باور به سکولاردموکراسی يعنی حکومت اسلامی اصلاح پذیر وحتی دگرگونی پذير نیست وباید آن را از بیخ وبن برانداخت

تنها راه «نجات ایران» تقویت درک ما از مفهوم «کشور - ملت» است و آنچه که «ملی» (متعلق به  ملت) است!

برشی از سخن خامنه ای: «حوزه هاى علميه نمى توانند سكولار باشند.

اينكه ما به مسائل نظام كار نداريم، به مسائل حكومت كار نداريم، اين سكولاريسم است»(+).

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

  تاريخ انتشار اين شماره: پنجشنبه 9 تا یکشنبه 12 تیر 1401 -  30 ژوئن تا 3 ژوئیه 2022 

اين نشريه دوشنبه ها و پنجشنبه ها به روز می شود                  سردبير: اسماعيل نوری علا  

iraniansdm.n@gmail.com    Fax: 509-352-9630

آرشيو صفحات اول      جستجو در سايت       اصول کار سایت     سکولاریسم نو      سايت های ديگر

پیوند به کتاب «تاکنیک های مقاومت مدنی در سدهء بیست و یکم»

برنامهء مهستان دریکشنبهء پیش رو

12 تیر 1401 - 3 ماه ژوئیه 2022

موضوع نشست:

 شاهزاده رضا پهلوی:

 از پیمان نوین تا سخنرانی ۱۳ خرداد

سخنران:

امیرحسین اعتمادی

مدير جلسه: عباس دانشور

پيوندهای جنبش:

سایت ایرانسکوپ

حزب سکولار دموکرت ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

پادکست های سکولار دموکرات ها

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

شبکه سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

منتشر شد:

انتشارات مهری - لندن

https://www.mehripublication.com/

این سه کتاب برای دانلود رايگان

در اینترنت قرار گرفت:

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

عکس از الیوت ارویتري، عکاس فرانسوی - 6 سال مانده به انقلاب

شرح اش با شما!

حالم به هم می‌خورد از این امیر عبدالهیان

بیژن اشتری

برای من به عنوان یک ایرانی غیرقابل تحمل است که این حرف را از زبان فردی بشنوم که خواسته و ناخواسته وزیر امور خارجه کشورم است: “اگر قرار است همه طرف ها به برجام برگردند پس باید به گونه ای عمل شود که روسیه هم منافع خودش را ببرد.” واقعا حال من به عنوان یک ایرانی به هم می خورد از شنیدن چنین حرفی. یکی نیست از این آقا بپرسد تو حافظ منافع ایرانی یا روسیه؟

آب شنگولی!

حمیدرضا رحیمی

* منابع نیویورک تایمز: دو دانشمند هسته‌ای ایرانی در دو مکان متفاوت بر اثر مسمومیت و دچار شدن به عارضه‌های نامعلوم مشابهی جان خود را از دست دادند.و ایران هشدار داد اقدامات اخیر تل‌آویو را در خاک اسرائیل پاسخ می‌دهد. / العربیه

* در این راستا یک مقام آگاه بیت که نخواست نام اش تا انقلاب بعدی(عج) فاش شود به فدوی گفت که حضرت آقا در نظر دارد که بعنوان تلافی، دانشمندان هسته‌ای اسرائیل را با عرق تولید قم مسموم فرماید،

آرشیو تصویری      آرشیو صوتی

آرشیو تلویزیون ایران فردا

«عنکبوت»: ناموس ‌‌پرستیِ یک قاتل زنجیره‌ای

مهسا ابوالحسنی

فیلم عنکبوت بر اساس داستان واقعی قتل‌های زنجیره‌ای سعید حنایی معروف به قاتل عنکبوتی است که ۱۶ زن را در مشهد در فاصله مرداد ۱۳۷۹ تا مرداد ماه ۱۳۸۰ به قتل رسانده است... سعید مردی مذهبی و افراطی است که مذهب را آنطور شناخته که در مجالس مذهبی و برنامه‌های تلویزیونی حکومتی توسط آخوندهای روضه‌خوان وابسته به نظام روایت می‌شود. اسلام او اسلام محرم و نامحرم و ناموس ‌پرستی است؛ اسلامی که در آن منبع و منشا اصلی هر گناه زنان و جاذبه جنسی است و با کنترل این مساله می‌توان جلوی فساد و گناه را گرفت.

پایان یک جدال درونی در پیش‌زمینهء جنگ داخلی سوریه

دربارهء رمان «سپنتا»ی کوشیار پارسی

نوشته محبوبه موسوی

در رمان «سپنتا» نوشته کوشیار پارسی، شخصیت اصلی داستان، یک عکاس خبرنگار ایرانی، در پیش‌زمینه جنگ داخلی سوریه از طریق ارتباط درونی با پدر به خودیابی می‌رسد. عشق به یک زن «فم‌فتال» سهم مهمی در این روند دارد.

درباره‌ء مفهوم «چپ» در روزگار ما

علیرضا بهتویی

نبشی»، به اشکال گوناگون حضور فعال دارند. دوم اینکه نمی‌شود تنها به ترسیم صحنه قناعت کرد، غصه خورد و رو به قبله دراز کشید. باید آستین بالا زد و از جایی شروع کرد. مالجو می‌نویسد: «احتمال عبور دسته‌جمعی از بن‌بست کنونی در گرو توفیق در خودْبازسازیِ تمام‌‌عیار جریان چپ و تبیین استراتژی روشنی برای حرکت به جلو است». آنچه در این مقاله می‌خوانید، تلاش و آستین بالازدنی است برای روشن کردن، دست‌کم، گوشه‌هایی از یک بحث گسترده درباره‌ء مفهوم سوسیالیسم و تعریف چپ در روزگار امروز.

اعتراض به نابرابری در جامعه ای جنسیت‌زده

گفت‌وگو با سارا افراسیابی

گفتگوگر: فرزاد صیفی‌کاران

کتاب «سلیطه» یک اتوبیوگرافی نوشته سارا افراسیابی است که در قالب نامه‌های مادری به دخترش نوشته شده است. این کتاب به تجربهء زیستهء نویسنده به عنوان یک زن در جامعه‌ای با ساختار مردسالار ایران می‌پردازد. نویسنده در این کتاب می‌خواهد حقیقتی را دربارهء چیستی و کیستی‌اش به عنوان یک زن با دخترش در میان بگذارد و آن حقیقت هم این است که او در قابی که برای یک زن به اصطلاح نجیب مسلمان در نظر گرفته‌اند، نمی‌گنجد.

جبههء ملی خود متهم است!

ماهان ایرانی

جناب موسویان، شما و همقطاران تان چگونه شاهزاده رضاپهلوی و شخص محمدرضاشاه  فقید را مسبب تیره روزی های کنونی می دانید در حالی که در حال آبیاری نهال اهریمنی جمهوری اسلامی بودید؟ چگونه است که رهبر سیاسی جبههء ملی در پاییز سال ۵۷ به دیدار شاه می رود و راجع به پذیرش نخست وزیری شروط می گذارد و حال آنکه پس از آن به دیدار خمینی رفته و با اعلام یک بیانیه سه ماده ای در دام خمینی می افتد و حکومت پهلوی را غیر قانونی اعلام می کند؟ آیا این موضوعات جای انکار دارد؟ آیا با خود اندیشیده اید ممکن بود با اعلام عدم همراهی جبههء ملی با خمینی و روشنگری از نقش ملاها در تیره روزی مردم شاید اتفاقات سال ۵۷ به نحو دیگری ادامه می یافت؟

راهبردی برای  گذار به دموکراسی در ایران

خسرو خدیو تهرانی

شماری از نظریه پردازان انقلاب های اجتماعی - سیاسی وجود همزمان شرایطی معین، یعنی بحران اقتصادی اجتماعی در کشور، عدم موازنهء مالی دولت، انزوای بین المللی رژیم در عرصهء بین المللی، بی اعتباری ایدئولوژی حکومت و محبوبیت گفتمان جایگزین و تفرق و پراکندگی الیت سیاسی حاکم را شرایط لازم برای وقوع یک انقلاب اجتماعی سیاسی در هر کشور دانسته اند. اما ایجاد شرایط کافی برای وقوع انقلاب اجتماعی - سیاسی در چنین وضعیتی منوط به حل معضل اقدام جمعی مخالفان، با ایجاد یک رهبری توانمند در اپوزیسیون، و خنثی کردن دستگاه سرکوب رژیم  است. 

لنین و پویه‌ء فلسفی، جنگ، و سیاست بدیل

اتین بالیبار

ترجمه‌ء محمد حاجی‌نیا

تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، و درگرفتن دوباره‌ی یک جنگ امپریالیستی  موضوعاتی از قبیل امپریالیسم (سیاست امپریالیستی، جنگ امپریالیستی، اقتصاد سیاسی امپریالیسم) و مسئله‌ء ملی را بار دیگر به صحنه آورد. و کیست که منکر شود، حضور ولو شلخته‌ء این مفاهیم در صحنه، به معنای احضار لنین است؛ لنینی که سال‌ها جریان غالب در میدان نظریه (در مورد ایران سخن میگوییم اما واضح است که محدود به ایران نیست) او را طرد کرده بود، میدان واقعیت به صحنه کشاند... در این‌جا بالیبار به صورت ‌بندی های متأخر لنین از مسائل سیاسی (جنگ، امپریالیسم، مسئله‌ء ملی، سوژه‌ء انقلاب) به میانجی اندیشه‌ها و تأملات فلسفی لنین (رابطه‌ء نظریه و پراتیک، مسئله‌ء به غایت مهم «کاربست» نظریه، دیالکتیک، تضاد) می‌پردازد.

ترس از سکولار دموکراسی؟

شبنم بدری

شاید این علت اصلی ترسی است که در چهره و صدای او دیده می شود. او و سازمان اش نمی توانند تمایل خود برای رسیدن به قدرت مطلق را پنهان کنند و در این سخنرانی هم او، مثل همیشه، از مسعود رجوی - که در غیبت کبری بوده و پروژهء امام زمان سازی از او نیز همچنان در جریان است - نام می برد و شورای ملی مقاومت ایران را نیز تنها جایگزین دموکراتیک می داند. آنها دراین سال ها نخواسته و نتوانسته اند که مراحل رشد و تکامل را طی کنند و فرسنگ ها با خواسته های نسل جوان ایران فاصله دارند؛ اما همچنان امید دارند که با سوءاستفاده از دین اکثریت مردم ایران (که البته شاید دیگر حتی نتوان گفت که اکثریت مردم ایران به اسلام باور دارند)، می توانند به قدرت برسند.

جنبش معلمان و آینده‌ء پیش‌روی ایران

سیاوش عباسی

معلمان جنبشی اعتراضی شکل داده‌اند بی‌آنکه چشم به رهبریِ واحد داشته باشند یا در جست‌وجوی رهبرتراشی برای آینده باشند. جنبش آنها الگویی است برای مبارزه که به جای آنکه حول فرد یا خواسته‌ای فردی شکل بگیرد، با محوریت خواسته‌هایی جمعی تشکیل شده و با سازمان‌یافتگی درونی و تشکیلاتی مسیرش را طی می‌کند.

ریشه مشکلات اقتصادی ایران سیاسی است!

شصت و یک تن از استادان رشته‌های اقتصاد

شصت و یک تن از استادان رشته‌های اقتصادی از دانشگاه‌های مختلف کشور، با انتشار نامه‌ای خطاب به مردم به نقد سیاست‌های اقتصادی دولت پرداختند. اقتصادانان امضاکننده نامه، می‌گویند لازمه موفقیت هر اصلاحی در حوزه اقتصاد، بهبود وضعیت حمکرانی است.

تحولاتی عمیق در درون نظام اسلامی

رادیو بین المللی فرانسه

ژرژ مالبرونو، در دو مطلب جداگانه، تحولات درونی نظام اسلامی و روابط آن با مسکو را بررسی می‌کند. او با اتکاء بر مشاهدات و گفته‌های “ناظران تهرانی” به این نتیجه می‌رسد که رژیم مشغول تصفیه‌ای تازه است تا همۀ عوامل نزدیک به اصلاح‌ طلبان و “غیرانقلابیون” را کنار بزند و بر قدرت و چیرگی سپاه پاسداران و نزدیکان اش بیفزاید.

تجربهء تاریخی پیدایش جمهوری در آمریکا

اکبر معارفی

امروز یکی از وظایف اصلی روشنفکرانی که به آینده ایران علاقه‌مند هستند یادگیری تجارب سیاسی حکومت های دموکراتیک است. البته این را باید در نظر داشته باشیم که از الگو برداری پرهیز کنیم و بدانیم تجارب دولت های دموکراتیک زمانی برای ما سودمند خواهند بود که با اصولی آشنا بشویم که آنها برای حل مشکلات شان استفاده کردند. یعنی به جای الگوبرداری خود را با اصول پایه‌ای آشنا کنیم که آن راه حل‌ها را ممکن ساختند. در این مقالهT به اختصارT تجربه سیاسیِ اولین و قدیمی‌ترین حکومت دموکراتیک دنیا یعنی ایالات متحد آمریکا را مرور می کنیم.

گذار از رژیم اسلامی به دموکراسی

حسن دانشور

چه عواملی سد راه رسیدن به دموکراسی هستند؟ چه نقشه راهی برای رسیدن به آن قابل تصور است؟ پاسخ به این پرسش ها ارتباط مستقیم به موضوع مرکزی در امر گذار، یعنی قدرت سیاسی جانشین رژیم اسلامی دارد. ماهیت سیاسی این قدرت است که نشان می دهد آیندهء سیاسی کشور ما چه خواهد بود. اگر با اتکا به اصول و پرنسیب های دموکراسی به تحلیل این قدرت جانشین بلافصل بپردازیم آنگاه پاسخ های شایسته ای برای دو پرسش فوق خواهیم یافت.

گذر از 57 و چرخش گفتمانی در ایران

مزدک بامدادان

«رضا شاه، روحت شاد!» برای بخش بزرگی از بازماندگان گفتمان پنجاه‌وهفت بدل به چیستان بزرگی شده است که آرامش روانی آنان را برهم می‌زند. کسانی که هنوز به خوانش مارکسیستی/ اسلامیستی از انقلاب 57 باور دارند، سر داده شدن این شعار را برنمی‌تابند و نمی‌توانند دریابند چرا تنها پس از چهار دهه همه رشته‌های آنان این چنین پنبه شده است و دستکم بخشی از مردم به خاندان سرنگون شده رویکردی دیگر دارند و آغاز به خوانشی نوین از انقلاب شکوهمند آنان کرده‌اند.