جستجو در اين سايت

آرشيو صفحات اول سايت

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

ای ميل

  iraniansdm.n@gmail.com

توجه: در اين لينک

شمارهء سوم نشريهء

اينترنتی «گيتی مداری»

در دسترس شما است◄

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

 

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

 

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

 

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

 

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

 

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

 

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

 

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

تأسيس: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره:  جهار شنبه 20 و پنج شنبه 21 دی ماه 1396  - 10 و 11 ژانويه 2018

پيوند به سايت ها و وبلاگ های  سکولار دموکرات

سايت مهستان جنبش سکولار دموکراسی ايران در آدرس زير آغاز بکار کرد:

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

پيوند به ويدئوهای دو جلسه مذاکرات هيئت مؤسس مهستان در روزهای 16 و 17 دی 1396  -  1    2

تخمين ثروت خامنه ای

و همراهی برخی ارتشی‌ها و حتی سپاهيان با مردم

مایکل پریجنت - پژوهشگر ارشد موسسهء «هادسون»

ما بدنبال تحریم ها و ابزارهای دیگری هستیم که اطمینان حاصل کنیم فرماندهان سپاه دست شان برای سرکوب باز نباشد. در مورد ارتش ما گزارش داریم که برخی به تظاهرکنندگان گفته اند برای جنگ با شما نیامده‌ایم. ما حتی این را در مورد افسران سپاه هم شنیده ایم. ما انتظار داریم این برخورد به اکثریت افراد ارتش، به سربازان با در آمد کم، به سربازان با درجات پایین گسترش یابد... حکومتيان پول ناشی از توافق برجام را هدر داده اند. مردم مخالف آن هستند. حالا این وظیفه ماست که نشان دهیم رهبر ایران چقدر پول دارد، که برآورد شده 96 میلیارد دلار است، و مقایسه‌ای با درآمد مردم ایران ارائه دهیم.

نگرانی ایرانیان از سلامتی آیت الله هاشمی شاهرودی

اخيراً روزنامه بیلد آلمان خبر از بستری شدن رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی در یک بیمارستان مخصوص اعصاب و روان هانور آلمان داده است. پس از انتشار این خبر چند روزی است که ایرانیان علاقمند به روحانیت مقیم آلمان و بعضی کشورهای دوست و برادر اروپایی نظیر انگلستان در برابر بیمارستان روانی اجتماع و برای سلامتی آیت الله هاشمی شاهرودی مشغول دعا و نیایش هستند. کربلایی حاج شیخ مجید سمیعی، جراح متدین که معالجه حاج آقا شاهرودی را به عهده دارد، به ایرانیان نگران اطمینان داده که جای نگرانی نیست و وضعیت اعصاب و روان رئیس مجمع تثبیت شده و تحت کنترل است و از جمعیت نگران خواسته که به خانه های خود برگردند و به اخبار رسانه های استکباری توجه نکنند!

ناامید نباشید آقای زیبا کلام!

محسن ذاکری

آیا آقای زیبا کلام می فهمد که جوان بیست ساله امروز که سال هشتاد و هشت را «نفهمیده» است و امروز از «حاشیه ی شهر» به میدانی برای تظاهرات می آید و خطر به جان می خرد، و باز به خانه کاهگلی اش باز می گردد، چه می خواهد؟ و چرا می خواهد؟ اگر این جوان، سیرِ رفتن به حاشیه ی شهر را همراه خانواده اش نظاره کرده باشد، دیگر آیا می تواند به آنچه که آقای مهاجرانی به او می گوید، یعنی «بی ریشه»، نگاه دور از خشم داشته باشد؟ و به هشدار آقای عبدی که نگران است و می خواهد «روباه را از مرغدانی دور نگاه دارد» - شرایط سوریه را از ایران - توجهی نشان دهد؟

خشونت پرهيزان و مردم بی دفاع ايران

اسماعيل نوری علا

اين روزها علاوه بر واقعيت خيزش مردم دايران، يک آزمايش جامعه شناختی نيز در کار آمده است که در آن صحت و سقم برخی فرمولبندی های نظری به آزمايش گذاشته می شوند؛ هرچند که اين آزمايش در نقاط ديگر دنيا نيز صورت گرفته اما نتيجه گيری هاي حاصل از آن در نزد ما ايرانيان بصورتی معوج ارائه شده اند. منظور من نصايح «گاندی»ها و «ماندلا»های وطنی است که مرتباً در رسانه ها مردم را به اصطلاحاً «خشونت پرهيزی» سفارش می کنند و از کار انداختن موتور سيکلت سپاه و بسيج و آتش زدن خودروهائی که برای سرکوب مردم به خيابان آورده شده اند را تقبيح می کنند.

ترک مصلحت!

حمیدرضا رحیمی

فدوی باورش نمی شد که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و یک تن از پنج تن آل عبای وطنی (شاهرودی و برادران لاریجانی، لعنة الله علیهم اجمعین)، برخلاف مصلحت نظام عمل کرده، شرکا را در چنین موقعیت متزلزلی ترک، و به آلمان برود! و همچنان در حیرت است که چرا همین امام رضای خودمان(ع) با آن همه معجزات و کرامات را، بویژه در حوزهء پزشکی، و یا دکتر امام جعفر صادق(ع)، و کلاً عتبات عالیات (ع- س- ص- عج) را رها فرموده و، برای معالجه، به بلاد کفر و زندقه ملتجی شده است!  

