تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392      -     تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه 11 تا چهارشنبه 13 بهمن 1400  -  31 ژانویه تا 2 فوریه 2022

باور به سکولاردموکراسی يعنی حکومت اسلامی اصلاح پذیر وحتی دگرگونی پذير نیست وباید آن را از بیخ وبن برانداخت

تنها راه «نجات ایران» تقویت درک ما است از مفهوم «کشور - ملت» و آنچه که «ملی» (متعلق به  ملت) است!

دردناک تر از فرار مغزها به قدرت رسیدن بی مغزها است!

آرشيو صفحات اول      جستجو در سايت       اصول کار سایت     سکولاریسم نو      سايت های ديگر

اين نشريه دوشنبه ها و پنجشنبه ها به روز می شود                  سردبير: اسماعيل نوری علا  

    Fax: 509-352-9630    iraniansdm.n@gmail.com

 پیوند به سایت انگلیسی جنبش

فرزندان خود را که نمی توانند متون

فارسی را بخوانند با اين سايت آشنا کنيد.

سایت پرونده های سمعی و بصری سیاسی

https://isdpdirectory.com/

پيوند به سایت مهستان

آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

برنامهء مهستان در يکشنبه ای که گذشت

10 بهمن 1400 - 30 ژانویه 2022

موضوع نشست:

 فرصت ها، ظرفیت ها،

 موانع، خطرات وتهدیدها

 در راه گذار به آزادی

فایل تصویری       فایل صوتی

سخنران:

 حسن دانشور

مدير جلسه: محمود ابطحی

پيوندهای جنبش:

سایت ایرانسکوپ

  ◊ حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  ◊ نشريهء «گيتی مداری» حزب

  ◊ خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

  ◊ ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

  ◊ پادکست های سکولار دموکرات ها

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

  ◊ سايت سکولاريسم نو

  ◊ شبکه سکولارهای سبز ايران

  ◊ بيانيهء پويشگری

  ◊ اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  ◊ «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  ◊ پيمان نامهء عصر نو

  ◊ بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

  ◊ ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

منتشر شد:

انتشارات مهری - لندن

https://www.mehripublication.com/

این سه کتاب برای دانلود رايگان

در اینترنت قرار گرفت:

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

گفتمان غالب در انقلاب و نقش شریعتی

حمید آقایی

یک تحلیل همه جانبه از انقلاب ضد سلطنتی سال ۵۷ محتاج به مطالعه بسیار عمیق و گسترده از نقش همه عوامل فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و بین المللی است. اما نگارنده نه توان و نه قصد آن را دارد که به این مطالعه همه جانبه  بپردازد؛ بجای آن اما تلاش می شود از فقط یک زاویه خاص به فرایند انقلاب اسلامی پرداخته گردد. این زاویه خاص «گفتمان غالب» در مقطع انقلاب اسلامی و سال های پیش از آن می باشد◄.

رمزگردانی اختیاری و اچباری

آریانا فالبو

رمزگردانی نوعی مهارت اجتماعی بسیار انعطاف‌پذیر و چند منظوره است. می‌تواند منبعی واقعاً سودمند باشد، و به نشان دادن وابستگیِ درون‌گروهی و ایجاد همبستگی افراد در اجتماع کمک کند. اما جنبه‌ی تاریکی هم دارد. هنگامی که رمزگردانی نوعی خفه شدن فرهنگی است، هنگامی که اعضای گروه‌های اقلیت برای انطباق با هنجارهای حاکم،  خودخواسته سکوت می‌کنند و جنبه‌هایی از هویت فرهنگی‌شان را پنهان می‌سازند، ممکن است که سازوکارهای سرکوب حفظ و تقویت شود. و البته این کار بسیار طاقت‌فرسا است: فشار روانیِ ایجادشده برای رمزگردانی را، که افرادِ نسبتاً خاص نیازی به انجام آن ندارند، نباید از یاد برد.

