تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

پيوند به پايگاه رسمی کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

  چهارشنبه 6 و پنج شنبه 7 آبان ماه 1394 ـ  28 و 29 اکتبر 2015 

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

روز کورش بزرگ

روز صدور یکی از کهن ترین اعلامیه های آرمانی انسان

اعلاميهء بنیاد میراث پاسارگاد

اهمیت منشور کورش بزرگ که به قول مک گرگور، رییس موزه بریتانیا «یکی از بزرگ ترین اعلامیه های آرمانی انسان در طول تاریخ است» هیچ وقت، در سرزمین گوینده اش، به اندازه ی روزگار ما، معنا و ارزش واقعی خود را نشان نداده است. دلیل توجه کنونی مردم ایران به کوروش بزرگ و ارزش های بيان شده در منشور او، علاوه بر گسترش روابط رسانه ای و بالا رفتن درک مردم از مفاهیم حقوق بشری، وجود شرایط سخت و طاقت فرسایی است که جمهوری اسلامی ـ با اعمال تبعیض های جنیستی، فرهنگی و مذهبی ـ بر مردم سرزمین کوروش بزرگ تحمیل کرده است.

پیـدایش حقوق بشر

محمد ارسی

پیش از ژان ژاک روسو، حقوق طبیعی یا حق مادرزادی آدمی طرح و تقاضا شده بود، اما این ژان ژاک روسو بود که حق و حقوق انسانی یا حقوق بشر را فارغ از وابستگی‌های طبقاتی و مذهبی و قوم و یا «نژادی»... نخستین بار در اثر گرانسنگ خود «قرارداد اجتماعی» پیش کشید و سپس سرآمدان فکری عصر روشنگری و فلاسفه دورهٔ مدرن، موضوع را پیِ گرفتند و سرانجام در جریان انقلاب کبیر فرانسه و در جهان‌بینی بنیانگذاران ایالات متحده آمریکای شمالی اصولِ مربوط به حقوق بشر بازتابی جدی و گسترده یافت و به تدریج در افکار و روابط انسانی به اصلی حیاتی و به خواست و ارزشی جهانشمولی مبّدل گردید.

هنر زن بودن

ويدئوی مراسم سالگشت اعدام ريحانهء جباری

دليل اينکه چرا انتقاد حرام است !

باید قدر زحمات مدیران مملکت را دانست که کار دامداری و کشاورزی و بعضاً گله داری و چوپانی خود را رها کرده و به شهر آمده، قبول مسئولیت کرده و به ادارهء امور مشغول شده اند !اگر در فلان کشور یک وزیر و یک مدیر اقتصادی توانسته رونق اقتصادی ایجاد کند و یا یک مسئول علمی توانسته سطح علمی کشورش و صنایع نرم افزاری و تکنولوژیکی مملکت خود را بالا ببرد که هنر نکرده است؛ چون اکثر این ها در رشتهء کاری خود تحصیلات پیچیدهء تخصصی دارند و، علاوه بر تحصیل علم در مراکز آموزشی مهم و عمده جهان، در زمینهء کاری خود هم سال های طولانی تجربه آموزی کرده اند و رشد و ترقی آنها از پائین به بالا بوده است!

کشف علمی – عبادی

حمیدرضا رحیمی

فدوی در پژوهش های علمی خود، سرانجام به این باور رسید که داعش، قدیم است و حادث نیست! زیرا عوارض وعلائم بالینی آن را دیری ست که در حرکات و سکنات حضرات در وطن اسلامی، رصد کرده و شدیداً تشخیص داده است؛ این هم سند منگوله دارش:

* فارس: داعش، قرص روان ‌گرداني تحت نام داروي سحرآميز توليد کرده است که منجر به عقب‌افتادگي دائمي ذهني مي‌شود! /آخرین نیوز

فدوی همچنین‏ دریافت که تلاش های نزدیک به چهار دههء دانشمندان غیر هسته ای ایرانی، بمنظور کشف داروی ضد قرص داعشی که به برادران ما خورانده اند، تا لحظهء نگارش این سطور، بجائی نرسیده است! و من الله التوفیق.

تحلیل يك اتفاق ساده

مصطفی عابدی

چندي پيش يكي از اعضاي شوراي شهر تهران بر اثر حادثه‌اي كه در منزل مسكوني وي رخ مي‌دهد، دچار سوختگي مي‌شود. در نتيجه به سرعت وي را براي درمان به بيمارستان مي‌برند و در این میان مسائلی پیش می‌آید که بهتر است ماجرا را از قول خودشان نقل كنيم...

حقوق شهروندی و تفاوت شان با حقوق بشر

محسن بهزاد کريمی

در طول کمپین انتخاباتی حسن روحانی، مردم بارها و بارها شعار احقاق «حقوق شهروندی» را شنیدند؛ تا جایی که امروز این مقوله به نوعی حتی نُقل مجلس اپوزسیون شده است. اما براستی، در لابلای مطالبات ساختاری و یا سطحی جامعه، تلاش های دولت روحانی در القاء این مطالبه برای چیست؟ این «حقوق شهروندی» از کجا آمده که در چهارچوب «نظام ولایی» می گنجد؟ حکومتی که از ناقضان اصلی حقوق بشر در تاریخ است چطور به یکباره با داعیهء حقوق شهروندی به میدان آمده؟ و آيا مردمی که فریاد می زنند: «توافق بعدی ما، حقوق شهروندی ما» می دانند حقوق شهروندی چیست، در چه قالبی تعریف شده و شامل چه می شود؟ و آيا هیچ به اين نکته توجه شده که گروهی در داخل و خارج، عمداً یا سهواً، در حال جابجا کردن فریاد های حق طلبانهء «حقوق بشری» با «حقوق شهروندی» اند؟

نقض آزادی بیان تحت لوای توهین به مقدسات

نرگس توسلیان

در زمینه اعتقادات مذهبی ممکن است این سؤال پیش آید که چه چیزی موجب تمایز توهین از انتقاد می شود؟ آیا معیار، ورود به اصول مسلم دینی (در مقابل فرعیات دین) است؟ اگر پاسخ به این سؤال مثبت باشد، ممکن است این سؤال مطرح شود که چه کسی حق تعیین این اصول را دارد و این که آیا چنین ملاحظه‌ ای باید تنها در مورد دین اکثریت (که تعداد بیشتری از افراد را در بر می گیرد) اعمال شود و یا در مورد دین اقلیت (که نیاز به حمایت بیشتری دارند) و یا در مورد تمامی ادیان؟ آیا این محدودیت باید تنها در مورد ادیان الهی اعمال شود و یا ادیان غیر الهی نیز باید در شمول این حکم قرار گیرند؟

حقوق بشر، کابوس حاکمان در ایران

مهرانگیز کار

برجام و تایید آن در شورای عالی امنیت ملی و تصویب نمایشی آن در مجلس شورای اسلامی، حاکمان ایرانی را در کابوس اين ترس فرو برده که مبادا پس از برجام باری دیگر زیر فشار غرب ناگزیر از بهبود وضعیت حقوق بشر شوند. این دغدغهء خاطر جدی است. رهبر ایران در روزهای اخیر، به هر بهانه، از کابوس خود پرده بر گرفته است. دیگرمقامات، کابوس را هر یک به زبانی بیان می کنند. وضع چنان شده که به نظر می رسد، پاشنهء آشیل نظام سیاسی، ورود جدی قدرت های جهان به موضوع نقض گسترده حقوق بشر در ایران است.

چهل سال آوارگی در بیابان «وحدت» اسلام

محسن ذاکری

يک رویهء پیام سکوت جهان اسلام در مورد «حادثهء منا» می تواند خطاب به آقای خامنه ای و ایران باشد با این محتوا که تمایل سیاسی ایران برای تقلیل جایگاه عربستان سعودی در بین «جهان اسلام» واقعی و شدنی نبوده و اين «جهان» گوشش به شعار ها و فریادهای تنها کشور مدعی «تشیع» در جهان، هيچ بدهکار نیست و وقعی بدان نمی نهد... مقولهء «سکوتِ» جهان اسلام در برابر سیاست های بحران زا و مشوش ایران اما تازه نیست. هر چند این سکوت را می توان نسبی و بر حسب اقتضای شرایط ديد؛ زیرا جهان اسلام نیز در مجموعِ دهه های گذشته هرگز یک بار هم «لبیکی» به فریادها و شعارها و تبلیغات ایران نگفته است و، بر عکس، مدام با احضار سفرا و نمایندگان از هر دو طرف وخامت روابط و شکست دیپلماسی ولايت فقيه را نشان می دهد. امسال اما سالی ویژه برای حکومت اسلامی ایران است...

تلنگر مردمی!

شهباز نخعی

وقاحت گستاخانه در متن نامهء سیدعلی خامنه ای به حسن روحانی دربارهء «برجام» را نمی توان نادیده گرفت. گستاخانه از این نظر که درک و شعور دیگران را به هیچ می انگارد و در خود بزرگ بینی نیز افراطی بیمارگونه دارد. کوتاه سخن، جای جای نامهء مقام معظم رهبری به رییس جمهوری نشانگر سقوط شتابندهء حکومتی است که در اثر خودکرده های بی تدبیرش در گرداب ورشکستگیِ به تقصیر دست و پا می زند و برای آن که شرّش از سر کشور کم شود و خطر ازدست رفتن یکپارچگی و تمامیت آن را رفع کند، تنها نیازمند یک خیزش همدلانه و تلنگر مردمی است!

نگاهی بر نتايج محتمل اجرای برجام

رضا تقی زاده

برای رسیدن به نتایج میان مدت و دراز مدت برجام، می‌باید حاکمیت سیاسی ایران از دوگانگی کنونی فاصله گرفته و رفتارهای چالش ‌برانگیز آن در داخل و خارج، با رفتارهای قانونمند یک نظام سیاسی متعارفی جایگزین شود. اگر بازار داخلی ایران در کوتاه ‌مدت به اجرای برجام واکنش مثبت نشان نمی‌دهد، علت آن ادامهء وضع موجود و کشمکش‌های داخلی مابین شاخه‌های درون حاکمیت است که سرمایه دار داخلی را، بجای سرمایه‌ گذاری مولد، به سوی اقتصاد دلالی سوق داده و شوق و ذوق شریک تجاری خارجی ایران را تنها به فروش کالا و به جیب زدن سود کوتاه مدت قانع ساخته است.

ولایت فقیه و نقض بنیادی حق حاکمیت ملت

بخش دوم: خطر در کجا است؟
 
پرویز دستمالچی

با توجه حقایق و واقعیت های تاریخ سد سال اخیر منطقه، آفریقا و سایر کشورها، باید برای ایران درس های لازم را آموخت. علاوه بر خاور نزدیک و آسیای میانه، تقریباً تمام کشورهای قاره آفریقا در گیر همین دگرگونی ها و زوال حکومت ها هستند. دلیل عمده آن وجود واحدهای"ملی" است که برآمده از ملت نیستند و حکومت گران هنوز تصوراتی ارباب- رعیتی (یا امت-امامتی) از ملت دارند و می پندارند ملل باید در خدمت حکومت ها باشند و نه برعکس. در این کشورها، یا اکثریت می خواهد بدون در نظر گرفتن حقوق تضمین شده اقلیت ها حکومت کند، یا اقلیت بر اکثریت حکومت می کند، البته هر دو با به کارگیری زور و سرکوب.

 
     

کنگره سکولار دموکرات ها

     

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999