار شوند. اما خواست و توقعات سکولار، مدرن و انسانی مردم شهرهای عراق این بار قابل فریب دادن از سوی هیچ جریان مرتجع، مذهبی و قومی نیست. تعرض مردم شهرهای بغداد، ناصریه، عماره، نجف و کربلا به درستی کل بساط حاکم را نشانه رفته است. تجمع نیم میلیونی امروز مردم در بغداد زمین را زیر پای حاکمان اسلامی و قومی بمراتب داغ تر کرد.

 پيوند به يک ويدئوی کوتاه

دفاع از رهبر معظم!

حمید رضا رحیمی

* فدوی: انگیزهء فدوی از نگارش این مختصر بهیچ روی جانبداری از مقام معظم رهبری نیست و خوانندگان محترم ضد انقلاب نباید، و عادلانه هم نیست، که بابت آن فدوی خدمت گزار را بی رحمانه به ستایش از معظم له متهم کنند. آنچه که فدوی می خواهد با این زبان الکن و به اجمال و اختصار بگوید آن است که برخی از معاندین، بیخودی به معظم له گیر داده و فی الواقع به این سید مظلوم، ایرادهای بنی اسرائیلی می گیرند. در مورد آنچه مغرضانه گفته اند، به یک مستوره اشاره می کند:

* اهل سنت ایران را وادار به اطاعت از ولی فقیه می کنند./ دویچه وله- تیتر

* فدوی: آخر این هم شد ایراد؟ معاندین اگر قدری در این عبارت باریک شوند، لامحاله ملاحظه خواهند کرد  که این نه تنها عیب نیست، بلکه بر عکس، از محاسن درخشان معظم له نیز هست، زیرا نشان می دهد که آن بزرگوار شدیداً پیرو دمکراسی اسلامی ست، یعنی خودی و غریبه سرش نمی شود و اهل پارتی بازی هم نیست!؛ یعنی،  همه را بی هیچ حصر و استثنا، وادار به اطاعت از خود می فرماید!

دربارهء برجام و پیامدهای آن

هرمیداس باوند، سخنگوی جبهه

جبهه ملی ایران ضمن پایبندی خود به آزادی، مردم سالاری، حقوق بشر و توسعهء اقتصادی پایدار، یعنی مبتنی بر ایجاد موازنهء منصفانه بین پیشرفت اقتصادی و حفظ محیط زیست، و در نظر داشتن منافع نسل حاضر و آینده و حکومت قانون، انتظار دارد پیروزی حاصله در رابطه با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و پیروی از سیاست تنش زدایی و گفتگوی سازنده در دیگر عرصه های سیاست خارجی استمرار یابد و فراتر از آن این رویداد طلیعهء میمونی برای عطف توجه به رفع مسائل و مشکلات داخلی بویژه تحقق آزادی های اساسی، تأمین رفاه عمومی، اعتلای علمی و فرهنگی و حکومت قانون صورت گیرد.

دربارهء انتخابات مجلس دهم

نامه کورش زعیم به حسن روحانی

من مي پندارم كه خردمندان كهنه كار درون نظام، هر چند كه شمارشان بسيار اندك است، تلاش خواهند كرد گامي بسوي باز كردن فضاي سياسي بردارند. آنان شرايط دههء هفتاد شمسی را، كه باعث ضرورت تظاهر به اصلاح طلبي شد از ياد نبرده اند. اگر به راهكاري كه به مردم ارائه كرده بودند وفادار مي ماندند، اكنون دچار چنين بحران های کمرشکن نمي شدیم، و كشور مي توانست آرام بسوي دموكراسي و پيشرفت بخزد؛ و چنين نارضايتي و خشم همگاني علیه حاکمیت به علت فساد و ناکارآمدی به ارمغان نمي آمد. اكنون ديگر آن توان دههء هفتاد را ندارند، و قدرت نمايي با زور و اسلحه، دیگر ضعف دروني را پنهان نمي كند.

کابوس مرگ ناشی از «حکومت اسلامی هسته ای»

نامه سرگشاده به جامعه پزشکی ایران

مسعود نقره کار

ما مسئولیم، وظیفۀ ماست که به خاطر شناخت مان از عوارض هولناک تشعشع های رادیو اکتیو و جنگ هسته ای، و نیز آگاهی از توان فنی و علمی حکومت اسلامی، در کنار اندیشگی و رفتار دگراندیش ستیزانه و تروریستیِ این حکومت، خطر «ایران هسته ای» را جدی بگیریم و با تلاش خود مانع بروز چنین پدیده ای بیماری زا و مرگ آفرین شویم... پیام آوری صلح و مبارزه در راه زندگی ای مسالمت آمیز و به دور از خشونت و تشنج، وطیفه مرکزی، اساسی و سترگ ماست. کوشش مقدم ما مبارزه در راه برقراری صلح و زدایشِ کابوس مرگ ناشی از «حکومت اسلامی هسته ای» است. ما نمی باید در برابر از بین رفتن تعادل پویای بیولوژیک میان مرگ و زندگی سکوت کنیم و شاهدِ خاموشِ مرگ مطلق حیات در سرزمین مان باشیم.