تغییر کاربری

حمیدرضا رحیمی

فدوی در مرور اخبار دارالخرُافه ملتفت شد که مع الاسف، در باب تغییر کاربری کاخ سفید سابق، بین علما شدیداً اختلاف افتاده است. ناگفته پیداست که تا بین برادران رفع اختلاف بشود، برادر بایدن می تواند، مانند سَلف خود، مبالغ هنگفتی وجه رایج ممالک محروسهء امریک را، بطریقه ی کرایه در مقصد، به اُمّ القرا ارسال و رسید دریافت نماید. گفتن ندارد که نحوهء مصرف را، به شرط آنکه به مردم نرسد، حضرات آیات تعیین می فرمایند… باری، در این راستا، گله ای از علما بر این باورند که کاخ سفید باید حسینیه شود و گلهء دیگری از علما لکن  معتقدند که باید طویله شود.

فرق آلترناتیو با حزب ها و گروه ها

آرشیو نسخه های صوتی (پادکستی) برنامهء «روزگار آلترناتیو»

قدرت های بزرگ بچه نیستند!

سخنرانی پرویز نیکخواه در کاخ جوانان (۱۳۴۸ خورشیدی)

من هم دقیقا به پیشرفت هایی که در علم و فن پدید آمده است آشنا هستم، اما شما چه راهی را پیشنهاد می کنید. اگر منظورتان ایجاد کشاکش های درونی است برای ما عراق نمونه خوبی است. وانگهی فکر می کنید چنین کشاکشی که به نظر من اساسا هیچگونه زمینه مادی برای آن وجود ندارد چند سال به طول خواهد انجامید. بی شک بسیار بیشتر از دهسال. آن وقت مسلما شما این فرصت را از دست داده اید. به نظر من اینک در ایران جریان سازنده ای پدید آمده است و من این راه را انتخاب کرده ام، یعنی تقویت این جریان سازنده. شما هم البته اگر فقط به تجارب و آگاهی شخصی خودتان معتقدید می توانید به راه خود بروید.

قوام السلطنه و رئیسی در مسکو!

یادداشت «کافر» در سایت مشروطه

تحقیر ابراهیم رئیسی از سوی پوتین نشان میدهد که افراد خائن و وطنفروش حتی نزد کسانی که از آنها سود میبرند منفور و بی ارزش هستند. این قاتل و ابله به تمام معنی حتی حرف زدن هم بلد نیست و برای پوتین نوکرم و چاکرم میکند. شما حتی در جلسات و گفتگوهای رسمی اداری و تجاری هم چنین الفاظی به کار نمی برید. این سفیه بی مایه که در یک کشور شایسته سالار کاری بیش از پر کردن آفتابه را به او نمی دادند تکیه بر جای بزرگانی چون فروغی و قوام السلطنه زده که زمانی مهار سیاست ایران را در دست داشتند و نبوغ سیاسی شان هنوز موجب افتخار است.

همراه با برگی از خاطرات همسر پرزیدنت رئیسی!

مرگِ بکتاش مرگِ همه‌ی ما بود!

حسین مارتین فاضلی (نانام)

حرفم این نیست که همه مختاری و سیرجانی و پوینده و اسکندری شویم. نه ممکن است و نه اگر ممکن باشد می‌شود آن را مانند دستوری اداری به این و آن ابلاغ کرد. گاهی سکوت، برنده ترینِ تیغ‌هاست. کسی نمی‌تواند از نویسنده- چه اجتماعی‌نویس باشد و چه نه- بخواهد که پیهِ در افتادن با جمهوری اسلامی را به تنش بمالد. این یک تصمیم فردی‌ست.

پیام واقعی «روز جهانی حجاب»:

یک روز در سال تحقیر و تبعیض را تجربه کنید!

