جستجو در سايت جنبش

آرشيو صفحات اول سايت

جنبش سکولاردموکراسی ايران

تاريخ انتشار اين شماره:

دوشنبه 2 بهمن

و سه شنبه 3 بهمن ماه 1396

22 و 23 ژانويه 2018

تأسيس: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

ای ميل

  iraniansdm.n@gmail.com

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

پيوند به سايت های ديگر

توجه: در اين لينک

شمارهء سوم نشريهء

اينترنتی «گيتی مداری»

در دسترس شما است◄

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

تناسب رياضی (18+)

حمیدرضا رحیمی

بعنوان تکلیف شب (شرعی- م)، مسئلهء سادهء زیر را با استفاده از «تناسب رياضی» حل، و اجرتان را از گربهء مرتضا علی(ع) توقع کنید: برادران نازکدل، دست مردی را در مشهد، به اتهام سرقت یک فقره گوسفند، با گیوتین ساخت قرون وسطی، قطع فرمودند؛ پیدا کنید که همان برادران، بابت یک فقره اختلاس سه هزار میلیاردی، چند عضو آن سارق کلان را باید قطع فرمایند؟

سکولار دموکراسی و مسئلهء مغزشوئی

حميدرضا مصيبی

حکومت استبدادی، با مغزشویی و آموزش و پرورش کودکان، از مهد کودک ها و مدارس، سربازان خود را تربیت می کند. از ابتدا به بهانهء مذهب برتر ( شیعه) یا نژاد برتر ( آریایی) در مغز کودکان و نوجوانان توهم برتر بودن و حقانیت اسلام و شیعه و نژاد آریایی (مثل هیتلر)  را فرو می کند. سپس، با استفاده از تمام امکانات خود، از جمله تلویزیون و سینما و تئاتر و موسیقی و شعر و مداحی و کتاب و خلاصه با هر وسیله ای، این توهم را تقویت کرده و در ذهن این رای دهندگان آینده تقویت می کند. از طرف ديگر، با گذراندن انواع و اقسام قوانین از مجلسی، که قبلاً اعضای آن توسط شورای نگهبان دستچین شده است، جریان آزاد اطلاعات (ماهواره، شبکه های اجتماعی و سانسور همه جانبه) را ممنوع می سازد.

تَرَک برداشتن دیوار ترس!

شهباز نخعی

سومین هفته از آغاز خیزش فراگیر اعتراضی مردم به ستوه آمده ایران در حالی سپری شد که به دلیل سرکوب شدید و وحشیانه حکومت آخوندی – دستکم با 24 کشته، 3700 بازداشتی و 3 یا 5 «خودکشی» در بازداشتگاه ها – ظاهراً از شدت و گسترهء اعتراض ها کاسته شده است... در چنین شرایطی، که آتش زیر خاکستر بودن نارضایتی ها و اعتراضات به شدت سرکوب شده کاملاً روشن و آشکار است، حکومت درمانده و ندانم کار آخوندی همچنان به صرف پول های مردم نیازمند ایران در سوریه، لبنان، عراق، یمن و... ادامه می دهد و به نظر نمی آید که «صدای انقلاب مردم را شنیده» باشد!

ميزان کمک رژیم ایران به تروریست‌ها و رژیم‌های یاغی

از گزارش بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها

بر اساس تحقیق بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، که در دهم ژانویه منتشر شده، همزمان با فریاد معترضین ایرانی علیه حمایت های بیدریغِ رژیم حمهوری اسلامی از گروه های تروریستی در منطقه به جای صرف هزینه های مردم ایران، برخی اطلاعات حاکی از آن است که «این رژيم سالانه شانزده بیلیون (میلیارد) دلار صرف تروریست‌ها و رژیم‌های یاغی می‌کند!» پرهزینه‌ترین تعهد خارجی حکومت ایران شامل حمایت از رژیم بشار اسد در سوریه می‌شود که احتمالاً به بیش از پانزده بیلیون دلار یا بیشتر در سال سر می‌زند. استفان هیدیمان، کارشناس سوریه، تخمین زده است که ایران سالانه بین پانزده تا بيست بیلیون دلار در حمایت از اسد هزینه کرده و یک افسر ارشد ارتش، که با اجازه‌ی «چاتهام هاوس» سخن می گفت، معتقد است که بهترین تخمین پانزده بیلیون دلار است.۞

اصلاحات ممنوع؟!

محسن آرمين ، در روزنامهء اعتماد

خط خبري و تبليغاتي بي‌بي‌سي در اين مدت را مي‌توان اينچنين خلاصه كرد: پايان كار اصلاح ‌طلبان و فقدان نيروي سياسي مردمي و موجه در درون نظام كه بتواند مطالبات مردم را پيگيري كند و ضرورت انتقال رهبري اپوزيسيون به خارج از كشور و پوشاندن اين قبا بر تن رضا پهلوي. جالب اينجاست كه برخي معترضان ايراني خارج‌ نشين نيز با اين خط سياسي تبليغاتي همراهي يا مشتاقانه در اين سناريو ايفاي نقش كردند و با حضور در برنامه‌هاي بي‌بي‌سي يكي به صراحت از موضع ترامپ در حمايت از اعتراضات اخير و سرنگوني جمهوري اسلامي دفاع مي‌كرد و ديگري خاتمي و اصلاح‌طلبان را آماج حملات خود قرار مي‌داد.

رومی کردن شرايط مديريتی!

در روم باستان، وقتی امت همیشه در فلاکت و رنج آنجا از سوء مدیریت و اختلاس و فساد دولتی و حکومتی سازمان یافته، و فامیل سالاری و آقازاده سالاری و غارت بیت المال به تنگ می آمدند دسته جمعی شهر را ترک می کردند و تا وقتی دولت تصفیه و پاک نمی شد و دولتمردان ناسالم و نابخرد کنار گذاشته نمی شدند به شهر باز نمی گشتند! به نظر می رسد که در حال حاضر هم که پس از چهل سال مجاهدت و شب بیداری مدیران و مسئولان مومن و متعهد و متخصص وضع اقتصاد و رفاه مردم اسفناک شده و فساد مالی و اقتصادی و سوء مدیریت در همهء زمینه ها، موجب پارگی اسفناک تر عموم طبقات کم درآمد و زیر خط فقر و ریختن دندان های امت فلک زده گردیده، بهترین راه حل مشکلات کشور رومی کردن شرایط مدیریتی است!

سرنوشت مشترک «پرولتاریا» و «مستضعفان»

نگاه کيهان لندن

در تظاهرات سراسری دی‌ماه همه، از جمله مسئولان رژیم ایران، دیدند و اعتراف کردند که این لشکر بیکاران و تنگدستان از جمله در شهرهای دور دست هستند که به خیابان‌ها می‌آیند؛ لشکری که از این رژیم، برعکس طبقهء متوسط عافیت‌طلب، نه سود، بلکه حتی امرار معاش روزانه هم به آنها نمی‌رسد. اعترافی گویاتر از سخنان جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران نیست که «اکثر متهمان دستگیر شده 18 تا 35 ساله و از طبقات پایین اجتماع بودند» چرا که بر سر «مستضعفان» ایران در طول چهل سال گذشته همان آمده که بر سر «پرولتاریا»ی بلوک شرق و «وطن‌‌پرستان» آلمان!

تجزیه و تحلیل محتوای شعارهای قیام دی 1396

کورش عرفانی

به نظر می‌رسد که شعار اصلی دوران انقلاب پنجاه و هفت به عنوان یک رویای گم شده مورد جستجوی جامعه است. اما این بار صفت اسلامی از آن زدوده شده و صفت ایرانی به جای آن اضافه شده است. جمهوری ایرانی بیانگر وابستگی جامعه به نظام جمهوری از یکسو و علاقه‌ی قوی آن برای زدودن اسلام از آن می‌باشد. امری که به نحوی غیر مستقیم گرایش سکولار و لائیک حرکت را به نمایش می‌گذارد که هر چند از این واژه‌ها بهره نمی‌برند اما با تاکید بر خصلت غیر اسلامی جمهوری از یکسو گرایش خود به این شکل از نظام سیاسی و از سوی دیگر تاکید بر پایان بخشیدن دخالت دین در حکومت را به نمایش می‌گذارد.

نقش اصلاح طلبان در سرکوب سکولار دموکرات ها!
سام قندچی

هنوز مدت زمانی از آغاز خیزش 96 نگذشته که خبرهای جنایاتی، تنها قابل مقایسه با دههء شصت، جسته و گریخته، از شهرهای مختلف، گزارش می شود، و اپوزیسیون ایران - که همچنان به غلط این حرکت و واکنش رژیم را با جريان موسوم به جنبش سبز در سال 1388 مقایسه می کند - نه این جنبش را درک کرده و نه واکنش رژیم را فهميده است. اما شک نيست که اکنون، درست نظیر دههء شصت، کل رژیم اسلامگرا - که شامل اصلاح طلبان نيز هست - برای نابود کردن جنبش سکولار دمکراسی ایران کمر بسته است.

آقای تاجزاده، اصلاحات شما باعث بقای استبداد شده!

نامهء سرگشاده ای از محسن مخملباف

من همچنان امریکا را باعث کودتاى 28 مرداد و استبداد بعدى آن در ایران تا زمان انقلاب 57 مى دانم. ترامپ را آدمى از نظر روانى نامتعادل مى دانم و امیدوارم هرچه زودتر به دست مردم آمریکا عوض شود. همچنان با حملهء خارجى مخالفم، و حملهء دولت هاى خارجى را به قصد کمک به دمکراسى در ایران نمى دانم. اما دیگر باور هم ندارم حکومت ایران اصلاح پذیر باشد. خامنه‌اى آنقدر، از ترس یا لجاجت، بر استبداد دینى اصرار مى کند که لاجرم با خشونت انقلاب و یا حملهء خارجى هاى منفعت طلب عوض خواهد شد. در این صورت، تحمیل راه حل پر مصیبت حملهء خارجی یا خشونت انقلابی بر کشور و ملت، مسئولیت اوست، و مسئولیت اصلاح طلبان بلاتکلیف، نه مردم جان به لب رسیده ایران.

ابتذال حکومت روحانیون و بحران جانشینی

مرتضی کاظمیان

فیلم‌هایی که به تازگی از جلسهء غیرعلنی انتخاب رهبر دوم جمهوری اسلامی توسط خبرگان رهبری منتشر شده، سندهای جدید و مهمی از کیفیت حکومت روحانیان در ایران است. این فیلم‌ها تنها از یک رخداد تاریخی (انتخاب حجت‌الاسلام خامنه‌ای به‌عنوان رهبر جدید نظام ولایت ‌فقیهی) گزارش نمی‌دهند؛ فراتر، ابتذال و قانون‌گریزی و بداخلاقی و بی‌توجهی به ادعاهای دینی را در جمهوری اسلامی ملموس می‌سازند. افزون بر این‌ها، انتشار فیلم‌ها در این برش زمانی از چالش سهمگینی که در حوزهء انتخاب رهبر سوم نظام، در پس پرده ساختار قدرت جاری است، پرده برمی‌گیرد.

توضيحاتی دربارهء «مهستان»

گفتگو با اسماعيل نوری علا

در برنامه «نگاه» بمديريت عليرضا ميبدی

فايل تصويری     فايل صوتی    برای دانلود

در سالروز خروج شاه از کشور، مردم چه می خواهند؟

امیر طاهری، حسن اعتمادی و تقی رحمانی

در برنامه «چشم انداز»، از تلويزيون ايران اينترنشنال

توقف معاملات با بانک های چینی - آتش گرفتن سانچی

حسن اعتمادی - جلال ایجادی

در برنامهء تفسير خبر بمديريت جمشید چالنگی

این همه دلتنگی که در صدای مردم است...

شعری از مهناز بديهيان

می ترسم از این همه دلتنگی / که آدم ها برای وطن دارند / از جدایی ریشه ها می ترسم.// از جهانی می ترسم که گل از آفتاب می ترسد / و من از عاشق شدن. // از باغچه ای می ترسم که زمین اش / از دانه هراس دارد / و گل نیلوفر اش، بوقت صبح، دلگرفته در خواب است...

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا