تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم

همچنين، ما که حکومت اسلامی را قانونی نمی دانيم، طبعاً، از آن مطالبه ای هم نداريم اما از همهء مطالبات داخل کشور حمايت می کنيم

جمعه 15 تا يکشنبه 17 خرداد ماه 1394 ـ  5 تا 7 ماه ژوئن 2015

شما دعوت می شويد

به شرکت در سومين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

چهارم و پنجم ماه جولای 2015  ـ  در فرانکفورت

لطفاً برای کسب اطلاعات بيشتر به اين پيوند مراجعه کنيد: 

ه

ه

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

نهاد هماهنگی

پيمان نامهء عصر نو

اساسنامه

بيانيهء تحليلی

هيئت دبيران

دفتر سياسی

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

خانم صدراعظم؛ دست ژنرال السیسی را نفشارید!

عبدالکریم لاهیجی

سرکار خانم صدراعظم! شما [در ديدار رسمی ژنرال عبدالفتاح السيسی از برلين] با او دست خواهید داد و فشردن آن دست صلح و ثبات برای خاورمیانه به ارمغان نمی آورد، بلکه بی عدالتی را در اثر خشونت، سلطه و تحقیر، کنترل کامل بر جامعهء مدنی و فعالیت سیاسی تداوم می بخشد. انقلاب هایی که جهان عرب را لرزانده اند، نشان دادند که این بی عدالتی دیگر دوام پذیر نیست... خانم صدراعظم، در جای خودتان در تاریخ قرار بگیرید. ثابت کنید که زنان و مردان مصری از حق کرامت، امنیت و سلامت جسمانی برابر با شهروندان آلمانی برخوردار هستند. این حقوق بنیادی و تفکیک ناپذیر هستند. با این کار، شما به تمام اعراب نشان خواهید داد که حاضر نیستید آنها را از یک وضعیت غیرانسانی بیرون بکشید فقط برای این که در وضعیت غیرانسانی دیگری پرتاب کنید.

از نرمش قهرمانانه تا کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

الاهه بقراط و اسماعيل نوری علا

در برنامهء ياران عليرضا ميبدی

از چرا سکولار دموکراسی تا کنگره سکولار دمکرات ها

محسن بهزاد کريمی

در گفتگو با سعيد بهبهانی از تلويزيون ميهن

روسپی خانه ای مؤمن تر از کليسا!

شهر مونت ورنون، ايالت تکزاس: روسپی خانهء متعلق به خانم «دياموند دی»، که نام صاحب اش را بر خود دارد، با رونق گرفتن کارش، اخيراً اقدام به گسترش ساختمان خود کرد. در مقابل، کليسای محلی نيز در مراسم مذهبی صبح و ظهر و عصر خود اقدام به سخنرانی های آتشيين و مراسم دعا برای جلوگيری از توسعهء اين روسپی خانه کرد. کار ساختمانی بسرعت پيش می رفت تا اينکه، درست يک روز قبل از افتتاح، رعد و برقی در آسمان ظاهر شد و برق اش به ساختمان گرفت و آن را تا پايه سوزاند. اين واقعه موجب خرسندی مؤمنين شد و آنها با غرور از «قدرت پايان ناپذير دعا» سخن گفتند. اما هفتهء گذشته مادام داياموند از کليسای محلی و مؤمنين عضو آن به دادگاه شکايت برده و ادعا کرده است که آنها «از طريق بکار بردن مستقيم يا غير مستقيم قدرت الهی مسئول سوختن و تخريب ساختمان او هستند». متقابلاً کليسا، طی نامه ای به دادگاه، کلاً منکر دخالت خود و مؤمنان اش در امر تخريب ساختمان شد. در آغاز کار محکمه، رئيس پير و جهانديدهء دادگاه نامه های طرفين را قرائت کرده و سپس افزود: « من نمی دانم عاقبت در مورد اين محاکمه چه رائی خواهم داد اما اين طور که معلوم است صاحب ساختمان اعتقاد راسخی به نيروی دعا در برانگيختن قدرت های الهی دارد اما مسئولان کليسا کلاً منکر وجود چنين قدرتی هستند و اين حرف ها را جزئی از مزخرفات می دانند!» محکمه ادامه دارد...

اعتراض صدها ایرانی- کانادایی به بزرگداشت خمینی

محمد تاج دولتی

يکشنبه گذشته در هوایی به شدت بارانی و نسبتاً سرد حدود ششصد تن از اعضای جامعه ایرانی- کانادایی بزرگشهر تورنتو و تعدادی غیر ایرانی در محوطهء مقابل مرکز اسلامی منطقه "یورک" در شمال شهر تورنتو تجمع کردند تا مخالفت خود را با برگزاری مراسم بزرگداشت آیت‌اله خمینی، در بیست و ششمین سال‌مرگ او، نشان دهند. از زمان تظاهرات پس از رویدادهای انتخابات سال هشتاد و هشت در ایران، تاکنون تظاهرات سیاسی به بزرگی تظاهرات روز یکشنبه، از سوی ایرانیان مخالف رژیم جمهوری اسلامی، در کانادا برگزار نشده بود.

راهکار بهينه

حمیدرضا رحیمی

* سايت تدبیر: «قدرت زمین لرزه نپال برابر 20 بمب اتمی بود! یک کارشناس زمین شناسی هندی ادعا کرد که قدرت تخریبی زمین لرزه 7.9 ریشتری روز شنبه نپال برابر 20 بمب اتمی بود».

فدوی: با توجه به اینکه سرزمین های آباد دشمن (استکبار جهانی و صهیونیزم بین الملل، لعنة الله علیهم اجمعین - م) بعلت نداشتن حجاب و عفاف هم اکنون کاندید زلزله هستند و فقط نیاز به یک فوت مؤمنین ما دارند، آیا بهتر نیست که حضرات آیات عظام و حجج اسلام مؤمنین و مؤمنات، کثرالله امثالهم، بجای اینکه ملت را زیر انواع فشارها قرار داده و سرمایه های او را برای تهیهء بمب اتمی بباد دهند، از نیروی روحانی خود استفادهء بهینه کرده، شب تا صبح دعا فرموده که در بلاد دشمن زلزله ای بقدرت معادل 20 بمب اتمی رخ بدهد؟!

کنگرهء سکولار دموکرات ها

و غياب نوانديشان مذهبی

اسماعيل نوری علا

بگذاريد در اينجا نام هم ببرم: براستی چه اشکالی داشت اگر آقايانی همچون يوسفی اشکوری، عبدالعلی بازگان، تقی رحمانی، عبدالکريم سروش، علی افشاری، اکبر گنجی، و ده ها مسلمان مدعی وصول به حکمت زيان مندی حکومت های مذهبی ـ ايدئولوژيک نيز در کنگرهء سکولار دموکرات های ايران، یا کنگره ها و کنفرانس های مشابه آن، حضور می يافتند و، به خاطر نجات ایران و میلیون ها انسان ايرانی از زیر سلطهء حکومت اسلامی، دربارهء مسایل کشورمان و لزوم جدایی مذهب از حکومت سخن می گفتند و تحلیل ارائه می دادند؟

فايل صوتی         فايل تصويری       فايل پی.دی.اف

دو کلمه با جوانان:

«الله اکبر» یا «شیر و خورشید»؟

محسن ذاکری

همانگونه که ملایان از ارزش های خود دست بر نمی دارند و حتی به ناروا، دروغ و حیله برای حفظ آن دست می یازند (که این برازندهء انسان آزاده نیست). ما نیز، باید به ارزش هایمان باور و «ایمان» داشته باشیم تا «روزی» بر اساس آنها نظام جدید خود را پی ریزی نماییم. ما نیز باید با تمام سختی ها و ملالت ها و سرعت کند پیشرفت، کنار آییم و امید داشته باشیم که شرایط جهان و ایران نیز به سوی اتخاذ سیاست های انسان مدارانه و مدرن پیش می رود و دست از «مبارزه» بر نداریم.

