دوشنبه 11 و سه شنبه 12 بهمن 1395 ـ  30 و 31 ژانويه 2017

پيمان نامهء عصر نو

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا  

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

«اوباما» با «اونا» ماند و به تاریخ پیوست!

عباس رحمتی

مردم ایران بدنبال حق تعیین سرنوشت خود بودند اما اوباما با یكی از بزرگترین تروریست های دنیا نامه نگاری می كرد تا گره كور رابطهء بد سی و هفت سالهء ایران و آمریکا را باز كند، و مردم ایران بخوبی این راز را دریافته بودند بخاطر همین بود كه در آن زمان شعار می دادند "اوباما، اوباما، با اونایی یا با ما؟" كه مك كین، سناتور جمهوری خواه بارها به او یاد آوری كرده بود، ولی اوباما تصمیم خود را گرفته بود، نزدیكی با جمهوری آدمكش اسلامی از ابتدای ریاست جمهوری اش در برنامه های کارش قرار داشت و این را هم خامنه ای قبل از ریاست جمهوری او نیز گفته بود كه "اگر اوباما بیاید امیدی به باز گشایی روابط ایران با آمریكا هست." و "برجام" همان امیدی بود كه او می گفت.

نقش ولادت و شهادت

حمیدرضا رحیمی

اینطورها هم نیست که ضد انقلاب می گوید و همهء خبرهای دارالخرافه بد باشد. فی المثل، به خبر میمنت اثر زیر که از خبرگزاری وابستهء ایسنا نقل می شود نگاه کنید:

* رهایی چهار زندانی کرمانی از اعدام با عفو رهبری. رئیس ‌کل دادگستری استان کرمان از عفو ده نفر از محکومان استان به مناسبت فرارسیدن سالروز ولادت با سعادت حضرت ثامن الحجج، علی بن موسی الرضا(ع)، خبر داد و گفت: با عفو مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، چهار زندانی کرمانی از اعدام رهایی یافتند.

ملاحظه کردید؟ به این می گویند شانس!  منظور فدوی آن است که اگر بجای "فرا رسیدن سالروز ولادت با سعادت"، "سالروز شهادت" آن بزرگوار(ع) بود، زندانیان مذکور، اعدام می شدند!..

مهاجرانی، دُمی که شاهد اوست، رازِ قتل ها، و...

فرج سرکوهی

چرا آقای مهاجرانی حل مشکل گذرنامهء آقای آدمیت و کمک به آزادی مرا، که می تواند نکته هائی مثبت در کارنامه او باشند، انکار می کند و می نویسد «کسانی که با شیوهء کار و نظام حکومت در ایران آشنا هستند، می دانند که معاون رئیس جمهور نمی تواند» چنین دخالت هائی بکند... آقای مهاجرانی با انکار دخالت های خود در امور امنیتی می کوشد تا خود را معاونی جلوه دهد که با وزارت اطلاعات همکاری نمی کرده است؛ و مهم تر می کوشد تا افسانه ای را تبلیغ کند که بر مبنای آن وزارت اطلاعات روشنفکران را، مستقل از رئیس جمهور و معاون او و بدون اطلاع آن ها، شکنجه می کرد و به قتل می رساند، آن هم به دورانی که رئیس جمهور در برخی موارد از رهبر نیز قدرتمندتر بود.

«جدایی دین از سیاست» نقشهء «نفوذی» ها است!

