تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛ و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

پيوند به پايگاه رسمی کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

  دوشنبه  13 و سه شنبه 14 مهر ماه 1394 ـ  5  و 6 اکتبر 2015 

ه

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

ما و آيندگان!

حمیدرضا رحیمی

موضوع راجع است به برادر پاسدار قاسم سلیمانی که حکمِ مش قاسمِ «دائی جان مقام معظم رهبری» را داراست. پیش از انقلاب شکوهمند، حرفهء اولی بنائی و حرفهء دومی روضه خوانی بوده است؛ لکن پس از انقلاب شکوهمند، به اولی می گویند فرماندهء کل قوا، و به دومی می گویند سرلشکر! انصاف بدهيد، آيا این معجزه نیست؟! پیامبران گرامی پیشین(ع- ص)، با آن معجزات  پیش پا افتاده، آیا نباید لنگ مبارک را انداخته، غلاف فرموده و شتابان پی کار خود بروند؟! باری، فدوی تردید ندارد که اگر، فرضاً، همین مختصر که عرض شد، چندین قرن پس از این، در یک بطری شناور در آب بدست آیندگان لابد هوشمند ما برسد، پس از ملاحظه، بیگمان او را به مهمل گوئی و خیال پردازی محض متهم می کنند و فدوی نیز مع الاسف وجود و حضور ندارد که از نظریهء خود دفاع کند. چه باید کرد؟

دربارهء سخنان حسن روحانی در سازمان ملل  نتايج آن

گفتگو با حسن اعتمادی

در برنامهء تلويزيونی «آوای مردم با سوزی یاشار»

کلاس نهج البلاغه

پوریا حسنی - ورامین

در آن روز، توی کلاس نهج البلاغه، به این می اندیشیدم که آن همه کلاس های دینی، از دبستان تا دانشگاه، و گفتگوهای مذهبی در رادیو و تلویزیون نه تنها جوانان را به جهان بینی و مذهب شان علاقه مند نکرده بلکه آنها را از دین و مذهب، زده کرده، به طوری که وقتی از بسیاری شان می پرسی که باور شما در خصوصِ مثلا مسئلهء مرگ، خدا، هستی و... چگونه است؟ يا پاسخی ندارند و يا اگر هم پاسخی می دهند فکرشان بسیار غیرعقلانی و عجیب و غریب است.

سوریه در اشغال روسیه!

شهباز نخعی

آیا روسیه پس از دست یافتن به هدف راهبردی خود، که محکم کردن جای پا در مدیترانه شرقی است، به تعهدات خود در برابر متحد آخوندی اش وفادار می ماند و آنها را فدای یک معاملهء بزرگ با غرب و آمریکا - مثلاً کاهش تحریم های ناشی از مسئلهء کریمه و اوکراین - نمی کند؟!  پاسخ مقالهء روزنامهء "هاآرتص" این است که: «در صورت شکل گیریِ معامله ای که در آن روسیه همراهی غرب را با بخشی از مطالبات اش در نواحی تحت نفوذ شوروی سابق، در ازای همکاری در یافتن یک راه بلند مدت برای سوریه، به دست آورد، پوتین در نادیده گرفتن رژیم ایران درنگ نخواهد کرد».

خروج نفت و گاز از زیر آوار اتمی

رضا تقی زاده

در قبال پیگیری برنامهء اتمی خود، ایران بدون کمترین بهره ‌گیری اقتصادی و یا سیاسی، تنها هزینه کرده است. همزمان، خارج شدن بخش عمده‌ء ظرفیت تولید نفت و گاز، اقتصاد ایران را به فقر و ورطهء رکود تورمی کشیده است. در انتهای یک تجربهء تلخ و پر هزینهء بیست ساله، حاکمیت ایران ظاهراً به این نتیجه رسیده است که نفت و گاز، به عنوان دو منبع پر ارزش ثروت و قدرت ملی، نمی‌باید تحت تاثیر اولویت امنیتی – نظامی برنامه ‌های توسعهء اتمی قرار می‌گرفت و تن دادن به توافق اتمی چهاردهم ژوئیه نماد مشخص این تغییر راهبردی در جمع ‌بندی‌ های سه سال گذشتهء حکومت اسلامی ایران است.

تفاوتی مهم بین اپوزیسیون قبل و بعد از انقلاب

سام قندچی

اگر این واقعیات را دربارهء جامعهء ایرانی نگوییم راه حلی هم نخواهیم یافت و مانند سی و هفت سال گذشته فقط خود را فریب خواهیم داد. جنبش سیاسی ایران در سی و هفت سال گذشته اساساً علنی بوده و دیدن اینگونه واقعیات نیازی به میکروسکوپ ندارد. ملتی که نخواهد از رهبران سیاسی خود با گذاشتن پول و وقت حمایت کند، یا رهبرانی مذهبی که بطور سنتی با خمس و زکات تغذیه می شوند، نصیب اش می شود و یا رهبرانی سیاسی، که عامل دولت های خارجی هستند، در رأس امور قرار خواهند گرفت. جنبش مستقل سیاسی را در هیچ کشوری نمی شود با حرف مفت به جایی رساند.

شطرنج ارادهء سیاسی ایرانیان

محسن ذاکری

می خواهم سعی کنم تا یک صفحهء شطرنج دیگر را در کنار صفحهء شطرنج آقای حسن شریعتمداری باز نمایم؛ صفحه ای که مفروض اش آن است که، در برابر خارج ماندن گزينهء قيام مردم از محاسبات هواداران «انتخابات آزاد»، باوری و «احتمال» ديگری هم وجود دارد مبنی بر اينکه که شرایط سیاسی ایران با آغاز مصاف های سیاسی کف خیابان ها و یا، به گفتهء آقای خامنه ای، «زور آزمایی خیابانی» می تواند تغییر کرده و دگرگون شود.

خرد ورزی حق ماست!

فاضل غیبی

کسانی که شهامت ندارند که به نقش رفرم مذهبی در پیشرفت جامعه اعتراف کنند ایران را در بن بست «سنتی مرده، استخوانی ‌شده و متصلّب» (طباطبائی) گرفتار می‌بینند و یا فریاد «یافتم، یافتم!» سر می‌دهند که «دین خوییِ» ایرانیان باعث عقب ‌ماندگی شان شده است (دوستدار). غافل از اینکه تشخیص درد بدون جستجوی درمان جز دامن زدن به احساس درماندگی نتیجه‌ای ندارد. چنانکه بدیهی است همۀ جوامع قرون وسطایی از سنت دین خویی رنج می‌برند و ایران در این میان استثنا نیست؛ آنچه دشوار است یافتن راه غلبه بر آن است.

از «سلطنت همه کاره» تا «پادشاهی هيچ کاره»

اسماعيل نوری علا

من هميشه گفته ام که يک جمهوری خواهم، اما برای من خواستاری جمهوريت حکومت ملی در ايران، نسبت به وجود يا عدم «پادشاهی هيچ کاره» ای که راه بازگشت اش به «سلطنتی همه کاره»مسدود شده باشد، اولويت دارد. نيز معتقدم که حتی پادشاهی خواهان جوان امروز ايران نيز هيچ تمايلی به بازگشت به قانون اساسی گذشته و متمم هايش (که، مثلاً، نظارت مجتهدان بر قوانين مصوب مجلس شورای ملی را نيز بصورتی قانونی در می آورد) ندارند.          

فايل صوتی       تصويری     |   فايل پی.دی.اف  

عقب نشینی تهاجمی آسمان
درد زایمان اسلام و مرحله سوم بنیادگرائی

فرج سرکوهی

اسلام با چالشی بزرگ مواجه است. ممنوعیت نقد مبانی و مقدسات دین در پوشش «توهین به مقدسات»، ممنوعیت بازآفرینی نقادانه چهره های مقدس در آثار هنری و ادبی و از جمله در کاریکاتور و... هزار واندی سال بر جوامع اسلامی تحمیل شده بود. این ممنوعیت ها را به دوران ما نمی توان به جوامع دیگر صادر کرد به ویژه در هنگامه ای که این ممنوعیت ها در مهد خود، در جوامع اسلامی، نیز در حال شکستن اند...

چرا رژیم جمهوری اسلامی هنوز بر قرار است؟

درویش رنجبر

برای ملتی که بيش از صد سال پیش انقلاب قانون اساسی (مشروطه) را، با الهام از مولفه های جهان مدرن، و هم چنین نهضت ملی کردن صنعت نفت را در کارنامه خود داشت، سقوط به درهء هولناک استبداد دینی وتداوم عمر نظام ولایت فقیه بسیار پرسش برانگیز است. هر نظام سیاسی باید عناصری از مشروعیّت، مقبولیّت، اقتدار و کارآیی دارا باشد تا بتواند تداوم یابد، رژیم اسلامی چگونه توانسته است به این مولفه ها پاسخ گوید و از فراز بیش از سه دهۀ پرآشوب و بحران هایی که هر یک می توانست به عمر رژیم خاتمه دهد به ظاهر عبور کرده و خود را به سی و هفت سالگی برساند؟ نگاهی به مکانیزمِ روی کار آمدن حکومت اسلامی و تشریح استراتژی های نگاهبان سیستم ممکن است پاسخ به این پرسش را تسهیل نماید.

لائیسیته و سکولاریزاسیون،

شرایط برآمدن لائیسیته در ایران

شیدان وثیق

خروج از سلطه دین در ایران فرایندی بغرنج و درازمدت است. کامیابی در این راه امری محتوم و مسلم نبوده بلکه در گرو رشد و توسعه دو جنبش اصلی است: یکی، جنبش‌های تغییردهنده و مشارکتی سیاسی - اجتماعی در گذر از نظام جمهوری اسلامی برای آزادی، دموکراسی و به طور کلی رهایی انسان‌ها و دومی، جنبش فکری - روشنفکریِ لائیک برای خروج از سلطه دین در همه عرصه‌ها و میدان‌ها. این دو جنبش، در پیوندی فشرده با هم، قادر می‌شوند لائیسیتهِ ایران را فرارویند.

نبردِ ویروسیِ خاورمیانه با اروپای کهنه

فرهاد جعفری

چهار دهه‌ی پیش، آستین ‌های افغانستان بالا زده شد تا «دولت دموکرات کارتر» (و شرکای اروپایی‌اش) «ویروس اسلامگرایی» را در تن خاورمیانه تزریق کنند تا از طرفی «مانع توسعه ‌طلبیِ اتحاد جماهیر شوروی شوند» و، از طرفِ دیگر، «توسعه‌ی به‌گمان آنها پیش‌هنگامِ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این منطقه از خاورمیانه را متوقف کنند». و به خیال خود؛ «به یک تیر، دو نشان بزنند»! اکنون «بیماری تا بدان‌حد گسترده و عفونت منتشر شده است» که در مسیری واژگونه؛ این «رگ‌های اروپای کهنه» است که به‌روی «حاملانِ پیدا و پنهانِ ویروسِ به‌قهقهرا برنده‌ی اسلامگرایی» گشوده شده است.

نگاهی به مسئلهء اتحاد طیف‌های سکولار دموکرات

برای تشکیل آلترنایتو فراگیر

(در ارزیابی کنگرهء سوم سکولار دموکرات های ايران)

امیرحسین آمویی

روشن است که کنگره نتوانست پاسخی کامل و منسجم به عوامل موجد عدم اتحاد بین سکولار دموکرات‌ها بدهد. نکته‌هایی اینجا و آنجا و توسط افراد گوناگون مطرح شد، اما به آن "بزرگراه دریاگونه"، از نظر من، نه چندان اعتنایی کرد و نه کسانی هم که اشارات آشفته‌ای کردند، توانستند موضوع را به گونه‌ای منطقی و استوار مورد بررسی قرار دهند. اما...

 
     

کنگره سکولار دموکرات ها

     

 
 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999