آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

     

برنامهء مهستان

در يکشنبهء پيش رو

11 شهريور 1397 - 2 سپتامبر 2018

بخش اول:

روندگذار ازديکتاتوری به دموکراسی

سخنران: دکتر رضا مريدی

وزير سابق تحقيقات، نوآوری و علوم

در کابينهء ايالت اونتاريوی کانادا

مدير نشست: دکتر اسماعيل نوری علا

بخش دوم:

بحث عمومی

در مورد کارکرد مهستان تا امروز

و برنامهء آيندهء آن

پس از کنگرهء سکولار دموکرات ها

در فرانکفورت آلمان

مدير نشست: شهرام عباسپور

بيانيه جنبش دربارهء برجام

18 شهريور 1394

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

توجه: مطالب مندرج در اين پايگاه نظر شخصی نويسندگان و يا سازمان های مختلف است که به دليل

ارتباط ارتباط شان با مسائل مورد توجه جنبش انتخاب شده اند و لزومآً نظر جنبش نيستند.

نظر رسمی جنبش هميشه و فقط با امضای سخنگوی آن منتشر می شود.

امسال «مهستان» ميزبان کنگرهء ششم است:

 وعده گاه ديدار سکولار دموکرات های ايران

22 و 23 سپتامبر 2018 - فرانکفورت

پيوند به ويدئوی کوتاهی در مورد کنگره سکولار دموکرات های ايران ◄

جمعه 9 تا يک شنبه 11 شهريور 1397 - 31 اگوست تا 2 سپتامبر 2018

آرشيو صفحات اول اين سايت                 جستجو در اين سايت                 پيوند به سايت های ديگر

پيمان نامهء عصر نو         سايت مهستان جنبش           آرشيو يکشنبه های مهستان      برنامهء «رمز پيروزی»

حزب سکولار دموکرت ايران         نشريهء «گيتی مداری» حزب        بيانيه های مشترک با حزب مشروطه ايران

کشتن یک آمریکایی

مطلب وارده

احتمالاً شما در شلوغی اخبار دیدن این خبر را از دست داده اید:  «شخصی در پاکستان اعلام کرده است که هر کسی که یک آمریکایی را بکشد - و بر "آمريکائی بودن" تأکيد کرده است - از او پاداشی هنگفت خواهد گرفت». روز بعد از انتشار اين اعلاميه، یک دندانپزشک استرالیایی در مقاله ای نوشت که «برای پیدا کردن یک آمریکایی باید دانست که او کیست». و یک آمریکایی را به تفصيل معرفی کرد...

از کلمات حمار

حمیدرضا رحیمی

امام جمعه قم: این وضعیت پایتخت مذهبی ایران است... یک زمانی در این شهر دست زن و مرد و پیر و جوان تسبیح بود... قمی ها همه اهل ذکر و عبادت بودند.. حالا اوضاع مان شده است این که در کوچه و خیابان هر کسی یک تلفن هوشمندی گرفته است دستش و معلوم نیست آن تو چه غلطی می کند... بساطش را جمع کنید... مگر تسبیح شاه مقصودی خودمان چه اشکالی داشت که باید عده ای برای گذارن وقت این چیزها را دست بگیرند...؟ در شهر مقدس قم دیگر ما اجازه نخواهیم داد این چیزها فروخته شود... خرید، فروش، حمل و نگهداری گوشی های آنچنانی در شهر قم ممنوع است... می خواهید گوشی هوشمند داشته باشید؟ بروید تهران! اینجا فوق فوقش نوکیا یازده دو صفر می توانید داشته باشید!