از اين پس هفتم دی ماه نقطهء عطف تغييرناپذير

 جنبش ضد حکومت مذهبی در ايران ست
سام قندچی

بلندگوهای جمهوری اسلامی تبلیغات وسیعی را آغاز کرده اند و با ساز و دهل خبر از خاموش کردن خیزش ضد اسلامگرایی نود و شش می دهند و خانواده هایی نیز امروز در پشت دیوارهای زندان اوین در اعتراض به بازداشت عزیزان شان، چادر زده اند. با درود به جانباختگان این مبارزات در یک هفتهء اخیر، اصلاً فرض کنیم خیزش 96 که از تظاهرات مشهد در هفتم دی ماه شروع و همچنان ادامه دارد، فردا متوقف شود. آنچه این جنبش همین حالا انجام داده و دیگر قابل تغییر نیست طرح روشن خواست پایان دادن به حکومت اسلامی و تغییر رژیم در ایران به جمهوری سکولار و دموکراتیک است و این خود نقطه عطف بزرگی در تاریخ سیاسی ایران است و دیگر پاک شدنی نیست. جمهوری اسلامی 38 سال است رویداد پانزدهم خرداد 1342 در 56 سال پیش را همه ساله جشن می گیرد و آنرا نقطه عطفی در جنبش حمایت از اسلامگرایی در ایران اعلام می کند که پانزده سال بعد به پیروزی حکومت اسلامی در سال 1357 انجامید. این قلم در روز پانزدهم خرداد 1342 نوجوانی 12 ساله بودم و همه آن وقایع را که رژیم حاضر حماسه پانزدهم خرداد می خواند، به یاد دارم. تجمعات پانزدهم خرداد 1342 حتی یک هزارم آنچه ما در یکهفته اخیر در سراسر ایران با شعارهای روشن ضد حکومت آخوندی و در حمایت از جمهوری ایرانی شاهد بودیم، نبود و اساساً در خیابان مولوی و میدان شاه در شهر تهران جمعیت شعارهای خود را در حمایت از اسلامگرایی می داد. آنچه در مورد نقطه عطف هفتم دی ماه در هفته گذشته مهم است، کشیدن خطی بر روی شن است که مردم ایران دیگر به تئوکراسی اسلامی تن نمی دهند و هرگونه اصلاحات که بخواهد اسلامگرایی را نجات دهد و تئوکراسی را در ایران ادامه دهد، قابل قبول نیست و آینده ایران جمهوری سکولار و دموکراتیک خواهد بود (منبع).

بررسی وضعيت سياسی اخير حکومت اسلامی

گفتگو با حسن اعتمادی

در تلويزيون «اکتوئل»

چرا اینقدر اشتباه می کنیم؟

محمود سریع القلم

اشتباه کردن مهم نیست. تعداد اشتباهات مهم است و بلکه تکرار اشتباهات مخرب است. به عنوان یک جامعه توانمند، به نظر می رسد تعدادی از اشتباهات را طی قرن گذشته مرتب تکرار کرده ایم... طبیعی است تبدیل این نیاموختنی ها به آموختن ها با گفتار درمانیِ صرف، امکان پذیر نیست. اما فهم مشکل خود بخشی از حل مسئله است. مثل علم پزشکی است. شناخت بیماری خود مقدمه درمان است.

قطب چپ دموکراسی ایران

سیاوش ایراندوست

تلاش‌هایی که برای وحدت در بین نیروهای سیاسی چپ صورت می‌گیرد، اگر بتواند به سمت تشکل قطب چپ دموکراسی یعنی سوسیال‌دموکراسی تحول یابد، امری مثبت درروند مبارزه‌ی دموکراسی خواهی برای کشور عزیزمان ایران خواهد بود. اما به نظر می‌رسد که مانع‌های زیادی بر سر راه شکل‌گیری منسجم این قطب و برآمدن آن از بیانیه‌ها و تحلیل‌های سازمانی باشد و چه‌بسا که برآوردن قطب دموکراتیک چپ به‌تنهایی از عهده‌ی سازمان دهندگان فعلی برنیاید. زیرا برخی از آن‌ها به لیبرالیسم سیاسی دموکراسی پایبند نیستند و یا حسرت ناکجاآباد متلاشی‌شده را می‌خورند و یا در رؤیای ناکجاآباد خیالی خودشان واژه‌پردازی می‌کنند.

انکار هفده دی انکار تاريخ جنبش زنان ايران است*

شکوه میرزادگی

ما چه سلطنت طلب باشیم و چه جمهوری خواه، چه چپ باشیم و چه راست، چه فمنیست به معنای واقعی آن باشیم و چه «فمنیست اسلامی»، اگر به برابری حقوق زن و مرد باور داشته باشیم، نمی توانیم روز هفده دی را از تاریخ تحولات اجتماعی سرزمین مان حذف کرده یا آن را نادیده بگیریم، و نمی توانیم با بهانه هایی مثل «دیکتاتوری رضا شاه»، یا اجباری شدن بی حجابی به وسیله ی دولت، اهمیت و ارزش اين روز بزرگ را در زندگی زن ايرانی انکار کنیم.

نقش زنان در جنبش اعتراضی ایران

رویا طلوعی

شعارهای تظاهر کنندگان حاکی از ظهور یک جنبش سکولار با خواست تحولات بنیادین است کە بە طور واضح و شفاف خواهان برچیدە شدن بساط حکومت مذهبی در ایران می باشد... این جنبش ریشەای عمیق در چهار دهە سرکوب و انباشت مطالبات و وعدەهای محقق نشدە دارد. ظرفیتی کە اشباع شدە و اکنون دیگر فوران می کند. و ویدیوهای مختلف شهروندان خبرنگار حاکی از حضور شجاعانە زنان در این اعتراضات است. زنان هم در تظاهرات خیابانی، هم در حال شعارنویسی بر دیوارها و هم بە صورت شهروندان فیلمبردار و گزارشگر دیدە می شوند.

000000000000000000000000

أأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأ