تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392      -     تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه 15 تا چهارشنبه 17 شهریور 1400 -   6 تا 8 سپتامبر 2021

باور به سکولاردموکراسی يعنی حکومت اسلامی اصلاح پذیر وحتی دگرگونی پذير نیست وباید آن را از بیخ وبن برانداخت

تنها راه «نجات ایران» تقویت درک ما است از مفهوم «کشور - ملت» و آنچه که «ملی» (متعلق به  ملت) است!

   اين نشريه دوشنبه ها و پنجشنبه ها به روز می شود                  سردبير: اسماعيل نوری علا  

  Fax: 509-352-9630    iraniansdm.n@gmail.com

اصول کار سایت    جستجو در سايت

  آرشيو صفحات اول  سايت های ديگر

 پیوند به سایت انگلیسی جنبش

فرزندان خود را که نمی توانند متون

فارسی را بخوانند با اين سايت آشنا کنيد.

گاهنامه «گیتی مداری» منتشر شد

نشریهء تئوریک حزب سکولار دموکرات ایرانیان

پیوند در سایت حزب سکولار دموکرات ایرانیان

پيوند به سایت مهستان

آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

برنامهء مهستان در يکشنبه

14 شهریور 1400 - 5 سپتامبر 2021

موضوع نشست:

نتایج نظامی خروج امریکا از منطقه

فایل تصویری     فایل صوتی

سخنران:

ناخدا محمد فارسی

   

مدير جلسه: محمود ابطحی

پيوندهای جنبش:

سایت ایرانسکوپ

  ◊ حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  ◊ نشريهء «گيتی مداری» حزب

  ◊ خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  ◊ ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

  ◊ پادکست سکولار دموکرات ها

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

  ◊ سايت سکولاريسم نو

  ◊ شبکه سکولارهای سبز ايران

  ◊ بيانيهء پويشگری

  ◊ اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  ◊ «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  ◊ پيمان نامهء عصر نو

  ◊ بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

  ◊ ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

سه کتاب از اسماعيل نوری علا

مبانی سکولاريسم نو

سکولاريسم نو برای ايران

نحوهء سفارش و خريد

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

ترحمهء کتاب «لرد کین راس»

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

چهار شعر برای افغانستان

فرخ احسانی

صدای گلوله می آید، بشمار // دختر کابل را / از در مخفی می برند. // حال که به جستجوی خون اش برخاسته ای / جلوتر بیا / آهان! / راه های کور ابرها را / باز کن / و او را / در هوای باران مه و اشگ / ببین. // کمی جلوتر بیا / گره‌های کور راه ها را / باز کن / و عطر و بوی محبوبه های شب را ببین/ که گم شده می گردند / در کوچه های دنیا... / صدای تازیانه می آید، بشمار!

از هر سه ایرانی یک تن «فقیر مطلق» است

نسرین هزاره مقدم

اخیراً گزارشی بر اساس داده‌هایی که تا پاییز ۹۹ در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان تجمیع شده، بیرون آمده که نشان از گسترش شدید موج فقر و محرومیت در کشور دارد؛ در این گزارش حداقل ۳۱.۴ درصد از ایرانیان در پاییز ۹۹ زیر خط فقر بوده‌اند و این یعنی از جمعیت ۸۵ میلیون نفری ایران، ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در محرومیت به ‌سرمی‌برند.

برنامه های اقتصادی سکولار دموکرات ها

پخش اول، از تلويزیون ايران فردا:

 پنجشنبه ها ساعت 2.5 بعداز ظهر کالیفرنیا

آرشيو پادکست ها - دوره اول / دوره های دوم وسوم

دست و دلبازی

حمیدرضا رحیمی

* العربیه: فالح الفیاض، فرمانده حشد الشعبی عراق، در دیدار با حسین (ع) سلامی، فرمانده سپاه پاسداران ایران، گفت که ما امروز به دنبال چگونگی استفاده از تجربهء سپاه با قوانین و خصوصیات عراق هستیم.

* فدوی: خب قربانت گردم آخر این چه کاری ست؟ ما در بخش پاسداران و سرباران، شدیداً  دچار تورّم ناشی از اضافه تولید هستیم، هر تعدادی را که خواستید، همینطور کیلوئی و درهَم، با خود ببرید، نوش جان! "تکرار الگو" دیگر لازم نیست!

خانواده‌ام مجبور شدند کتاب‌هایم را آتش بزنند

محمدزمان سیرت

وقتی خانواده‌ام در کابل به من خبر دادند که همه‌جا به دست طالبان افتاده است و احتمال تلاشی خانه به خانه وجود دارد، فکر کردم شاید داشتن این کتاب‌ها در خانه خطرناک است. همان روزها چندین پیام‌ از دوستان کابل دریافت کردم که طالبان شبانگاهی خانه‌ها را تلاشی می‌کنند. با خود گفتم؛ داشتن کتاب‌هایی که من جمع کرده‌ام حتماً به نظر طالبان جرمی نابخشودنی قلمداد خواهد شد. به‌خصوص وقتی کتاب را ورق بزنند و صفحاتی را ببینند که درباره‌ی فجایع خود آن‌هاست.

«توکای آبی»ی حامد اسماعیلیون

مینا خسروی

اسماعیلیون که پیش از فاجعه هواپیمای اوکراینی و سقوط آن با دو موشک سپاه پاسداران نویسنده-دندانپزشکی بود که دور از ایران، یک زندگی معمولی را با خانواده‌اش می‌گذراند، حالا تبدیل به یکی از اثرگذارترین صداهای پر از خشم و غم ناکامی‌های سیاسی مردم ایران شده است و رابطه «توکای آبی» و او حالا بیش از ارتباط یک اثر و نویسنده‌اش است.

چرا رژيم اسلامی تا کنون سرنگون نشده؟

گفتگو با بیژن کیان

گفتگوگر: علی جوانمردی

اگر رژيم اسلامی می خواست برنامه‌ ریزی کند که مخالفت با خودش را به حداقل برساند هرگز به این زیبایی که مخالفین  رژيم اسلامی - به جای نبرد با رژيم اسلامی - با همدیگر به نبرد برخاستند موفق نمی‌شد. به شعارها توجه کنید: "استقلال، آزادی، رژيم اسلامی" به کجا رسید؟ و دلیل اش چه بود؟ من فکر می‌کنم که بین مخالفین هماهنگی  وجود نداشته. بجای اینکه با هم همکاری بکنند در حقیقت با هم به نزاع پرداخته اند و این بحث را تبدیل کردند "نه به جنگ با رژيم اسلامی" ولی با نبرد بین خودشان. ما این را نمی توانیم ما ندیده بگیریم.

فروپاشی عمومی و فروپاشی حکومت الهی

جلال ایجادی

شرایط ایران بطرز بیسابقه ای به گسیختگی کشیده شده است. هیات حاکمه در تشتت کامل و فروپاشی است و بسیاری از هنجارهای اجتماعی آشفته شده اند و کارآیی خود را از دست داده اند. ذهن جامعه در پرسش برای یک تغییر بزرگ است و در دلها اضطراب و نگرانی انباشت شده است. هم امید به تغییر و هم گیجی در فهم شرایط و هم ناتوانی برای ایجاد تغییر، ذهن ها را مشغول نموده است. وضع چگونه است و چه خواهد شد؟

سیاستِ خارجی جدید آمریکا و جایگاه ایران و افغانستان

محمود سریع‌القلم

نکات و مواردی که در این مقاله آورده خواهند شد حاکی از ظهور یک مسئله بنیادی در سیاست خارجی آمریکا هستند و سیاست‌های اتخاذ شده در این هفت ماه نیز حکایت از این ‏جهان‌بینی نوین دارند. آمریکائی ها می‌خواهند میان تعهدات و منابع، تعادل ایجاد کنند... کانون استراتژی آمریکا نسبت به ایران اما همچنان ‏جلوگیری از هسته‌ای شدن است. تمدید برجام، علاقه به مذاکرات، تداوم تحریم‌ها، اهرم تحریم‌های جدید و جنگ سایبری با ‏همکاری شرکای منطقه ای، اهرم‌های واشنگتن در این استراتژی هستند. چین و روسیه با هسته‌ای شدن ایران نیز به شدت ‏مخالف هستند. با توجه به سابقۀ طولانی حضورِ روسیه در جامعۀ ایران، همکاری همه‌جانبۀ مسکو با غرب و شرکای منطقه‌ای آن برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران کاملاً قابل تصور است.

چرا افغانستان مهم است!

افغانستان مهم است زیرا، علاوه بر دلایلی دیگری خواهد آمد، دیکتاتوری اسلامی بر ایران از حضور طالبان در منطقه به نفع خود استفاده می‌کند. آنها از حضور طالبان استقبال کرده اند زیرا که، با وجود طالبان در منطقه، تمرکز جهان از روی رژیم اسلامی به سمت افغانستان جلب می‌شود، و رژیم اسلامی به راحتی زیر سایهء هجمه‌های طالبان، بیش از پیش دست به خفقان و کشتار می‌زند. آری، طالبان برای حکومت اسلامی یک نعمت است؛ حاکمان این حکومت خرسند از اینکه با وجود طالبان دیگر در مرکز توجه جهانیان قرار ندارند، به جنایات خود ادامه می‌دهند.

زمینه‌ سازی جهت همکاری منطقه‌ای؟

(تحلیلی بر اجلاس بغداد)

ناخدا محمد فارسی

بعلت عدم برنامه ریزی جامع، بی خردی و عدم شناخت از گروه های تروریستی جهادی و بخصوص منابع پشتیبانی از آنها، جهان سرمایه داری به دلیل منافع مالی و تجاری، برای مهار آنها به دیپلماسی روی آورد. تجربه نشان داده است روش دیپلماسی جوابگو نبوده و تا کنون راه مبارزه مؤثری نیز ارایه نشده است. اجلاس بغداد هم بنظر نمی رسد نتیجه ملموسی در پی داشته باشد.

وابستگی بیشتر به شرق و چوب حراج به منابع ملی

م. روغنی

خامنه‌ای در دوران رهبری‌اش کوشیده است انزوای خود خواسته سیاسی کشور را با برچسب “استقلال” به ایرانیان بفروشد و مخالفین نظام ولایی را به اتهام وابستگی به “دشمن” سرکوب کند. انزوای سیاسی ایران در سه دهه ولایت فقیهی خامنه‌ای از راه آمریکا، غرب و اسراییل‌ستیزی، ایجاد بی‌ثباتی در منطقه و اجرای عملیات تروریستی در سطح جهان شکل گرفته است... خامنه‌ای راه نجات از چالش‌های ناشی از انزوای سیاسی کشور را در نگاه به شرق یافته است که چنانچه خواهیم دید به وابستگی اقتصادی، سیاسی و نظامی به کشورهای چین و روسیه و چوب حراج زدگی به منابع ملی کشور منجر شده است.

«توسعه‌گرایی» فرهنگ می‌خواهد که ما نداریم!

گفتگو با مجید مخدوم ‌فرخنده‌ / هادی حق‌شناس

ریشه تمام مشکلات ما مشخص است. ما می‌گوییم در عصر امروزِ علم پزشکی که عصر کرونا است، به واکسن نیاز داریم. هر چند در مصادیق این واکسن اختلاف وجود دارد. اختلاف در نوع واکسن ممکن است وجود داشته باشد ولی اختلاف در اصل واکسن زدن نیست. مشکل ما این است که بر خلاف حوزه علم پزشکی که اصولی را پذیرفتیم، در حوزه توسعه و اقتصاد، اصول اقتصاد را نمی‌پذیریم! اگر اصول اقتصاد را پذیرفتیم، آنگاه می‌توانیم بگوییم که برای رسیدن به یک چشم‌انداز روشن، برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

جهان، طالبان و ما!

احمد پورمندی

خروج شتابناک و هزیمت‌گونه از افغانستان، بیانگر آن است که رهبری سیاسی در ‏آمریکا، دیگر هیچ تاخیری برای خداحافظی با گذشته را بر نمی‌تابد و چندان نگران هزینه ‏اتهام “فرار” و بی‌آبرویی در نزد متحدان خود نیست. در عین‌حال دولت آمریکا، چندان ‏بی‌گدار هم به آب نزده است و در ازای کوچه دادن به طالبان برای رسیدن به ارگ ریاست ‏جمهوری و فتح برق آسای افغانستان، یک “بمب میکروبی” را در کابل به ارث گذاشته ‏است که اگر منفجر بشود، این ظرفیت را دارد که تمام منطقه، از چین و روسیه تا آسیای ‏میانه، پاکستان و به‌ویژه ایران را در گیر عوارض ویرانگری کند.