جستجو در سايت

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

 Fax: 509-352-9630

سردبير: اسماعيل نوری علا

تماس

  iraniansdm@gmail.com

© 2017

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

 

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

 

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

 

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

 

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در بالا آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

 

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

 

7. ما به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم» مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

شرح مقدمات تشکيل جنبش

12 فروردين 1392 ـ

1 آوريل 2013

در اين روز جلسه ای اينترنتی شکيل شد. قصد اين عده تلاش برای دست زدن به اقدامی از جانب طرفداران سکولار دموکرات های ايران در روزهای پس از انجام انتخابات رياست جمهوری در ايران بود. قرار شد دربارهء دست زدن به برگزاری کنگره ای با دعوت از هر کس که خود را سکولار دموکرات بداند، بدر راستای تبديل «سکولار دموکراسی» به مهمترين گفتمان سياسی اپوزيسيون انحلال طلب فکر و تصميم گيری شود.

 

20 فروردين 1392 ـ 9 آوريل

در اين روز در مورد اتشکيل کنگره تصميم گيری شده و قرار شد متنی تهيه شود که در آن مشخصات يک انسان ايرانی «سکولار دموکرات» تعريف گردد.

 

1 ارديبهشت 1392 ـ 21 آوريل

تصميم گرفته شد که، با تأکيد بر ريشه های سکولار دموکراسی ايران در انقلاب مشروطه، کنگره در حوالی 14 مرداد 1392 که با 107مين سالگرد انقلاب مشروطه مصادف بود برگزار شود.

 

5 ارديبهشت 1392 ـ 25 آوريل

متن تهيه شده در جلسهء هشت نفره مورد بحث قرار گرفت و قرار شد متن «پيمان نامهء عصر نو» خوانده شود.

 

29 ارديبهشت 1392 ـ 19 مه

قرار شد سايت کنگره و صفحهء فيس بووک آن در اول تيرماه آغاز بکار کند.

 

23 خرداد 1392 ـ 13 ژوئن

تصويب شد که کنگره در شهر واشنگتن (پايتخت ايالات متحده) برگزار شود

 

1 تيرماه 1392 ـ 22 ژوئن

 با تخمين هزينه های برگزاری کنگره، کار گردآوری منابع مالی آغاز شد.

  

12 امرداد 1392 ـ 3 اگوست

در حالی که تعداد امضاء کنندگان پيمان نامه به 220 نفر رسيده بود، نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران آغاز به کار کرد.

 

14 امرداد 1392 ـ 5 اگوست

حاضران در کنگره تصميم گرفتند نهادی با نام «جنبش سکولار دموکراسی ايران» بوجود آيد و کار برگزاری کنگره های سالانه و انتشار سايت جنبش را دنبال کند.

پيوند به سايت ها و وبلاگ های  سکولار دموکرات

دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی برای حزبی آینده نگر

فصل نامه

شمارهء دوم «گيتی مداری»، فصلنامهء حزب سکولار دموکرات ايرانيان، منتشر شد>>>

<<< پيوند به سايت پنجمين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران >>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره:  جمعه 30 تير تا يک شنبه 1 امرداد 1396 - 21 تا 23 جولای 2017

