پيوند به سايت های ديگر

جستجو در سايت جنبش

آرشيو صفحات اول سايت

تاريخ انتشار اين شماره:

جمعه 4 تا يک شنبه 6

 خرداد 1397

 25 تا 27 ماه مه 2018

سال 1397 خورشیدی سال «زن ایرانی» نام می گیرد

تأسيس جنبش: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

 «گيتی مداری»، نشريهء

حزب سکولار دموکرات ايرانيان

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

اعلاميه جنبش در مورد «برجام»

شهريور 1394

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

فروپاشی ونزوئلای سعودی

ديويد پالين

مترجم: سپیده قیاسوند

اين روزها صحنه هائی تکان دهنده از فروپاشی «سوسیالیسم ونزوئلایی» حکایت دارند: بسیاری از اهالی فقیر ونزوئلا در زباله ها به دنبال غذا می گردند. ساکنین دیگر این کشور نفت خیز هم نيز از کشوری که با داشتن آن همه نفت به فقر اقتصادی رسیده است دست شسته اند. تعداد بی شماری از آنها، به ردیف پناهندگانی می پیوندند که در زیر آفتاب سوزان، راهی کشور همسایه، یعنی کلمبیا، می شوند... حدود نیم میلیون نفر از آنها در کلمبیا می مانند و بقیه به کشورهای دیگری مثل برزیل، پاناما، اکوادور و شیلی پناه می برند؛ کشورهایی که در آنها گاهی مهاجران فقیر ونزوئلا با رفتارهائی ضد مهاجر روبرو می شوند...

نقش زنان در ساختن فرهنگ مدارا و اتحاد جهانی

شکوه میرزادگی

از آنجا که اعلامیه ی حقوق بشر همه ی انسان ها را، «بی هیچ گونه تمایزی، از نظر نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر عقیده ی دیگر، و همچنین منشاء ملی یا اجتماعی، ثروت ، ولادت و یا هر وضعیت دیگری» یکسان می بیند و همه ی آن ها را شایسته داشتن همه ی حقوق و مزایای ممکن می داند، تنها زمينه ی اتحاد جهانی ست که هم نیروی مادی را در خود دارد و هم نیروی معنوی یا غیرمادی را. و این مساله ی بسيار مهمی ست زیرا در بیشتر اتحادها فقط به مساله مادی یا مساله معنوی تاکید می شود. اتحاد پیرامون حقوق بشر، تنها اتحادی در جهان است که نه مدافع مذهبی خاص است و نه ضد مذهب. و متحدین آن طیفی از افراد مذهبی و بی مذهب را در خود دارد.

زائران ايرانی در امريک

حمیدرضا رحیمی

گزارش داده شده که «شماری از برادران و خواهران اسلامی در ممالک شیطان بزرگ زندگی می کنند. مثلاً، آیت‌الله الهی، نمایندهء خمینی در نیروی دریایی، نیز در آمریکا به سر می‌برد و هم‌اکنون تبعهء این کشور است و از امکانات فوق‌العاده‌ای برخوردار است. پسر محسن میردامادی، از رهبران گروگان ‌گیران سفارت آمریکا، نیز در آمریکا به سر می‌برد و از آن‌جایی که همسرش در آمریکا وضع حمل کرده این دو نیز به زودی تبعهء آمریکا خواهند شد، و...» اما فدوی بر این باور است که انگیزهء هجوم برادران و خواهران، مؤمنین و مؤمنات، کثرالله امثالهم، به ممالک محروسهء امریک، باید چیزی بیش از اینها باشد. حدس قریب به یقین فدوی در این باب  آن است که مؤمنین، امامزاده ای در آمریکا کشف، و یا احداث فرموده اند!

