دوشنبه 22 و سه شنبه 23 آذر 1395 ـ   12 و 13 دسامبر 2016

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

>>>>

دو ماه از بازداشت زعیم گذشت؛

ما چه کردیم؟!

(گپی با دکتر موسویان)

جمال درودی

عضو شورای مرکزی جبهه ملی

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

سردبير: اسماعيل نوری علا  

تأسيس: 14 امرداد 1392

پيمان نامهء عصر نو

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

شاهرخ بهزادی، خبرگزاری راديو فرانسه: جمعه 9 دسامبر، روز "لائیسیته" در فرانسه بود. "لائیسیته"، به عنوان جدائی کلیسا از حکومت، در چنین روزی در سال 1905 میلادی به صورت قانون درآمد. به مناسبت این روز، نامهء سرگشاده ای از جانب شخصیت های لائیک فرانسه منتشر شده و در آن چنين آمده است: «جمهوری (فرانسه) از مذاهب جدا شده و هیچ نقشی در سازماندهی مذاهب در فرانسه ندارد... جمهوری در قبال تمامی مذاهب موجود در فرانسه حالت بی طرفی کامل دارد. جمهوری هیچ اولویتی برای مذهب خاصی در فرانسه قائل نیست. تمامی مذاهب در انجام تکالیف مذهبی خود مختار هستند، مشروط بر اینکه انجام این تکالیف منطبق با قانون جمهوری فرانسه بوده و نظم عمومی را خدشه دار نکند. جمهوری (فرانسه) هیچ کسی را بر اساس باورها و وابستگی های عقیدتی اش مورود قضاوت قرار نمی دهد. جمهوری، نه پلیس کشف اندیشه های مردم است و نه یک گزینهء فلسفی در میان دیگر ارزش های اختصاصی است». (توضيح واژهء لائيسطته معادل سکولاريسم انگليسی است).

بشارت: از بد حجابی به سمت بی‌حجابی می‌رویم!

حمیدرضا رحیمی

احوط آن ست که خوانندگان محترم ضد انقلاب اینقدر آبِ سنگین به آسیاب دیجیتالی "دشمن" نریزند و کمی هم ملاحظهء مصالح را بفرمایند. ناگفته پیداست که فدوی، قصد هیچگونه دفاع و حتا توجیه عملکرد حضرات را ندارد، لکن بر این باور است که: عیب می جمله بگفتی "ضررش" نیز بگوی! یعنی، لکن اینطورها هم نیست که چیزی بیش از صد و پنجاه در صد از خبرهای برآمده از جامعهء شکوهمند  اسلامی، خبرهای بد یا بسیار بد باشد، خبرهای خوب، هر چند گاه هم، کم نیست؛ باری- بعنوان مستوره به یک خبر خوب، و بلکه خیلی خوب از معاون قوهء قضائیه نگاه کنید: «از بدحجابی به سمت بی‌حجابی می‌رویم!/ به نقل از دویچه وله».  تبریکات فدوی منتظرالظهور را هم بپذیرید!..

فضای مجازی می‌تواند دین و اسلام را از بیخ ریشه کن کند

آیت الله موحدی کرمانی

به گزارش عصر ایران، آیت‌الله موحدی کرمانی، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، اظهار کرده که: شبیخون فرهنگی امروزه به سراغ همسران و فرزندان کوچک و بزرگ مان آمده است. برای مثال اگر وارد یک ضیافت خویشاوندی شوید، متوجه می‌شوید که همه اعم از کوچک و بزرگ، سرشان را وارد موبایل‌ها کرده‌اند. در این موبایل‌ها چه می‌گذرد و مردم چه می‌بینند؟ محتوایی از سوی خبرگان مجلس به دستم رسید که در این محتوا خطرات فضای مجازی منتشر شده است و شدم که فضای مجازی می‌تواند دین و اسلام را از بیخ ریشه کن کند و چنین قدرتی را دارد. بدحجابی بد است اما فضای مجازی صدبرابر بدتر است. در این محتوا بدست آمده که اینترنت سبب تشویق به خودکشی، ارائهء راهکارهای آسان برای خودکشی، انواع مفاسد جنسی، ایجاد شبهه، دعوت به بی‌غیرتی، کمک به شورش، فروش اسلحه، فروش مواد مخدر، گرایش به سازمان مجاهدین خلق و منافق و ایجاد انحرافات فکری و محتوای ضاله می‌شود. در فضای مجازی شاهد هستیم که بسیاری از دختران، عکس‌های برهنه‌ای از خودشان را منتشر می‌کنند که متأسفانه این امر در کشور رایج شده است. اگر در روزگاری تأسیس فاحشه خانه با هزینه‌های سنگین دایر می‌شد متأسفانه امروز با کمترین هزینه و از طریق اینترنت ایجاد شده است. ائمه جماعت باید این منکر اصلی یعنی اینترنت را در خطبه‌ها فریاد بزنند تا همه احساس خطر کنند.

دغدغه‌ام از اول پادشاهی نبود!