عدم حمایت اصلاح طلبان از حقوق رامین حسین پناهی
سام قندچی
 

دربارهء شرکت اصلاح طلبان در جنایات رژیم در دههء شصت همه می دانیم، اما به رغم آن واقعیت، برخی از سکولار دموکرات ها، که نیروی اصلی راه اندازی جنبش سبز بودند، حتی از رهبران اصلاح طلبی که آن جنبش برگزید حمایت کردند. با این حال حقیقت تلخ اصلاح طلبی در ایران همچنان جریانی ارتجاعی است. کافی است در این هشت ماه که نقض حقوق بشر رامین حسین پناهی در صدر خبرها بوده، نگاهی به نشریات اصلاح طلبان و حامیان چپی آنها کنید که درباره حکم اعدام سیاسی و نقض حقوق بشر رامین سکوت اختیار کرده اند، و حتی همین امروز ساکتند وقتی قرار است پس فردا رامین حسین پناهی در زندان رجایی شهر کرج اعدام شود، به همان شکل که در زمان اعدامهای مجاهدین در سال شصت ساکت بودند ولی بعدها معلوم شد که عملاً در جنایات دهه شصت در زندانها با جلادان رژیم همکاری داشتند. البته اصلاح طلبانی در بدنه جریان اصلاح طلبی که از رهبران اصلاح طلب جدا شدند، از جمله دکتر هنگامه شهیدی که به حکم اعدام رامین حسین پناهی اعتراض کرد، مورد حمله نشریات رژیم قرار گرفت، و بعد هم حملات رسانه ای کافی نبود و خانم هنگامه شهیدی را به زندان انداختند و همچنان زندانی است(منبع).

ایران؛ ناامیدی نظام و صبر توده‌ها

مصطفی فحص، در شرق الاوسط

ایرانیان به درونگرایی معروف هستند. سکوت آنها را می‌توان تعبیری از صبر و شکیبایی استراتژیک دانست که نشان دهندهء توانایی این ملت برای کنترل احساسات اش در موقعیت‌های مختلف است. ولی ایرانیان در طول تاریخ نشان داده‌اند که لحظه‌ء شکستن دیوار سکوت را همیشه در اوقات مناسب تعیین می‌کنند و آنگاه مانند زلزله‌ای بنیان برافکن قدرت تغییر را به نمایش می‌گذارند.

جانا شکایت از تو کنم یا ز روزگار؟

ن. واحدی

برای این که جنبش های اجتماعی موفق باشند، یعنی در جامعه و در حوزهء سیاست و اقتصاد دگرگونی مترّقی به وجود آورند، تنها اعتراض کافی نیست. بلکه معترضین لازم است ریشه­های نارضایتی خود را دقیقاً بدانند و برای رفع آنها به چهار اصل اساسی زیر توجه داشته باشند: 1) راهکاری که بتواند به احتمال زیاد شرایط دگرگونی اجتماعی را فراهم کند (اصل استراتژی جنبش)؛ 2) معترضین می بایستی آگاهانه در مبارزات خود از شیوه های علمی استفاده نمایند (اصل علم به عنوان یکی از منابع جنبش)؛ 3) تهیه زمان و بودجه لازم (اصل انرژی برای توسعه جنبش)؛ 4.) عرصهء عمومی را به مطلوب ترین شکلی بسیج  کنند (اصل پشتیبانی جنبش)...

یک تبعهء بریتانیا در بالاترین مقام رسمی کشور!

اخیراً یکی از نمایندگان مجلس که جزو تیم تحقیق در مورد ملیت و تابعیت و سر سپردگی مقامات عالیه و مدیران مملکت به اجانب می باشد بی احتیاطی کرده و گفته است که مقامی بالاتر از وزیر و بسیار بسیار دراز پایه که در گلاسکوی اسکاتلند از توابع بریتانیای کبیر دوره آموزش سوارکاری دیده و حالیه در حکومت اسلامی سوار کار است (سوار رعایا است!) تبعه بریتانیای کبیر و باتلر ملکه انگلیس است! حالا این مقام دراز پایه کیست الله اعلم به حقایق الامور! اما نشانه ها به فردی بر می گردد که اول اسمش آشیخ حسن است!

نهادی قرار گرفته در مرکزيت اپوزیسیون

مجتبی شادی

آیا زمان آن فرا نرسیده است که همگی، خصوصا نخبگان، اپوزیسیون که طی دهه ها مبارزه با حکومت اسلامی بيشتر با ارسال پیام و اعلامیه و گاها سخنوری برای مردم میهن، و انجام یک سری عملیات خودمحور، اینک تمام سرمایه های شخصی و شخصیتی، اعم از تاج و تخت و آرای برشمرده از مردم، و همچنین درک و شعور سیاسی و علمی اقتصادی خود را در طبق اخلاس  و مهر به میهن و انديشيدن به نوزادان به دنیا نیامدهء مادران ایران قرار داده  و با همتی ناشی از یک بلوغ سیاسی و اجتماعی، و با امیدواری و مثبت گرایی منطقی و علمی، در ششمین کنگره مهستان سکولار دموکراسی در فرانکفورت شرکت و حضوری فعال داشته باشیم؟