من و پوشش اسلامی در آلمان

پگاه امينی

من، در متن زیر، می خواهم خلاصه ای از یک گفتگوی خصوصی با جمع کوچکی از زنان فمنیست را با شما به اشتراک بگذارم؛ زنانی که به تازگی با آنان آشنا شده ام. واقعيت آن است که من، در طول فعالیت های سیاسی ام، با مبارزات زنان چندان همگام نبوده و با هیچ یک از گروه های جنبش زنان در ایران نیز همکاری نداشته ام. در واقع، همهء مشکلات زنان ایران را ناشی از برخورد اسلام و قوانین تبعیض آمیز آن نسبت به زنان می دانسته و از این روی همواره یقین داشته ام که اگرحقوق بشر در ایران رعایت شود دیگر جای گله گذاری نیز نخواهد بود.  اما در چند ماه اخیر، به واسطهء کارم که به نوعی با مهاجران و پناهندگان در ارتباط تنگاتنگ است، به غیر از ترجمه کردن سخن متقاضيان به آمار و ارقام و روابط پنهان دیگری نیز دست یافتم و که باعث شدند تا این حباب توهم از خیالات من محو شود.

سفر به تهران

بخشی از یادداشت مهین خدیوی

در برگشت، زن مهماندار خط هوایی ک.ال.ام مرتب دستمال مرطوبی به من می دهد و هر بار که رد می شود با تاسف به من نگاه می کند. پیش خود حتمن فکر می کند انگار این زن از مراسم تشیع جنازهء عزیزی برگشته است که این گونه اشگ می ریزد. درست فکر می کند ایران جان! از تشیع جنازه ی دختر بزرگ ات برگشتم. دختر بزرگ ما. تهران را می گویم. چقدر زیبا بود این دختر ایران خانوم. چه پاییز زیبایی داشت. درخت های هزار برگ و هزار رنگ خیابان پهلوی اش. چه سایبانی می ساخت برای جان عاشق اش. دیگر نیست ایران جان. انگار سال ها رنگ آب به خود ندیده. سیاه و دود گرفته و چروکیده. اصلن درختی هم بود؟ پیر شده است. بدجوری هم پیر شده است. تهران را می گویم.

وحشت آمریکا از تهدیدات حاج حسن!

همانطور که مستحضر هستید، یکی دو هفته قبل از اقدام پاره کننده، دونالد ترامپ، مقامات حکومت اسلامی از روی انسانیت و بشر دوستی شروع به نصیحت رئیس جمهور آمریکا کردند که از خر شیطان پائین بیاید و پاره پوره کردن را فراموش کند! و دست آخر هم، وقتی نصایح آمریکا دوستانه حاج ممد جوات و کربلایی عراق چی و بلانسبت حاجی اسحاق افاقه نکرد، خود حسنک رئیس به میدان آمد و با لحنی خش»... گفته می شود که، با اعلام تصمیم خشن حاجی حسن مبنی بر پشیمان کردن تاریخی آمریکا، مردم این کشور از ترس نابود شدن پول ملی آمریکا و از دست دادن سرمایه های خود به بازار ریال و سکه بهار آزادی هجوم آورده و دارایی های خود را تبدیل به ریال پر قدرت حکومت اسلامی و سکه بهر آزادی می کنند!

اپوزيسيون و مسئلهء ضرورت داشتن رهبری

 اسماعيل نوری علا

در برنامه تلويزيونی شهرام همايون

از دقيقهء  2:57:42

دوم خرداد و پی آمد سخنان پمپئو

حسن اعتمادی - محمدرضا حيدری

در برنامه «تفسير خبر» بمديريت جمشيد چالنگی

«ننه، من غریبم» سعید حجاریان!

منوچهر يزديان

او می‌گوید: "با قانون اساسی موجود، امکان پیش‌بردن پروژه ‌های مختلف میسر است". بر پایهء این حکم ایشان در پی تغییر قانون اساسی استبداد مذهی نبوده و "هستهء اصلی اصلاحات" را که او "دموکراسی" نامیده بود به یکباره  "امکان پیش ‌بردن پروژه‌های مختلف" می‌داند. یعنی این‌که با پیش‌برد پروژه‌های مورد نظر آقای حجاریان "دموکراسی، به عنوان هسته اصلی اصلاح‌طلبی" تأمین می‌شود. از این‌جا به بعد خواننده کنجکاو می‌شود که بداند این "پروژه‌های مختلف" مورد نظر آقای حجاریان کدامند. اما ایشان از بیان مشخص این "پروژه‌های مختلف" طفره رفته و، بجای توضیح روشن در مورد ادعای خود، از در و دیوار مثال می آورد که بگوید: "من معتقدم مادامی که دولت توتالیتر نشده، فعالیت اصلاحی‌ میسر است!"