گفتگو با رضا پهلوی

من در گذشت زمان خیلی چیزها را در عمل دیدم که آن زمان که 20 سالم بود و شرایط خیلی تازگی داشت شاید به این شکل که الان می‌بینم نمی‌دیدم. شاید در یک مواردی آدم بتواند تغییر نظر بدهد. به هر حال برای آنها که می‌خواهند گیر بدهند، ‌آن زمان اگر یادتان باشد مسئله این بود که نهادی بود که در آن مملکت از بین رفت و از طریق انقلاب یک حکومت اسلامی آمد. آن زمان تنها انگیزه این بود که این نهاد پشت به شما مردم نکرده. در آنجا گفتم انتخاب این میراث را به عهده هم‌میهنانم می‌گذارم. مسئله برای من دغدغه پادشاهی از روز اول نبوده و نیست. حالا یک عده باور دارند به آن سیستم، خب داشته باشند. من قبل از هر چیز به دموکراسی و آزادی و سکولاریسم کار دارم.

از سوگواری مارکسیست های ایرانی برای کاسترو

چه می توان آموخت؟

نادر تیف

اگر این رژیم سی و هفت سال است از رژیم جنایتکار اسلامی ایران حمایت می کند، این فقط یک اشتباه نیست، بلکه ادامه سیاست داخلی اش است که نه عدالت اجتماعی برای مردم به ارمغان آورده و نه آزادی سیاسی. از سوی دیگر حمایت رژیم کاستریست از جمهوری اسلامی نشان می دهد که تبلیغات مارکسیست ها در رابطه با انترناسیونالیسم پوچ است، چرا که حزب کمونیست کوبا ترجیح می دهد با دولت هایی مانند جمهوری اسلامی روابط بسیار مستحکم داشته باشد تا این که لااقل علیه سرکوب هایی که این رژیم بر اعضای حزب برادر، حزب توده، روا داشته است برخیزد.

«تهران صاحب برج پیزا می شود»! و ساير ملاحظات

با فرونشست زمین در غرب تهران که همه روزه اخبار آن در مطبوعات زبان بستهء رژیم چاپ می شود این نگرانی بوجود آمده است که به واسطهء قرار داشتن سازهء سنگین «برج میلاد» روی یک گسل، یک روز صبح مردم از خواب بلند شوند و ببینند برج میلاد بصورت کج . معوج داخل گسل فرو رفته است! به همين دليل در حال حاضر سنسورهایی روی برج نصب کرده اند تا فرونشست و کج شدن آن را اندازه گیری کنند و گفته می شود که اگر خدا یاری کند و برج در صورت کج شدن فرو نریزد، حکومت اسلامی ضاحب یک جاذبهء گردشگری مثل برج پیزا در ایتالیا خواهند شد!

زنی که در آفرینش اعلامیه حقوق بشر نقشی بزرگ داشت

شکوه میرزادگی

با این که ما زنان ایران، به خصوص در چند دهه اخیر، به خاطر نقض حقوق خویش، بیش از بسياری از زنان جهان قدر اعلامیه حقوق بشر را می دانیم، و با این که در حال حاضر به طور مرتب برای به دست آوردن حقوق اولیه ی خویش به سازمان های حقوق بشری متوسل می شویم اما، حتی در روز جهانی حقوق بشر نیز، کمتر نامی از «الینور روزولت» می گوییم و می شنویم؛ يعنی زنی که بالاترین نقش را در بوجود آوردن «اعلامیه ی جهانی حقوق بشر» داشته است؛ زنی که شاید به خاطر همسری با رییس جمهور آمریکا و داشتن عنوان بانوی اول اين کشور، کمتر از آن چه که شایسته ی او بايد باشد تحسین شده است.

کارنامهء دانشجویان قابل قبول تر از اصلاح طلبان عالی رتبه است

گفتگو با بهاره هدایت

گفتگوگر: مهسا محمدی

فعالان جنبش دانشجویی معمولا از سوی سیاست ‌ورزان حرفه‌ای متهم می‌شوند که خرد و احتیاط لازم را در کنش‌های خود ندارند و در بزنگاه‌های سیاسی رفتارهایی هیجانی از خود بروز می‌دهند و آرمان ‌گرایی‌ شان در تقابل با روند اصلاحات تدریجی است. عمده این نقدها هم از سوی اصلاح ‌طلبان درون حکومت بیان می‌شود که سازش و مصلحت و حتی عقب ‌نشینی ‌های تاکتیکی را عناصری کلیدی برای فعالیت سیاسی می‌دانند و آن را نشانه پختگی تلقی می‌کنند. درباره نسبت میان آرمان ‌گرایی و عقلانیت در کنش‌های فعالان جنبش‌ دانشجویی با بهاره هدایت عضو سابق شورای مرکزی و سخنگوی دفتر  تحکیم وحدت گفت‌وگو کردیم. او در جریان اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات سال هشتائ و هست بازداشت شد و بعد از گذشت هفت سال به تازگی از زندان آزاد شده است.

رابطهء تنش ‌آلود جنبش دانشجویی و احزاب در ایران

علی افشاری

در شرایطی که احزاب قوی و ریشه دار وجود داشته و نظام حزبی در ساختار قدرت مورد پذیرش واقع شده و کارکرد داشته باشد، آنگاه خصلت سیاسی پر رنگ جنبش دانشجویی بلاموضوع خواهد شد. جنبش دانشجویی با تحقق مطالبهء اصلی برون‌ دانشگاهی خود در تحقق توسعهء سیاسی و گذار مسالمت آمیز به دمکراسی حداقلی به نفی خود می‌رسد. این امر به معنای سیاست زدایی نیست بلکه میزان و نوع مشارکت در عرصه سیاسی دگرگون شده و دانشجویان در حد متعارف همچون نیرو‌های مدنی به مسئولیت سیاسی خود عمل می‌کنند و جنبش‌های دانشجویی بیشتر سمت وسوی روشنفکری و حوزه‌های آوانگارد ودرون‌دانشگاهی را در بر می‌گیرد.

اگر ترامپ بخواهد «برجام» را پاره کند ملت نمی گذارد!

حسن روحانی

بی بی سی ـ در روز دانشجو، مراسمی با حضور حسن روحانی در دانشگاه تهران برگزار شد و او دیدگاه‌های خود در مورد مذاکرات منتهی به توافق هسته‌ای را چنين بیان کرد: "هیچ قدمی در برجام برنداشتیم مگر آنکه با مقام معظم رهبری مشورت کردیم... البته ممکن است در مقام عمل، جایی کم و کسر باشد اما مبنای ما، اجرای دستورات ایشان بود... در جریان دستیابی به برجام، ساعت‌ها جلسه با رهبر حکومت اسلامی برگزار می‌شد و اروزی اینها منتشر می‌شود." او در تشریح نتایج برجام، به لغو تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی و همچنین امکان ادامهء برنامه‌های اتمی اشاره کرد و گفت که پس از برجام، جمهوری اسلامی امکان آن را یافت تا برای نخستین بار پس از انقلاب، از خارج کیک زرد وارد کند و بازسازی رآکتور آب سنگین اراک هم امکانپذیر شده است... در مورد موضعگیری رئیس جمهوری منتخب آمریکا در مخالفت با برجام، حسن روحانی گفت: "ممکن است دلش خیلی چیزها را بخواهد، بخواهد برجام را تضعیف کند و برجام را پاره کند، اما مگر ملت ما می‌گذارد؟"

حکومت اسلامی هیچ غلطی نمی‌تواند بکند!

تمدید تحریم‌ها و آستانهء فروپاشی

رامین پرهام

عدم ارضایِ انتظاراتِ انباشته‌شده توده ‌هایِ فقرزده ایرانی، واپسین میخ به تابوتِ خیال ‌پردازی ‌هایِ متوهمان این نظام خواهد بود؛ با پایان ریاست اوباما بر دستگاه اجراییِ آمریکا، حکومت اسلامی نه تنها پر و پا قرص ‌ترین حامیِ خود را از دست می‌دهد، که با آغاز ‌بکار دستگاه اجرایی جدید در هفته‌هایِ آتی، با تنی چند از سرسخت‌ترین دشمنانِ خود روبرو خواهد شد؛ بی‌جهت نیست که صادق زیباکلام سراسیمه راهی لندن می‌شود تا از آنجا به جوانان ایرانی وعده دهد که “الان هیچی برای شما ندارم جز آنکه باید به برداشتن گام‌های کوچک برای اصلاحات سیاسی ادامه دهیم”!! و تهدید می‌کند که “در صورت سرنگونی نظام، وضعیت به مراتب از افغانستان، عراق و سوریه بدتر خواهد شد”! زیباکلام آشفته شده چون نظام در حال فروپاشی است.

با کوله باری از تجربیات، پیش به‌سوی پیروزی!

بهمن زاهدی

با ناکامی پروژهء «شورای ملی»، این تجربهء مهم حاصل شد که با وجود استقبال بی‌سابقهء اکثریت نیروهای برانداز، وجود مدیران انتصابی بی‌هیچ سابقه سازمانی و مدیریتی همچنین بدون دانش کافی در عرصه سیاسی می‌توانند سرنوشت یک سازمان و نهاد همبستگی مردم ایران را به کجا برساند! در نهایت دو گزینه پیش روی کسانی‌ست که مانعی هستند برای همبستگی بین اپوزیسیون برانداز رژیم اسلامی در ایران. حال، آنکه به‌مانند فرانسو اولاند عمل کنند یا فیدل کاسترو؛ تصمیمی‌ست که خودشان باید بگیرند وگرنه به جبر تاریخ محکوم ‌به نابودی‌اند و منفور در نزد همگان.

من از شاهزاده دفاع می کنم!

سیاوش لشگری

اعراب فعلی سده هاست  همسایگان بی آزاری برای ما بوده و هستند. و در زمان رژیم گذشته در مسایل منطقه و نفتی همواره همراه و مطیع شاه بودند. عرب های امروزی، که جزو کشورهای عقب ماندهء جهانند، بیشتر از ما خود قربانی بدتری از دین بیابانی نیاکان خویشند. در مورد نژاد انسان ها هم مشخص است که هیچ نژادی را بر هیچ نژادی برتری نیست.

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000