تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

 

دوشنبه 16 و سه شنبه 17 آذر ماه 1394 ـ  7 و 8 دسامبر 2015 

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

خواهر مری، سخنگوی گروگان گيرها، به بهانهء حفظ محيط زيست (!)

در پاريس بالاخره خود را به رئيس فعلی گروگان ها رساند!

پناه به اعدام!

حمیدرضا رحیمی

* دویچه وله: تحقیقات مذهبی اجباری، نوع جدیدی از مجازات در ایران! سهیل عربی، فعال فیسبوکی که پیش تر به اعدام محکوم شده بود، با تعدیل مجازات، به هفت سال و نیم حبس و تحقیق در مورد اسلام در تماس با مؤسسهء "در راه حق" و پژوهشکدهء امام خمینی محکوم شده است. عدهای این حکم را نوعی شکنجه می‌دانند.

* تحشیهء فدوی: فدوی اگر جای سهیل باشد، همان اعدام را انتخاب می کند، برادر دویچه وله!

تحریف تاریخ یا پریشان اندیشی؟
احسان عباسی

مکتوبات ژورنالیست های نولیبرال وطنی که برای بقای خود و حفظ امنیت نشریه شان، به درگاه هاشمی رفسنجانی پناه برده اند و اخیراً هم در بازی سیاست "سردار سازندگی" نقش فعال بازی می کنند، مجبورند که از تناقضات درونی رژیم دفاع کنند. از سویی خود را متدین بنامند و در وصف "اسلام فقاهتی" صفحه سیاه نمایند و از سویی برای زمینه سازی رابطه با غرب، خود را لیبرال بدانند... نقد سخنانی از این دست نه از سر مهم بودن اندیشه یا صاحب آن، بلکه جهت نشان دادن تحریف تاریخ در یک ذهن پریشان است که به قصد فشردن لیبرالیسم در "چارچوب شرع" انجام می شود. نوشتن ترهاتی از این دست حتی تحریف و سبک سازی اندیشهء لیبرالیسیتی است و جا دارد آنان که به واقع دل در گرو چنین مکتبی دارند، در نقد آن کوشا باشند...

پاسخ یک جوان از انگلستان به نامه اخیر رهبر ایران

حامل يا جاعل: شراگیم زند!

من بعد از خواندن این بخش از نامه شما کنجکاو شدم و در یوتیوب واژه ی "گلوله خوردن دختر جوان به خاطر اعتراض" را سرچ کردم و راستش از چیزی که پیدا کردم هم شوکه شدم و هم کمی گیج شدم...آیا شما دختری به اسم "ندا" میشناسید؟ در توضیحات این فیلم در یوتیوب دقیقا همین چیزهایی که شما در نامه تان اشاره کرده بودید آمده بود، اما محل آن را به جای اسرائیل، تهران نوشته بود.

اردوغان، نفت، داعش!

شهباز نخعی

روز سه شنبه اول دسامبر، رجب طیب اردوغان گفت اگر این سخن ولادیمیر پوتین ثابت شود که انگیزهء ترکیه در سرنگونی هواپیمای روسی حفاظت از تجارت نفت با داعش بوده، از سمت خود استعفا می دهد و از پوتین پرسید آیا او نیز حاضر است در صورت اثبات عکس موضوع استعفا کند؟.. نکتهء ظریفی که در گفتهء اردوغان وجود دارد این است که او نمی گوید در صورت اثبات خرید نفت داعش توسط ترکیه استعفا می دهد، بلکه می گوید "در صورت اثبات ارتباط سرنگونی هواپیمای روسی با حفاظت از تجارت نفت با داعش" این کار را می کند! 

چرا برژینسکی بی سر و صدا دنبال بهشتی بود؟

کامبیز فتاحی

بازماندگان قربانیان بمبگذاری دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی - لباس سیاه بر تن و گل سرخ در دست - شعار می‌دادند: «آمریکا در چه فکریه؟ ایران پر از بهشتیه.» این عزاداران - برخلاف آیت الله خمینی که اسناد تماس های آقای بهشتی با سفارت آمریکا را دیده بود - به احتمال قوی خبر نداشتند که بهشتی از چه جایگاه مهمی در نزد دولت آمریکا برخوردار بوده و واشنگتن در تلاش‌های محرمانه برای مذاکره با حکومت، تا چه حد روی این مغز متفکر جمهوری اسلامی حساب می‌کرده است.

