تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛ و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

پيوند به پايگاه رسمی کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

چهارشنبه  11 و پنج شنبه 12 شهريور ماه 1394 ـ  2 و 3 ماه سپتامبر 2015

ه

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی

حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

رابطه با امریکا به دشواری گذشته نیست!

پيک نت ـ 4 شهريور

در محافل سیاسی ایران گفته می شود: مناسبات با امریکا، بی اعتناء به ادامه حرف ها و شعارهای تبلیغاتی درحال گسترش است و کاخ سفید کاملا در جریان این ماجراست. این گسترش مناسبات کمتر جنبه علنی خواهد داشت اما چندان هم پنهان نیست. برای مثال دفتر حفاظت منافع ایران در امریکا از سفارت پاکستان در واشنگتن جدا شده و به یک ساختمان بزرگ و مجلل منتقل شده و بصورت مستقل فعالیت خود را آغاز کرده است. در تهران نیز بخشی فعالیت های وزارتخارجه امریکا که از طریق سفارت سوئیس انجام میشد، اکنون از سفارت سوئیس جدا شده و بصورت مستقل فعالیت می کند. شک نیست که آغاز مناسبات رسمی ایران و امریکا به آسانی گشایش سفارت انگلستان در تهران نیست، اما برقراری این مناسبات نیز به دشواری گذشته هم نیست! هر دو طرف – ایران و امریکا- امیدوارند چنان تغییراتی در کاخ سفید روی ندهد که سیاست کنونی آن برای نزدیکی به ایران دگرگون شود. به همین دلیل زمزمه نامزدی "جو بایدن" معاون باراک اوباما رئیس جمهور امریکا برای انتخابات آینده این کشور حکایت از عزم امریکا برای ادامه سیاست کنونی آن در ارتباط با ایران است. هیلاری کلینتون سابقه مناسبی در ارتباط با مناسبات امریکا با ایران ندارد و علیرغم وابستگی اش به دمکرات های امریکا، بیشتر متمایل به اسرائیل است.

پرده سوم چگونه به نمایش در می آید؟

(نامه ای به آقای دکتر موسویان)

جمال درودی؛

عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران

آری، نمایش نیمه تمام مانده و باید دید پرده سوم چگونه به نمایش در می آید…؟! ولی باید این یادآوری را بکنم که شما از سال هشتاد برای اخراج زنده یاد پرویز ورجاوند، کورش زعیم و من در جلسات تشکیلات به صراحت و به شهادت برخی اعضای تشکیلات اقدام و برنامه ریزی می کرده اید. همچنین تداوم فشار روی مهندس زعیم برای استعفاء از هیئت اجرایی که منجر به دو استعفا نامه شد که هیچکدام را شورا نپذیرفت. من متن این استعفانامه هارا در ذیل این نامه می آورم تا به عمق توطئه و دسیسه های آقای دکتر موسویان و یاران اش روی اعضای فعال جبهه ملی پی برده شود.

روایت نسل اول اصلاح‏ طلبان

گفتگو با محمد توسلی

حزب توده، بر پایهء زیربناهای فکری مارکسیستی و چپ معتقد بود که انقلاب اسلامی رویکردی ارتجاعی دارد و، بنابراین، ما باید انقلاب را تداوم ببخشیم تا یک گفتمان انقلابی و مترقی جایگزین آن شود!.. در مقابل چنین گفتمانی و فضایی که کلاً چپ بود، گفتمان مهندس بازرگان و نهضت آزادی ایران قرار داشت. در این گفتمان، انقلاب اسلامی یک انقلاب کلاسیک و در راستای مطالبات تاریخی ملت ایران و در تداوم انقلاب مشروطه تعریف می‏شد. البته، تاکید می شد که بعد از پیروزی انقلاب انحرافاتی در اجرای این مطالبات تاریخی بوجود آمده است؛ اما خط مشی این بود که باید بایستیم، از انقلاب و آرمان‏های اولیهء آن دفاع کنیم.

مهرنامه، کين نامهء راستِ رانتی!

