----------------------------

enooriala@gmail.com

------------------------------

-----------------------------

https://isdpdirectory.com

                 

آرشیو

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

-----------------------

برنامه یکشنبه

28 آبان 1402 - 19 نوامبر 2023

9 صبح کالیفرنیا- 6 عصر اروپای مرکزی

8.5 شب ایران

-----------------------

ضرورت وجود رهبری

(چرائی ها و چگونگی ها)

------------------------

سخنران:

  

حسین عرب

مدیر جلسه: عباس دانشور

پيوندهای جنبش:

سایت حزب سکولار دموکرت ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعه «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

تحلیل مختصری از جنگ اکتبر

سامان (پرشین بلانکسی)

اگه به من بگن که نقطه عطف جنگ ۷ اکتبر کجاست؟ بدون شک میگم همین اجلاس کشورهای عرب و مسلمان. اینکه اکنون در باریکهء غزه، یا در بیروت چه خبره، کوچکترین اهمیتی نداره. حتی مانورهای سیاسی بلینکن و برنز، و الباقی رهبران اروپائی، هم به پشیزی ارزش نداره. بلکه کمال اهمیت را این اجلاس داشت. چرا؟

پوستر، بدون بازیگر!

گزارش

فیلم سینمایی «عامه‌پسند» به کارگردانی سهیل بیرقی از روز چهارشنبه، ۱۷ آبان، در حالی برای نمایش روی پرده سینماها رفته است که تصویر هیچ ‌یک از بازیگران این اثر سینمایی در تبلیغات آن به چشم نمی‌خورد. پس از انتشار تعدادی از پوسترهای این فیلم، به مسئولان فیلم اعلام شد که حق استفاده از تصویر باران کوثری و فاطمه معتمدآریا در پوسترهای تبلیغاتی فیلم را ندارند. به همین علت، سازندگان این اثر تصمیم گرفتند تصویر هوتن شکیبا، دیگر بازیگر این فیلم، را نیز حذف کنند تا این اثر با پوسترهایی بدون تصویر بازیگرانش منتشر شود.

من گنگ خواب دیده و عالم تمام کر؟

حمید رضا رحیمی

فدوی گاه دل اش برای برادر حسن نصرالله براستی می سوزد... نامبرده مدت هاست که می کوشد به جهان آزاد بقبولاند که یک شاه لوله ارز فشار قوی از تهران تا لبنان کشیده است لکن، مع الاسف، کسی باورش نشده! جلوی دوربین تلویزیون نشست و سینهء پشمالو را به تنور چسباند و شدیداً سوگند یاد کرد که تمامی تجهیزات، تسلیحات - حتا خورد و خوراک و پوشاک - و خلاصه، بقول عوام، از A تا Z از از محل دارائی های ملت یک لا قبا و پاپتی، و از سوی اعلیحضرت العظما علی(ع) خامنه ای، دامت تخریباته، تأمین می شود؛ باز هم کسی باورش نکرد!..

 

آرشیو متن نوشتاری این برنامه ها

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان  1 2

آرشیو ایران فردا   آرشیو تلویزیون میهن

عملیات حماس را نمی شود با کار هیتلری ها مقایسه کرد!

قسمتی از گفتگوی ویدئوئی مورگان پیرس

با خبرنگار جنگی انگلیسی، داگلاس موری

ترجمهء تحت الفظی فرهاد متقی

موری: اگر بخواهیم این کار را بر پایه آنچه باراک اوباما گفت  انجام دهیم آن موقع شما باید هیچ کاری انجام ندهید. یعنی اگر شما اسرائیل باشید باید بنشینید و بگویید خیلی خوب حالا این حمله تمام شد منتظریم که حمله بعدی انجام بشود... همچنین صحبت های تو این را به آدم القا می کند که انگار یک جمعیت صلح طلبی در فلسطین است، در غزه است، که واقعا منتظر است تا این راه حل دو کشوری ایجاد بشود. و فقط ممکن است یک سری آدم های ناتو آن وسط باشند، از حماس. این به نظر من کاملا اشتباه است. و چرا...

راه های مقابله با شاهزاده!

حامد شیبانی راد

از ۵ مرداد ۱۳۵۹ تا به امروز شاهزاده رضا پهلوی اصلی‌ترین و خطرناکترین دشمن کلیت نظام منحوس اسلامی است. فرقه تبه‌کار برای مقابله با ایشان در این ۴۳ سال پروژه‌های فریب گوناگونی را کلید زده است. و با شکست هر پروژه مجبور به شروع دیگری شده‌است. شاید بتوان مراحلی که مزدوران گمنام رژیم یکی پس از دیگری پیش برده‌اند را اینگونه خلاصه کرد که...

ارکان دموکراسی؟

حسین نجاری

رکن چهارم دموکراسی همان‌قدر بی‌پایه است که ارکان دیگر آن. اگر قانون اساسی میثاق ملی و اساس ثبات سیاسی و حقوقی کشور و محور وفاق بود که رکن‌های بعدی آن از صدمات متصرفان قانون در امان بودند ولی همانگونه که این رکن به ظاهر رکین جنبه‌ی تزئینی دارد، نظام پارلمانی و احزاب سیاسی و در نهایت مطبوعات و رسانه‌های آزاد نیز تهی از هرگونه نقش اجتماعی سیاسی و کارکرد حرفه‌ای است.

شخصیتِ سه گـانهء انسان

ابراهیم هرندی

بررسی مراودهء فرد با دیگران از چشم اندازِ روانکاوی نشان داده است که هر انسان سه نفر است، یعنی که شخصیتی سه گانه دارد و در هر زمان و هر مکان، یکی از این سه بر آن دو دیگر چیره می شود؛ و تنها سومی ابَر انسانی ایده آلی و یکسان- نگر است که خود را از دیگران برتر و بهتر نمی داند و همگان را داری حقوقی برابر می پندارد. این یک، نه خود را بزرگ تر از آن که هست می انگارد و نه دیگران را کوچک تر از آن که هستند.

خم نمی‌شوند تن‌هایی که شوریدن برای آزادی را دیده‌اند

نسرین یوسفی

همزمان با کشته‌شدن مهسا امینی و خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» اعتراض‌های دانشجویی ایران نیز شکل تازه‌ای به خود گرفت و به‌ کانون‌ اعتراض‌های نهادینه شده علیه حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شد که در طول دهه‌های گذشته بی‌سابقه بود. اگرچه در یک سال گذشته، سرکوب دانشگاه‌‌ها از سوی نهادهای حکومت جمهوری اسلامی به‌شکل نظام‌مند ادامه داشته، اما دانشجویان در طول این مدت به اعتراض‌ها و نافرمانی مدنی خود در دانشگاه‌ها و با روش‌های متفاوت ادامه‌ داده‌اند.

 

اسرائیل، فلسطین و انبوه «اگر»ها!

مزدک بامدادان

۱. اگر عرب های فلسطین قطعنامهء ۱۸۱ را پذیرفته بودند، امروز کشوری داشتند که بهترین و حاصلخیزترین زمین های فلسطین را در اختیار داشت.

۲. اگر جنگ ۱۹۶۷ رخ نداده بود، امروزه چیزی بنام آرمان فلسطین وجود نداشت، غزه در اشغال مصر می‌ماند و کرانه باختری یکی از استانهای اردن می‌شد.

۳. اگر ساف و رهبران عرب پس از شکست در جنگ شش‌روزه پیشنهاد اسرائیل بنام "زمین در برابر صلح" را می‌پذیرفتند، کشور فلسطینی می‌توانست در غزه و کرانه باختری پدید بیاید.

۴. اگر پس از جنگ یوم کیپور در سال ۱۹۷۳ همه رهبران عرب از الگوی انور سادات پیروی می‌کردند، هم امکان تاسیس کشور فلسطین وجود داشت و هم جنگ داخلی لبنان رخ نمی‌داد.

۵. اگر ملک حسین در سال ۱۹۸۸ از ادعای مالکیت اردن بر کرانه باختری دست برنمی‌داشت، ساف هم تاسیس کشور مستقل فلسطین در غزه و کرانه باختری را اعلام نمی‌کرد.

۶.  اگر عرفات پس از پیمان اسلو بزرگترین فرصت تاریخی برای تاسیس کشورش را خودخواهانه از دست نمی‌داد، امروز کشور فلسطین می‌توانست سی‌ام سالگرد اسقلالش را جشن بگیرد.

این تنها مشتی نمونهء خروار از «اگر»های فراوان تراژدی فلسطین است که نشان می‌دهد رهبران عرب بزرگترین استادان فرصت‌سوزی جهانند! (+)

نیاز اصلی توسعه
داگلاس نورث - برندهء نوبل اقتصاد

«اگر ميخواهيد بدانيد كشوری توسعه ميابد يا نه اصلا سراغ فناوری ، كارخانه و ابزاری كه استفاده ميكند نروید، اينها را براحتي ميتوان خريد يا دزديد يا كپي كرد .خيلی راحت ميتوان نفت فروخت وهمه اينها را وارد كرد . برای ديدن توسعه برويد در دبستانها و پيش دبستانی ها ، ببينيد آنجا چگونه بچه ها را آموزش ميدهند، مهم نيست چه چيزي آموزش ميدهند بلكه ببينيد چگونه آموزش ميدهند. اگر كودكان شما را پرسشگر ، خلاق ، صبور، نظم پذير ، خطر پذير ، دارای روحيه گفتكو و تعامل و دارای روحيه مشاركت جمعی و همكاری بار آوردند اينها انسانها و شخصيت هایی خواهند شد كه مي توانند توسعه ايجاد كنند.(+)

شاهزاده ای گرفتار غلامعلی‌خان توده‌ای

علیرضا نوری‌زاده

منتظر باشید فردا غلامعلی خان و... مدعی می‌شوند رضا پهلوی آمریکا و اسرائیل را به حمله به ایران دعوت کرده! بر این باورم که اگر فردا حس کنند، همدلی سرعت پیروزی را افزایش می‌دهد و فعلا رضا پهلوی برنده است، شمشیر کلام بر می‌کشند اما نه برای زدن رژیم جهل و جور و فساد بلکه برای از پای در آوردن رضا پهلوی که دو تا پهلوی داشتیم، بس است؛ حالا نوبت ما است!

گفتگوی شاهزاده با علیرضا میبدی◄

میان ما و فلسطینی‌ها چه گذشت‌؟

سعید پیوندی

بحران اکتبر ۲۰۲۳ غزه یک‌بار دیگر نشان داد که در ایران بخش بزرگی از افکار عمومی راهش را از حکومت جدا کرده و دیگر به گونه سابق به موضوع فلسطین نگاه نمی‌کند. می‌توان از نوعی گسست و حتا خصومت با فلسطین در بخش بزرگی از جامعه سخن به میان آورد. برای درک آنچه میان ما و فلسطینی‌ها گذشت باید تاریخ ایران و منطقه در این چهل و چند سال را دوباره مرور کرد. با بازخوانی تحلیلی راهی که پیموده شد شاید بتوان دست کم به سه موضوع اساسی اشاره کرد که در شکل‌گیری چنین چرخش معناداری مشارکت کردند.

ما از «چپ» دلزده‌ایم!

پرویز هدایی

نامه سرگشاده و دردمندانه روشنفکران و اساتید اسرائیلی، به گرایشی در میان جریان‌های چپ اشاره می‌کند که البته تازه نیست، ولی فاجعهء ۷ اکتبر ابعاد آن را به چشم جهانیان کشید. این گرایش که عمدتا پس از ۱۹۶۷ سایهء شوم خود را بر جنبش چپ افکند، تا به امروز به اشکال متفاوت ادامه یافته، و بدون شک مشابهت‌هایی با گرایشی در چپ که به ستایش از فاجعه ۵۷ برخواست را می‌توان در آن مشاهده کرد. «چپ» که ماهیتا می‌بایست طلایه‌دار حرکتی پیشرو به سوی فردای روشن و مدرن و رها از دخمه تاریک جهان کنونی باشد، متاسفانه در مقاطعی چون خوابگردی، گاه به راست، گاه به چپ و گهگاه رو به تاریکخانه جهان کهن دارد.

حمایت روسیه از حماس: اسرائیل «حق دفاع از خود» ندارد!

پیتر ایتکن

سفیر روسیه، واسیلی نبنزیا در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در مورد مناقشه گفت: «تنها چیزی که [غرب] می تواند جمع آوری کند، ادامهء اظهارات دربارهء حق دفاع از خود اسرائیل است. اگرچه اسرائیل، به عنوان یک قدرت اشغالگر، این حق را ندارد.» نبنزیا تصریح کرد که اسرائیل می‌تواند با تروریسم مبارزه کند، اما از این کشور خواست که «با تروریست‌ها بجنگد نه با غیرنظامیان». به گزارش مسکو تایمز، نبنزیا همچنین "نفاق" غرب در مورد مرگ فلسطینی ها را محکوم کرد و آن را با اعتراض به حمله روسیه به اوکراین مقایسه کرد.

کشورهای گروه 7: از «حق دفاع اسرائیل» حمایت می کنیم.

گزارش آسوشیتد پرس

توکیو (آسوشیتد پرس) - دیپلمات‌های ارشد «گروه هفت: (کشورهای دموکرات صنعتی پیشرو) روز چهارشنبه پس از دو روز گفتگوهای فشرده در توکیو، در بیانیه ای موضع واحدی در مورد جنگ اسرائیل و حماس گرفته و در پی ایجاد تعادل بین نیاز به کمک به فلسطینیان در منطقه محاصره شده، با انتقاد صریح از حملهء برون مرزی حماس در 7 اکتبر، از «حق اسرائیل برای دفاع از خود» حمایت کردند.

سردرگمی مقام‌های ایران:

چگونه باید از جنگ اسرائیل و حماس دور ماند؟

خبرگزاری رویترز

حکومت اسلامی روز ۲۳ مهر اولتیماتوم شدیداللحنی خطاب به دشمن بزرگ خود، اسرائیل، منتشر کرد: «یورش به غزه را متوقف کنید، در غیراین‌صورت ما مجبور به اقدام می‌شویم!»  این هشداری بود که وزیر امور خارجه  حکومت داد. تنها چند ساعت بعد بود که نمایندهء ویژهء همین حکومت در سازمان ملل این لحن ستیزه‌ جویانه را تعدیل کرد و به جهان اطمینان داد نیروهای نظامی کشور در این منازعه مداخله نمی‌کنند، مگر آن که اسرائیل منافع یا شهروندان ایرانی را هدف قرار دهد.

حکومت اسلامی در مورد شناسایی رسمی اسرائیل دروغ می گوید!

حسین علیزاده

علی خامنه‌‌ای گفته است: «مدعای ما آزادی فلسطین است. نه آزادی بخشی از فلسطین… طرح دو دولت چیزی جز تن دادن به خواستهٔ صهیونیست‌ها یعنی پذیرش دولت صهیونیستی در سرزمین فلسطین نیست». اما، به‌رغم این مواضع صریح در انکار موجودیت اسرائیل، جالب است بدانیم در کوران جنگی که در غزه ادامه دارد و در جریان تصویب قطعنامه‌‌ای که در مجمع عمومی به تصویب رسید، حکومت اسلامی رسماً به قطعنامه‌‌ای رأی داد که در بند ۱۳ آن تأکید دارد که «راه‌حل عادلانه و پایدار برای منازعهٔ اسرائیل و فلسطین تنها بر پایهٔ راه‌حل دو دولت قابل دسترسی است».

آغاز فروپاشی لایه‌های بالایی سپاه؟

گزارش حزب مشروطهء ایران در توئیتر

در یک فایل صوتی، سردار احمد پیکری، فرمانده سپاه شوشتر، عملکرد علی خامنه‌ای و جمهوری اسلامی، به ویژه در هدر دادن سرمایه‌های مردم ایران در ایجاد جنگ و بحران در سوریه و یمن و فلسطین را زیر سئوال برده و می‌گوید باید به فکر مردم ایران بود و این پول‌ها را در ایران هزینه کرد. او نیز شعار مردمی «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران» را سر می‌دهد و می‌گوید که حاضر به پذیرش این سیاست ضد ملی جمهوری اسلامی نیست. متن حاضر تایپ شده آن فایل صوتی است که در لینک آمده در مطلب قابل شنیدن است.