صادق لاریجانی

دویچه وله: صادق لاریجانی٬ رئیس قوه قضائیه می‌گوید: «نشناختن عالم سیاست و خط دشمن، مهمترین مولفه‌ای است که به جایگاه روحانیت در عرصه سیاسی لطمه وارد می‌کند» و روحانیونی که معتقدند سیاست ربطی به دیانت ندارد، «ناخواسته نقش نفوذی را ایفا» می‌کنند. او افزوده است گه «قانون اساسی جمهوری اسلامی نقش بی‌بدیلی به روحانیت داده» و علاوه بر «جایگاه ولایت فقیه، تصدی بسیاری از مناصب مهم در کشور بر عهده روحانیت است و این وظیفهء روحانیون را بسیار سنگین می‌کند». به گفتهء وی، «نشناختن عالم سیاست و خط دشمن، مهمترین مولفه‌ای است که به جایگاه روحانیت در عرصهء سیاسی لطمه وارد می‌کند. اگر یک روحانی، بصیرت سیاسی نداشته باشد آسیب این امر متوجه نظام، کشور و بلکه جهان اسلام خواهد شد». رئیس قوهء قضائیه ادامه داده است که «همین امروز در حوزه‌ها کسانی از اهل فضل هستند که معتقدند سیاست ربطی به دیانت ندارد. بر این اساس، شاید افرادی ناخواسته نقش نفوذی را ایفا کنند و در جهت تحقق اهداف غرب گام بردارند.» به گفتهء او، «نکتهء جالب ماجرا اینجاست که اتفاقا افرادی را مرجع می‌خوانند که واقعا درس شان را هم به خوبی در حوزه دنبال نکرده‌اند. وقتی حرف بوق‌های تبلیغاتی را از حلقوم برخی داخلی‌ها می‌شنویم چطور نباید نفوذ را باور کنیم؟»

حادثهء پلاسکو کار کيست؟

از آنجا که حالیه همهء مسئولان شهرداری و آتش نشانی و دولت و مدیران ریز و درشت اعلام برائت از داشتن کوچک ترین گناهی در بروز این حادثه کرده اند، لاجرم باید انگشت اتهام را به طرف صهیونیزم بین المللی گرفت و سازندهء برج، مرحوم حاجی حبیب القانیان، را که یک نفر یهودی صهیونیست بوده مسئول این آتش سوزی دانست! حساب اش هم ساده است: در واقع اگر در دههء چهل حاجی القانیان این برج را نساخته بود و ساختمان پلاسکو در تهران وجود نداشت لاجرم آتش سوزی هم رخ نمی داد و کسی هم کشته نمی شد و مسئولین و مدیران کشور هم زیر سئوال نمی رفتند!

از کارنامهء اقتصادی اوباما تا برنامهء ترامپ

فریدون خاوند

دونالد ترامپ نرخ رشد بسیار بالاتری را به امریکا وعده می دهد و می‌خواهد «بزرگ ترین خالق فرصت‌های شغلی در تاریخ» باشد. اهرم‌هایی که او قصد دارد برای دستیابی به این هدف‌ها از آنها استفاده کند، کاهش قابل ملاحظه مالیات‌ها و نیز هزینه کردن حدود هزار میلیارد دلار برای امور زیر بنایی است. این آمیزه ای است از سیاست‌هایی که طی سال‌های هزار و نهصد وهشتاد از سوی رونالد ریگان جمهوری خواه به اجرا گذشته شد، همراه با چاشنی ‌های ملهم از نظریات کینز انگلیسی که برای به راه انداختن چرخ اقتصاد پیشنهاد می‌کرد هزینه‌های عمومی‌از جمله در راه سرمایه‌گذاری‌های زیر بنایی افزایش یابند.

آرامش پیش از طوفان علیه برجام

رضا تقی زاده

يکی از رویدادهای خبرساز طی نخستین هفتهء کاری دولت ترامپ انتشار گزارش روز بيست و سوم ژانویه در سایت خبری تحلیلی «واشنگتن فری بیکن» پیرامون دیدار‌های متعدد دو چهرهء شناخته شدهء ایرانی نزدیک به مذاکرات اتمی از کاخ سفید بود. به نظر می رسد بازپخش فارسی گزارش سایت آمریکایی از سوی خبرگزاری فارس به نوبه خود نشان دهنده آمادگی مخالفان داخلی برجام برای استفاده از فرصت‌های ناشی از تغییرات آینده سیاست منطقه و تلاش جناح راست برای ایفای نقش در دگرگون ساختن بافت و ترکیب دولت آینده جمهوری اسلامی است.

