تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

 

چهارشنبه 4 و پنج شنبه 5 آذر ماه 1394 ـ  25 و 26 نوامبر 2015 

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

خبر اسلامی: پوتين يک نسخه قرآن قديمی را به خامنه ای هديه کرد>>>

قانون رسيدگی به دارائی های کم در آمدها!

بنظر فقير، در واقع، به جای رسیدگی به چند میلیارد دلار دارائی این مسئول زحمتکش، یا چند میلیارد یورو دارائی آن مدیر خدمتگزار، که با جدیت سرگرم کردن خدمت به امت همیشه در صحنه بوده و یک خودسازی مختصری هم با همکاری آقازاده ها و وابستگان و هم مسلک های سیاسی خود کرده اند، باید با جدیت وضعیت اقتصادی کارگران و کارمندان و کم درآمدها مورد بازرسی و تحقیق و تفحص قرار بگیرد. تا معلوم شود در حالی که، بنا به اظهار مقامات رسمی دولت، خط فقر سه میلیون تومان است، یک کارگر با پایهء حقوق هفتصد هزار تومان، یا یک کارمند با یک تا یک و نیم میلیون تومان دریافتی، یا یک بازنشسته با حقوق هشتصد هزار تومان، از کجا می آورد که...

در ایران فقط 21 میلیون نفر از جمعيت 78 ميليونی کار می‌کنند!

مرکز آمار ایران

به‌گزارش خبرگزاری مهر، جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهند که جمعیت ایران در سال 1393 به 78 میلیون نفر رسیده است که 64 میلیون و 16 هزار و 690 نفر از اين جمعیت در سن کار بوده اند. از اين ميان، «جمعیت غیر فعال کشور» بالغ بر 40 میلیون و 198 هزار و 222 نفر بوده و دو میلیون و 514 هزار و 165 نفر از اين جمعيت نیز در جست‌وجوی کار به سر می برده اند. بدین ترتیب، به ‌گفتهء مرکز آمار ایران، در فاصلهء دو سال 92 و 93 روند غیرفعال بودن در میان خانوارهای ایرانی نه تنها متوقف نشده و یا کاهش نیافته، بلکه بر جمعيت افراد خانه‌نشین کشور معادل  676 هزار و 888 نفر افزوده شده است. با توجه به اين ارقام يک حساب سرانگشتی نشان می دهد که در آغازگاه سال جاری تنها 21 میلیون و 304 هزار و 302 نفر در ایران شاغل بوده اند!

بی سیاستی در فروش خودروهای بی کیفیت

کورش زعیم

خودرو سازی در ایران دچار ویروس سوء مدیریت، ناکارآمدی، فساد و باجگیری است: وام دادن برای ترغیب مردم به خرید خودروهای بی کیفیت، غیرایمن و آلاینده، و فریب دادن مردم که تنها به تداوم سوء مدیریت در خودروسازی ها و افزایش آمار تصادفات و مرگ و میر در جاده ها کمک می کند. دولت هم با ترفندهای نابخردانه نه تنها به مردم جفا کرده و خودروهای بی کیفیت و خطر آفرین را وارد جاده های کشور کرده، بلکه به تداوم ناکارآمدی، سوء مدیریت، فساد و باجگیری در خودروسازی ها کمک کرده، و تورم را هم افزایش خواهد داد.

