پيوند به سايت های ديگر

جستجو در سايت جنبش

آرشيو صفحات اول سايت

تاريخ انتشار اين شماره:

چهارشنبه 22 و پنج شنبه 23

فروردين ماه 1397

11  و 12 آوريل 2018

سال 1397 خورشیدی سال «زن ایرانی» نام می گیرد

تأسيس جنبش: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

شمارهء چهارم نشريهء

اينترنتی «گيتی مداری»

منتشر شد

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

اگر رئيس جمهور سابق کره جنوبی ياد گرفته بود..

پارک گون ‌هه، رئیس جمهوری سابق کره جنوبی، در ماه مارس سال گذشته با تصمیم دادگاه قانون اساسی برکنار و به اتهام فساد، رشوه‌خواری و سوء استفاده از قدرت بازداشت شد. اگر رئیس جمهور کره جنوبی واقعا رئیس جمهور و یا حداقل معاون رئیس جمهور بود بجای آنکه شخصا دست به دزدی و اختلاس و رشوه خواری و غارت بانک گردشگری و بانک ملت شعبه دوبی بزند برادرش را جلو می فرستاد و خودش از پشت پرده با ریموت کنترل او را هدایت می کرد و آب هم از آب تکان نمی خورد، و در صورتی هم به برادرش می گفتند بالای چشمت ابروست با تهدید به استعفا آقا داداش را نجات می داد!

هشدار نهضت آزادی دربارهء «خطر فروپاشی ایران»!

گزارش بی.بی.سی

نهضت آزادی ایران، در بیانیه‌ای که با امضای محمد توسلی، دبیرکل این حزب، منتشر شده، نسبت به خطر فروپاشی سیاسی و اجتماعی در ایران هشدار داده و با اشاره به «رخدادهای اندوهبار دی ماه سال پیش!»، گفته است با تکرار اعتراض‌ها در سال جدید، "خشونت فراگیر" قابل پیش‌بینی خواهد بود... وقتی جامعه‌ای "از اصلاح امور ناامید می‌شود و جانش به لب برسد"، "به طور طبیعی، انگیزه‌های لازم برای دست یازیدن به خشونت" فراهم می‌شود... و تنها با "تمرکز بر توسعه سیاسی و ارتقا شاخص‌های کارآمدی" می‌توان از "ایجاد و گسترش بحران‌های فراگیر امنیتی و خشونت سازمان یافته در کشور جلوگیری کرد."... [اما] "فرصت‌ها هنوز از دست نرفته است و بازگشت صادقانه به اصول قانون اساسی و تحقق حقوق و حاکمیت ملت می‌تواند ایران را از افتادن به ورطه فروپاشی اجتماعی و اقتصادی نجات دهد   ۞

ملت وضع فعلی را قابل دفاع نمی‌داند!

نامهء سيصد فعال حزب‌اللهی به خامنه‌ای

بی.بی.سی: این فعالان حزب‌اللهی هشدار داده‌اند که اعتراضات گسترده زمستان گذشته نمایش ناامیدی گسترده‌ای بود که "زنگ خطر هولناک فروپاشی اجتماعی ایران را به صدا در آورده است." آنها اعتراضات به حجاب اجباری را هم نشانه "آزردگی شدید جامعه از ظاهرگرایی و تبدیل شدن موضوع حجاب و پوشش زنان به عامل پوشاندن تهی شدن روزافزون حکومت از آرمان‌های اصیل دینی و ملی" دانسته‌اند. آنها گفته‌اند جریان حزب‌اللهی تحرک جدی، و چهره‌ها و شخصیت‌های قابل توجه و جریان‌ساز ندارد و این مساله به دلیل "ضعف جمهوری اسلامی در امیدآفرینی حقیقی" است... و ایران به "اصلاحات اساسی و انقلاب‌گونه" نیاز دارد!

زمین بی‌حاصل: حقیقتِ حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

شیدان وثیق

گذار دین‌سالاری (تئوکراسی) به دموکراسی در ایران از طریق اصلاحات، انتخابات، رفراندوم و غیره امکان‌پذیر نیست. در نتیجه انحلال سیستم در دستور کار جنبش‌های مردمی قرار می‌گیرد. در این راستا، خیزش دیماه گذشته را می‌توان نشانه‌ای از تکامل ذهنیت بخش‌های بیشتری از مردم به سوی نفی رژیم در کلیت آن دانست. آلترناتیو سیاسی در ایران تنها از درون جنبش‌های اجتماعی می‌روید. در شرایط تاریخی کنونی، هم‌گرایی با آن بخش‌هایی از اپوزیسیون دموکرات، جمهوری‌خواه و لائیک امکان‌پذیر است که در راستای رهایش از سلطه‌ها عمل می‌کنند، از جمله در جهت برچیدن رژیم جمهوری اسلامی‌.

ايران مسئول ندارد؟

حمیدرضا رحیمی

* هدیه تهرانی در پست اینستاگرامی‌ اش، با انتشار دو عکس از اهواز، به آلودگی هوای این شهر انتقاد کرد و نوشت: «اهواز هوا ندارد. کرمانشاه پناه ندارد. ارومیه آب ندارد. تالاب حیات ندارد. کشتی نجات ندارد. جنگل درخت ندارد. فرهنگ بها ندارد. هنر اثر ندارد. علم ثمر ندارد... ندارد... ندارد... ایران هوای خوش ندارد. حال خوش ندارد.  آب خوش ندارد./ بابا نان ندارد... ندارد... ندارد... ایران درد دارد.... بابا نان ندارد. مادر داغ دارد./ کودک توان ندارد./ بابا درد دارد./ مادر درد دارد./ کودک درد دارد./ ملت درد دارد. / کشور درد دارد. ایران درد دارد./ ایران نجات ندارد؟ /ایران مسئول ندارد؟... ندارد! اهواز هوا ندارد... // بهار

* فدویِ منتظر الظهور با فرمایشات بانو که سکوت سنگین این روزها را با احتیاط شکسته، مشکل و مخالفتی ندارد مگر با بند آخر که پرسیده است:" ایران مسئول ندارد"؟

برای براندازی باید به کاخ سفید دخیل بست!

گفتگو با رضا پرچی زاده

گفتگوگر: پایگاه خبری امروز نما

این البته طبیعی است که برای براندازی رژیم معماری فاشیستی ولایت فقیه باید به قول شما به کاخ سفید دخیل بست. تنها کاخ سفید هم نیست. باید به هر نیرو و سازمانی که می‌تواند گامی در جهت براندازی رژیم بردارد دخیل بست. براندازی رژیم تنها هنگامی حاصل خواهد شد که انواع واقسام نیروها در یک راستا قرار بگیرند. امروز مردم ایران آمادهٔ براندازی رژیم هستند. می‌ماند حمایت بین‌المللی، که ما امیدواریم این حاجت با دخیل بستن به ضریح کاخ سفید و اتحادیهٔ اروپا و اسرائیل و عربستان و دیگر نیروهای مخالفِ رژیم روا شود.

همايش پانزده هزار نفری ايرانيان در پايتخت آمريكا!

از دقيقهء 39

گفتگو با محمدرضا حمزه پور

در برنامهء شهرام همايون از تلويزيون کانال يک

پيوند به متن اعلاميه

کنفرانسی با ادعای راهيابی به

«مدیریت گذار از جمهوری اسلامی»

گفت‌وگو با فریدون احمدی

گفتگوگر: سايت اخبار روز

این کنفرانس رسالت "مدیریت" گذار را ندارد. قرار نیست در این کنفرانس "شورای انتقالی" یا "شورای مدیریت گذار" معرفی شود... [اما] طبیعی است این کنفرانس تشکیل داده نمی‌شود که فقط نطق‌های خوبی در آن ایراد شده و مسائل در هوا رها شوند، هیئت و کمیته‌ای لازم است تا ایده‌ها و اهداف کنفرانس را پیگیری کند و گام هایی اجرایی درجهت شکل گیری مدیریت گذار به پیش بردارد... باید در این راستا گام‌های اجرایی برداشت. شاید بتوان در یک بازه زمانی مثلن شش ماهه تا یک ساله به یک "میثاقی ملی" و "مدیریت گذار"ی دست یافت که مورد اعتماد و اتکاء بخش‌های بزرگی از مردم و جامعه سیاسی قرار گیرد و شانس‌ها برای نیل مردم ایران به آمال تاریخی‌شان را افزایش دهد.

ائتلاف اپوزیسیون در ساعتِ صفر شکل خواهد گرفت

یوسف مصدقی

نگارنده بعید می‌داند که این بار هم تلاش‌ برای ائتلاف اپوزیسیون، بدون هماهنگی و نظارت دولت‌های خارجی ممکن باشد. تجربه‌ی عراق و افغانستان نشان می‌دهد که در ساعت صفر، قدرت‌های جهانی خود بانی تشکیل نشست‌ برای همگرایی اپوزیسیون خواهند شد. آنچه مهم و حیاتی است تأثیرگذاری بر خروجی این‌گونه نشست‌ها است. در چنین وضعیتی، اگر بازوی خارج‌نشینِ جمهوری اسلامی همچنان فعال مانده باشد، همچون عراق و افغانستان، به جای حضور نیروهای سالم و ترقی‌خواه، با به میدان آوردن افرادی مشکوک، اپوزیسیون دمکرات را پریشان‌تر از پیش خواهند کرد.

آزمونی تلخ که باید بازبینی شود
 
کاوه جویا

رویداد دوازدهم فروردین هزار و سيصد و پنجاه و هشت، و همراهی بخش بزرگی از نیروهای سیاسی جامعهء ایران آن زمان ـ که بعضاً هم اکنون نیز در میدان سیاسی و در اپوزیسیون سیاسی جای دارند ـ با این فریب بزرگ، یکی از درس هایی است که ایرانیان را در برگزیدن راه درست در چالش کنونی برای رهایی از فساد و دیکتاتوری و دستیابی به دموکراسی و عدالت یاری خواهد کرد. آنچه می آيد، جدا از رویکرد روح الله خمینی، برگرفته از نسخه های روزنامه ی آیندگان در فروردین آن سال و دربارهء رویکردهای جریان های سیاسی آن هنگام پیرامون «همه پرسی جمهوری اسلامی» می باشند، می توانند به تجربه گیری از آزمون های گذشته یاری کنند.

از تسلیم و اطاعت و فرمانبری

تا استقلال و آزادی و عدالت اجتماعی

فیروز نجومی

سخنان ولی فقیه، در آغاز سال نو، این سوال را مطرح می کند که آیا حضرت ولایت در دیماه سال گذشته در کشور حضور داشته یا در خواب قیلوله بسر می برده است؟ در غیر این صورت، او باید دچار "توهم" شده باشد؛ همان آفتی که دیر زمانی ست ولی فقیه بدان مبتلا است... چرا که سخنان ولی فقیه بیانگر واقعیتی ست باور نکردنی: گویا صدای «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر ولی فقیه» و « مرگ بر خامنه ای»، و «اسلام را پله کردید، مردم را ذله کردید»، «حکومت اسلامی، نمی خواهیم نمی خواهیم» و شعارهای بی شمار دیگری از همین دست، که در بیش از یکصد شهر کشور طنین افکن گردیدند، بگوش او نرسیده است...

روایتی مستند از برپاداشتن جهنم با وعده بهشت

حمید نامجو

کتاب «انور خوجه : مشت سرخ آهنین» تحقیقی مفصل و جامع در باره زندگی انور خوجه، یکی از بدنام‌ترین دیکتاتورهای قرن بیست، است. او چهل سال تمام بعنوان رهبر «حزب کمونیست آلبانی» حاکم بلامنازع این کشور کوچک سه میلیون نفری در جنوب اروپا و در ساحل دریای آدریاتیک بود... در دههء چهل شمسی تعداد معدودی از روشنفکران چپ گرای کشور ما، که از بی‌عملی رهبران حزب توده ایران دلسرد شده بودند، با توسعهء روابط چین وآمریکا و تغییر سیاست های رهبران جدید چین، رو به سمت آلبانی آوردند. از نظر آنان «انور خوجه» تنها مارکسیست انقلابی در جهان بود که با آمریکا کنار نیامده بود و نظریات و تئوری‌هایش بواسطه تجربیات مبارزاتی و کسب قدرت سیاسی می‌توانست سرمشق انقلاب در ایران قرار گیرد.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا