تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم

همچنين، ما که حکومت اسلامی را قانونی نمی دانيم، طبعاً، از آن مطالبه ای هم نداريم اما از همهء مطالبات داخل کشور حمايت می کنيم

جمعه 22 تا يکشنبه 24 خرداد ماه 1394 ـ  12 تا 14 ماه ژوئن 2015

شما دعوت می شويد

به شرکت در سومين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

چهارم و پنجم ماه جولای 2015  ـ  در فرانکفورت

لطفاً برای کسب اطلاعات بيشتر به اين پيوند مراجعه کنيد: 

ه

ه

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

نهاد هماهنگی

پيمان نامهء عصر نو

اساسنامه

بيانيهء تحليلی

هيئت دبيران

دفتر سياسی

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

حساب هایی که درست از آب در نیامد!

شهباز نخعی

علاوه بر الجزاير و تونس و مصر، در کشورهای دیگر، مانند افغانستان، عراق، بحرین و یمن نیز سودای برقراری حکومت اسلامی تاکنون توفیق چندانی نداشته است. تنها استثنا در این مورد به قدرت رسیدن حزب اسلام گرای "عدالت و توسعه" به رهبری رجب طیب اردوغان است که در سيزده سال گذشته، با شیوه هایی کم و بیش خودکامه زمام قدرت را در دست داشته و سودای تجدید امپراتوری خلافت اسلامی عثمانی را در سر پرورانده بود.  در این مدت، آقای اردوغان با توسل به انواع ترفند ها کوشید آثار سکولاریسم به یادگار مانده از مصطفی کمال آتاترک را از کار بیاندازد و به صورتی خزنده جامعه را به سوی حکومت اسلامی مورد نظر خود پیش ببرد.  اما نتیجهء انتخابات روز یکشنبه  گذشته رشته های او را پنبه کرد و با به نمایش گذاشتن قدرت جامعهء مدنی و سکولار عملاً رجب طیب اردوغان را در شرایطی قرارداد که ناگزیر از انتخاب بین گردن نهادن به ارادهء مردم یا چشم پوشی از تظاهر به پذیرش قواعد بازی دموکراتیک شده است. 

نگاهی به مانیفست انتخاباتی حزب دموکراتیک خلق‌های ترکیه

متن حاضر مانیفست انتخاباتی حزب دموکراتیک خلق‌های ترکیه است که رهبری مشترک اين حزب، صلاح الدین دمیرتاش و فیگن یوکسکداغ، در جريان انتخابات اخير ترکيه ارائه داده اند. اين مانیفست بر چند مؤلفهء «ما» تأکيد کرده است: ما زنان هستیم، ما جوانان هستیم، ما رنگین‌کمان (مدافع حقوق همجنسگرایان) هستیم، ما کودکان هستیم، ما مدافعان دموکراسی هستیم، ما نماینده‌ء همه‌ء هویت‌ها هستیم، ما مدافعان یک جهان آزاد هستیم، ما حافظان طبیعت هستیم، ما سازندگان یک اقتصاد سالم هستیم، ما کارگران هستیم، ما زحمتشکان هستیم، ما ضمانت‌کنندگان حقوق اجتماعی هستیم... پيشنهاد می کنيم اين متن را با متن «پيمان نامهء عصر نو»ی جنبش سکولار دموکراسی ايران (1393) مقايسه کنيد.

روشنگریِ افشاگرانه و ترور شخصیت

مسعود نقره کار

روشنگریِ افشاگرانه مبتنی بر ارائه مدارک، اسناد و شواهد مستدل است تا سره از ناسره جدا کند، در حالی که در ترور شخصیت مدرک، سند و شواهد مستدل محلی از اِعراب ندارد. شارلاتانیسم سیاسی با آوازه گری مرز میان این دو بهم می ریزد و روشنگری افشاگرانه و نقد راترور شخصیت معرفی می کند تا با خلط مبحث و سفسطه مانع پالایش و لایروبی سیاست، فرهنگ و جامعه از دروغ پردازی و مردم فریبی شود.

مبارزه زنان مصری برای دفاع از حق آزادی انتخاب نوع پوشش

نوژن اعتضادالسلطنه

اخبار مرتبط با مصر انباشته از عناوینی چون «سفر سیسی به عربستان سعودی»، «توسعهء اقتصادی مصر با همکاری کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس»، «نمایش اقتدار مصر با جنگنده‌ های نظامی برای شرکت در عملیات طوفان قاطع» و غیره است. با این حال، این روزها در لایه‌های زیرین جامعه مصر مسئلهء مرتبط با زنان به سوژه‌ای جنجالی تبدیل شده است: حجاب و نوع پوشش.

پول های ايراني در اسپانيا

احمد رآفت

رهبری «پو دموس» (می توانيم)، حزبی که توانست در انتخابات محلی هفته گذشته اسپانیا شهرداری پایتخت و مهم‌ترین شهر این کشور یعنی بارسلون را به تصاحب خود در آورد، دارای روابط نزدیک با جمهوری اسلامی ایران است. پابلو ایگلسیاس، استاد دانشکده حقوق سیاسی مادرید و دبیرکل پودموس دارای برنامه‌ای هفتگی در هیسپان تی وی، شبکهء اسپانیائی زبان جمهوری اسلامی ایران است. او می گويد: « هدف جمهوری اسلامی بی ثباتی رقبای غربی‌اش است و ما هم از فرصتی که تهران در اختیار چپ‌های اروپا  می‌گذارد استفاده می‌کنیم!»

از «کلمات حمار»

حمیدرضا رحیمی

* آیت‌الله مصباح یزدی: عشق به رهبری عشق به خدا، عشق به اولیا، عشق به قرآن و امام زمان و عشق به همه مقدسات است؛ چرا که ایشان نمادی از همهء مقدساتی هستند که ارزش عشق ورزیدن دارند... ویژگی‌های امام خامنه‌ای چنان است كه یافتن مشابهی برای ایشان عملاً در حدّ محال و ناممكن است... ما باید این نعمت عظیم الهی را به یاد مردم بیاوریم که بدانند چقدر باید شکر این نعمت را بجا بیاورند، و یکی از فوایدش این است که آدم وقتی به عظمت یک چنین نعمتی پی ‌می ‌برد تحمل کمبودها و کاستی ‌ها که از لوازم طبیعی حوادث این جهانی است برایش خیلی آسان می‌شود.

اپوزيسيون و سياست کشورهای غربی

اسماعيل نوری علا

«تغيير رژيم» بدون وجود «آلترناتيو» ممکن نيست. پس تنها در وضعيت اولويت پيدا کردن تغيير رژيم است که غربی ها به جد به مجموع اپوزيسيون رژيم نگريسته و می کوشند تا «گزينهء مطلوب» خود را از ميان آنها تشخيص داده و يا انتخاب کنند. اما البته، و قبل از هر چيز، «گزينهء مطلوب» بيگانگان گزينه ای است که از آنها حرف شنوی داشته و مجری احکام آنها باشد. جالب است که ببينيم در اين وضعيت آن دسته از نيروهای اپوزيسيون که نه اميدی به مردم خودشان دارند و نه اعتباری در نزد آنها، يکباره تبديل به «گزينهء مطلوب» می شوند!

فايل صوتی         فايل تصويری       فايل پی.دی.اف

سکولاريسم و حقوق بشر

گفت‌وگو با عمادالدين باقی

گفت‌وگوگران: محسن آزموده - علی ورامينی

راديکاليسم بخشی از روشنفکران و شکاف آنها با جامعهء مذهبی، و در نتيجه با توده، مسئلهء رشد مارکسيسم و حتی امروزه تضادهای مذهبی - غيرمذهبی که اين هم در آينده آثار خودش را خواهد داشت و همچنان تا سال ها ايران را در عقب ماندگی نگه خواهد داشت، همه بخاطر اين بوده که تجربه فرانسه الگو شد نه امريکا.

پیوند سیاست‌های امپریالیستی حکومت اسلامی ایران

با ستمگری های آن در داخل

گفت ‌وگو با یاسین الحاج صالح، روشنفکر سوری

گفت‌وگوگر: فریدا آفاری

دار و دسته‌ء نفرت انگیزی که مردم خود را با سلاح‌های شیمیایی، گرسنگی دادن، کشتارهایی در مقیاس صنعتی و زیر شکنجه، تجاوز به کودکان و زنان در سیاهچال‌های زندان‌های امنیتی به قتل می‌رسانند باید بابت جنایت‌های شنیع خود پاسخگو باشند. افراط گرایی اسلامی همیشه میوه‌ی تلخ این عدم پاسخ گویی بوده است. در عين حال، این چه گونهچپیاست که مسائل مربوط به عدالت را از تفکرش و درکی که از خود دارد کنار می‌گذارد؟ و کلام نهایی: ایناصلاحات پیشنهادی اسد” که توصیه می‌شود ما از آن حمایت کنیم چیست؟ من سوری ام و هیچ خبری از ایناصلاحاتندارم! لطفاً از آن “دگراندیشان ایرانیبخواهید که اطلاعات خود مبنی براصلاحات اسد” را برای من بفرستند.

همهء اختلافات در دنیا

پیتر دایزیکس

ترجمهء آريو شعبانی

اين پرسش در میان یکی از بزرگترین موضوعات دوران دانشجویی وجود دارد که:‌ «چرا بعضی از ملت ها، مثل ایالات متحده، ثروتمند و قدرتمند می شوند، در حالی که دیگران در بدویات گیر می کنند؟ و چرا برخی از آن قدرت ها، از روم باستان تا اتحاد شوروی مدرن، گسترش يافته و سپس فروپاشی می کنند؟» از آدام اسمیت و ماکس وبر تا به امروز، تعداد بی شماری از نویسندگان با این سوالات درگیر بوده اند. دو تن اقتصاد دان برجسته، «دارون آسماگلو» از دانشگاه «ام‌آی‌تی» و «جیمز رابینسون» از دانشگاه «هاروارد»، پاسخ دیگری دارند: «سیاست موجب تفاوت است

آنچه که می تواند در انتظار رژیم اسلامی ایران باشد

منصور راستانی

پس از سقوط کمونیسم، سیستم کاپیتالیسم جهانگیر شد. سیستم کاپیتالیسم سالم بر پایهء رقابت سالم و آزاد استوار است، رقابت آزاد نیاز به برقراری آزادی و دمکراسی دارد، آزادی و دمکراسی محتاج فضائی هستند که دارای امنیت باشد. چون کاپیتالیسم گلوبال شده است، امنیت نیز باید جهانی شود. بدین ترتیب فروزه های آزادی، دمکراسی، و امنیت که لازمهء برقراری یک سیستم کاپیتالیسم سالم و موفق هستند، جمعاً می توانند هستهء مشترک عناصر شکل پذیر در مقاصد ژئوپولیتیک کشورهای قدرتمند جهانی را در هر گوشهء کره خاکی تشکیل دهند.

بحران خاورمیانه، ایران و کردها

علی اصغر سلیمی

متن سخنرانی در پارلمان اروپا

جامعهء کردهای ایران، روی هم رفته، در مقایسه با کردهای ترکیه و عراق، به دلایل گوناگون، از امکانات و کوشش های هم سطح با آنان برخوردار نبوده است. کردهای ایران در حوادث سال هشتاد و هشت خورشیدی، برابر با دو هزار و نه، نیز به شعارهای جنبش سبز روی خوش نشان ندادند. این امر از سویی به روندهای سی و پتج سالهء اخیر تسلط رژیم ولایت فقیه و سرکوب شدید و پر دامنهء کردها و، از سوی دیگر، به عوامل دیگری از قبیل ماهیت و ساختار و برنامهء جنبش اصلاحات و سبز در ایران مربوط می شود؛ امری که موجب گسترش عدم اعتماد و هم آوا نشدن مردم کرد با این جنبش گردیده است. فاصلهء مرکز و پیرامون در ایران، سطح شعارها و سقف برنامه‌های جنبش سبز و اصلاحات، و عدم هماهنگی و هم آوایی اعتراضات مدنی در تهران و شهرهای بزرگ با مناطق قومی، منجمله کردستان، از مجموعهء عواملی هستند که جنبش ها و اعتراض های مدنی اقوام ایرانی را به حاشیه کشانده اند.

 
       

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999