ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير داخل کشور خود از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

تأسيس: 14 امرداد 1392                                                             سردبير: اسماعيل نوری علا  

دوشنبه 2 و سه شنبه 3 فروردين 1395 ـ  21 و 22 مارس 2016

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

1. در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

2. انتخاب تيتر مقالات وارده

با سردبير است.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

اندر کيفيت جام زهر

حمیدرضا رحیمی

ملت، بقول آن بزرگوار، اگر چه حافظهء تاریخی ندارد، لکن اگر قدری به خود فشار بیاورد، بیاد خواهد آورد که زمانی که حضرت امام(ل) "جام زهر" خود را تا ته سرکشید، ملت مسموم شد!.. و باز، ملت اگر فراموش نکرده باشد، مقام معظم رهبری، صدمه الله تعالی، جام زهر دوم را، همین چند روز پیش لاجرعه سرکشید و باز، ملت مسموم شد!.. خب شما اگر جای فدوی بودید، با تمام ارادتی  که به امام سیزدهم(ل) و امام چهاردهم شیعیان(ضپ) دارید، چه فکر می کردید؟ باری ادامهء پژوهش های فدوی در این باب حاکی ست که ترکیباتی که در زهر مذکور بکار رفته، بگونه ای ست که بر امامان گرامی تأثیری نداشته و ندارد.

نقشهء راه ایران برای خروج از سوریه

رضا تقی‌زاده

تصمیم سیاسی با اهمیت روسیه مبنی بر قطع حساب شده عملیات نظامی ‌پنج ماهه در سوریه و بازگشت گام به گام از جبهه‌های نبرد داخلی آن کشور، رژيم اسلامی ‌ایران را در مقابل دو گزینه متنافر با تبعات راهبردی متضاد قرار داده است: ادامه ایستادگی پر هزینه و بدون شرط در کنار رژیم اسد، یا سرعت بخشیدن به اجرای طرح خروج کامل از سوریه. رژيم اسلامی‌ حفظ حکومت اسد را همسو با مصالح منطقه‌ای خود می‌بیند حال آنکه از سال 2011 تا کنون وضعیت داخلی آن کشور تغییر کرده و هزینه‌های نگاهداری اسد به شکل خارق‌العاده رو به افزایش نهاده است.

 پا پس کشیدن ناگهانی!

شهباز نخعی

در فضایی متزلزل و درعین حال متشنج بود که، در آستانهء گذر از پنجمین سال بحران سوریه، ناگهان دولت روسیه اعلام کرد که بخش عمده نیروهای خود را از سوریه فرا می خواند... به مجموع عوامل اين تصميم گيری می توان احتمال نه چندان کم یک توافق پشت پرده روسیه با آمریکا، از جمله در مورد مسئله اوکراین و تحریم های سنگین ناشی از آن را نیز اضافه کرد.  این فرض را نمی توان منتفی دانست که پوتین برای رهایی روسیه از وضعیت ناگوار اقتصادی و سیاسی، رژیم اسد و حکومت آخوندی حامی آن را وجه المصالحه و قربانی یک زد و بند سیاسی کرده باشد. این امر با پیشینهء تاریخی و سیاسی روسیه سازگاری دارد و در زمان اعزام نیرو به سوریه نیز بسیاری از ناظران می گفتند که روسیه هرگز متحد قابل اعتمادی نبوده و پا پس کشیدن ناگهانی آن بعید نیست!

سال 1395، سال بزرگداشت مهستی گنجوی، نام می گیرد

بنیاد میراث پاسارگاد

امسال بنیاد میراث پاسارگاد تصمیم گرفته است تا سال  1395 را به نام «مهستی»، یکی از ارزشمندترین شعرای پارسی زبان ایران، نام گذاری کند؛ زنی شجاع و اندیشمند  که نهصد سال پیش چنان زیست و چنان اندیشید و سخن گفت که اکنون زنان بزرگ و برابری خواه جهانی می اندیشند و می گویند. مهستی به دلیل زن بودن و قرار گرفتن در سایه ی مردسالارانه ای که قرن هاست بر سرزمین ما افتاده، در حیات اش مورد آزار و فشار زیاد متعصبین قرار گرفت اما او شجاعانه مقابل بیدادها ایستاد و با نیروی اندیشه و هنرش توانست نام خود را تا امروز زنده نگاهدارد. بسیاری از شعرهای مهستی نشانگر ذهنیتی است که نه تنها به برابری زن و مرد باور دارد، بلکه آن را اعلام و فریاد می کند.

«جايزه نوروز» 1395- 2016

به بهترین های سال

دکتر مجيد ارفعی ـ نيک آهنگ کوثر ـ زنده ياد محمدعلی اينانلو

بنياد ميراث پاسارگاد

کارنامهء آخر سال و ديگر قضايا

معمولا سال که به اتمام می رسد مدیران و مسئولان مملکت گزارشی از اعمال و رفتار خود و خدماتی که به امت همیشه در صحنه کرده اند می دهند تا امت (همان ملت سابق ایران) قدر این آقایان را بدانند و حرف های ناجور پشت سر آنها نزنند و ناله و نفرین شان نکنند. خدمات دولت محترم که قابل شمارش و توصیف و تمجید نیست و در وصف نمی گنجد. مثلاً، هنوز سال تحویل نشده تصمیم گرفتند بهای سوخت را، علیرغم کاهش قیمت در جهان، افزایش دهند تا دنیا بفهمد جمهوری اسلامی مستقل است و مستقل تصمیم می گیرد و وابستگی اقتصادی به جهان ندارد و فعل و انفعال های اقتصادی جهان روی اقتصاد آن تاثیری ندارد و راه ما از راه بقیهء جهانیان جدا است!

رأی این مردم رای به تغییر است

در انتخابات باید متحد پشت سر آقای روحانی ظاهر شویم

گفتگو با حسین مرعشی

رئيس گارگروه استان های شورايعالی سياستگذاری اصلاح طلبان

مجلسی می‌خواهیم كه حامی دولت و اصلاح‌طلب باشد كه آقای عارف از این جهت بهترین گزینه برای ریاست است. آقای عارف الان نماد جریانی است كه دقیقاً یك سال دیگر در انتخابات ریاست‌جمهوری باید متحد پشت سر آقای روحانی ظاهر شویم. هر نوع سستی در حمایت از آقای عارف، «اتحاد نود و شش» ما را مخدوش می‌كند. رأی این مردم رأی به تغییر است. این موضوعی است كه آقای لاریجانی هم حتماً خود را به آن متعهد می‌داند.

رقص نوروزی بر چمن های جهان

شکوه ميرزادگی

می بینم که در طول این مدت انگار میلیون ها ایرانی چون من، هر کدام از راهی، به این دریافت رسیده اند که کسی نمی تواند فرهنگ زیبای خردمدار و مهرآفرین ما را، که چون خورشیدی می درخشد، ویران سازد. می بینم که، با همه ی بگیر و ببندها و بهانه گیری ها، و حرام کردن ها و نامشروع خواندن های حاکمان، عطر نوروز مان، نه تنها در ایران، که در سراسر جهان پراکنده است. می بینم که دیگر نوروز و مراسم آن برای ما دوستداران فرهنگ ایرانی یک سنت نیست، یک فرهنگ غنی و امروزین است؛ فرهنگی که راز و  رمز ماندگاری شایسته ی مردمان ایران را با خود دارد و هر نوروز در سراسر جهان گل می دهد.

بهار ِآزادی ما هم خواهدآمد!

بهنام چنگائی 

در این رژیم، انسان های کار، آزاده و وارسته، در کنج مرثیه های فقدان نان و کار و آزادی ناگزیر مغموم نشسته اند، و پیوسته محکوم به فقر، بیکاری، عزا، ندبه، گریه، زندان، شکنجه، اعدام و نابرابری های بی پایان می باشند و بر تن هستی سی هفت سالهء آنان، همان تنپوش سیاهِ زمستان زدهء خمینی باقی ست که بهارشان همچنان اسیر و دچار در دام زمهریر خلافت امام و یخبندان ارتجاع مذهبی گرفتار مانده است. اما بهار واقعیِ سرزمین به غارت رفته ای که در دشت بلازدهء آن هرگز و هنوز بهار آزادی و نان کافی و کار حتی کم درآمد هم پیدا نیست و نمی شود در راه است؛ بهارِ گمشده مردمانی که خشم و نفرتی سازش ناپذیر علیه دزدان، ریاکاران دروغگویان و دکانداران شیعی را در خود انباشته است که می تواند، هر آئینه، بسان آتشفشان، راه فورانی خود را در اعماق بیاید و بی گمان و نچندان دور خواهد یافت.

نوروز ماندگار است، تا يک جوانه باقی است

اسماعيل نوری علا ـ علی ميرفطروس

در برنامهء «ياران» بمديريت عليرضا ميبدی

برنامهء نوروزی «با دوستان»

شکوه ميرزادگی - حسن داعی

بمديريت پرويز کاردان

رویدادهای ایران در سالی که گذشت

سهراب مبشری

آنچه می خوانيد‌ گزیده ای از رویدادهای ایران در سالی که گذشت. رسانه ها این سال را با مذاکرات هسته ای آغاز کردند و با انتخابات اسفندماه به پایان بردند. این دو رویداد درسال گذشته در مرکز توجه اکثر رسانه های ایران بود. اما در فاصله این دو رویداد، ایران شاهد رویدادها و روندهای دیگری نیز بود که برخی از آنها بر زندگی میلیونها ایرانی تاثیر ملموس تری از این دو رویداد داشتند و دارند. رویدادها و روندهایی که کماکان حاکی از یک واقعیت دارد: گره خوردن سرنوشت مهمترین معضلات و گره های کور به تعیین تکلیف با استبداد مذهبی.

نوروز، و زیباترین «نافرمانیِ مدنیِ» تاریخ معاصر

شکوه میرزادگی

این تلاش و استقامت خستگی ناپذیر میلیون ها انسان برای حفظ بخشی از فرهنگ یک سرزمین چه نامی می تواند داشته باشد جز مبارزه ای مدنی و متمدنانه؟ اگر این جنبش مبارزه ای مدنی نیست، پس چیست؟ سال هاست حکومتی با انواع تهدیدها، بهانه ها و دلایل امنیتی ـ مذهبی نتوانسته این مردم را وا دارد تا از اجرای مراسم نوروز، همانگونه که هست، دست بکشند. مردم از چند هفته مانده به نوروز، همچون لشگریانی سازمان یافته، زیبا و سربلند به حرکت در می آیند و تک تک مراسم مربوط به نوروز را دقیقا برگزار می کنند: حکومتيان آتش پرست شان می خوانند، آنها از آتش می پرند، کافرشان می خوانند، از آتش می پرند، کتک شان می زنند، از آتش می پرند، تهدیدشان می کنند، زندانی شان می کنند، و آنها همچنان از آتش می پرند...

جنگ بزرگی در راه است

کمال داوود، نويسندهء الجزايری

اگر در جایی که من به دنیا آمده‌ام متولد شده باشید، به زودی همهء توهمات شما از بین می‌رود. در حالی که رشد می‌کنید و می‌بالید، متوجه می‌شوید که استعمار به وعده‌های خود عمل نکرده، آن‌ها که برای آزادی می‌جنگیدند بر جای استعمارگران نشسته‌اند و در همان حال چپ‌گرایان عرب هم در همه این سال‌ها نتوانسته اند راهکارهایی بیابند و تمهیداتی بیاندیشند که نسل جوان به آینده امیدوار شود. اگر در چشم‌انداز شما امکان اشتغال و تحصیل درآمد وجود نداشته باشد، لاجرم زندگی‌تان به بطالت می‌گذرد. آنگاه ناگهان یک روز کسی با کتاب‌های رایگان سر می‌رسد و به شما وعده آینده‌ای بهتر می‌دهد و از بهشت سخن می گوید و از هر آن چیزی که تا آن روز از آن محروم بوده‌اید. شما چه می‌کنید؟

شربتِ آلبالو بجای شرابِ انگور!

محمد هادی

درست است که، به  نکبت حکومت آخوندها، جامعهء ایران در بسیاری امور دو رو شده و تفاوت میان رفتار و ظاهر مردم در خانه ها و خیابان ها گاهاً از زمین تا آسمان است و در این مورد کیست که نداند در خانه ها - و در دهان کجی به جا نماز آب کشیدن آخوندها - چه ها می گذرد!  ولی، بعنوان پیش در آمد شرایط جدید و پس گردنی روزگار، این بار این خود آخوندها هستند که باید پردهء تزویر و ریا و دو رویی را کنار زده و، برای بقای نظام، در سینی چایی، ویسکی و ودکا تعارف کفار و اجانبی کنند که تا دیروز سفارت آنها را اشغال و یا سنگ باران و پرچم و سمبل کشور آنها را آتش و روی آنها رژه می رفتند. در زمینهء دست بستگی رژیم، کافی ست فقط به پیامدهای اجتماعی گشودن درها به روی کمپانی ها و کارکنان آنها و رفت و آمد توریست های اروپایی و آمریکایی به ایران توجه گردد! 

ثروت و عدالت در ایران فردا

(جایگاه عداالت اجتماعی در سازندگی ایران)

سام قندچی

اگر استفاده از دست آوردهای جنبش های سوسیالیستی در سیستم های سرمایه داری، تعدیل هائی نظیر دولت رفاهی و حقوق اجتماعی را در کشورهای پیشرفته تعبیه کرده است، در ایران چنین سیستم هائی اساساً وجود ندارند. بعلاوه، توسعهء جدید در ايران، همچون دموکراسی های غربی، بصورت تدریجی نبوده است و این  طرح می تواند، در عمل، مانند تجربهء کشورهایی نظیر زیمبابوه،  از جانب یکی از دو سيستم بالا به جانب دیگری نوسان کنند، و نتیجه نیز نابودی جامعه شود. به عبارت دیگر، راه حل های کهن سرمایه داری و سوسیالیستی، یا امتزاج های سوسیال دموکراسی، راه حل نبوده، بلکه تکرار دورهای باطل شکست خوردهء گذشته اند، هرچند طرح موضوع «عدالت اجتماعی»، جزء لاینفک برنامهء توسعهء فراصنعتی در ایران می باشد، و بدون یک طرح مؤثر عدالت اجتماعی،  هیچ طرح توسعه ای نمی تواند در ایران به موفقیت انجامد. 

             

 

 

کنگره سکولار دموکرات ها

 

 

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000