تاریخ انتشار:

پنجشنبه 28 تا یکشنبه 31 تیر 1403

18 تا 21 ماه جولای 2024

----------------------

enooriala@gmail.com

-----------------

پيوندها:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعهء «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی

                                

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

----------------------

برنامهء یکشنبهء پیش رو

31 تیر 1403 - 21 ماه جولای 2024

9 صبح کاليفرنيا - 6 عصر اروپای مرکزی

7.5  شب تهران

----------------------

مفهوم ائتلاف سیاسی

سخنران: شهران طبری

مدیر جلسه: عباس دانشور

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

خیایانی که به بن بست رسیده است

یه نفر یه روز میاد!

(قهرمان‌پروری در ترانه‌های دهه‌ء چهل و پنجاه)

گفتگو با حسین عصاران

از شعر و ادبیات که بگذریم خود موج نوی سینمای ایران هم در همین مقطع رخ داده و اتفاقا به شکل معناداری نمونه‌ی شاخص بروز قهرمان در ترانه در یکی از نمونه‌های متعالی موج نوی سینمای ایران متولد شده است. ترانه‌ی مرد تنها در فیلم رضاموتوری که در شهریور ۱۳۴۹ برای فیلم ضبط شده است. تصویری که از این ترانه سر می‌زند یک قهرمان دوران معاصر است. طبعا قهرمان که می‌گویم نه به معنای شمایل قهرمانانه. بلکه کنش قهرمانانه‌ی  درخور دوران که اعتراض و مرگ خودآگاهانه تصویر نهایی آن است. یک فردیت محض.

رسیده بود بلائی..!

حمیدرضا رحیمی

امروز خبر سوء قصد نافرجام به "ترامپ"، نامزد جمهوریخواه در مبارزات انتخاباتی پیش رو، در پنسیلوانیا در ممالک محروسهء امریک، در صدر اخبار جهان بود. نگرانی فدوی البته به خاطر ترامپ نبود، بلکه شدیداً نگران برادر پزشکیان بود و به همین سبب نمایندهء ویژهء خود در امور بین الملل را به دفترِ (جسارت است) رئیس جمهور ایران، به اُمّ القراء فرستاد تا سر و گوشی آب بدهد و مطمئن و متقاعد شود که "ترامپ" به گلوله جاخالی نداده و به برادر پزشکیان اصابت نکرده و حال ایشان خوب است!.. باری فرستادهء فدوی در این باب گفتگوی کوتاهی با برادر پزشکیان داشته است که در پی می خوانید:

فرستاده فدوی: اقدام به ترور "ترامپ" شما را نگران نمی کند؟ یعنی که یک وقت، خدای نخواسته، برای شما هم اتفاق بیفتد؟

برادر پزشکیان: اینچه فرمایشی ست؟ این اتفاق برای من هرگز نمی افتد.

فرستاده فدوی: ببخشید، چرا اینقدر مطمئن اید؟

برادر پزشکیان: خیلی روشن است، برای اینکه من قرار نیست کاری بکنم که بابت آن ترور شوم!

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

انتشار نگارش چهارم پیش نویس پیشنهادی قانون اساسی

شهاب شباهنگ از کانون حقوقدانان ایران

اخیراً نگارش چهارم پیش نویس پیشنهادی قانون اساسی از جانب کانون خقوقدانان ایران منتشر شده است. تهیه پیش‌نویس قانون اساسی پیش از سرنگونی حکومت دیکتاتوری می‌تواند برای گروه‌های مخالف هم مزایا و هم معایبی داشته باشد، و تأثیر آن با توجه به شرایط خاص، اهداف و استراتژی‌های جنبش ضدحکومت متفاوت است. در مورد شرایط خاص ایران، برخی از نکات اصلی در مورد مزایا و معایب احتمالی را می توان توضیح داد.

چرا بهتر است از رضا پهلوی پشتیبانی کنیم؟

م. رضایی تازیک

جان سخن نوشتار پیش رو این است: اگر این پیش فرض که «لازمهء انحلال رژیم اسلامی تشکیل آلترناتیوی سکولار دموکرات در بیرون از ایران می باشد» ـ درست باشد، آنگاه با قاطعیت می توان گفت که تنها راه ساختن چنین آلترناتیوی از مجرای پشتیبانی از رضا پهلوی می گذرد؛ آن هم بر مبنای استنتاجات و دلائلی که در ادامه خواهند آمد.... ممکن است که این پیش فرض نادرست باشد؛ اما بودِ یک «آلترناتیو سکولار دموکرات»، با محوریت رضا پهلوی، هیچ ضرری به هیچ کسی نخواهد زد. جامعهء ما همچنان فردمحور است و فرضیه های برآمده از اندیشه های سیستم محور قرن بیست و یکم را نمی توان به اپوزیسیون حکومت اسلامی تعمیم داد.

رفتارشناسی دشنام دهندگان

مزدک بامدادان

آنچه که در گردهمائی‌های ایرانیان در برابر جایگاه‌های رأی‌گیری در سرتاسر جهان نگاه همگان را به سوی خود کشید، انبوه دشنام ها و ناسزاهایی بود که بر سر رأی‌دهندگان می‌بارید، تا آنان را دچار شرمساری کند. در این میان، هم واژگانی چون "مزدور" و "خائن" و "شوینده خون" به گوش می‌رسیدند و هم انبوهی از واژگانی که به آنها "دشنام‌های جنسی و جنسیتی" می‌گوییم. پیش از واگشائی این رخداد بد نیست نگاهی داشته باشیم به برخورد کنشگران اجتماعی با چنین پدیده‌هایی، در جامعه‌های گوناگون.

داستان برف و آفتاب تموز

علی رسولی

بحران کنونی در مقایسه با بحران‌های بیرونی و داخلی قبلی بسیار سخت‌تر و پیچیده‌ترند. حال باید دید رهبری که توان حل بحران‌های ساده‌تر از این هم نداشته است می‌تواند راه‌حلی برای وضع کنونی بیابد و اجرایی کند؟ آنچه خامنه‌ای پس از مرگ ابراهیم رئیسی فراهم ساخته اگر با هدف «تغییرات مدیریت شده» در راه و روش حکومت اسلامی باشد به توش و توانی بیش از آن چیزی نیاز دارد که حکومت اسلامی در انبان دارد. اگر هم وضعیت کنونی افسونی ساخته و پرداختهء نظام برای معطل کردن جمعیت مخالفان اش باشد خیلی زود واقعیت عیان خواهد شد. در هر دو صورت این طرح جدید می‌تواند به سرعت و همچون گلوله‌ برفی در آفتاب تموز آب شود.

در پی بیرون کشیدن «کارت» پزشکیان

توپ در زمین کیست؟

حنیف حیدرنژاد

اگر جدا از میزان مشارکت و جدا از رقم سازی‌های حکومتی، بپذیریم که مهندسی “انتخابات ریاست جمهوری” و بیرون آمدن هر فردی از صندوق، همانی باید باشد که علی خامنه‌ای می‌خواهد، در این صورت می‌توان با پایان “سیرک انتخابات” و اعلام پیروزی مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور حکومت، چند هدف رژیم و پیامد‌های مهم آن را روشن‌تر بررسی کرد.

از «نه»ی مردم تا ریزش‌ «خودی»ها

روشنک آسترکی

حکومت اسلامی در عمل «تمام» شده و ته‌مانده‌های آن در لبه پرتگاهِ «فروپاشی» برای سهم بیشتر از «سفرهء انقلاب» یکدیگر را می‌درّند. تحریم گستردهء سیرک انتخابات از سوی بخشی از «خودی»ها یا شهروندانی که ده‌ها و سال‌ها پای صندوق رأی حکومت ایستاده بودند به چالش مهم اتاق‌ فکر امنیتی‌های حکومت تبدیل شده است. از فردای یازدهم اسفند جریان‌های امنیتی و مقامات ارشد حکومتی درباره «انسداد زدایی» و مشروعیت از دست رفته نظام کاسه «چه کنم؟» در دست گرفته‌اند.

ضعف و ساده لوحی، امریکا را شریک جرم رژيم کرده!

سخنان شاهزاده در کنفرانس امریکائی «محافظه‌کاری ملّی»

«ظهور اسلام رادیکال در سراسر جهان را می‌توان پیامد مستقیم موفقیت انقلاب اسلامی در ایران و استقرار این رژیم اشغالگر و ضدایرانی دانست که مورد حمایت یک اقلیت قرار دارد و با  خشونت و سرکوب پابرجاست. مشکلی که از ایران شروع شد باید در ایران تمام شود... شریک جرم اصلی آیت‌الله‌ها در لشکرکشی خشونت‌آمیزشان برای استقرار یک خلافت جهانی، ضعف و ساده‌لوحی سیاسی آمریکا در شناخت ماهیت واقعی این رژیم و احساس گناه و ترس اروپایی‌ها از اسلام‌هراسی بوده است.»

رد فتوا و چاقو

پرستو فروهر

سلمان رشدی از فتوای آیت‌الله خمینی، که سبب‌ساز قصدِ قتل اوست، در فصل نخست کتاب، که عنوان آن نیز «چاقو» است می‌نویسد، درست وقتی که هجومِ پرشتاب ضارب به صحنه‌ی آمفی‌تاتر را به یاد می‌آورد و دویدن او را به سوی خویش روایت می‌کند. در این لحظه است که آن فتوا که سی‌و‌سه سال و نیم قبل صادر شده است در پیکر جوانی سیاه‌پوش با چهره‌ای پوشیده با ماسک سیاه، روی صحنه می‌پرد تا به اجرا در‌آید.

راه سوم

محسن خیمه دوز

به مدت بیش از چهار دهه است که نه خوش‌خیالان داخلی که بین «بد و بدتر» سرگردان بودند (و هنوز هم هستند) توانستند کشور را حتا یک گام از عقب‌ماندگی دور و به توسعه نزدیک کنند، نه خوش‌خیالان خارجی که دل‌بسته تضاد «حکومت / اپوزیسیون» بودند (و هنوز هم هستند) توانستند از سیاست تحریم، براندازی، تقدیس خود و فحاشی به غیر خود، تغییری در حد یک نخود در سیاست خارجی و داخلی ایران ایجاد کنند. سر اپوزیسیون «برانداز تحریم‌گرای بی‌برنامه و شلخته» را غرب کلاه گذاشت و سر رأی‌دهنده طرفدار «بد به جای بدتر» را حکومت کلاه گذاشت. و در این میان این «راه سوم»، (راه «نقد حکومت ایران» و «نقد غرب در حمایت از حکومت ایران») تنها راه معتبر باقی مانده در تاریخ ایران بود که آگاهانه (توسط حکومت‌ها) و ابلهانه (توسط اغلب ایرانیان داخل و خارج) به انزوا و تضعیف کشانده شد.

جامعه‌شناسی دو «نه»ی بزرگ مردم

گفتگو با سمیه توحیدلو، جامعه شناس

گزارش امیرحسین جعفری

انتخابات دور دوم ریاست جمهوری تحلیل‌های جامعه‌شناختی متفاوتی می‌طلبد؛ تحلیل‌هایی که دو «نه» بزرگ در این انتخابات را مورد بررسی قرار دهد... مسئله اساسی اینجاست که جامعه تا به اینجای کار چه مسیری را طی کرده است؟ سمیه توحیدلو، جامعه‌شناس، معتقد است که در این انتخابات دو «نه» بزرگ وجود داشت که ریشه‌های عمیق اجتماعی در آن نهفته است. توحید‌لو در این‌باره می‌گوید: «ما دو "نه"ی گسترده داشتیم. اول "نه" به امتداد وضع موجود و "نه"ی دیگر هم اعتراضی بود که با عدم حضور همراه شد. بخش زیادی از آاین وضعیت مربوط به تغییراتی است که در شرایط اجتماعی رخ داده است.

«بايکوت» نمايش اقتدار ملت است

اسماعیل نوری علا

این روزها ملت ایران یکی از موفق ترین اقدامات سیاسی خود علیه رژیم اسلامی را به نمایش گذاشته و، با بایکوت (یا تحریمِ) گستردهء شرکت در انتخابات هفتهء پیش، رژِیم را در انظار بین المللی به سوی درهء «عدم حقانیت» (یا به زیان آخوندی، عدم مشروعیت) سوق داده است. با این همه باید اذعان داشت که در میان ما در مورد هدف و میزان تأثیر بایکوت انتخابات از حانب یک ملت کمتر سخن گفته شده و چند و چون آن نیر مورد بحث اندکی قرار گرفته است، حال آنکه در نظریه های سیاسی و نیز در عمل سیاسی ملت ها مسئله بایکوت موضوع بحث های فراوانی بوده است.

ارزیابی اولیه از نتایج دور دوم انتخابات

خسرو

این تازه اول گرفتاری آقای پزشکیان و اصلاح طلبان حکومتی است و به اصطلاح تعداد جوجه ها را باید در آخر پائیز شمرد. شما تنها چند خبر روزهای اخیر را با واقعیت های نظام سیاسی کشور در کنار هم قرار دهید تا صحنه روشن تر شود: اخطار معاون فرمانده سپاه به کاندیداها، قبل از شروع رقابت ها، که تجربه بنی صدر را فراموش نکنند! / پیام خامنه ای به پوتین که تغییر دولت ها خط مشی و سیاست خارجی ج. ا. را تغییر نخواهد داد / پیام تبریک خامنه ای به پزشکیان که سعی کند ادامه دهندهء دولت رئیسی باشد / اخطار مقامات ذیربط در روزهای گذشته که رفع محدودیت های اینترنت و یا حجاب اجباری در حیطه اختیارات رئیس جمهور نیست / و این واقعیت که جناب پزشکیان، علیرغم پاکدستی و صداقت دارای، دانش و مهارت های لازم برای ریاست جمهوری کشوری مانند ایران نیست.