تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

پيوند به پايگاه رسمی کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

  دوشنبه 11 و سه شنبه 12 آبان ماه 1394 ـ  2 و 3 نوامبر 2015 

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

در مورد موشک بارانِ جنايتکارانهء کمپ ليبرتی

بيانيهء نهاد هماهنگی جنبش سکولار دموکراسی ايران

سکوت در برابر اين جنايت، به بهانهء اينکه ما از لحاظ سياسی با رهبری مجاهدين اختلاف داريم، راه باز کردن برای مشروعيت بخشيدن به جنايتی است که اکنون بخشی از اپوزيسيون انحلال طلب را در خون غلطانده است. انحلال طلبان، در هر لباس و مسلکی که باشند، دشمن رژيم اسلامی محسوب می شوند و زخمی که در جائی بر پيکر اين اپوزيسيون وارد شود قطعاً بايد «دگر عضو ها را نماند قرار».

اتهام بی پايه!

حمیدرضا رحیمی

فدوی نمی داند که "دُژمن" چه اصراری دارد که بما تحمیل کند که ما افزون بر اعمال خداپسندانه ای چون سرکوب ملت، حبس و شکنجهء اهل اندیشه و فعالان حقوق بشر، معاذالله، در ویران کردن سوریه، قتل عام و آواره کردن چند میلیون از مردم آن نیز دست داشته و حتا سرمایه گذاری کرده ایم! آخر این چه مهمل خردمندانه ای ست؟ اینکه مقام معظم رهبری(ضپ) سال هاست که بدون اطلاع و اجازهء مردم، یک لولهء ارز فشار قوی، از جیب ملت یک لاقبای ایران سابق، به جیب ولیعهدِ حافظ اسد کشیده، و یا اینکه، افزون بر کمک های مالی، در تمام این سال ها، کمک های تسلیحاتی به سوریه نیز سرازیر بوده است، یا اینکه، برای محکم کاری، تتمهء دارائی های ملت را در معدهء سید حسن نصرالله ریخته و  یا اینکه، برادران سپاه، عمودی به سوریه اعزام و افقی بر می گردند، که دلیل شرکت ما در فجایع سوریه نمی شود!

پیشنهاد رسمی شدن «روز کورش بزرگ»

پس از ده سال از نخستين برگزاری آن

یادداشتی از شکوه میرزادگی

پیشنهاد برگزاری سالانه ی «روز کورش بزرگ» در اکتبر سال 2005، (1384) و به دنبال قطعی شدن خطر آبگیری سد سیوند (به وسیلهء دولت احمدی نژاد)، از سوی «کمیته بین المللی نجات پاسارگاد» مطرح شد... روز کورش بزرگ اولین روز در تاریخ ما است که بدون هیچ پشتوانه ی دولتی و مذهبی، و تنها با نیروی مردمی مطرح و در یادها ثبت و ماندگار شده است. و بنیاد ميراث پاسارگاد نيز، بعنوان يک نهاد غیردولتی و علاقمند به حفظ میراث های فرهنگی و تاریخی ایرانزمین، همانطور که سال های گذشته، از ثبت رسمی این روز، چه در تقويم رسمی کشور و چه در فهرست میراث فرهنگی ایران و جهان، استقبال و پشتیبانی می کند.

روز کورش بزرگ

روز صدور یکی از کهن ترین اعلامیه های آرمانی انسان

اعلاميهء بنیاد میراث پاسارگاد

اهمیت منشور کورش بزرگ که به قول مک گرگور، رییس موزه بریتانیا «یکی از بزرگ ترین اعلامیه های آرمانی انسان در طول تاریخ است» هیچ وقت، در سرزمین گوینده اش، به اندازه ی روزگار ما، معنا و ارزش واقعی خود را نشان نداده است. دلیل توجه کنونی مردم ایران به کوروش بزرگ و ارزش های بيان شده در منشور او، علاوه بر گسترش روابط رسانه ای و بالا رفتن درک مردم از مفاهیم حقوق بشری، وجود شرایط سخت و طاقت فرسایی است که جمهوری اسلامی ـ با اعمال تبعیض های جنیستی، فرهنگی و مذهبی ـ بر مردم سرزمین کوروش بزرگ تحمیل کرده است.

پیـدایش حقوق بشر

محمد ارسی

پیش از ژان ژاک روسو، حقوق طبیعی یا حق مادرزادی آدمی طرح و تقاضا شده بود، اما این ژان ژاک روسو بود که حق و حقوق انسانی یا حقوق بشر را فارغ از وابستگی‌های طبقاتی و مذهبی و قوم و یا «نژادی»... نخستین بار در اثر گرانسنگ خود «قرارداد اجتماعی» پیش کشید و سپس سرآمدان فکری عصر روشنگری و فلاسفه دورهٔ مدرن، موضوع را پیِ گرفتند و سرانجام در جریان انقلاب کبیر فرانسه و در جهان‌بینی بنیانگذاران ایالات متحده آمریکای شمالی اصولِ مربوط به حقوق بشر بازتابی جدی و گسترده یافت و به تدریج در افکار و روابط انسانی به اصلی حیاتی و به خواست و ارزشی جهانشمولی مبّدل گردید.

دليل اينکه چرا انتقاد حرام است !

باید قدر زحمات مدیران مملکت را دانست که کار دامداری و کشاورزی و بعضاً گله داری و چوپانی خود را رها کرده و به شهر آمده، قبول مسئولیت کرده و به ادارهء امور مشغول شده اند !اگر در فلان کشور یک وزیر و یک مدیر اقتصادی توانسته رونق اقتصادی ایجاد کند و یا یک مسئول علمی توانسته سطح علمی کشورش و صنایع نرم افزاری و تکنولوژیکی مملکت خود را بالا ببرد که هنر نکرده است؛ چون اکثر این ها در رشتهء کاری خود تحصیلات پیچیدهء تخصصی دارند و، علاوه بر تحصیل علم در مراکز آموزشی مهم و عمده جهان، در زمینهء کاری خود هم سال های طولانی تجربه آموزی کرده اند و رشد و ترقی آنها از پائین به بالا بوده است!

دربارهء‌ خط‌ و ربط حزب «اتحاد ملت»

حمیدرضا جلائی‌پور

برای توصیف واقع‌نمایانه‌ی حزب اتحاد ملت باید جایگاه فعالان این حزب را در میان جریان های سیاسی اصلی فوق روشن كرد. حزب اتحاد در موقعیت كنونی جامعه سیاسی ایران یك حزب "اصلاح ‏طلب و مردم‏ سالار" است که توسط "مسلمانان" تاسیس شده است و در میان جریان دوم (یا اصلاح طلبان) قرار دارد. این حزب علاقه دارد همچون سایر نیروهای اصلاح‏ طلب، توسعهء متوازن، حكومت قانون، حكمرانی خوب و ارتقای سیستم های رفاه عمومی را در چارچوب جمهوری اسلامی تقویت كند. از این رو واژه‏ «چپِ» اسلامی واژهء راهگشایی برای حزب اتحاد نیست و كاربرد این واژه فضای بحث را بجای روشنگری، مبهم و تاریك می‏كند.

به یاران و همرزمان سابقم در جبههء ملی ايران

یک نامهء تاریخی از شاپور بختيار

يادداشت داريوش مجلسی: این نامه را در میان مقالات و نامه هائی که از زمان فعالیت ام در نهضت مقاومت ملی داشتم پیدا کردم و نمی دانم آیا تاکنون انتشار بیرونی داشته یا نه. متءسفانه تاریخ آن مشخص نیست ولی تا آنجا که حافظه ام یاری می کند باید چهار سال بعد از آغاز فتنهء خمینی باشد. در این نامه، دکتر بختیار یکبار دیگر کوشش میکند تا یاران سابق خود را متوجه انتخاب وحشتناکی بنماید که آنها در یک بزنگاه حساس تاریخی نموده اند، به این امید که شاید در کنار هم، در چهار چوب نهضت مقاومت ملی ایران، مبارزه علیه رژیم تازه پای خمینی را شدت بخشند. با کمال تاسف این نامه وی بدون جواب ماند. یادش گرامی.

تلاش تقی زاده در «گیتی مدار» کردن حکومت

(مروری بر يک کتاب)

علی سجادی

«تلاش پیگیر و موثر بنیان گذارانۀ تقی زاده در تدوین نخستین قوانین لائیک و عرفی، به‌ویژه اصول متمم قانون اساسی، و هویت‌بخشی‌اش به نظام مشروطه، در تقابل با سنت و خودکامگی فردی، بر اساس اسناد معتبرِ در دست به بحث گذارده شده است. به گمان این کتاب، برخی روشنفکران پیشرو ایران و به ویژه تقی زاده در آغاز سدۀ بیستم مروّج گیتی – مداری و نوگرایی در تقابل با جزمیت، واپس‌گرایی، و سنت پرستی و هرگونه اصالت جویی توهم آمیز بودند. آنان جهل، جزمیت، گذشته نگریِ ستایشگر، و ثبات و رکود جامعۀ سنتی ایران را بستر عقب ماندگی جامعه می‌شناختند. در راه برطرف‌کردن این موانع تا حد امکان و دانایی خود جویا، کوشا، و مبتکر بودند». (از مقدمهء کتاب)