همراه با تعريض سایت انقلاب اسلامی در هجرت در مورد اين مقاله

آیا اختلاف ترکیه و روسیه بر سر درآمد نفت است؟

سام قندچی

بنظر می رسد سقوط دولت های مقتدر در خاورمیانه در پایین نگهداشتن بهای نفت و خیزش جریانات تجزیه طلب و رشد داعش تأثیر به سزایی در اين امر داشته است. وضعیت عجیبی است چون خود این قاچاق فروشی که باعث ارزان شدن نفت شده به نفع کشورهای غربی است که در یکسال و نیم گذشته نفت مفت به دست آورده اند. و اگر «برجام» هم باطل شود، این حرکتِ قاچاق فروشی تشدید می شود، و اگر ادامه پیدا کند سرازیر شدن نفت ایران به بازار به شکل دیگری قیمت ها را پایین خواهد برد.

انفجار گردشگران خارجی در ایران!

این روزها که در همه جای دنیا صحبت از انفجار و ترکیدن است، حاج آقا سلطانی فر، رئیس میراث فرهنگی و گردشگری، هم گفته است که «با برداشته شدن تحریم ها سیل گردشگران خارجی به ایران سرازیر شده و ایران با انفجار و سونامی گردشگری مواجه می شود». به نظر می رسد که منظور حاج آقا اين است که: گردشگران خارجی علاقه زیادی به آمدن به ایران دارند و اين کشور اسلامی را برای گردشگری و استراحت و عشق و حال و تمدد اعصاب و اسباب به سایر نقاط جهان ترجیح می دهند، ولی در سال های گذشته استکبار جهانی، با تحریم کشور، این امکان را از توریست ها سلب کرده بود...

امکان تحول در جامعه بر اساس کدام اصل راهنما؟

جهانگیر گلزار

وقتی آدمی می گوید که ما فعال حقوق بشری هستیم و کاری به سیاست نداریم چه تاثیری می گذارد؟ اگر دفاع از حق وظیفه و هدف برقرار کردن آزادی ها باشد پس روش انسان مدافع حقوق افشای روابط ضد حق و دادن راه حل در حقوق مداری می گردد. اینکه می گوبند فعال حقوق بشری نبایستی از موضع سیاسی اینکار را بکند منظور این است که همه انسان ها را بایستی برابر دید در حقوق و در دفاع از حقوق فرد تقدم تشکیلاتی فرد عضو تشکیلات خود را در نظر نگرفت چرا که خود این عمل آغاز تبعیض و بنابر این ضد حقوق است. نه اینکه فردی سیاسی نباشد و موضع سیاسی نداشته باشد و نسبت به سرنوشت کشور و وطن اش و تصمیم گیری ها در مورد خود و آینده خود و هموطنان اش بی تفاوت باشد.

توسعهء ایران از مسیر توسعهء سیاسی می گذرد!

محسن صفایی فراهانی

سايت «ندای آزادی»: صفایی فراهانی، در مصاحبه با نشريهء «اعتماد»، هرچند لابه‌لای سخنان اش امید به حل مشکلات را پنهان نمی‌کند اما می‌گوید ریشهء بحران در بخش اجتماعی است، دفتر مطالعات استراتژیک ریاست‌جمهوری اخیرا گزارشی تهیه کرده که به نظر من تکان‌دهنده است. نگرانی‌های فراوانی را ایجاد می‌کند. براساس مفاد این گزارش، ميان اعتماد بین آحاد جامعه ایران به ده درصد رسیده است، شاخص صداقت و امانتداری به هشت درصد؛ و این ارقام در کشورهای حوزهء اسکاندیناوی بالای هفتاد درصد است، یعنی جامعه به واقع دچار یک سقوط اخلاقی شدید شده است.

چگونگی ایجاد یک اپوزیسیون دموکراسی خواه

حسن اعتمادی و بهرام آبار

در برنامهء «آوای مردم» با سوزی یاشار

سیزده آذر، روز مبارزه با سانسور،

روز فریاد زدن آزادی بیان

آنچه تا کنون بر سر کتاب آمده است ار حیث نتیجه بسیار هولناک‌تر از کتاب‌سوزان است سال‌هاست که حاکمیت آتشِ تیغ سانسور را به جان کتاب انداخته است و اگر چه شعله‌ی آن ناپیداست اما خاکستر عواقب آن را به روشنی می‌توان دید. سینما، تئاتر و موسیقی  غیر دولتی و مستقل نیز در تنگناهایی دشوار افتاده‌اند و وضعیتی بهتر از کتاب ندارند. اما این فقط گوشه‌ای و مشتی از خروار واقعیت است زیرا سانسور از نویسندگان و هنرمندان آغاز، و به آنها ختم نمی‌شود بلکه همه‌ی اقشار مردم را در بر می‌گیرد.

توانایی های ملت مان را باورکنیم

هوشنگ کردستانی

به تازگی برخی از کسانی که دعوی ملی گرایی دارند، شاید به دلیل طولانی شدن سال های مبارزه به این نتیجه نادرست رسیده اند که سردمداران نظام را اندرز دهند و یادآور شوند که در صورت پذیرفته شدن پیشنهادهایشان، ملی گرایان در انتخابات شرکت خواهند کرد - و لابد به نامزدهای اصلاح‌ طلبان رأی خواهند داد!- چون هیچکس غیر از وابستگان به جناح‌ها حق نامزد شدن در انتخابات را ندارد. این افراد رابطهء قدرت و سیاست را در نیافته اند و نمی دانند در سیاست حرف اول را قدرت می‌زند نه پند و اندرز. آنان می‌پندارند پند و اندرز دادن و اثبات ارادات می‌تواند کارگشا بوده باشد؛ اشتباهی که برخی از یاران و پیروان مصدق در سال پنجاه و هفت مرتکب شدند...

روزگـار ســـیاه
ابراهیم
هرندی

دوران میانی تاریخ اروپا را که با فروپاشی امپراطوری روم باستان در اوان سده پنجم ترسايی آغاز شد و هزار سالی دنباله داشت، قرون وسطا و یا "روزگار سیا" خوانده اند. سیاه خواندن این دوران از آن روست که در آن روزگاران، خرافه و خامی آنچنان فراگیر شده بود که، اندیشیدن، بزه کاری بزرگی پنداشته می شد و پادافره ای گران داشت. روزگار سیاه، روزگاری بود که بيشتر مردم را بهره ای از پرتو چراغ خرد نمی توانست باشد و نادانی و ناتوانی همگانی در سایه آموزه ها و اداره جامعه بدست کشیشان و کارمندان کلیسا آنگونه بود که توانایی تمیز نیک و بد برای کسی آسان نبود. این شیوه زیستی که انسان را از اندیشیدن می رماند و اندیشمندان را گوشمالی می داد، ذهنیت ویژه ای پدید آورده بود که می توان آن را "ذهنیت قرون وسطایی"، خواند. این یادداشت کوششی برای شناساندن این ذهنیت و برآیه های رفتاری و کرداری آن است.

تروریسم به زبان خیلی خیلی ساده، در حد فهم یک بچه!

به روایت آیت الله خمینی

با پيشگفتار علی سجادی

آنچه می آید متن کامل سخنرانی آیت الله خمینی است در روز میلاد پیامبر اسلام (بيستم  آذر ماه هزار و سيصد شصت و سه) و در آن تروریسم را به زبان خیلی خیلی ساده که همه بچه ها هم بفهمند توضیح داده و به مردم انقلابی توصیه کرده است. بخواهیم یا نخواهیم آیت الله خمینی همان حرف هایی را می زد و عمل می کرد که امروز داعش می کند. درست است که سی و پنج سال و بیشتر از آن زمان گذشته و رهبران اسلامی ایران امروز تجربه آموخته اند، ولی اساس حرف آیت الله خمینی و پیروانش با اساس حرف داعشی ها یکی است، مبنای ایدئولوژی وارونه آنها هم یکی است: آیت الله خمینی با ابوبکر بغدادی و ملا عمر طالبانی از یک سرچشمه آب می خورند.

الیگارشی، برای «اسفند 94»، اسب‌ها را زین کرده است!

فرهاد جعفری

یادتان است که چهار سال قبل (در اوج «خیزش مردم مصر علیه مبارک») «هیلاری کلینتون» به مصر رفت و، پس از دیدار با مورسی، خطاب به «الیگارشی آخوندها و آخوندزاده‌ها»، پیامی برای‌شان فرستاد که: «روحانیون ارشد ایران، باید از نظام خود در برابر زیاده‌ خواهی نظامیان دفاع کنند»؟! گویا حالا که «الیگارشی» نتوانسته در خرداد هشتاد و هشت چنین کند، بنا دارد «این ‌بار» دیگر چنین کند و برای آن، حاضر به پرداخت هر هزینه‌ای هم هست. هاشمی رفسنجانی چنین رویداد محتملی از سوی «نظامیانِ جمهوری اسلامی» را با «برنامه‌های منافقین برای مصادره‌ی انقلاب‌ از طریق تسلط بر مجلس و دولت در سال‌های نخست انقلاب» مقایسه کرده و «نظامیان جمهوری اسلامی» را در کنار «منافقین» جای داده است!

 
     

کنگره سکولار دموکرات ها

     

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999