بازداشت محمد نوری‌‌زاد و هشت فعال حقوق بشر دیگر در تهران

سايت تقاطع

گزارش‌ها از ایران از بازداشت محمد نوری‌‌زاد و شماری دیگر از فعالان سیاسی و حقوق بشر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی حکایت دارد. آن‌گونه که یک منبع خبری به تقاطع گفته، ماموران امنیتی حدود ساعت 9 صبح روز دوشنبه  آقای نوری‌زاد را در مقابل منزلش بازداشت کرده‌اند. این روزنامه‌نگار و مستندساز مخالف حکومت ایران، قصد شرکت در تجمع هفتگی گروهی از فعالان حقوق بشر و خانواده‌های زندانیان و جان‌باختگان سیاسی را داشت که از آخرین روزهای تیرماه، هر هفته در مقابل ساختمانلاستیک دنا” در میدان ونک تهران برگزار شده است. هم‌زمان با بازداشت محمد نوری‌زاد، ماموران امنیتی به فعالانی که قصد برگزاری تجمع در مقابل “لاستیک دنا” را داشتند نیز حمله بردند و داوود نعمتی، زرتشت (اسماعیل) احمدی راغب، و دست‌کم شش نفر از هواداران محمدعلی‌ طاهری (زندانی عقیدتی محکوم به اعدام) را بازداشت کردند.

ما هم در سر رؤیایی داریم!

)تقدیم به اصحاب شنبه ها و دوشنبه ها(

محمد ملکی

ما چند نفر بودیم، حدود انگشتان یک دست، وقتی به سالن مراجعان دادگاهِ انقلاب اوین راه مان ندادند، تصمیم گرفتیم برای اعلام خواست هایمان، در بیرون از ساختِمان دادگاه (روزهای شنبه از ساعت ده تا دوازده صبح، و روزهای دوشنبه جلوی ساختمان لاستیک دنا در همان ساعات) بایستیم و هر کس، با نوشتن خواست ها یا، بقول مارتین لوترکینگ "رویا" ها ی خود بر روی کاغذ و در دست گرفتن آن، دادخواهی کند. آن جمعیت چند نفره امروز از صدها نفر می گذرد و روز به روز بر تعداد دادخواهان افزوده می شود.

تجمع هزاران کارگر در اعتراض به طرح تجمیع بیمه‌های درمانی

گزارش راديو فردا

موضوع «ادغام بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی در سازمان بیمهء سلامت» موجب انتقاداتی از سوی مدیران سازمان تأمین اجتماعی و گروهی از کارگران در ایران شده است. حدود پنج هزار کارگر روز جمعه، بيست و نهم آبان، با برگزاری تجمعی اعتراضی، از دولت خواسته‌اند تا «بر اساس قانون٬ استقلال مالی و اداری تمامی بخش‌های سازمان تامین اجتماعی را تضمین کند». اردیبهشت ماه امسال نیز گروهی از کارگران در راهپیمایی روز جهانی کارگر در تهران علیه وزیر بهداشت شعار داده و به صراحت مخالفت خود با این ادغام را اعلام کرده بودند.

آبليموی بدون ليمو!

حمیدرضا رحیمی

دویچه وله: شناسایی هفده شرکت که بدون لیمو آب‌لیمو تولید می‌کنند! به گفته‌ی رئیس سازمان تعزیرات، در بازرسی از هفده کارخانه تولید آب‌لیمو "حتی یک قطره آب‌لیموی طبیعی" یافت نشد. محصولات تمام این کارخانه‌ها مهر استاندارد دارند. برخی از این تولید کنندگان شرکت‌های قدیمی و با سابقه‌اند.

تحشیهء فدوی: والله برادر دويچه! بقول سید قاسم (مش قاسم سابق ـ م) دروغ چرا؟ تا اعدام آ آ آ آ... لکن بین خودمان باشد، ضد انقلاب نشنود، وقتی همه چیز و حتا تتمهء ایران سابق را، بنام کسی فرموده اند که قرن هاست که غایب است(عج)، در آبلیمو اگر لیمو غایب باشد، آيا مسأله ای ست؟!

زنان و خشونت برآمده از احکام مذهبی

شکوه میرزادگی

این روزها که دامنهء خشونت داعشیان، یا به قول خودشان «دولت اسلامی»، به اروپا هم کشیده شده، و همه جا سخن از خشونتی است که جان و تن انسان متمدن قرن بیست و یکم را آزرده می کند، باید بیشتر از همیشه به سرنوشت زنانی اندیشید که در مناطق مختلف خاورمیانه زیر دست و پای دولت های غیر قانونی، و يا قانونی - مذهبی، و به نام «فرامین مذهبی»، شدیدترین خشونت ها را، متحمل می شوند... سخن نه از اهانت است و نه از دشمنی و غرض ورزی. اکنون دیگر، بر اساس آمارهای موجود، ثابت شده که بيشترين زنانی که گرفتار انواع خشونت های مختلف هستند در کشورهايي زندگی می کنند که حکومتی مذهبی دارند، و يا در کشورهایی که قوانين شان متأثر از احکام مذهبی است.

قدرت سیاسی و اصلاح ‌طلبانِ درون و برونِ کشور

منوچهر يزديان

اگر بپذیریم که انسان‌ها، نه به‌تنهائی و نه دستجمعی، قادر به کسب قدرت سیاسیی در کشور نمی‌باشند، آنگاه حاصل منطقی این فرض سلطه‌ی گروهی از انسان‌ها بر جامعه است. این‌که این "گروه مسلط" دارای چه ویژگی هائی است همواره و از قدیم مورد توجه اهل اندیشه بوده است. در این رابطه به‌نظر می رسد که در کشور ما سلطه‌ بر ایران و ملت ایران  خود حاصل تسلط در سه زمینه ی مختلف است: سلطه بر اقتصاد، سلطه بر دستگاه مجازات و سلطه بر اسلحه یا نیروی نظامی. در این تعریف هر گروه سیاسی که بتواند این سه عامل را تحت سلطه‌ی خودش درآورد "سلطنت" از آن اوست.

تبعیض و منطق جامعه رنگین

بهنام چنگائی

خانم لیلا زانا، نماینده ی کرد استان آگری در کردستان ترکیه، به دلیل ادای سوگند قانونی به زبان کُردی در پارلمان ترکیه مورد حمله نژادپرستان ترک قرار گرفت. او هنگام خواندن متن سوگند نامه، بجای عبارت "ملت ترک"، رسما از عنوان "ملت ترکیه" استفاده کرد و به همین خاطر رئیس پارلمان سوگند وی را فاقد اعتبار قانونی دانست زیرا، در قانون اساسی ترکیه، همهء مردم ترکیه "شهروند ترک" انگاشته می‌شوند؛ در حالی که چنین نیست، چرا که ترکیه جامعه ی بسیار رنگینی می باشد. ساختار تاریخی، فرهنگی، ملی، عقیدتی و اجتماعی ترکیه بسیار متنوع بوده  و هست و منطق جامعه رنگین نیز اصولاً برترجوئی های هیچ گروهی علیه گروه های دیگر را برای حفظ ارزش های انسانی و زندگی مسالمت آمیز برنمی تابد.

ایران و ایرانگرایی در گذر تاریخ

جلال خالقی مطلق

در شاهنامه همه‌ی وقایع بر محور ایران می‌گردند،‌ از این‌رو این کتاب را می‌توان از آغاز تا انجام «سرود مهر ایران» نامید. پس از آن نیز احساسات ایران‌گرایی، تا زمانه‌ی ما، آتش خود را همیشه از این کوره‌ی سوزان برگرفته است. تنها همین حساب ساده که در شاهنامه واژه‌های ایران و ایرانی بیش از هزار بار به کار رفته‌اند، خود معیاری از ایران‌گرایی در این کتاب است. در شاهنامه، همه‌ی وقایع بر محور ایران می‌چرخند و از این‌رو برای پژوهش ملی‌گرایی در آن باید کتابی به حجم خود آن نوشت، و یا به نقل چند مثال بسنده کرد.

آیا امنیت و ثبات در دنیا در حال فروپاشی است؟

گفتگو با حسن اعتمادی

در برنامهء تلويزيونی «آوای مردم» به مديريت سوزی ياشار

دربارهء کشتار فجيع پاريس

گفتگو با اسماعيل نوری علا

در قسمت اول برنامهء تلويزيونی «ياران» بمديريت عليرضا ميبدی

در سالگرد قتل‌های سیاسی پاییز 1377

خانواده‌های دوانی، حاجی‌زاده، شریف، فروهر، مختاری، پوینده

هفده سال پیش در چنین روزهایی عزیزان ما؛ پیروز دوانی، حمید حاجی‌زاده، کارون حاجی‌زاده، مجید شریف، پروانه فروهر، داریوش فروهر، محمد مختاری، و محمد جعفر پوینده، یکی پس از دیگری، محکوم حکمی مخفیانه شدند، ربوده شدند، به خانه‌شان هجوم رفت، حریم ‌شان شکست، جسم و جان گرامی ‌شان درد کشید و سرانجام با بیرحمی و خشونتی لجام‌گسیخته به قتل رسیدند. پاییز آن سال به درد و خون عزیران ما آغشته است؛ انسان‌ هایی که هر یک در جایگاه خویش و با پافشاری بر باورها و آرمان‌ های خویش، برای برقراری آزادی و عدالت پیکار کردند.  

چرا؟!

شهباز نخعی

جنایات هولناک تروریستی جمعه شب گذشته، انبوهی از واکنش های دولتی، رسمی، خصوصی و فردی ایجاد کرد و به ویژه در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی هر کسی از ظن خود یار آن شد. و اگر این واکنش ها را به یک هرم یا مخروط تشبیه کنیم، هرچه به رأس آن نزدیک تر شویم، گفته ها و ابراز نظرها واقعیت گریزتر و حتی مضحک تر می شود. به عنوان نمونه، به برخی از اظهارات دو رهبر قدرتمندترین کشورهای جهان یعنی آمریکا و فرانسه اشاره می کنم...

پاریس، شبِ بعد از ترور

حسین نوش‌آذر

فروشگاه‌ های بزرگ تعطیل ‌اند، خیابان‌ها سوت و کور و نیمه ‌تاریک است. میدان رپوبلیک در تاریکی فرو رفته و عده‌ای از شهروندان گرد هم آمده‌ اند و با روشن کردن شمع خاطرهء قربانیان را گرامی می‌دارند. خیابان ولتر مسدود است و عده زیادی از گزارشگران و خبرگزاری ‌های بزرگ در کار تهیهء گزارش و خبر و مصاحبه با مردم هستند. با این‌حال، در همان حوالی، کافه ‌ها شلوغ است و کسی مرعوب و خانه‌نشین نشده. همهء اینها نشان می‌دهد که فرانسه از شیوهء زندگی سکولار و آزاد منشانه ‌اش در برابر تروریست‌ها دفاع می‌کند.

رنگ اپوزیسیون قلابی

جهانشاه رشيديان

اسلام سیاسی هنوز با هزینه کردن ثروت های ملل زیر سلطه، و به قیمت خانه خرابی روز افزون مردم، در حال تعرض در منطقه است. حاکمان اسلام در ایران مقداری از غنائم تاراج شده را صرف سرکوب داخلی و صنعت لابی و اپوزیسیون سازی در خارج می کنند. سرکوب در داخل بر کسی پوشیده نیست ولی جبههء رژیم در خارج متنوع و رنگارنگ است. در کنار رنگ شناخته شدهء سیاه، رنگ های فریبندهء سرخ، سبز، بنفش را هم رژیم در کیسه دارد... شناخته ترین آنان جریان موسوم به توده و اکثریت، سبز صادراتی، رأی دهندگان به روحانی در خارج، اتحاد جمهوری خواهان، بخشی از جبههء "شیعه"ی ملی، و عناصر مزدوری در غرب هستند که البته رسانه های خود یا حامی رژیم را برای فعالیت در اختیار دارند.

 
     

کنگره سکولار دموکرات ها

     

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999