سربازان اجاره ای؛ از پاریس تا عدن

رضا تقی زاده

طی سه سال گذشته بخصوص، حکومت اسلامی مسلط بر ايران نیز به تأمین کنندهء یکی از پر شمار ترین نیروهای مزدور در جنگ های نیابتی و محلی خاورمیانه تبدیل شده است. بعد از تجهیز و سازمان دادن نیروهای مسلح شیعه حزب الله در جنوب لبنان، حکومت اسلامی در کنار شیعیان عراق قرار گرفت و با آغاز جنگ های داخلی سوریه، به بهانهء دفاع از مراکز مقدس شیعی به سوریه رفت و اینک در کنار حوثی ها که چندان نیز شیعه نیستند، در مقابل نیروهای هادی ـ رییس جمهور سابق یمن و حامی او عربستان سعودی ـ قرار گرفته است.

سازمان بی سامان!

شهباز نخعی

در جهان پرآشوب کنونی، سازمان ملل از انجام وظایفی که در آغاز به خاطر آنها ایجاد شده دور افتاده و بیشتر نقش یک دستگاه اداری پرحجم و کم خاصیت و ماشین صدور بیانیه های اعلام موضع مانند "محکومیت"، "تأثر"، "نگرانی" و دست بالا اعلام "جنایت علیه بشریت" را پیدا کرده است. یکی از علت های کاهش یا از بین رفتن کارآمدی سازمان ملل، این است که قدرت های بزرگ از آن استفادهء ابزاری می کنند و در عمل این سازمان به صورت باشگاه خصوصی این قدرت ها درآمده و ساختار دموکراتیک خود را از دست داده است. 

 ضرورت تشکیل نیروی آلترناتیو

مهدی مؤيدی ـ حسن اعتمادی

در برنامهء تلويزيونی آوای مردم

از انتخابات اسفند ماه تا نقش رسانه ها

گفتگو با حسن اعتمادی

گفتگوگر: سعيد بهبهانی از تلويزيون ميهن

فايل صوتی    فايل تصويری

حقوق شهروندی و تفاوت شان با حقوق بشر

محسن بهزاد کريمی

در طول کمپین انتخاباتی حسن روحانی، مردم بارها و بارها شعار احقاق «حقوق شهروندی» را شنیدند؛ تا جایی که امروز این مقوله به نوعی حتی نُقل مجلس اپوزسیون شده است. اما براستی، در لابلای مطالبات ساختاری و یا سطحی جامعه، تلاش های دولت روحانی در القاء این مطالبه برای چیست؟ این «حقوق شهروندی» از کجا آمده که در چهارچوب «نظام ولایی» می گنجد؟ حکومتی که از ناقضان اصلی حقوق بشر در تاریخ است چطور به یکباره با داعیهء حقوق شهروندی به میدان آمده؟ و آيا مردمی که فریاد می زنند: «توافق بعدی ما، حقوق شهروندی ما» می دانند حقوق شهروندی چیست، در چه قالبی تعریف شده و شامل چه می شود؟ و آيا هیچ به اين نکته توجه شده که گروهی در داخل و خارج، عمداً یا سهواً، در حال جابجا کردن فریاد های حق طلبانهء «حقوق بشری» با «حقوق شهروندی» اند؟

نقض آزادی بیان تحت لوای توهین به مقدسات

نرگس توسلیان

در زمینه اعتقادات مذهبی ممکن است این سؤال پیش آید که چه چیزی موجب تمایز توهین از انتقاد می شود؟ آیا معیار، ورود به اصول مسلم دینی (در مقابل فرعیات دین) است؟ اگر پاسخ به این سؤال مثبت باشد، ممکن است این سؤال مطرح شود که چه کسی حق تعیین این اصول را دارد و این که آیا چنین ملاحظه‌ ای باید تنها در مورد دین اکثریت (که تعداد بیشتری از افراد را در بر می گیرد) اعمال شود و یا در مورد دین اقلیت (که نیاز به حمایت بیشتری دارند) و یا در مورد تمامی ادیان؟ آیا این محدودیت باید تنها در مورد ادیان الهی اعمال شود و یا ادیان غیر الهی نیز باید در شمول این حکم قرار گیرند؟

 
     

کنگره سکولار دموکرات ها

     

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999