عباس عراقچی چه گفت که جنجال برانگیخت و تکذیب شد؟

گزارش ايران واير

انتشار سخنان عباس عراقچی، عضو ارشد هیات مذاکره کننده ایران که در یک نشست خصوصی با مدیران خبر صدا و سیمای ایران گفته شده، جنجال برانگیز شد. این سخنان دوشنبه دهم مرداد توسط خبرگزاری صداوسیمای ایران انتشار یافت. عباس عراقچی انتشار این سخنان را خلاف منافع و امنیت ملی و مغایر با اخلاق حرفه ای اعلام کرده و گفته است متن منتشر شده دارای اشتباهات محتوایی متعددی است. سایت خبرگزاری صداوسیمای ایران نیز ساعاتی پس از انتشار این خبر، با حذف آن از روی خروجی توضیح داد که این خبر محصول «خطای در برداشت» بوده است.

تأملی در روند موضع گيری های سياسی

اسماعيل نوری علا

طبيعی است اگر، به هنگام روياروئی با اعلاميه ها و بيانيه های سازمان های سياسی، که بيانگر «موضع گيری» های آنان در مورد مسائل مختلف اند، انتظار داشته باشيم که اين «مواضع» بر اساس «قرارداد بنيادين» سازمان های مزبور اتخاذ شده باشند. از منظری ديگر اما، از طريق بررسی و ژرف کاوی اين اسناد نيز می توان پی برد که سازمان صادر کنندهء هر اعلاميه و بيانيه تا چه حد به «قرارداد بنيادين» خود وفادار است و نيز تا چه ميزان بهيکی از سه گروه کلی و بسيط «محافظه کاری، اصلاح طلبی و انحلال طلبی» تعلق دارد.

فايل صوتی       تصويری     |   فايل پی.دی.اف  

مقامات غربی دچار «توهم» شده‌اند!

گفتگو با عبدالکریم لاهیجی

گفتگوگر: کاوه قریشی

امضای موافقت‌نامه بین جمهوری اسلامی ایران و پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل و آلمان، این توهم را برای مقامات خارجی بین‌المللی، و به ویژه اتحادیهء اروپا، به وجود آورده که مشکلات مردم ایران پس از امضای این توافق، با توجه به اینکه مشکلات و موانع زیادی در راه زندگی مردم در ارتباط با تحریم‌ها وجود داشت، مرتفع خواهد شد. بر همین اساس طی دو سه هفته گذشته سیل سفر مسئولان درجه اول کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا به طرف ایران جاری شده است. منظور از انتشار این بیانیه این بود که بگوییم متأسفانه عکس این تصور در ایران محقق شده و همچنان در جریان است.

خوشحاليم، اما شکست را پيروزی جلوه ندهيد!

حسن شريعتمداری

همه می‌دانند که چنين توافقی ابعاد وسيع تری دارد که فقط شامل پرونده هسته‌ای نمی‌شود و دير يا زود به گسترش روابط سياسی و اقتصادی ايران و آمريکا منجر خواهد شد. در چنين حالتی يک نظام انقلابی با محوريت دشمنی با آمريکا به ‌تدريج به نظامی قابل محاسبه، مسئوليت‌پذير و به سامان تبديل خواهد شد و خود را از انزوای ناشی از سياست‌های گذشته خودخواسته خواهد رهانيد.

بازدارندگی امنيت

اميرحسين گنج بخش

از آثار و علائمی که پس از توافق ديده می شود نشانی از تنش زدائی در گفتار دستگاه های ولايت قابل مشاهده نيست. ادامهء سطاست تهاجمی رهبر، با تمکيه بر روی توان تکرار و انتقال تجربهء زمان جنگ ايران با عراق در سازماندهی نيروهای ميليشيای تخريبی، ولی نه تثبيتی، بجز از آن که در تکرار آن در عراق مورد شک جدی است، می تواند ايران را در مقابل خطرات جدی و جديدی از توع عکس العمل طرفين مقابل و جنگ های متعارف قرار دهد.

(فايل پی.دی.اف)

کورسوی امید!

شهبار نخعی

در حالی که کمتر از چهل روز به تاریخ بررسی و تأیید یا رد توافق هسته ای حکومت آخوندی وپنج بعلاوهء يک توسط کنگره امریکا باقی مانده، طرفین این زورآزمایی یعنی دولت باراک اوباما از یک سو و کنگره دارای اکثریت جمهوری خواه از سوی دیگر، تمام امکانات خود را برای غلبه برحریف به کار گرفته اند. همین روند با مقداری تفاوت در داخل کشور نیز وجود دارد و هواداران توافق با مخالفان دلواپس آن به کارزاری همه جانبه مشغولند. فزون بر این ها، در هفته های اخیر تحرکات نظامی و به ویژه دیپلوماتیک بیشتری در مناطق بحرانی خاورمیانه به چشم می خورد.

تانگوی اتمی اوباما با اونا!

فرخ حیدری

انتظار بیجایی است اگر تصور شود در طول ماه ها مذاکرات همه جانبه و جامع «جان و جواد» توجهی هم به مقولهء حقوق بشر در ایران شده باشد. در جایی که شخصیت های برجستهء سیاسی امریکا از جناح مخالف، به اوباما اعتراض می کنند که چرا موضوع چهار شهروند زندانی یا مفقود امریکایی را وارد موارد توافق نکردید، دیگر مردم مظلوم ایران و مبارزین گمنام زندانی چه توقع بیشتری می توانند داشته باشند؟ آیا برای نسل جوان ایران هنوز این سوال بی پاسخ مانده است که بالاخره جناب اوباما با اوناست یا با ماست؟

 

کنگره سکولار دموکرات ها

   

 

   

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999