شصت و پنجمین سالگرد قیام سی ام تیر

پيام هیئت اجرائیه جبهه ملی ایران

غروب روز سی ام تیر 1331 هنگامی که انبوه مردم به پا خاسته، پس از پشت سر گذاشتن روزی خونین و دادن ده ها کشته و زخمی و شکست دادن نیروهای نظامی ارتجاع حاکم و بیرون راندن آنان از صحنه، برای اعلام پشتیبانی از دولت ملی، در مقابل منزل مصدق تجمع پیدا کرده بودند، مصدق با چشمانی گریان در بالکن خانه ظاهر شد و ضمن سخنانی که ایراد کرد این جملات را بر زبان راند: «ای مردم من به جرت می گویم که استقلال ایران از دست رفته بود ولی شما با رشادت خود آن را نگهداشتید. ای کاش مرده بودم و ملت ایران را این طور عزادار نمی دیدم…» شاید در آن روز کمتر کسی توجه داشت که از دست رفتن استقلال که مصدق به آن اشاره می کرد به چه معناست. ولی امروز که بر بلندای قله زمان ایستاده و به گذشته ای که زیر پای ماست می نگریم و به وقوع حوادث بعدی و کودتای 28 مرداد و اسناد مربوط به توطئه های بیگانگان برای برکناری دولت ملی مصدق که هر روز بیشتر افشاء می گردد ، نظر می کنیم ، همه درمی یابیم که چگونه مبارزات نهضت ملی ایران به رهبری دکتر مصدق برای کسب استقلال و آزادی این کشور ، هر لحظه با مقابله سلطه گران خارجی و عوامل مزدور داخلی آنان روبرو بوده است . سلسله رویدادهایی که به قیام ملی سی ام تیر منجر گردید به اختصار بدین گونه است.>>>

مهدی آقازمانی چه می گويد؟

رضا مهربانی

این «اشخاصِ نااگاه» (خواسته و یا ناخواسته، هدفمند و یا غیر هدفمند)، بدور از هرگونه  اطلاعات علمی و تاریخی و جامعه شناسانه از تاریخ و شناسه فرهنگی ایران و ایرانیان، دست به تخریب و دروغ پردازی هایی زده اند که نمی تواند بدون پاسخ بماند... براستی و درستی شرم آور است، در تلویزیونی که در راستای هموار نمودن مسیر حرکت خود درخواستگاه مبارزین و شهروندان ایران می باشد، برنامهء «افق ایران»، که (البته آگاهی لازمه را دارید) دیگر با شاهزاده، ارتباطی ندارد، وجههء این تلویزیون را تخریب نماید و دگر باره تخم نا امیدی و سردرگمی در اذهان جامعهء ایرانی بکارد.

مسئولان تنها از بعد جنسی به سند 2030 می نگرند

سعید پیوندی

در گفتگو با کمپین حقوق بشر در ایران

سند آموزشی 2030 یونسکو حاوی آموزش‌هایی برای کودکان و نوجوانان است که می‌تواند یک نیروی اجتماعی بازدارنده در مقابل آزارهای جنسی علیه کودکان به وجود بیاورد ولی با توقف این سند در ایران، هیچ جایگزینی در این راستا وجود ندارد. مسؤلان حکومت اسلامی، نه از بعد آموزشی و فرهنگی که فقط از بعد جنسی به این مساله نگاه می‌کنند که پشتوانه آن یک نگاه ایدئولوژیک، بدون شناخت روانشناسانه و جامعه ‌شناسانهء واقعیت‌های جامعهء ایران است و در نتیجه کودکانی همچون آتنا اصلانی بدون بهره بردن از هیچ گونه چتر حمایتی، قربانی می شوند.

زورخانه!

مطلب وارده

اینکه شما در خانه چه برنامه‌اى را می بینید به ما مربوط است، اینکه در خیابان چه می پوشید به ما مربوط اســت، آنچــه می نوشید و آنچه می گویید به ما مربوط اســت! با چه کسى بیرون می روید به‌ ما مربوط اســت! چه دینـى دارید و چگونه آرایــش می کنید به ما مربوط است... اما امنیت، قدرت خرید، کیفیت تحصیل، آیندهء فرزندان تان، تفریح جوانان تان، امنیت راه‌ها، مشکل مسکن و بقیه موارد مشکل خودتان است و به ما مربوط نیست... کاری به کارتان نداريم فقط بهشت رفتن تان به زور، بچه دار شدن تان به زور، حجاب داشتن تان به زور... و شما هنوز ملتفت نيستيد که سال ها است در "زورخانه" زندگی می کنید...

به نام «چپ»، به کام «راست»!

احمد پورمندی

قریب به یک ماه پیش تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگوئی اعلام کرد که سیاست آمریکا تغییر مسالمت‌آمیز قدرت در ایران است. آقایان محمدعلی عموئی و فریبرز رئیس‌دانا به اتفاق سی و سه تن دیگر از فعالین سیاسی منتسب به «چپ» داخل کشور، با تاخیری چهار هفته‌ای به این سخنان وزیر خارجه آمریکا واکنش نشان دادند. گرچه این تاخیر طولانی و محتوای بیانیه دوستان، این ظن و گمان را تقویت می‌کند که این بیانیه در شرایط آزاد و فارغ از فشار، تدوین و امضا نشده است، اما تا زمانی که نشانه‌های محکمه پسندی در دست نباشد، ناچاریم بپذیریم که مفاد بیانیه نظرات دوستان است و بر این مبنا به نقد آن بپردازیم.

دست آورد!

حمیدرضا رحیمی

همانگونه که علمای ما دارند کار خودشان را انجام داده و در ماجراهای مربوط به بول و غایط و سایر احکام، سخت دست و پا می زنند، علمای خاج پرست در آن سوی جهان هم، کار خودشان را می کنند و حتا گاه، در جهت تمایلات مؤمنین، دست به پژوهش و تحقيق می زنند!؛ لطفاً دندان (اگر هنوز دارید) روی جگر (اگر هنوز نفروخته اید) گذاشته و نخست یکی از علمای خودمان و مجاهدت های علمی وی را پس از ورزش سنگین دوره کردن تسبیح و بازی با انگشت بیست و یکم مبارک ملاحظه، و سپس به یک مستورهء شگفت انگیز در باب مجاهدت های علمای خاج پرست در بلاد کفر و زندقه، که در پی می آید، نگاه کرده و عمامه تان را قاضی فرمایید، اجرتان با گربهء مرتضاعلی(ع)!

احتمال تشکیل «دولت سایه» در زندان اوین!

پس از رحیمی، معاون اول پاک دست ترین دولت تاریخ بشریت (!) که به خاطر اختلاس در پرونده معروف بیمه محاکمه و مجرم شناخته شد و اکنون ساکن زندان اوین است، حمید بقایی یکی دیگر از معاونان اوس محمود احمدی نژاد به واسطه ارتکاب مفاسد مالی به زندان اوین عودت داده شد! شایان ذکر است که بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری احمدی نژاد و دار و دسته اش با اشغال ساختمانی دولتی در غرب تهران بطور مرتب گعده کرده و ادعای تشکیل "دولت سایه" داشتند و احتمالاً، با حضور دو معاون احمدی نژاد در زندان و انتقال قریب الوقوع سایر مفسدین مالی و اقتصادی، این دولت سایه (که فعلا خود احمدی نژاد را کم دارد!) در زندان تشکیل خواهد گردید!

ماجرای نیمروز؛ سکانس های گم شدهء «ایران وود»ها

ثریا شهابی

قبل، و در جریان خرداد شصت، خیابان های مشهد و اصفهان و  تهران، بیش از آنکه به خیابان های فیلم ماجرای نیمروز شباهتی داشته باشند، به خیابان های پاریس در انقلاب کبیر فرانسه، و خیابان های سنندج همچون کوچه و خیابان های پاریس هنگام  اشغال آلمان هیتلری است. انقلاب هنوز تمام نشده است و انقلابیون به خانه باز نگشته و خلع سلاح نشده اند. در این میان سازمان مجاهدین، که آن زمان هنوز به فرقه و سکت امروزی دگردیسی نکرده بود، سازمانی سیاسی بود که تلاش می کرد که به قدرت برسد. داستان بر سر قدرت سیاسی بود و اینکه چه نیرویی تکلیف قدرت سیاسی بعد از انقلاب را یک سره خواهد کرد. پایين یا ارتجاع اسلامی!

تظاهرات علیه حمایتِ بی‌سی‌سی فارسی از رژیمِ اسلامی

سخنان اکبر کریمیان روبروی ساختمانِ بی‌بی‌سی در لندن
18   تیر 1396

تحریم های جديد و ادعاهای جدید محمد جواد ظریف

حسن اعتمادی، جمشید اسدی و محمد علی‌ توفیقی

در برنامهء تفسیر خبر، بمديريت جمشید چالنگی

توسعه برنامه موشکی حکومت اسلامی،

زمینه ساز بحرانی‌ تازه با آمریکا و تحریم‌های جدید

الاهه بقراط  و حسن اعتمادی

در برنامهء ياران به مديريت عليرضا ميبدی

زوال یک توّهم

محمد مجتهد شبستری

در حال حاضر نقش ‌آفرینیِ بی‌بدیل «مشروعیّت سیاسی حکومت در ایران»، و ضرورت توسعهء آن، تا آن اندازه آشکار گردیده که موضوع «مشروعیت دینی حکومت»، که روزگاری چون یک ایدهء آسمانی بر سراسر ایران حکومت می‌کرد، امروز چنان بلااثر شده که چون یک «توهّم» به نظر می‌رسد که ناگهان پیدا شد و به تدریج در حال زوال کامل است... اضافه کردن «مشروعیّت دینی» بر «مشروعیّت سیاسی»، از آغاز، هیچ مبنای فلسفی و الهیاتی محکم نداشت، پس از اصالت پیدا کردن مشروعیت سیاسی حکومت و آرای مردم در ایران، نوبت به اصالت پیدا کردن حقوق بشر در ایران خواهد رسید. ما به سوی روشنایی می‌رویم.

آیا کشور ما مدرن می شود؟

محمود سریع القلم

ریشهء فلسفی مدرن بودن در مدنیّت است. شخصِ مدرن به تکثّر برداشت و اندیشه معتقد است و نظر خود را صرفاً یک نظر در میان نظرات دیگر تلقی می‌کند. شخصِ مدرن، متفاوت بودن فکری انسان‌ها را حق آن‌ها می‌داند. شخصِ مدرن با دلیل و ادله با دیگران تعامل می کند نه تخیلات، توهمات و شنیده‌ها. شخصِ مدرن به کسی که به او می‌گوید: من شما را دوست ندارم، می‌گوید حقِ شماست که مرا دوست نداشته باشید؛ مگر قرار است همه مرا دوست داشته باشند؟ شخصِ مدرن در هیچ شرایطی دشنام نمی‌دهد، پرخاش نمی‌کند بلکه تلاش می‌کند ریشه‌های جهل طرف مقابل را کشف کند. شخصِ مدرن نه اجازه می‌دهد دیگری وارد حریم خصوصی او شود و نه در حریم خصوصی دیگران دخالت می‌کند. اما یک ویژگی شخصِ مدرن بسیار تعیین کننده در جامعهء مدنی و حکومت قانون است: به محض اینکه پای خود را از منزل بیرون گذاشت در سطح جامعه برای تمامی شهروندان، حقوق انسانی قائل است.

سکولار دموکراسی، تنها آلترناتيو برانداز حکومت اسلامی

اسماعيل نوری علا

در گفتگوئی تلويزيونی با عليرضا نوری زاده

من فکر می کنم که برای ایجاد آلترناتیو سکولار دموکرات در خارج از کشور، دو راه وجود دارد. یادم است که در یکی از کنفرانس هایی که دوستان دیگری در واشنگتن تشکیل داده بودند و از من هم دعوت کرده بودند و رفته بودم؛ یکی از سیاست مداران سرشناس ما، که نمی خواهم اسمش را بیاورم، در زنگ تفریح آن کنفرانس مرا صدا کرد و گفت: فلانی، من فکر می کنم تو زحمت بیهوده داری می کشی. با اینکه دوست ات دارم. گفتم چرا؟ گفت برای اینکه، به اعتقاد من، تا این امریکایی ها گوش ما را نگیرد و نکنند در یک اطاق، در را نبندند روی همهء ما، و نگویند که باید با هم اتحاد بکنید و بیائید بیرون، کار ما درست نخواهد شد. خوب این بلافاصله برای من تداعی کرد آن روندی را که به آن «چلبی سازی» می گویند>>>

فايل تصويری      فايل صوتی

00000000000000000000000000