انتخاب بین ارسنیک و سیانور!

شهباز نخعی

اگر در کشور بلازدهء ما نظامی جز ولایت مطلقه فقیه -  با اختیارات فراخدایی – حاکم می بود و به منافع ملی بها می داد، می بایست همهء طراحان سیاست خارجی، که به نحوی عامل وضعیتی بوده اند که در «شرط های دوازده گانه»ی وزیر خارجه آمریکا از آنها یاد شده، به دادگاه فراخوانده شده و با اتهام خیانت به میهن و منافع ملی به اشد مجازات محکوم می شدند. شرط های دوازده گانهء آقای پمپئو، ضمن آن که نافی شعار «استقلال»ی است که بر سر در وزارت امور خارجهء حکومت آخوندی نقش بسته، گویای ورشکستگی به تقصیر سیاست خارجی اِعمال شده توسط ولی مطلقهء فقیه است.

ما و حکومت اسلامی

جلال ایجادی

ما نیازمند نخبگان راستین و سکولار و با دانش می باشیم. ما نیازمند فرهنگ دمکراسی خواهی و آزادی مطلق هستیم، ما نیازمند ارادهء یگانه و گفتمان شفاف هستیم. افراد دو دوزه باز و حسابگر و غیر شفاف در سیاسیون اپوزیسیون و روشنفکران بسیارند... در نشانه گیری خود اشتباه نکنیم. نقش ما، نفی حکومت دینی کنونی باید باشد. حکومت ولایت فقیهی باید برچیده شود، اسلام باید از قدرت رانده شود، اپوزیسیون دمکرات برای کسب قدرت باید گرد آید، روحیهء آزادی خواهی و نقد آزاد باید مورد توجه ما باشد. این رژیم در بحران کنونی یا مجبور به عقب نشینی بیشتر خواهد شد و یا مقابله جوئی و سیاست اتمی را ادامه خواهد داد، در هر دو حالت هدف جامعه باید انزوای رژیم و برچیدن آن باشد.

چگونه «مات» شدیم

پرویز دستمالچی

حکومت دینی- ایدئولوژیک باید جای خود را به یک نظم دمکراتیک بر اساس حقوق بشر دهد. ابزار اساسی سیاست، قدرت است. در تمام نظام‌های غیردمکراتیک قدرت نیروهای دمکرات در سازماندهی مردم از پایین است، یا می‌توانیم آنها را برای خواست‌های دمکراتیک به حرکت درآوریم (قدرت) یا نمی‌توانیم. اگر نتوانستیم، هیچ دلیلی که بر اساس آن حکومتگران از قدرت خود چشم ‌پوشی کنند و به انتخاباتی دمکراتیک، آزاد و سالم یا رفراندوم تن دهند وجود نخواهد داشت.

«مهستان»:اتحاد جمهوریت خواهانِ سکولارو دموکرات
سام قندچی

تجربه در ایران و کشورهای مختلف جهان نشان داده که رژیم های سیاسی می توانند نام های جمهوری، اسلامی، خلقی، دموکراتیک، پادشاهی، مردمی، شورایی، پارلمانی، سوسیالیستی، کمونیستی و هر آنچه بخواهند را با خود یدک کشند، اما از جمهوریت خواهی تهی باشند. به همین دلیل، بنیانگذاران «مهستان»، از همین نقطهء آغاز کار، خود را اتحادی از جمهوریت خواهان اعلام کرده اند که میثاق نامه اش صریحاً جمهوریت خواهی، یعنی تعهد این جمع به انتخاب شدن از سوی مردم و جلوگیری از تولید و بازتولید استبداد، را بیان کرده است.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا