تآغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

     

پيمان نامهء عصر نو

پيوند به سايت های ديگر

برنامهء مهستان

در يکشنبه ای که گذشت

21 امرداد 1397 - 12 اگوست 2018

فايل تصويری    فايل صوتی

پيوند به آرشيو برنامه های مهستان

بخش اول:

روحانيت و سکولاريسم

سخنران: مريم موذن زاده

مدير نشست: فرشيد نصراللهی

بخش دوم:

نگاهی به کنگره های سالانه

سخنران: منوچهر يزديان

مدير نشست: محمود ابطحی

بيانيه های مشترک

حزب سکولار دموکرات ايرانيان و

حزب مشروطه ايران (لیبرال دموکرات)

 «گيتی مداری»، نشريهء

حزب سکولار دموکرات ايرانيان

بيانيه جنبش دربارهء برجام

18 شهريور 1394

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

توجه: مطالب مندرج در اين پايگاه نظر شخصی نويسندگان و يا سازمان های مختلف است که به دليل

ارتباط ارتباط شان با مسائل مورد توجه جنبش انتخاب شده اند و لزومآً نظر جنبش نيستند.

نظر رسمی جنبش هميشه و فقط با امضای سخنگوی آن منتشر می شود.

امسال «مهستان» ميزبان کنگرهء ششم است:

 وعده گاه ديدار سکولار دموکرات های ايران

22 و 23 سپتامبر 2018 - فرانکفورت

پيوند به ويدئوی کوتاهی در مورد کنگره سکولار دموکرات های ايران ◄

چهارشنبه 24 و پنج شنبه 25 امردادماه 1397 -  15 و 16 اگوست 2018

آرشيو تاريخی صفحات اول سايت                    جستجو در سايت جنبش

پيشنهاد و دعوت از اپوزيسيون

از جانب حزب مشروطهء ايران (ليبرال دموکرات)

و حزب سکولار دموکرات ايرانيان

ما، با انتشار اين پيشنهاد و راه حل بصورت يک «پتيشن»، همهء معتقدان به ضرورت استقرار حاکميت ملت در ساختار حکومت آيندهء ايران را دعوت می کنيم تا، در يک اقدام سراسری و ميهنی، پشتيبانی خود از طرح کنونی را اعلام داشته و به همهء احزاب، گروه ها و شخصيت های اپوزيسيون اعلام بدارند که اکنون نوبت آنها است تا بر اساس اين راه حلِ شرافتمندانه در راستای ايجاد چنان « اتحاد ملی» لازمی گام بردارند و، در عين حال، اگر در اين طرح نقصی مشاهده می کنند آن را علناً اعلام بدارند تا هموطنان ما از علت امتناع آنها از پيوستن به اين حرکت آگاه باشند. اما و البته هدف ما اختصاص دادن « رهبری مبارزه» به « خارج کشور» نيست، بلکه...

توطئهء دشمن برای بدنام کردن مقامات مومن ما

شگرد استکبار جهانی به این صورت است که برای هر مدیر و مسئولی بدون رضایت آنها در بانک های خارجی حساب باز می کند و ده بیست میلیارد دلار به حساب هر یک می ریزد و برای این بندگان خدا اقامت و تابعیت می گیرد تا آنها را بدنام کند. در این شرایط ناگوار که آب نیست، برق نیست، با وزش گرد و غبار و ریزگردها هوا نیست، پول ملی ارزش چسفیل را هم ندارد، بیکاری حتی به وزیر کار هم رسیده و اوضاع ناگوار اقتصادی آنقدر کشمشی شده که حتی کارگران افغانی هم از ایران می گریزند صلاح نیست بخاطر گم شدن نه میلیارد دلار مختصر جیب مسئولان و زیر فرش خانه آنها را بگردند و یک عده "تشنگان خدمت" و مومن و نماز خوان را برنجانند.

نجابت از آن ما و ثروت های نجومی از آن شما؟

پروین محمدی، فعال صنفی و عضو اتحادیه آزاد کارگران

آقای روحانی، برای آنکه ما کارگران بر احقاق مطالبات مان پای نکوبیم و اصراری نداشته باشیم، مثل همهء دولتمردان، صفت "نجابت" را به ما می دهد و می گوید با تمام این بلایایی که در عرض این چهل سال بر سر جامعه آورده ایم مردم نجیبی داریم.  صفت "نجیب" از قدیم به کسی اطلاق می شود که توی سرش می زنند ولی وی از سر نجابت خم به ابرو نمی آورد و سر به زیر باقی می ماند. اما اتفاقاً آقای روحانی خوب می داند که در این چهل سال چه سیلی هایی به ما کارگران زده اند و خوب می داند که ما "نجابت" به خرج نداده ایم و تا آنجایی که زورمان به شمشیرهای گرفته شده بر بالای سرمان رسیده است ایستادگی کرده ایم.

آن ها که دست و پای هویت ایرانی را می شکنند

شکوه میرزادگی

تازه ترین واکنش های غرض آلوده را در نشست تنی چند از سران جبهه ملی در داخل کشور می بینیم که به بهانه ی سالروز مشروطیت و تحت عنوان «توسعه و رضاشاه» برگزار شده و در آن به جای تحلیل و بررسی مشروطیت، به جنگ با رضا شاه و دست آوردهای او برای ایرانیِ رها شده از عقب ماندگی های دوران قاجاریه رفته اند. شگفت انگیز است که درست در زمانه ای که مردمان ایران، پس از چهل سال تجربه ی «حکومتی مذهبی» داشتن، با شعار ساده ی «رضاشاه روحت شاد» از دهش های رضاشاه بزرگ تجلیل کرده اند، این آقایان در کنار جمهوری اسلامی و مقابل مردم ایستاده اند و با استدلال هایی بی پایه که شباهت کاملی به گفته های مسئولین جمهوری اسلامی دارد، غیرمستقیم از جمهوری اسلامی حمایت می کنند.

نامه‌ء نسرین ستوده از زندان اوین

به مناسبت آغاز دور جدید اعتراضات

ما زندانیان نیز اخباری را می‌شنویم. اعتراض‌های خیابانی، دستگیری و بازداشت، و بازداشت و بازداشت که شاهد آن هستیم. در کنج عزلت و زندان به رویاهایم پناه می‌برم. رویای صلح و دوستی، عفو و بخش، مهر و محبت و رویای برابری. رویای زیستن بی‌هیچ تبعیضی. رویای آنکه کودکان مان فارغ از قومیت و مذهب و جنسیت و هزاران تفکیک دیگر در کوچه و خیابان با یکدیگر بازی می‌کنند و قد می‌کشند و دانشگاه می‌روند، تحصیل می‌کنند و کار می‌کنند. رویای روزی که برای گشودن درهای دانشگاه به روی جوانان‌ مان، مذهب آنها را مورد سوال قرار ندهند.

برگشت ناپذيرند...

افشين بابازاده

خبرهای امروز هم / از لابلاى زخم های تو / سر بر آورده اند / آنگونه كه / آينده / در همهء آغوش ها  / و زير پاىكوبى هاى نيامدهء پيروزى / برگشت ناپذير شده باشند.

به نظر شما کدام دشمن می توانست؟

پرسش وارده

به نظر شما کدام دشمن می توانست: در عرض چهل سال جنگل هایمان را نابود / رودخانه هایمان را بی آب / دریاچه هایمان را باتلاق / تالاب هایمان را خشک / مزارع مان را ویران / دشت هایمان را کویر / آثار باستانی مان را تخریب / صنایع مان را ورشکسته / فرهنگ مان را نابود  / هویت مان را تحقیر / کشاورزمان را در به در / معلمان مان را بیچاره / کاسبان مان را دزد / پزشکان مان را بی وجدان / جوانان مان را معتاد / زنان مان را منزوی / نخبه ها مان را فراری / دانشگاه ها مان را بی خاصیت / دانشجویان مان را کم سواد / اساتید مان را منفعل / بازنشستگان مان را محتاج  / کارمندان مان را بیکار / کارگران مان را گرسنه /  کار آفرینان مان را بدهکار / بانک هایمان را کم رمق / مسئولان مان را اختلاس گر  / مدیران مان را رانتی / پاسپورت مان را بی اعتبار / و پول ملی مان را چندين و چند هزار مرتبه بی ارزش کند؟۞

گزینش مکتبی

حمیدرضا رحیمی

بموجب سابقهء موجود در چهار دههء سیاه گذشته، که البته باورش نه اندکی، که بسیار، سخت است، حضرات همواره ملت دربند را، بمنظور ادامهء حیات ذلت بار، به گزینش بین بدتر و بدترین ناگزیر فرموده اند و، از آن میان، آوا تی.وی می گويد: «میرحسین(ع) موسوی و مهدی (عج) کروبی گفتەاند تنها در صورت اعادە حیثیت! از آنها و اعلام تخلف وزارت کشور دولت احمدی نژاد در انتخابات 88 حاضرند برای "حفظ نظام جمهوری اسلامی" همکاری کنند». ملاحظه می فرمایید که همه جا صحبت از حفظ این به اصطلاح نظام دوزخی ست، نه مردم!

ما خطا کردیم و صلح انگاشتیم!

بهرام خراسانی

اصلاح‌طلبان، از سال ها پیش از انقلاب که هنوز قدرتی هم نداشتند، با هرگونه نقش ملی‌گرایان و مارکسیست ها و دموکرات ها در قدرت سیاسی مخالف بودند و هستند، و بیش از آنکه دشمن شاه باشند دشمن سکولاریسم بودند. هم اکنون نیز چنین است و اگر دم از آزادی می‌زنند، این «آزادی» همان چیزی است که آیت‌آلله خمینی و مذهبیون در آستانه پیروزی انقلاب، آن را با «جمهوری اسلامی» همخانه کردند تا مردم با دیدن این واژه، درباره جمهوری اسلامی کنکاش نکنند. ستیز با ملی گرایی و دموکراسی، خط پررنگی است که همواره این گروه را از دیگران جدا ساخته است.

پاسخی به عیسی سحرخیز، اصلاح‌طلب درون‌مرز!

جمشید اسدی

عیسی سحرخیز اعتراض‌های خیابانی را «کور، پراکنده، بی‌تشکیلات و بی‌رهبری را بی‌سرانجام و ناامیدی افزا» می‌داند. اما این اعتراض‌ها کور نیستند. مردم ناخرسند به روشنی می‌گویند چه نمی‌خواهند و چه می‌خواهند. پراکنده هم نیستند، بلکه گسترده‌اند. رهبری هم از ورای همین بپاخیزی‌ها بر می‌آید. از کوشندگان سیاسی گذشته، چه کسی در آغاز دههء پنجاه، "امام راحل" را به عنوان رهبر سیاسی می‌شناخت؟ چه کسی دکتر شاپور بختیار را می‌شناخت؟ رهبر از درون مبارزه بر می‌آید، نه از برون آن.

سه گفتگو دربارهء ايران و سکولار دموکراسی

اسماعيل نوری علا - حسن اعتمادی - منوچهر يزديان

از حزب سکولار دموکرات ايرانيان

در برنامهء تلويزيونی شهرام همايون

آشنائی با يکی از نظرات دربارء دولت موقت

حسن دانشور

در گفتگو با سعيد بهبهانی

با همه وجود از مردم عذرخواهی می‌کنم

محمد خاتمی

محمد خاتمی در دیدار نمایندگان ادوار مجلس با تشریح مشکلات موجود در کشور، به عنوان یک شهروند دوستدار ایران و اسلام، به دلیل نقص‌ها و کمبودها، با همهء وجود از مردم عذرخواهی و پانزده راهکار برای برون رفت از وضعیت کنونی ارائه کرد.

دربارهء پوزش خواهی آقای خاتمی

سام قندچی

ديروز حجت الاسلام سید محمد خاتمی ظاهراً از مردم ایران عذرخواهی کرده است. سخنان تازهء آقای خاتمی نمونهء دیگری از رفتار متضاد اصلاح طلبان است. گویی ايشان نمی داند که هشت سال عهده دار مقام "ریاست جمهوری" در کشور بوده و در چهل سال گذشته نيز مقامات مختلف در رژیم ضدجمهوریت اسلامی داشته اند. یعنی خطاهای ایشان در عرصه عمومی است و ایشان در رابطه خصوصی با مردم نیستند که بحث عذرخواهی شخصی باشد. در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی یکی از بزرگترین جنایات سیاسی در ایران رژیم اسلامی، یعنی قتل فروهرها و قتلهای زنجیره ای نویسندگان، صورت گرفته است اما آقای خاتمی هنوز اسرار این جنایات را پس از این همه سال فاش نکرده اند. فاش کردن این اسرار نخستین گام عذرخواهی برای مقامی مسؤل در عرصهء عمومی است. بعد هم ایشان در پیام خود خواستار آزادی زندانیانی شده که برانداز نیستند، یعنی آقای خاتمی خواستار آزادی امثال سهیل عربی، که امروز با تحمل شکنجه و زندان بی مرخصی باعث نجات ایشان از ممنوع التصویری شده اند، نيستند و خود و رژیم اسلامی را در پاشاندن زندگی سهیل، که به هیچ کسی آسیب نرسانده و فقط عقایدش را در مخالفت با اسلام بیان کرده، مسؤل نمی دانند. اگر در غرب می خواستند نظیر رژیم اسلامی با مخالفان سکولاریسم رفتار کنند، باید همهء اسلامیون، از جمله خود آقای خاتمی، را هنگام سفر به اروپا و آمریکا به زندان می انداختند، چون همه نظرات اسلامگرایان ضد باورهایی است که جوامع آزاد بر اساس آن ساخته شده اند. بگذریم که در همهء چهل سال گذشته همین اصلاح طلبان، که آقای خاتمی رهبرشان است، هیچگاه از حق حضور و انتخاب شدن سکولارها در مجلس و قوه قضاییه و دولت، حمایت نکرده و فقط از آراء سکولارها سوء استفاده کرده اند.(منبع) ۞

«براندازان» خودِ مردم هستند!

(پیرامون پیشنهادات پانزده ماده ای خاتمی)

یاداشت سیاسی سايت اخبار روز

محمد خاتمی ممنوع التصویر است. اما هر گاه رژیم در تنگنا قرار می گیرد به صحنه می آید تا مردم را از مبارزه با جمهوری اسلامی ناامید و به «اصلاح» حکومت امیدوار کند. او این بار نیز در سخنان و پیشنهادات 15 ماده ای خود کوشیده است مردم را از «براندازی» حکومت اسلامی بترساند و راه بی سرانجام «اصلاحات» را تکرار کند.

پیامی به کنگرهء همبستگی جمهوری‌خواهان ايران

(مون رآل - کانادا - 4 و 5 اوت 2018)

از جانب حزب سکولار دموکرات ايرانيان

از نظر ما، «جمهوريت» به ساختاری سياسی اشاره می کند که در آن ملت صاحب و مالک و حاکم بر کشور است و هر آنچه به او تعلق می يابد با صفت «ملتی» (که بمرور به «ملی» تخفيف يافته) مشخص می گردد. پس، صفت «جمهوريت» معادل ديگری است برای «حاکميت ملی» و انشقاق همهء نهادها از اين حاکميت. در عين حال، ما اعتقاد داريم که بين «جمهوريت خواهی» و «جمهوری خواهی» تفاوتی کارکردی وجود دارد که تحقق آن را می توان در اکثر کشورهای مدرن و پيشرفتهء دنيا مشاهده کرد.

ويدئوی ارائهء اين پيام بوسيلهء آقای محمود ابطحی

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

Gitimadari6