جستجو در اين سايت

آرشيو صفحات اول سايت

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

ای ميل

  iraniansdm@gmail.com

توجه: در اين لينک

شمارهء سوم نشريهء

اينترنتی «گيتی مداری»

در دسترس شما است◄

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

 

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

 

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

 

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

 

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

 

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

 

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

 

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

تأسيس: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره:  دوشنبه 11 و سه شنبه 12 دی ماه 1396  - 1 و 2 ژانويه 2018

پيوند به سايت ها و وبلاگ های  سکولار دموکرات

اطلاعيه: هموطنان عزيز

نشست مقدماتی مهستان جنبش سکولار دموکراسی ايران،

با شرکت 100 تن از اعضاء مهستان در ساعت ده صبح بوقت کاليفرنيا

و 16 عصر روز شنبه 6 ژانويه (18 دی ماه) تشکيل شده و

جريان اين نشست بطور زنده از طريق اينترنت پخش خواهد شد.

آدرس اينترنتی پخش، روز جمعه آينده در همين صفحه اعلام می شود.

بيانيهء جنبش سکولار دموکراسی ايران

ندای خيزش ملت ايران عليه حکومت استبدادی - مذهبی

از همهء جای کشور برخاسته است

ببينيد:   ◄1     ◄2       ◄3       4      ◄7        8    

ز مستکبران دلاور بترس

از آن کو نترسد ز داور بترس

(فردوسی)

سدعلیِ بی وطن، «مسکو» میری یا «پکن»؟!

حمیدرضا رحیمی

همانگونه که خوانندگان محترم ضدانقلاب نیز می دانند، مقام معظم رهبری(ضپ) این روزها عمامه اش سخت شلوغ است. اگر بپرسید چرا، در پاسخ عرض می کند که فصل درو است دیگر! و معظم له هم مشغول کشاورزی! یعنی از بادی که چهل سال آزگار بر خلاف جهت ملت کاشته است، دارد توفان درو می فرماید!.. باری بموجب گزارشات گوناگون، ملت که دیگر حضرات چیزی برایش باقی نگذاشته اند که ببازد، آستین ها را بالا زده تا عملهء بیت را سر جاشان بنشاند. و لذا ایشان در حال حاضر با شعارهای عملی مختلفی روبروست...

سی عامل مهم در فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی

مصطفی آذریان

فضای امنیتی بسته شوروی و فشار حاکمیت بر جامعه به خصوص در زمان استالین که مشارکت سیاسی مردم به حداقل رسیده بود، بی اعتقادی رهبران شوروی به ایدئولوژی حکومت و برخوردهای دوگانه با مردم در ظاهر ضد امپریالیسم ولی در عمل در کشورهای غربی سرمایه گذاری می کردند - اعضای حزب کمونیست فقط برای اینکه این حزب ایدئولوژی حاکمیت محسوب می شد خود را کمونیست می نامیدند ولی در عمل اعتقادی به اصول آن نداشتند. تضعیف پایگاه مردمی حکومت و بی توجهی توده های مردم نسبت به مقام های حکومتی نيز - که بیشتر نتیجهء سیاست های استبدادی و عواملی چون نبود آزادی بیان و قلم و عدم زمینه مساعد برای مشارکت سیاسی مردم بود - از جمله عوامل مهم و تاثیر گزار در فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شد.

توقف تحقیقات در مورد شبکهء مواد مخدر حزب الله

بوسيلهء اوباما و با هدف توافق با ايران

گزارش سايت العربیه

یک گزارش تحقیقی، منتشر شده توسط روزنامه "پولیتیکو"، فاش كرده که دولت باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، به منظور انجام توافق هسته ای با ایران، تحقیقات ادارهء مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده در مورد شبکهء جنایتكار قاچاق کوکائین و سلاح و پول شویی گروه حزب الله را، که با کمک 30 دستگاه امنیتی داخلى و خارجی آغاز شده بود، متوقف كرده بود.

پس‌لرزه‌های سیاسی زمین‌لرزه‌ها در ایران

طاهر خلجانی

ایران مردمی وجود دارند که چنان به سختی زندگی می‌کنند که بیدار ماندن از ترس زلزله برایشان فرصت و امکانی برای تفریح است. عدهء معناداری از مردم در خانه مانده‌اند و به نظر می‌رسد ترس زیادی از مردن نداشته‌اند. به تعبیری دیگر باید گفت میل زیادی برای زندگی در آنها یافت نمی‌شود. در گفته‌های مردم مشاهدات عجیبی از آن چیزهایی بوده است که مردم به عنوان ارزشمند‌ترین وسایل‌شان با خود از خارنه خارج کرده‌اند.

دستگیری پای کوبان جشن ملی یلدا

بنياد ميراث پاسارگاد

بنا بر گزارشات رسیده از ایران،  امسال بیش از سال های گذشته مردمان به ويژه جوان ها به طور پنهانی مراسم یلدا را برگزار کردند. حتی در برخی از دانشگاه های ایران، جوان ها بدون خبر قبلی دور هم جمع شده و به آواز خوانی های دسته جمعی و خواندن سرود ای ایران پرداختند. متاسفانه از آنجایی که جمهوری اسلامی از هر آن چه که ایرانی و شادمانی برانگیز است می هراسد، برخی از این مراسم مورد حمله ماموران امنیتی این حکومت قرار گرفته و تعداد زیادی بازداشت شده اند. خبرگزاری دولتی ایسنا خبر از دستگیری بیش از دويست و سی دختر و پسر جوانی دارد که فقط در دو مراسم خصوصی  یلدا دستگیر شده اند. ماموران جمهوری اسلامی چنان از این دستگیرها سخن می گویند که گویی عده ای قاچاقچی یا تروریست را دستگیر کرده اند. سرهنگ ذوالفقار برفر رییس پلیس «امنیت اخلاقی تهران» درباره این دستگیری ها گفت که: «این افراد در عملیاتی جداگانه دستگیر شده اند... آن ها به صورت مختلط در حال پایکوبی بودند» تا امروز، (دوم دی ماه) از تعداد دستگیری های تهران و شهرستان ها، و وضعیت دستگیر شدگان خبری در دست نیست. (منبع)

يک راه حل خداپسندانه

شاید خبر قاچاقچی شدن مقامات و آقازاده هایشان در نگاه اول توی ذوق بزند و امت همیشه در صحنه از اینکه مدیران و مقامات کشورشان خلافکار و گانگستر هستند پیش جهانیان سرافکنده شوند، اما ممکن است رو آوردن مقامات و آقا زاده هایشان به قاچاقچیگری متضمن فوایدی هم باشد و منبعد این متدینین نماز خوان به درآمد قاچاق بسنده کرده و از دزدی بیت المال و راهزنی و بالا رفتن از بودجه عمومی کشور و دکل دزدی و خانم جور کردن برای زوار عراقی در مشهد دست بردارند!

آغاز سال نوی جهانی بر شما خجسته باد

حکم تاريخ!

وحيد آبان

اکنون شعور و وجدان هر ایرانیِ با خرد و انساندوست حکم می کند که این رژیم باید برود و خواهد رفت و، متقابلاً، اکنون تنها یک راه عاقلانه برای رژیم اسلامی وجود دارد: تن دادن به رأی آزادانهء مردم، پایان دادن به جمهوری من در آوردی اسلامی، و پذیرش نظمی سکولار دمکراتیک. این مطمئناً بهترین راه و مسالمت آمیز ترین و کم درد ترین راه، هم برای کل اپوزسیون و هم کل اهل بیت جمهوری اسلامی، و هم برای آیندهء صلح آمیز و شکوفای ایران است. اما آيا درک اين مطلب برای دست اندرکاران اين رژيم ممکن است؟

ماهیت اعتراض مشهد و سه تحلیل

حمیدرضا جلائی‌پور

همه اصلاح‌جویان و ایران دوستان (در ایران در آغوش خطر) شایسته است چهار چشمی اعتراضات از نوع مشهد را به دقت رصد کنند و غیر مستند تحلیل نکنند. ایران بیش از همیشه در خاورمیانه لغزنده به سیاست‌ورزی مبتنی بر «دولت- ملت شهروندی» نیازمند است. متاسفانه شواهد نشان می‌دهد پشت سازماندهی این اعتراضات یک انقلابی‌گری عقیم و ایران بربادده قرار دارد.

به خارج نشين ها فرصت ندهيد!

محسن همدانی، معاون سیاسی و انتظامی استانداری تهران

ديروز محسن همدانی، معاون سیاسی و انتظامی استانداری تهران گفت: با هرگونه تجمع در میادین شهر تهران برخورد قاطع صورت می‌گیرد... تاکنون مجوزی مبنی بر تجمعات مردمی در سطح شهر تهران از سوی استانداری صادر نشده و در صورت برگزاری چنین تجمعاتی از سوی نیروی انتظامی برخورد قاطع صورت می گیرد... این تجمع مشهد نیز سیاسی و بدون مجوز صورت گرفت. این اقدامات و گفتارهای ناپسند فرصت را به خارج نشین ها داده تا در این مواقع دست به اقدام علیه نظام بزنند... و با توجه به اینکه تجمع دیروز در مشهد سبب تهیه خوراک برای دشمنان نظام شده، با این گونه تجمعات در پایتخت برخورد قانونی و قاطع صورت خواهد گرفت.

در برنامه «نگاه» بمديريت عليرضا ميبدی

دو گفتگو با اسماعيل نوری علا

1. نقش اسم ها در زندگی انسان

روند پايان کار حکومت اسلامی
فايل ويدئوئی         فايل صوتی         فايل برای دانلود

2. نقش متخصصين خارج کشور در آيندهء ايران

و يادی از بهرام بيضائی
در برنامه «نگاه» بمديريت عليرضا ميبدی
فايل ويدئوئی         فايل صوتی         فايل برای دانلود

در نیاز به دولتمرد روشنفکر و دانشمندی چون فروغی!

محمد ارسی

در پنجم آذر ماه سال هزار و سيصد و بيست و يک شمسی، یعنی هفتاد و پنج سال پیش از این، ایران دولتمرد بزرگی را از دست داد، که روشنفکری واقع‌گرا، متجدّدی آشنا با سنّت و تاریخ، میهن ‌دوستی متعادل، و ادیب و فیلسوفی متبحّر بود. در این هفتاد و پنج سالی که از درگذشت آن ایران‌ساز نامی می‌گذرد هیچ دوره‌ای این‌چنین محتاج دولتمرد روشنفکر و دانشمندی مثل محمدعلی فروغی نبودیم، که اکنون هستیم. به یکی از این نیازهای امروزی نظری بیندازیم: داشتن دستگاه قضايی تمیز و مدرن و غیرایدئولوژيک، از اساسی‌ترین خواست‌های فعلی ملت ماست؛ زیرا هشتاد میلیون ایرانی از این نظام قضايی مذهبی معیوبی که مروّج ظلم و جور است، سخت متنفراند.

معرفی کتاب «اقتصاد سیاسی حزب خدا در لبنان»

نوشتهء جوزف ضاهر

نويسنده معرفی نامه: فریدا آفاری

مترجم: نادر داروک

نقش حزب الله در حکومت لبنان یکی از دلائلی است که عربستان سعودی، اسرائیل و آمریکا برای توجیه تهدید‌های جنگ ‌طلبانهء خود علیه حکومت اسلامی ایران و لبنان ارائه می‌دهند. در این شرایط، ارائه‌ء موضعی ضد جنگ و اصولی، که با اعمال کلیهء این دولت‌ها مخالفت ورزد، ضروری است. در این راستا مطالعه‌ء کتاب جوزف ضاهر نیز راهگشاست. ضاهر، فعال دانشگاهی سوری - سوئیسی، تنها پژوهشگر مارکسیستی است که مطالعاتی جدی در مورد حزب الله به عنوان یک سازمان و یک حزب انجام داده است.

000000000000000000000000