(بخشی از يک مقالهء بلند)

فرج سرکوهی

برخی نویسندگان و هنرمندان ریزه خوار خوان قدرت، برخی چهره های از رمق افتاده اپوزیسیون سابق، رسانه ها و روزنامه نویسان دست آموز شبکه قدرت و ثروت رفسنجانی و... نیز به ایفای نقش های حقیر خود در این بالماسکه مفتخر اند. این گروه به ویژه به دوران انتخابات به معرکه احضار می شوند تا به عنوان کف زن حرفه ای، مردمان را با دلایلی چون «تاثیرگذاری بر رفتار رهبر»، «تضعیف اصول گرایان و تقویت اصلاح طلبان»، «انتخاب بد از میان بدترها» و.. به رای دادن تشویق کنند. برخی چهره های سابق اپوزیسیون نیز در گروه همسرایانی می خوانند که با توسل به مبتذل ترین برداشت ها از «رئال پولیتیک»، رای دادن به نامزدهای مورد تائید شورای نگهبان را «تنها آلترناتیو معقول و ممکن» می دانند.

چرخی که هنوز می چرخد

حمید رضا رحیمی

* يک شهروند: آقای روحانی اعلام می‌کند من به مردم قول دادم چرخ زندگی شان بچرخد و سانتریفیوژها هم بچرخد. ولی با این فشار و تورمی که بر مردم است متأسفانه نه چرخ تولید و زندگی مردم می‌چرخد و نه سانتریفیوژها. تنها چیزی که خوب می‌چرخد زبان اهانت به منتقدین دلسوز است.

فدوی: یک غلط داشتید، نمره تان می شود نوزده. زیرا تنها چیزی که خوب می‌چرخد، جدیدالاسلام والمسلمین، خواهر الهام چرخنده است، که معادل سانتریفوژ نیز هست.

حکومت «اسلامی – نظامی» یا «اسلامی- روحانی»!

تفسيری از سايت پيک نت

ماهیت و مضمون بخشی از جدال ادامه دار در حکومت اسلامی، گذار از یك رژیم اسلامی – روحانی، به یك رژیم اسلامی - نظامی است. در این کوچ حکومتی، رهبر حکومت اسلامی، اکنون سال هاست که از خیمهء روحانیت به خیمهء سپاه رفته است. رویدادهای سیاسی در حاکمیت ایران به نوعی در پیوند است با این گذار و این كوچ و تبعاً انتخابات اسفند ماه دو مجلس شورا و خبرگان رهبری نیز مستقيماً متأثر از آن خواهد بود. بویژه که رهبر حکومت اسلامی می کوشد فرزند خویش "مجتبی" را جانشین خود سازد که این امر همآنقدر با مخالفت روحانیت ارشد مذهبی و سیاسی همراه است که با موافقت فرماندهان سپاه که در این سال ها با وی در ارتباط مستقیم بوده اند.

معمای بازگشت شتاب ‌زدهء انگلیسی‌ها به تهران

يا پیشبرد پروژهء براندازی از درون!

به روايت خبرگزاری دولتی و دلواپس فارس!

بررسی مواضع دولت انگلیس و دیگر کشورهای غربی نشان می‌دهد که از دید آن‌ها، نه توافق و نه مراودات تجاری پس از آن، به خودی خود دارای اصالت نیستند، مگر از این باب که به گسترش ارتباط با نهادهای مدنی، تقویت جناح همسو و تغییر رفتار منطقه‌ای ایران منجر شود؛ موضوعاتی که از آن‌ها تحت عنوان «پیامدهای مثبت توافق» یاد می‌شود. از همین رو است که هاموند در نشست خبری خود در تهران نیز از انتخاب دولت جدید ایران و پس از آن توافق هسته‌ای به عنوان دو نقطه عطف یاد می‌کند.

دور نیست روزگار روشنایی و آبادانی

به مناسبت یازدهمین سال

تاسیس بنیاد میراث پاسارگاد

و آغاز فعالیت وب سایت کمیتهء نجات

بیست و نهم اگوست، آغاز یازدهمین سال تاسیس «بنیاد میراث پاسارگاد» می باشد. این بنیاد که ابتدا به عنوان «کمیته بین المللی نجات پاسارگاد»، و برای جلوگیری از آبگیری نابخردانه ی سد سیوند و نجات پاسارگاد شروع به کار کرد، اولین "ان.جی.او"ی بین المللی برای بازتاب دادن صداهای اعتراض به ویرانگری های میراث فرهنگی و تاریخی ایران شناخته می شود. و از آن جا که از آغاز، همراهی، هزاران تن از مردمان فرهنگ دوست ایرانی در داخل و خارج و همین طور مردمانی از کشورهای دیگر جهان را با خود داشت، توانست آغازگر جنبشی فرهنگی باشد در راستای رویارویی با یکی از سخت ترین شیوه های فرهنگ ستیزی و تبعیض فرهنگی در سرزمینی که نامش به خاطر فرهنگ متمدن، سکولار،  و انسانی اش در تاريخ بشريت به نیکی  ثبت شده است.>>>

روحانی و عصر پسا انقلابی گری خمینیسم

کوشان ماد

امروز که مدعای همان ها که یک روز پروژهء اصلاح طلبی را روی میز گذاشتند ـ و اتفاقاً برایشان هم خوب گرفت ـ بخاطر فریب کاری های بی پایان و دغل کاری های عیان متصدیان جریان اصلاحات تا حد زیادی توسط جناح اولترا انقلابی و ترمز بریده مخدوش گردیده، اتاق فکرِ «ماندگاری نظام اسلامی» به این نتیجه رسیده است که باید از عصر انقلابی گری عبور کنند و، برای بیمه کردن بدنهء فرسوده و رسوا شدهء این نظام برآمده از انقلاب اسلامی، حکومت اسلامی را از حکومتی با مدعیات و تعصبات دگم انقلابی به یک حکومت اسلامی مهربان و سازگار با جهان بدل کنند؛ حکومتی با سیاستمدارانی منعطف و بطور کلی یک سیستم حکومتی «نیست در جهان»، که بر پایهء اسلام رحمانی توسط بانیان مذهبی اش در ایران بنا شده، و می تواند به عنوان حکومتی عرفیِ کارا و پایا به حیات خود ادامه دهد.

پيامبران سيارهء جديد ميمون ها

اسماعيل نوری علا

در اين مقاله می کوشم به مخاطراتی اشاره کنم که نشانه هاشان را می توان  از دل مباحث علم نوينی به نام «آينده نگری» استخراج کرد. اين «آينده نگری» اگرچه با «پيش بينی» از يکسو و «برنامه ريزی»، از سوی ديگر، همسايگی دارد اما از نوعی «جبر فن سالارانه» نيز حکايت می کند که در سايهء آن همهء مفاهيم پيش بينی و برنامه ريزی ابعادی هستی شناختی می يابند و از ماجرای دردناکی حکايت می کنند که همچون يک «سرنوشت محتوم علمی» پيش روی انسان امروز ايرانی نشسته است.  

فايل صوتی       فايل تصويری     |     فايل پی.دی.اف

ضرورت وجودی جنبش سکولار دمکراسی

کوروش اعتمادی

حوزهء قدرت متعلق به نیروهای سیاسی درون جنبش سکولار دمکراسی است و نه خود جنبش سکولار دمکراسی. از این منظر جنبش سکولار دمکراسی آلترناتیو حکومت اسلامی است. آنچه که آرمان نهایی و همیشگی جنبش سکولار دمکراسی میباشد، پاسداری از دمکراسی و سکولاریسم و پیشبرد روند سکولاریزه کردن سیاست و جامعه میباشد که مبادا روزگاری دیگر جامعه و مردم در بند یک استبداد سیاسی اسیر گردند. این امر تنها خارج از حوزهِ قدرت، همچون یک اپوزیسیون مادالعمر سکولار دمکرات ممکن است. بدین دلیل جنبش سکولار دمکراسی نه تابع قدرت است و نه تابع ایدئولوژی سیاسی خاصی خواهد شد و نه تعلق خاطری به یکی از طبقات اجتماعی خواهد داشت. آنچه که برای جنبش سکولار دمکراسی هدف محسوب میشود؛ استقرار دمکراسی برای عموم آئین ها و اندیشه های سیاسی و بازداری آنها در تحمیل خود بر جامعه میباشد.

بدتر از دروغ!

شهباز نخعی

شیخ حسن روحانی مصداق "نیمه حقیقت بد تر از دروغ" است. با آنکه وجه مشترک "نيمه حقيقت" و "دروغ" فریبکاری است، اما دروغ، به دلیل ماهیت بدگمانی برانگیزی که دارد، به مخاطب هشدار می دهد و او را هشیار می کند. "نیمه حقیقت" اما از این بابت متفاوت و، به خاطر لعاب و جلوهء حقیقتی که در آن است، عیار باور پذیری آن بالاتر و ضریب فریبکاری اش بیشتر است. با این حال، به خلاف دروغگویی که به آسانی از همه کس ـ حتی کودک دو ساله ـ بر می آید، گفتن "نیمه حقیقت" به شکلی موثر مستلزم داشتن تردستی و مهارت خاص و مصداق زبانزد "دزد با چراغ" است.

 

کنگره سکولار دموکرات ها

   

 

   

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999