نامه 23 نفر درمعرفی مجاهدین به دولت ترامپ، و نقش اپوزیسیون

حسن اعتمادی

در برنامه ای از سعيد بهبهانی - تلويزيون ميهن

فايل تصويری    فايل صوتی

مجاهدين، ناياک، پلاسکو

الاهه بقراط - اسماعيل نوری علا

در برنامه «ياران» بمديريت عليرضا ميبدی

+ لیست کامل ملاقات های تریتا پارسی از کاخ سفید در دوران اوباما

پیرامون خواست سیاستمداران آمریکا برای گفتگو با مجاهدین

امیرحسین گنج بخش و مجید محمدی

در تلويزيون بی.بی.سی فارسی

روزی شما را هم خاموش خواهيم کرد!

(افشاگری در رابطه با فاجعه پلاسکو)

اميد دادور، آتش نشان سابق

يک جمعبندی از تلاش های تشکیلاتی سکولار دموکرات ها
سام قندچی

مسأله مهم این است که برای ثمربخشی تلاش های جبهه ای نظیر ائتلاف ها، حزب سکولار دموکراتی قدرتمند لازم است که قادر باشد چنین ائتلاف هایی را سازمان دهد و البته متقابلاً آن ائتلاف ها نیز به رشد احزاب سکولار دموکرات کمک خواهند کرد. اما امروز نیاز جنبش سیاسی ایران ایجاد حزب سکولار دموکراتی قدرتمند با پلاتفرمی آینده نگر است که بدون آن ائتلاف ها به جایی نمی رسند، و ایجاد چنان حزبی، هدفی است که چهار ماه پیش بنیانگذاران حزب سکولار دموکرات ایرانیان در مقابل خود قرار داده اند.

هندسه پنج نوع اسلام و نتایج آن

مجید محمدی

سخن گفتن از اسلام و مسلمانان یا موضع‌گیری کردن در مورد آن‌ها امروز شنا کردن در آب‌های گل‌آلود است و اکثر کسانی که چنین می‌کنند حتی شنا هم نمی‌دانند. اسلام و مسلمان بودن یک پدیده‌ی چندوجهی است که بی‌توجهی به این مشخصه، موجب گمراهی یا خلط می‌شود. برای روشن کردن وضعیت اسلام و مسلمانان در دنیای امروز نخست باید پنج نوع نگاه به اسلام یا پنج نوع اسلام را از هم تفکیک کرد (از هر یک از این اسلام‌ها قرائات متنوعی وجود دارد) و بعد بر مبنای این تفکیک، به مسائل و موضوعات مربوط به اسلام در دنیای معاصر پرداخت.

جنبش برای دموکراسی یا سرنگونی؟

همایون مهمنش

در حالی که دموکراسی خواست نیروهای ملی و دموکرات است، برخی جریانات سیاسی از اینکه حکومت اسلامی اصلاح ناپذیر است و تا هست مردم ایران روی آزادی و دموکراسی را نخواهند دید، پیشنهاد می کنند که “سرنگونی” هدف اتحاد و جنبش ملی باشد. همانطور که در اين مقاله خواهیم دید، دو هدف گذاری “دموکراسی” و “سرنگونی” با هم تفاوت دارند و ما را به نتایج متفاوتی می رسانند... جنبش برای دموکراسی بحث نظام آلترناتیو برای آینده کشور را پیشتر انجام داده و حاملان جنبش بر سر آن به توافق رسیده اند. نظر جنبش در مورد نظام آلترناتیو و همچنین اقداماتی که جنبش پس از سرنگونی یا فروپاشی تا استقرار دموکراسی در پیش دارد (استقرار دولت یا گذار توسط جنبش، تشکیل مجلس موسسان و …) نیز روشن است - امری که جلو بسیاری از نگرانی ها را می گیرد، باعث احساس امنیت و آرامش مردم و کنشگران اجتماعی می شود و چه بسا نقش مهمی در جلوگیری از خشونت و جنگ داخلی ایفا می کند.

 

© 2017 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000