الاهه بقراط

چند سال پیش گروهی از اسلامگرایان توانستند، به بهانهء «اسلام‌ هراسی» و دفاع از مسلمانان، روز اول فوریه را به عنوان «روز جهانی حجاب» به افکار عمومی حقنه کنند تا زنان در کشورهای مختلف در این روز، با استفاده از حجاب، آن را «احساس» و «تجربه» کنند!.. «روز جهانی حجاب» به وسیلهء این زنان اسلامگرا، که با تحقیر و تبعیض خود همراهی می‌کنند، اختراع شده و آن را باید از زاویه‌ء دیگری تبلیغ کرد: یک روز در سال، زنانی را که از سوی حکومت‌ و یا خانواده‌ مجبور به تحمل حجاب می‌شوند و یا با تحقیر خود همراهی می‌کنند، احساس و تجربه کنید!

دو سر بُرد، دو سر باخت!

مماشات با طالبان در افغانستان و آخوندها در ایران به نقطه خطرناکی رسیده است، غرب عامدانه و آگاهانه چشم خود را به روی اتفاقات تلخ و غیرانسانی، بی‌عدالتی‌های ایران و افغانستان بسته است و به این جغرافیا فارغ از هرگونه ارزشی برای انسان‌هایی که محکوم به زیستن در آن هستند، به عنوان گاوی شیرده می‌نگرد! زنان اما در این معاملات و مذاکرات قربانیان همیشگی و دوطرفه معادله هستند...

طبقهء جدید اسلام‌گرایان حرفه‌ای

سعید پیوندی

اسلام‌گرایی حرفه‌ای پیامد اجتناب‌ناپذیر دخالت دین در حکومت و سیاست، حکومتی شدن دین و پیوند تنگاتنگ آن با قدرت سیاسی و اقتصادی است. بدین گونه دینی که قرار بود معنویت را به سپهر سیاست و حکومت بیاورد خود از اخلاق و معنویت تهی و به ابزار قدرت و بازی‌های سیاسی حکومتی تبدیل شد. تجربهء ایران پس از ۱۳۵۷ نشان می‌دهد که کارکرد معنویِ «دین دولتی و ابزاری شده» در زندگی جمعی افراد جامعه ضعیف و بی‌معنا می‌شود و مناسک و آیین‌های دینی بیش از در خدمت انسجام معنوی جامعه باشد، هدف‌های سیاسی و کاسبکارانه فردی و جمعی دنبال می‌کند.

درسی از تاریخ

احمد زیدآبادی

تاریخ نشان داده است که دستگاه محاسباتی نظام‌های بازِ لیبرال - دمکرات در بلند مدت موفق‌تر و پیچیده‌تر از دستگاه محاسباتی نظام‌های بستۀ اقتدارگرا یا توتالیتر عمل می‌کند. دلیلش هم روشن است. در نظام‌های بازِ سیاسی طرح هر نوع ایده و پرسش و نقد و مخالفتی، آزاد و امن و بی‌هزینه است و به همین جهت نیز تصمیمات نهایی، نه لزوماً همیشه اما اغلب با چشم‌انداز وسیع‌تر و سنجش پیامدهای درازدامن‌تری گرفته می‌شود. در نظام‌های بسته یا نیمه‌بسته اما در طرح ایده‌ها و بخصوص نقد و مخالفت با آنها، محدودیت وجود دارد و تصمیمی که در شرایط محدودیت فکری گرفته شود، نه لزوماً همیشه اما اغلب  با بن‌بست و ناکامی مواجه می‌شود.(+)

به چه زبانی هشدار دهیم که شنیده شویم؟

محمد فاضلی

من اقتصاد نخوانده‌ام اما این‌قدر می‌فهمم که آن‌چه در جریان است تورم فزاینده‌ای است که زندگی را برای میلیون‌ها ایرانی دست ‌نیافتنی می‌کند و معدودی را به ارزش‌های متورم ‌شدهء دارایی‌ها می‌رساند. فساد نظام‌مند شده بر شعلهء این نابرابری می‌دمد و زبانه‌هایش، از روح، روان، انسجام، نظم و ثبات اجتماعی خاکستری بر جا خواهد گذاشت. احساس محرومیت و فقر نسبی، در کنار فقر مطلق برخی گروه‌ها، نشانی از آینده‌ای خوشایند نیست. ما به چه زبان دیگری هشدار دهیم که شنیده شویم؟

سرگذشت چپِ اسلام‌گرا در فرانسه

همدستیِ فکری این جریان با اسلام سیاسی

علیرضا مناف زاده

در فرانسه اصطلاح «چپ اسلام گرا» را نخستین بار در سال ۲۰۰۲ «پی‌یر آندره تَگیِف»، مورخ فرانسوی، برای توصیف همدستیِ «چپِ افراطی»، «حهان وطنی های افراطی» و چپ‌گرایانِ ضد امپریالیست و مخالفِ جهانی شدن با مبارزان جنبش حماس، جهاد اسلامی و حزب‌الله به کار بُرد. در آن زمان چپ‌گرایان افراطی به نام «مبارزۀ ضدامپریالیستی» دست اتحاد به سوی اسلام‌گرایانِ افراطی دراز کرده بودند. اسلام‌گرایان افراطی هم با شعار «رفع ستم از اقلیتِ مسلمانِ فرانسه» به میدان و همۀ گرفتاری‌های جهان اسلام را به توطئۀ آمریکا و صهیونیسم نسبت می‌دادند.

ده سال پس از «جنبش سبز»

در گفتگوئی با علیرضا کیانی

مردم خسته هستند. میرحسین موسوی و کروبی از اصل حکومت دفاع می‌کنند و همین هم خشم مردم را برمیانگیزد. به باور من، انقلاب ۱۳۵۷ مرده اما گفتمان آن زنده است. این گفتمان که همان گفتمان کروبی و میرحسین موسوی است، گفتمان ایران ویران کنی بوده و بسیاری فرصت‌ها را برای مردم سوزانده و آنها را از یک زندگی نرمال و معمولی محروم کرده است.

رهیافتی سیاسی برای عبور از سلطهء‌ روحانیت شیعه

محمد ایزدی

نظریه‌ء «ولایت فقیه» در بستر تحولات سیاسی ایران و منطقه از دهه‌ی چهل به‌ اینسو مطرح شد. یعنی خود معلول امری برون‌دینی بود. با وجود این، وقتی درباره‌ی چیستی و ماهیتِ «جمهوری اسلامی» سخن می‌گوییم باید ایدئولوژی «ولایت فقیه» را از «عوارض» آن تفکیک کنیم. در این مقاله می‌خواهیم به جایگاه سیاسی- نظریِ دستگاهِ روحانیتِ شیعه در سایه‌ء حاکمیت مبتنی بر «ولایت فقیه»، زمینه‌ء تاریخی و آینده‌ء آن پس از جمهوری اسلامی بپردازیم. مبنای تحلیل این مقاله، پرسش دولت در چارچوب اندیشه‌ء سیاسی‌ است نه در چارچوب اعتقادی، اعم از تصدیق یا انکار مبانی اعتقادی تشیع امامی.

ترورهای فدائیان اسلام

یاسر میردامادی

نواب در سال ۱۳۳۲ به مصر، اردن، عراق، لبنان و فلسطین سفر کرد و با سیدقطب از رهبران اخوان المسلین، یاسر عرفات و شرف‌الدین عاملی از روحانیان لبنان دیدار کرد. گفته شده که وی عامل آشنایی آیت الله خمینی با اخوان المسلمین و ایده‌های اسلام‌گرای این گروه بوده است.

موضوع بر سر گرایش به پهلوی نیست؛

مردم متوجه تفاوت قبل و بعد از انقلاب شده‌اند!

گفتگو با دکتر محمود مرادخانی

روز پنجشنبه ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۰، سه ماه پس از آنکه فریده مرادخانی، فعال حقوق بشر، مؤسس و مدیر «کمپین حمایت از زندانیان»، عضو کمپین «نه به اعدام»، فرزند علی تهرانی و خواهرزاده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در همایش گرامیداشت زادروز و خدمات شهبانو فرح پهلوی دل‌نوشته‌ای خطاب به ملکه ایران خواند، در مسیر بازگشت به خانه از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد... کیهان لندن برای بررسی موضوع با دکتر محمود مرادخانی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی ساکن فرانسه و برادر فریده مرادخانی گفتگو کرده است.