جنبش خستگان

نوشتهء امین بزرگیان

“شاید امروزه بیش از هر عبارتی، «خسته شده‌ام» زندگی طبقات و گروه‌های مختلف اجتماعی را در برگرفته باشد.” کتاب “جنبش خستگان” امین بزرگیان، نویسنده، که توجه ویژه‌ای به تحلیل روندهای اجتماعی و سیاسی در ایران امروز دارد، این گونه آغاز می‌شود. نشر “تیسا” در تهران در سال گذشته از امین بزرگیان کتاب “ایده‌های خیابانی” با عنوان فرعی “نوشته‌هایی درباره شهر، تن و زندگی روزمره” را منتشر کرده است. مضمون کتاب جدید، “جنبش خستگان”، همان گونه که در عنوان فرعی آن آمده است بررسی وضعیت تهی‌دستان است، موضوعی که پس از خیزش دی‌ماه اخير توجه عموم را برانگیخت. آقای امین بزرگیان فایل پی.دی.اف کتاب “جنبش خستگان” را برای نشر در اختیار کتابخانهء زمانه گذاشته است که در اينجا مقدمهء کتاب را می‌خوانید.

اتحاد - آلترناتيو - کنگره

گفتگو با اسماعيل نوری علا

پانل سياسی - ماجرای دريای مازندران

با لغو «نظارت استصوابی» نظام فرو می‌پاشد

پرویز دستمالچی

وقتی شورای نگهبان نظارت بر انتخابات را «استصوابی» تفسیر کرد همه جناح‌های حکومت با آن موافق بودند، از اصول گرایان معمم و مکلا تا اصلاح‌طلبان حکومتی رنگارنگ، از هاشمی رفسنجانی تا خاتمی و موسوی و کروبی. زیرا در آن زمان اصلاح‌ طلبان حکومتی هنوز بخشی از «خودی‌ها» بودند و در نتیجه موافق نظارت استصوابی تا غیرخودی‌ها را کنار بگذارند و از ورود آنها به نهادهای مهم حکومت جلوگیری کنند.

«درد مشترک» و «جبر تاریخ»

به اتحاد براندازان منتهی میشود

گفتگو با سام واثقی

گفتگوگر: حامد محمدی

انگیزه های جنبش براندازان مهم و نیازهای جامعه است و نمیشود منکر آن بود که محرکه های این جنبش هستند. اما سرآغاز در دیماه، انسجامی که امروز دارد نداشت و این تراکم به مرور ایجاد شد. شکی نیست آنچه شما مطالبات انباشته شده مینامید، نیازهایی بوده که در طول سالها بیشتر و بیشتر انسجام پیدا کرده و به نقطه بیبازگشت رسیده. اما در عین حال مسئله مهم این است: حتی اگر کلمه «براندازان» را کنار بگذارید، اگر دقت کنیم، میبینیم با یک «جبر تاریخی» روبرو هستیم که قابل انکار نیست. این جبر تاریخی به سمت سکولاریسم و دموکراسی می‌‏رود و درک مردم بیشتر شده.

تجارت رسمی سکس در جمهوری اسلامی

شکوه ميرزادگی

این روزها مطالبی در ارتباط با رفت و آمد توریست ها به «خانه های عفاف» در شهرهای عمدتا زیارتی فاش و در برخی نشریات بازتاب داشته که نشان از فاجعه ی دیگری ست که انقلاب اسلامی بر سر ایران و ایرانی آورده است. بر اساس گزارشی که چند روز پیش روزنامه شهروند آن را منتشر کرده، فقط در شهر مشهد بیش از شش هزار «مسافرخانه ی غیر مجاز» وجود دارد که «پذیرای توریست هایی از کشورهای مسلمان هستند».  در این نوع خانه ها، دلالان با خیال راحت و در مقابل چشمان حکومتی که تا اعماق زندگی حتی خصوصی مردمان را کنترل می کند، به فروش آزاد سکس مشغولند.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

Gitimadari6