آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا

     

پيمان نامهء عصر نو

پيوند به سايت های ديگر

پيوند به آرشيو برنامه های مهستان

برنامهء مهستان

در يکشنبه ای که گذشت

28 امرداد 1397 - 19 اگوست 2018

فايل تصويری      فايل صوتی

بخش اول:

چگونگی تشکیل نیروی آلترناتیو

سخنران: ثريا شهابی

مدير نشست: سپيده قياسوند

بخش دوم:

پلسخ به پرسش ها درباره

کنگرهء ششم سکولار دموکراتها

پاسخ دهنده: جسن اعتمادی

مدير نشست: مقداد عسکريان

پيوند به آرشيو برنامه ها

بيانيه های مشترک

حزب سکولار دموکرات ايرانيان و

حزب مشروطه ايران (لیبرال دموکرات)

 «گيتی مداری»، نشريهء

حزب سکولار دموکرات ايرانيان

بيانيه جنبش دربارهء برجام

18 شهريور 1394

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

توجه: مطالب مندرج در اين پايگاه نظر شخصی نويسندگان و يا سازمان های مختلف است که به دليل

ارتباط ارتباط شان با مسائل مورد توجه جنبش انتخاب شده اند و لزومآً نظر جنبش نيستند.

نظر رسمی جنبش هميشه و فقط با امضای سخنگوی آن منتشر می شود.

امسال «مهستان» ميزبان کنگرهء ششم است:

 وعده گاه ديدار سکولار دموکرات های ايران

22 و 23 سپتامبر 2018 - فرانکفورت

پيوند به ويدئوی کوتاهی در مورد کنگره سکولار دموکرات های ايران ◄

چهارشنبه 31 امرداد و پنج شنبه 1 شهريور 1397 -  22 و 23 اگوست 2018

آرشيو صفحات اول سايت                    جستجو در سايت جنبش

ضرورت بازاندیشیِ تاریخ

(در ارتباط با رويداد بيست و هشتم مرداد)

علی میرفطروس

در هشتاد - نود سال اخیر بررسی تاریخ معاصرایران تحت تأثیر روایتِ «روسی-ایدئولوژیک» بوده و اگر بپذیریم که«غالبِ ایدئولوژی ها توجیهاتی هستند برای مقاصد شریرانهء پنهان» آنگاه به میزان خُسران و خسارت اینگونه «توجیهات شریرانهء پنهان»در ارزیابی تاریخ معاصر می توان آگاه شد... شعارِ«رضاشاه، روحت شاد!» نوعی داوری نسبت به شخصیّتی است که بیش از هشتاد سال مورد«بی مهری» و«قهرِ»عموم رهبران سیاسی و روشنفکران ما بوده است!.. مقایسه و مقابلهء فلسفهء سیاسی دكتر مصدّق با اندیشه‌های رضا شاه، محمّد علی فروغی، قوام‌السّلطنه، دكتر مظفّر بقائی و خلیل ملكی چشم‌انداز جالبی از عقاید این پنج شخصیـّت ممتاز تاریخ معاصر ایران به دست می‌دهد.

محمد خاتمی، از ممنوع التصویری تا دغدغه فروپاشی

نوشتهء «دیدار»

محمد خاتمی بر اساس دستور مقامات قضایی ممنوع التصویر است اما به نظر می رسد هر زمان اعتراضات مردمی اوج می گیرد، جریان اصلاح طلبان مماشات طلب وارد صحنه می شود و بدون توجه به معضلات موجود که ریشه در حاکمیت فاسد دارد ضمن دفاع بی رنگ از خواسته های مردم، با ایجاد فضای هراس افکنی و القای فروپاشی، خواستار حفظ رژیم کنونی می شود ...

سکولار دموکراسی ایدئولوژی نیست؛ اما...
سام قندچی

در توضيح ايدئولوژيک بودن يا نبودن يک مفهوم توضيح داده می شود که تسلط کامل هر مذهب یا ایدئولوژی به معنی حذف بقیهء مذاهب و ایدئولوژی ها است، حال آنکه تسلط کامل سکولار دموکراسی بر يک جامعه آزادی همهء مذاهب و ایدئولوژی ها را تضمين می کند. امروز جوامع اروپای غربی و آمریکای شمالی این حقیقت را قرن ها است که در عمل ثابت کرده اند.

نجابت از آن ما و ثروت های نجومی از آن شما؟

پروین محمدی، فعال صنفی و عضو اتحادیه آزاد کارگران

آقای روحانی، برای آنکه ما کارگران بر احقاق مطالبات مان پای نکوبیم و اصراری نداشته باشیم، مثل همهء دولتمردان، صفت "نجابت" را به ما می دهد و می گوید با تمام این بلایایی که در عرض این چهل سال بر سر جامعه آورده ایم مردم نجیبی داریم.  صفت "نجیب" از قدیم به کسی اطلاق می شود که توی سرش می زنند ولی وی از سر نجابت خم به ابرو نمی آورد و سر به زیر باقی می ماند. اما اتفاقاً آقای روحانی خوب می داند که در این چهل سال چه سیلی هایی به ما کارگران زده اند و خوب می داند که ما "نجابت" به خرج نداده ایم و تا آنجایی که زورمان به شمشیرهای گرفته شده بر بالای سرمان رسیده است ایستادگی کرده ایم.

آن ها که دست و پای هویت ایرانی را می شکنند

شکوه میرزادگی

تازه ترین واکنش های غرض آلوده را در نشست تنی چند از سران جبهه ملی در داخل کشور می بینیم که به بهانه ی سالروز مشروطیت و تحت عنوان «توسعه و رضاشاه» برگزار شده و در آن به جای تحلیل و بررسی مشروطیت، به جنگ با رضا شاه و دست آوردهای او برای ایرانیِ رها شده از عقب ماندگی های دوران قاجاریه رفته اند. شگفت انگیز است که درست در زمانه ای که مردمان ایران، پس از چهل سال تجربه ی «حکومتی مذهبی» داشتن، با شعار ساده ی «رضاشاه روحت شاد» از دهش های رضاشاه بزرگ تجلیل کرده اند، این آقایان در کنار جمهوری اسلامی و مقابل مردم ایستاده اند و با استدلال هایی بی پایه که شباهت کاملی به گفته های مسئولین جمهوری اسلامی دارد، غیرمستقیم از جمهوری اسلامی حمایت می کنند.

نامه‌ء نسرین ستوده از زندان اوین

به مناسبت آغاز دور جدید اعتراضات

ما زندانیان نیز اخباری را می‌شنویم. اعتراض‌های خیابانی، دستگیری و بازداشت، و بازداشت و بازداشت که شاهد آن هستیم. در کنج عزلت و زندان به رویاهایم پناه می‌برم. رویای صلح و دوستی، عفو و بخش، مهر و محبت و رویای برابری. رویای زیستن بی‌هیچ تبعیضی. رویای آنکه کودکان مان فارغ از قومیت و مذهب و جنسیت و هزاران تفکیک دیگر در کوچه و خیابان با یکدیگر بازی می‌کنند و قد می‌کشند و دانشگاه می‌روند، تحصیل می‌کنند و کار می‌کنند. رویای روزی که برای گشودن درهای دانشگاه به روی جوانان‌ مان، مذهب آنها را مورد سوال قرار ندهند.

توطئهء دشمن برای بدنام کردن مقامات مومن ما

شگرد استکبار جهانی به این صورت است که برای هر مدیر و مسئولی بدون رضایت آنها در بانک های خارجی حساب باز می کند و ده بیست میلیارد دلار به حساب هر یک می ریزد و برای این بندگان خدا اقامت و تابعیت می گیرد تا آنها را بدنام کند. در این شرایط ناگوار که آب نیست، برق نیست، با وزش گرد و غبار و ریزگردها هوا نیست، پول ملی ارزش چسفیل را هم ندارد، بیکاری حتی به وزیر کار هم رسیده و اوضاع ناگوار اقتصادی آنقدر کشمشی شده که حتی کارگران افغانی هم از ایران می گریزند صلاح نیست بخاطر گم شدن نه میلیارد دلار مختصر جیب مسئولان و زیر فرش خانه آنها را بگردند و یک عده "تشنگان خدمت" و مومن و نماز خوان را برنجانند.

علت نگرانی فدوی

حمیدرضا رحیمی

 * بی.بی.سی: مذاکره کنندهء پیشین ایران در امور دریای خزر گفته است که تصمیم گیری درباره مسائل مرتبط با این دریا با رهبر، رئیس جمهور و شورای عالی امنیت ملی است.

* فدوی: خوانندگان محترم ضدانقلاب اگر بپرسند که نگرانی فدوی در این باب از چه بابت است، عرض می کند  که فدوی در کفایت و درایت حضرات، معاذالله، تردیدی ندارد؛  لکن یر این باور منسوخ نیز هست که دانش و تجربه، چیز مهمی ست. البته نه اینکه حضرات آیات دانش و تجربه نداشته باشند، نستجیربالله! لکن، مشکل کوچک فدوی آن است که سر و کار بزرگواران با آب، جز با آب آفتابه و در حالت خیلی تخصصی تر، با آب کُر بیشتر نبوده است، همین!

گذار از استبداد

عطا هودشتیان

پرسش مرکزی این نوشته آن است که چرا در این صد و اندی سال گذشته، ایران نتوانست بر استبداد سیاسی نقطه پایانی بگذارد و به نوعی رژیم سیاسی دمکراتیک دست یابد؟ به عبارت دیگر، تا کنون مهمترین موانع گذر از استبداد چه‌ها بوده‌اند و امروز مهمترین راه‌های جلوگیری از بازتولید استبداد در فردای سرنگونی حکومت مذهبی چیره بر ایران چه‌ها هستند؟ آیا میهن ما، باوجود ساختار و فرهنگ استبدادی دیرپا، به نگاه برخی پژوهشگران، محکوم به تکرار آن است، آیا برای گذار از استبداد باید نخست به تغییر در فرهنگ، ساختار، روابط اقتصادی، رشد سواد آموزی و آموزش و پرورش پرداخت؟ آیا راه دیگری برای گذار از استبداد وجود دارد؟

اعلام موجودیت «شورای نخبگان جبهه ملی ایران»

برای پژوهش و شکل دادن به ایران آینده

به همه نخبگان ایرانی در سراسر جهان در همهء رشته های تخصصی فراخوان می دهیم که ما را در پژوهش، تعریف و طراحی چگونگی مدیریت ایران آینده یاری دهند. نظام حاکم بر میهن ما با ناآگاهی و نابخردی و فساد سیاسی و اقتصادی کشور را چنان غیرقابل اداره کرده که هیچگونه اصلاحات شرایط موجود امکان پذیر نیست و باید برای باز سازی و اداره بهینه ایران آینده که در انتظارش هستیم طرحی نو درانداخت. هدف ما اصلاح، بهبود و تکامل همه سامانه های ساختاری، کاهش هزینه زمان و سرمایه و بهبود کارآیی در همه زمینه های اداره کشور در ایران آینده است.

هر تابستان

افشين بابازاده

هر تابستان / زير دماغ اش / همه چيز پيش آمد: // كوزه هاى شراب را شكستند / آفتاب داغى / درون زندان ها مى تابيد / - چند طناب دار ساده / چند متر ديوار تيرباران -  / بدن پشت بدن  / بى آنكه بيش از اين چشم باز كنند....

توسل به «خدا» و «امام زمان» برای مقابله با فروپاشی

گزارشی از کيهان لندن

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می گويد: «مردم ایران مستأصل‌تر شدهاند چون حکومت پول و منابع مردم خودش را صرف بیثبات کردن منطقه میکند». محمد امامی کاشانی اما اعلام می کند که: «کشور در سایهء امام زمان قرار دارد و از تمام این گردنه‌ها عبور خواهد کرد و پرچم آن به دست ولی عصرخواهد رسید». و احمد علمالهدی می گويئ: این انقلاب چهل سال عمر کرده و توطئه‌ها بی‌اثر بود، پیامبر هم در جنگ اسلام گفتند ما دست‌بردار از اسلام نیستیم چون خدا داریم و خدا کمک‌مان خواهد کرد».

موگرینی و تلاش برای حفظ توافق اتمی

رضا تقی زاده

اظهارات شگفت‌انگیز خانم ناتالی توچی، مشاور ارشد فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مبنی بر «تحریم شرکت‌های اروپایی در صورت رعایت تحریم‌های ثانوی آمریکا و خودداری از ادامه تجارت با ایران» از یک سو دارای رنگ عقیدتی و از سوی دیگر نشانه به بن‌بست رسیدن تلاش‌هایی است که کمیسیون امنیت و سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای پیشگیری از فروپاشی توافق اتمی با جمهوری اسلامی صورت داده است.

فروپاشی، عقب‌نشینی تدریجی یا تثبیت نظام؟

شهریار آهی

نظام وقتی عقب ‌نشینی می‌کند که سنگری محکم‌تر از سنگر قبلی داشته باشد، در غیر این صورت چرا بخشی از قدرت خود را رها کند؟ چرا بخشی از پشتیبانان سخت خود را در ازای موضع سست تری از دست بدهد؟ مگر، در عوض، امتیازی از مخالفین خود بگیرد که بیشتر از پشتیبانی و عرصه‌ء از دست‌ رفته باشد. اما فقط یک اپوزیسیون منسجم و موثر در کنترل مردم، مثل ماندلا یا گاندی، می‌تواند چنین امتیازی را تضمین کند. در مقابل اعتراضاتِ توده‌ای خشمگین و بی‌شکل، هر نوع عقب‌نشینی، فرسایشی برای نیروهای خودی است و روحیه‌بخش برای مخالفین. این است که اتاق فکر نظام می‌گوید، خاکریزی پشت سر نداریم.

چپ ها در این نبرد چگونه پیروز می شوند؟

ناصر اصغری

آنچه «فعالین سیاسی» را علی العموم و بطور منسجم و مهم سازمان می‌دهند «احزاب سیاسی» هستند که افقی را جلوی این فعالین می‌گذارند و جامعه را به طرف طرح‌ها و برنامه‌های مشخصی رهبری می‌کنند. تجربه نشان داده است که فعالین سیاسی این احزاب در ارگان‌های اعمال «قدرت دوگانه» یا قانع می‌کنند و یا قانع می‌شوند. خود احزاب با تجربه های این ارگان‌ها برنامه و طرح‌هایشان را با حقایق روز تطبیق می‌دهند: یا سد تغییر می‌شوند و یا حرکت به سوی تغییر را تسریع می‌بخشند. جامعه نيز، با مشاهده رفتار و حرکات این احزاب و موضع گیری‌هایشان، با آنها تعیین تکلیف می‌کند.

گفتگو با شکوه ميرزادگی و اسماعيل نوری علا

گفتگو با يزديان - فروزنده - رئيسی - بيگلر - وکيلی

پيشنهاد و دعوت از اپوزيسيون

از جانب حزب مشروطهء ايران (ليبرال دموکرات)

و حزب سکولار دموکرات ايرانيان

ما، با انتشار اين پيشنهاد و راه حل بصورت يک «پتيشن»، همهء معتقدان به ضرورت استقرار حاکميت ملت در ساختار حکومت آيندهء ايران را دعوت می کنيم تا، در يک اقدام سراسری و ميهنی، پشتيبانی خود از طرح کنونی را اعلام داشته و به همهء احزاب، گروه ها و شخصيت های اپوزيسيون اعلام بدارند که اکنون نوبت آنها است تا بر اساس اين راه حلِ شرافتمندانه در راستای ايجاد چنان « اتحاد ملی» لازمی گام بردارند و، در عين حال، اگر در اين طرح نقصی مشاهده می کنند آن را علناً اعلام بدارند تا هموطنان ما از علت امتناع آنها از پيوستن به اين حرکت آگاه باشند. اما و البته هدف ما اختصاص دادن « رهبری مبارزه» به « خارج کشور» نيست، بلکه...

پیامی به کنگرهء همبستگی جمهوری‌خواهان ايران

(مون رآل - کانادا - 4 و 5 اوت 2018)

از جانب حزب سکولار دموکرات ايرانيان

از نظر ما، «جمهوريت» به ساختاری سياسی اشاره می کند که در آن ملت صاحب و مالک و حاکم بر کشور است و هر آنچه به او تعلق می يابد با صفت «ملتی» (که بمرور به «ملی» تخفيف يافته) مشخص می گردد. پس، صفت «جمهوريت» معادل ديگری است برای «حاکميت ملی» و انشقاق همهء نهادها از اين حاکميت. در عين حال، ما اعتقاد داريم که بين «جمهوريت خواهی» و «جمهوری خواهی» تفاوتی کارکردی وجود دارد که تحقق آن را می توان در اکثر کشورهای مدرن و پيشرفتهء دنيا مشاهده کرد.

ويدئوی ارائهء اين پيام بوسيلهء آقای محمود ابطحی

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

Gitimadari6