حفظ تماميت ارضی ايران؛

پيش شرط تحقق سکولار دموکراسی در ايران و منطقه

کوروش اعتمادی

باز گشوده شدن جبهه ای دمکراسی خواهانه با هدف برقرار سازی حکومتی با محتوی سکولار دمکراسی، تنها روزنه امیدی است برای از پای درآوردن اسلامگرایی سیاسی که منطقه و ایران را در پنجه های مرگ آفرین خود به ویرانه ای تبدیل کرده است. بنظر میرسد به زیر کشاندن اسلام بنیادگرا در منطقه پیش از هر چیز در ید قدرت شهروندان ایران باشد که در طول تاریخ در مقابله با سُلطه گری اسلامگرایان از تجارب سیاسی و تاریخی ارزشمندی برخوردار میباشند. ایرانِ منحای جمهوری اسلامی میبایست وظایف تاریخی که بر عهده اش محول شده به سرانجام برساند و کانون دادخواهی و بسیج نیرو برای استقرار سکولار دمکراسی در ایران و منطقه باشد.

شیعه باش یا بمیر!

سیاست‌ جمهوری اسلامی، شیعه کردن اهل سنت است

سعید آگنجی

حاکمیت در ایران از زمان پیروزی انقلاب تاکنون در مناطق شرق و غرب ایران امکانات رشد و توسعه را مهیا نکرده است و همواره نگاهی امنیتی به این مناطق داشته است. نگاه تبعیض‌آمیز حاکمیت به مناطق شرق و غرب به دلیل مذهب و قومیت ساکنان این مناطق است. استان‌های غرب و شرق ایران هر ساله در حوزه بیکاری و فقر در رتبه‌های نخست قرار دارند. استان‌های غرب و شرق ایران هر ساله در حوزه بیکاری و فقر در رتبه‌های نخست قرار دارند. شهر جوانرود در استان کرمانشاه، با پنجاه درصد، و سراوان در استان سیستان و بلوچستان، با چهل و پنج درصد، به ترتیب دومین و سومین شهر با نرخ بیکاری بالا در کشور هستند. اولین شهر در این فهرست، "بشاگرد" در استان هرمزگان است.

سیاستی برای شکست داعش و ایران

تحلیل پولیتیکو از استراتژی آمریکا در خاورمیانه

خاورمیانه این روزها درگیر جنگ است، جنگ‌هایی که بیشترشان بر سر هویت و منافع است. هر کدام از این ناآرامی‌ها موجودیت کشورهای منطقه از جمله سوریه، عراق و یمن را مورد تهدید قرار داده است و مجموعاً سیستم کشورهای خاورمیانه را با خطر فروپاشی مواجه کرده‌ است. این پدیده بر منافع آمریکا تاثیر مستقیمی دارد: هرچه کشورهای خاورمیانه ضعیف‌تر شوند، گروه‌های تروریستی و کشورهای حامی تروریسم می‌توانند راحت‌تر علیه آمریکا و متحدان اش دست به عمل بزنند و نیرو جمع کنند.

آلترناتیو سازی؛ سناریوی عمومی

فریبا داوودی مهاجر

آنچه نظام سلطنت در ایران را پایین کشید وجود آلترناتیو بود؛ جایگزینی که مردم قدرت آن را حس می کردند. مردم هیچگاه بدون آلترناتیو به سمت بی آیندگی حرکت نمی کنند و رژیم جمهوری اسلامی بدون آلترناتیو همچنان بر اریکهء قدرت تکیه خواهد زد؛ بخصوص که حکومت در چنین شرایطی توانایی پیدا می کند تا آلترناتیوهای خودی و تصنعی ایجاد کند که در چارچوب یک حکومت دینی عمر نظام ولایت فقیه را طولانی کرده و حتی ارزش های دینی و هسته های اقتصادی و سیاسی و اخلاقی جدیدی را جایگزین ارزش های سوخته و از دور خارج شده قدیمی کند.

 
       

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999