چهارشنبه 9 و پنج شنبه 10 فروردين 1396 ـ  29 و 30 مارس 2017

پيمان نامهء عصر نو

شمارهء اول نشريهء «گيتی مداری»، فصلنامهء حزب سکولار دموکرات ايرانيان،  منتشر شد >>>

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا  

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

پيشنهاد انجام معاینه فنی و باقی قضايا!

از آنجا که اوس محمود، که قبل از اوس حسن هشت سال سوار کار بود، با نوشتن نامه ای خطاب به "دونالد ترامپ" سعی کرده مجددا خود را مطرح کند؛ بدينوسيله  پیشنهاد می شود که، با توجه به تجاربی که تاکنون داشته و اعمالی که از رؤسای جمهور و وکلا و وزراء دیده ایم، جهت اصلاح امور و سپردن کارها به دست افراد عاقل و صحیح العمل کلیهء کاندیداها توسط روانپزشکان ماهر و حاذق معاینه فنی شوند تا سلامت دماغی آنها تائید گردد و خدای ناکرده یک آدم متوهم که قطعنامه های سازمان ملل را ورق پاره می بیند رئیس جمهور نشود و مملکت و ملت را گرفتار نکند!

تکلیف ‌مان را مشخص کنیم: انقلاب، شورش، یا رویداد؟

امیرحسین لادن

سی و هشت سال از انقلاب می گذرد، ولی ما هنوز نتوانسته ایم تکلیف خودمان را با آن مشخص کنیم. عده ای از هم میهنانمان حتی در انقلاب بودن اش نیز شک دارند و آن را شورش می دانند؛ و برخی دیگر آن را رویداد می خوانند! هنوز نتوانسته ایم بپذیریم که این «انقلاب، شورش، یا رویداد» بوسیلهء ملت ایران انجام گرفته یا عوامل خارجی آن را پیاده کرده اند؟ شرکت کنندگان در آن تظاهرات چند میلیونی خودمان بودیم یا فلسطینی ها و لبنانی ها بودند و ما تنها تصور می کردیم که خودمانیم؟!

ژان ژاک روسو و کشورداری جديد

غلامحسین زیرک ‌زاده

انقلاب کبیر فرانسه بیشتر بدست پیروان «روسو» انجام گرفت: اینان بعد از خراب کردن عمارت کهنهٔ اجتماعی دو هزار سالهٔ فرانسه، بنای تازه‌ای را پی ‌ریختند که پایهٔ آن بروی افکار و عقاید روسو گذاشته شد. بعدها تمام ممالکی که حکومت مشروطه یا پارلمانی پیدا کردند در تدوین قانون اساسی خود از اولین قانون اساسی فرانسه تقلید نمودند و اصول کلی حق حاکمیت ملی، آزادی، مساوات، تفکیک قوای سه‌گانهٔ مقننه، مجریه، قضائیه و غیره را از همان قانون اقتباس نمودند و می‌دانیم که قانون مزبور مطابق نظریات روسو در قرارداد اجتماعی تنظیم شده است. صرف نظر از تغییرات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و غیره که در خود فرانسه سبب شده است، انقلاب کبیر در باقی دنیا تأثیری عظیم داشته است.

ویرانی بزرگ!

فیروز نجومی

اگرچه لیست عرصه هایی که دچار بجران اند، کامل نیست، با این وجود بخش هایی از جامعه را در بر می گیرد که گردش سالم و منظم آنها شرط ضروری نظم و ثبات جامعه است. این ویرانی، اما، چنان وسیع و گسترده است که نمی توان بسادگی آن را به تصمیمات غلط در گذشته، نسبت داد. چون تصمیمات غلط خود می تواند معلول محاسبات عقلانی، اما، نادرست بوده باشد. حال آنکه در شرایطی که “شرع ” اسلام حاکم بر جامعه است، و دین، قدرت را قبضه کرده است، تصمیمات نه بر اساس عقل محاسبه گر که بر اساس عقل “اجتهادی” اتخاذ می گردد.

از محاسن برادران داعش!

حمیدرضا رحیمی

اگر خوانندگان محترم ضد انقلاب یکوقت دیدند که فدویِ منتظر الظهور دارد روزی چند فقره سر می بُرد، و اُسرا را در قفس آهنی کرده و به آتش کشیده، و یا به دریا می اندازد، بدانند که فدوی منظوری جز کاهش وزن ندارد! و در اين مورد، بشرح زير، دارای مرجه تقليد هم هست: « بهار نیوز: به گزارش  اسپوتنیک، دادگاهی در ریاض یک تبعهء سعودی را به اتهام پیوستن به گروه تروریستی داعش محاکمه کرد. در این دادگاه اسنادی در خصوص پیوستن این مرد به مراکز آموزش نظامی مخفی داعش ارائه شد که فرد متهم در دفاع از خود ادعا کرد که برای تحرک و کم کردن وزن در این برنامه ‌های آموزش نظامی شرکت کرده است!»

«چپی های خط امامی» از ما می پرسند کدام سکولاریسم!

سام قندچی 

هفتهء پيش مقالهء «سقوط داعش را با حمایت از سکولاریسم جشن بگیریم»، در سایت «جنبش سکولار دموکراسی ایران»، منتشر شد. با شگفتی دیده شد که آقایان «چپی خط امامی»، در برخی از شبکه های اجتماعی به این نوشته واکنش نشان داده و پرسیدند: "کدام سکولاریسم؟" دلیل شگفت زده شدن ما در اين مورد آن است که در همهء 25 سال گذشته این دوستان تا توانستند در اینترنت تلاش کردند حتی موجودیت سکولار دموکرات های جمهوری خواهی را که در اپوزیسیون خواستار تغییر رژیم هستند انکار کنند.

نوشتهء قبلی سام قندچی

سقوط داعش را با حمایت از سکولاریسم جشن بگیریم

آمریکا و روسیه؛ آيا «توافق بزرگ» ممکن است؟

جهانگیر کرمی، دانشیار روابط بین الملل دانشگاه تهران

در ماه های اخیر اظهارات دونالد ترامپ در مورد روسیه که، بر خلاف رقیب دموکرات او دیدگاهی خوش بینانه را مطرح می کرد، و استقبال روس ها از او، حکایت از دوره ای مثبت در روابط واشنگتن و مسکو داشت. نخستین انتصابات در دولت ترامپ و تماس تلفنی با پوتین نشانه ای از بهبود روابط را تلقین می کرد. اما با گذر زمان، کم کم این خوش بینی ها کاهش یافت و امکان رسیدن به توافقی گسترده همانند توافق بزرگ دورهء اوباما در پرتو "طرح ریست" مورد سوال قرار گرفته است. نگارنده با مروری کوتاه بر مهم ترین مسائل میان آمریکا و روسیه مدعی است که امکان رسیدن به توافقات موردی میان دو طرف وجود دارد اما به دلایل مختلف امکان یک توافق گسترده بسیار دشوارتر از هر زمانی است.

تنگنای «ژئوپولتیکِ» ایران و پیامد های آن

شیرین هانتر

ترجمه: ن. نوری زاده

اگر ایران یک کشور قدرتمند در منطقه است چرا هر کس بدون پرداخت هزینه ای می تواند این کشور را سرزنش کند و از آن یک دیو بسازد؟ پاسخ ساده به این پرسش این است که رژیم اسلامی ایران مقصر  است. اما، با توجه به اینکه رفتار ایران در بسیاری از عرصه ها از طرفی قابل پذیرش نیست و از طرف دیگر در ایجاد تحولات کنونی نیز تاثیر گذار می باشد، این پاسخ ساده به این پرسش مزبور قانع کننده بنظر نمی رسد. زيرا حتی قبل از انقلاب سال 1979 نيز غرب تمایل داشت که خطاهای ایران را بزرگ نمائی کند در حالی که از خطاهای دیگر کشورهای خاورمیانه چشم پوشی می کرد و یا آنها را کوچک می شمرد.

بحران سیستم ها و آلترناتیوها

تأملی بر شرایط مبارزه کنونی جهان و ایران

شیدان وثیق

يکی از ویژگی های دوران ما، نسبت به قرن گذشته، بحران سیستم‌ها و آلترناتیو‌هاست. این دو نوع بحران در شرایطی عمل می‌کنند که از یکسو جنبش‌های اجتماعی برای رهایی خود از سلطه‌ها ناگزیر باید منطقه‌ای و جهانی شوند ولی، از سوی دیگر، راه ‌حل ‌های تا کنونیِ برون رفت از سیستم، باطل شده‌اند و راه‌ حل‌ های بدیع، جدید و جانشین فرا‌ نمی‌رویند. این ها همه، دوران تاریخی نوین و نامعلوم و آشفته‌ای را باز گشوده‌اند. در این اوضاع عمومی جهانی، خاورمیانه‌ امروز، تبدیل به کانون اصلی تعارض قدرت‌ها برای تأمین منافع‌شان و اِعمال سلطه و ستم بر مردمان این سرزمین شده است.

هفت خوان «دموکراسی» در ایران

(از مجموعهء «خاطراتی برای آينده»)

محمد رهبر

کار رستم در هفت‌خوان، و رهاندن کیکاووس و لشگر ایران از بند دیو سفید، بسی ساده‌تر بود تا کار ما ملت در رسیدن به دموکراسی. دیو سفید تنها مازنداران را گرفته بود و مصیبت اینکه دیو سیاه استبداد همه جا را گرفته، و حتی در درون و روح ما رخنه کرده است؛ چنان دهشتناک که ما خود نیز گاهی دست و پای استبداد می‌شویم. حال اگر توان رفتن به سوی دموکراسی هم نداریم، شناخت راه حتی بی قدم، بخشی از سفر است؛ که وصف العیش، نصف العیش.

آیا تهدیدات ترامپ به نفع افراطی های ایران است؟

عبدالرحمن الراشد

در سه دههء گذشته همهء آنچه رخ داده ثابت می‌کند که تندروها حاکمان واقعی ایران هستند و هر آن کس که در دایرهء میانه‌روها قرار گرفته، تنها نقش ویترین و برون‌نمای حکومت ایران را ایفا کرده است. حسن روحانی و وزیر امور خارجه‌اش، که چهره‌های معتدل نظام ایران به شمار می‌روند، توانسته‌اند با لابی کردن با دولت باراک اوباما، آمریکا را قانع کنند که برداشته شدن تحریم‌ها و تشویق به گشایش به سمت ایران، به نفع میانه‌روها در ایران، منطقه و جهان است. اما بار دیگر دلایل زیادی نادرستی این تصور را ثابت کرده است. حکومت ایران گستاخ‌تر از گذشته شد و برای اولین بار پس از برآمدن حکومت اسلامی ایران، حضور نظامی ‌اش در خارج از مرزها را بیشتر کرد و اکنون چهار جنگ را در خارج از مرزهایش تامین مالی می‌کند.

© 2017 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000