ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

tتأسيس: 14 امرداد 1392                                                             سردبير: اسماعيل نوری علا  

چهارشنبه 1  و پنج شنبه 2 ارديبهشت 1395 ـ  20 و 21 آوريل 2016

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

1. آنچه دراين سايت اختصاصی و غيرلخبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

2. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

3. در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

استفاده از تجربیات موفق برجام

دولت تدبير و اميد اسلامی، با بهره گیری از هوش و ذکاوت ایرانیان فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد (حاج آقا ظریف و سایر ظرفا)، پس از سال ها مذاکرهء آشکار و پنهان با شیطان های بزرگ و متوسط و کوچک، سرانجام موفق شد بساط برنامهء هسته ای ایران را در عرض چند روز جمع آوری کرده و در راکتور اراک را گل بگیرد و سانترفیوژهای نیروگاه "فردو" را، که پس از کم کردن روی استکبار جهانی در مذاکرات موسوم به "برجام" دیگر مورد استفاده ای نداشتند، به انبار ضایعات آهن قراضه منتقل و، به کوری چشم دشمنان رژیم، زمان را به عقب برده و کشور را به بیست - سی سال قبل (يعنی قبل از شروع برنامه هسته ای) برگرداند. بدين ترتيب تجربهء برجام نشان داد که برای موفقیت در سایر زمینه ها هم گرفتن دنده عقب ممکن است کارساز باشد.

آيا می دانستيد که اپوزيسيون داخل کشور هم رهبر دارد!

مطلب ظاهراً طنز وارده

ﮔﻔﺘﻢ: ﺍﺳﻢ ﺭﺋﯿﺲ ﺟﻤﻬﻮﺭﺁﻣﺮﯾﮑﺎ ﻭ ﺗﺮﮐﯿﻪ ﻭ ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ ﭼﯿﻪ؟ ﮔﻔﺖ: ﺭﺋﯿﺲ ﺟﻤﻬﻮﺭ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎ ﺑﺎﺭﺍﮎﺍﻭﺑﺎﻣﺎﺳﺖ، ﺭﺋﯿﺲ ﺟﻤﻬﻮﺭ ﺗﺮﮐﯿﻪ ﺭﺟﺐ ﻃﯿﺐ ﺍﺭﺩﻭﻏﺎﻥ ﺍﺳﺖ، ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ ﻫﻢ ﻣﻠﮏ ﺳﻠﻤﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ﮔﻔﺘﻢ: ﺭﺋﯿﺲ ﺟﻤﻬﻮﺭ ﻭ ﺭﻫﺒﺮﺍﯾﺮﺍﻥ ﮐﯿﻪ؟ ﮔﻔﺖ: ﻧﻤﯽ ﺩﺍﻧﻢ. ﮔﻔﺖ: ﯾﻌﻨﯽ ﺗﻮ ﻣﯽ ﺩﻭﻧﯽ ﺭﻫﺒﺮﺍﻥ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎ ﻭﺗﺮﮐﯿﻪ ﻭ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ ﮐﯿﻪ ﻭﻟﯽ ﻧﻤﯽ ﺩﻭﻧﯽ ﺭﺋﯿﺲ ﺟﻤﻬﻮﺭ ﻭ ﺭﻫﺒﺮ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﮐﯿﻪ؟ ﮔﻔﺖ: ﭘﺲ ﻓﮑﺮ ﻣﯽ ﮐﻨﯽ ﺑﺮﺍﯼﭼﯽ ﻗﺎﻁ ﺯﺩﻡ؟ ﺗﻮ ﻫﻢ ﺟﺎﯼ ﻣﻦ ﺑﻮﺩﯼ ﻗﺎﻁ ﻣﯽ ﺯﺩﯼ.>>>

سفیر جمهوری کیست؟

شکوه ميرزادگی

به گفتهء خبرگزاری های داخلی، آقای حسن روحانی در سفری که به ترکیه داشت، ایرانیان مقیم خارج را «سفرای جمهوری اسلامی» خواند. به عنوان یک ایرانی مقیم آمریکا اعلام می کنم که من سفیر جمهوری اسلامی نیستم. من یک نویسندهء تبعیدی ایرانی ام و هیچ ربط و نسبتی با جمهوری اسلامی ندارم. همانطور که میلیون ها ایرانی که در کشورهای مختلف جهان زندگی می کنند، نه تنها هیچ ربطی با جمهوری اسلامی ندارند، بلکه زادگاه و وطن شان را ترک کرده اند تا از شر این حکومت در امان باشند. سفرای جمهوری اسلامی کسانی هستند که عملیات آن حکومت برایشان مایه شرمندگی نیست. و می توانند سانسور، استبداد، زندان، شکنجه، اعدام، ویرانی، دزدی و فساد را ببینند و رنج نبرند. آرزو می کنم در فردایی هر چه زودتر ایرانیانی که در خارج زندگی می کنند بتوانند با غرور خود را سفیر سرزمین زیبای ایران بدانند.

معرفی شبکه تبلیغاتی جمهوری اسلامی در آمریکا (۲)

رضا تقی زاده

مبادرت به «نظر سنجی» ‌های سفارشی توسط مراکز علمی و دانشگاهی اروپا و آمریکا، و انتشار نتایج از پیش آماده شده به عنوان افکار عمومی مردم ایران، در کنار ماشین لابی‌گری جمهوری اسلامی که طی ده سال اخیر با هزینه ده‌ها میلیون دلار به کار افتاده، بخشی از شبکهء پنهان تبلیغاتی جمهوری اسلامی خارج از کشور است که در آن تعداد قابل ملاحظه‌ای نشریات و ده‌ها استاد ایرانی‌تبار دانشگاهی در آن مشغول‌اند. در نوشته پیشین به عملکرد شبکه تبلیغاتی پرهزینه جمهوری اسلامی در آمریکا و کانادا پرداخته شد و در این نوشته گردانندگان اصلی شبکه یاد شده معرفی می‌شوند.

جنبش عُصیان در شب

ن. نوری زاده

تودۀ مردم در بیشتر از هفتاد کشور در سراسر جهان  با نادیده گرفتن احزاب سیاسی و بی اعتمادی نسبت به رسانه های گروهی و دولتی و نیز بدون سازماندهی و رهبری فردی اما با اتکاء به کسب خبر و اطلاعات از طریق فضای مجازی و تبادل آنها با یکدیگر، بطور غیر رسمی گرد هم میآیند تا خشم و عصیان خود را در مخالفت با سیاست های نظام حاکم نشان دهند. این موج جدید از اعتراضات و مخالفت با نظام های سیاسی خواه دمکرات و خواه غیر دمکرات از یک ایدئولوژی خاص و ویژه برخوردار نمی باشد و بنا بر گفتۀ پژوهشگران علوم سیاسی و اجتماعی پیشقراولان امواج اعتراضی بیشتر جوانانی هستند که برای برخورداری از یک زندگی بهتر و آزادی های مدنی تلاش می کنند. آنان از طریق شبکه های مجازی و تبادل پیام های الکترونیکی تماس میگیرند وبدون آشنائی قبلی با هم اما متحد با یکدیگر از مکان هائی که قرار است تجمعات اعتراضی در آنجا صورت گیرد کسب اطلاع می کنند.

شما می دانید؟   

حمیدرضا رحیمی

فدوی واقعاً نمی داند مانع اين چيست که دیکتاتوران گرامی، در سفرهای خارجی خود به جهان آزاد، انتظار نداشته باشند که بگیر و ببندها و داغ و درفش شان، در آن سوی جهان نیز، بعون الله،  برپا و برقرار باشد. فی المثل: یک روزنامهء اتریشی، گويا با کمال تعجب، گزارش داده که دلیل لغو سفر حسن روحانی،  رییس جمهوری ایران به این کشور، مخالفت دولت اتریش با ممانعت از برگزاری یک تظاهرات ضد جمهوری اسلامی بوده است. مع التأسف، روزنامهء «دی‌پرس»، به نقل از منابع دیپلماتیک، گزارش داده که دولت ایران از دولت اتریش خواسته بود تا از برگزاری یک تظاهرات علیه جمهوری اسلامی همزمان با سفر آقای روحانی به وین ممانعت کند. اما دولت اتریش اعلام کرده که نمی‌تواند مانع حق اشخاص و گروه‌ها برای برپایی تظاهرات و تجمع صلح‌آمیز شود و با این درخواست مخالفت کرده است.

هم پیشقراول و هم پیشمرگ

رامین کامران

تصور اینکه ملی مذهبی ها ممکن است بتوانند از روحانیت یا حتی از همین رژیم اسلامی موجود استقلال کسب کنند، خیال باطل است. فعالیت آنها یا تعریف از منتظری است، که هر چه بود مرده و رفته، یا دست به دامن این و آن آخوند درجۀ دو شدن؛ و حال هم نوبت کروبی است که هم ارادت اش به خمینی روشن است و هم سابقه اش در تحکیم حکومت اسلامی و هدر دادن نیروی مردمی که چند سال پیش پایه های نظام را به لرزه درآوردند. جایی که می توانند فقط چشم خود را باز کنند تا راه درست را بیابند، چشم را بسته اند و برای خود عصاکش کور جسته اند!

دوران طلایی امام و پیکرهای آویزان از دار

سايت راديو زمانه

از میان اصول‌گرایانی که شرق با آنها تماس گرفته، تنها آخوند مشهور، جواد شجونی، توصیف روزنامه جوان از «دوران طلایی” را صحیح خوانده و با اشاره به کروبی گفته: «می‌دانم که امام رحم نمی‌کرد به چنین کسی. او را خرد می‌کرد.» اصلاح ‌طلبان، در مقابل، به توجیه برخوردهای تند خمینی با مخالفان برخاسته‌اند. به عنوان نمونه علی تاجرنیا، نمایندهء اصلاح‌طلب دورهء ششم مجلس، در گفت‌وگو با شرق می‌گوید: «در هر ساختار و هر مقطعی ممکن است اشتباهاتی شده باشد، اما باید یادمان باشد برخورد هایی که در زمان حضرت امام با افراد شد، عموماً با حمایت و درخواست افکار عمومی بود. البته من احتمال اشتباه را نفی نمی‌کنم، اما ایشان تعدیل‌کنندهء خواست مردم انقلابی بودند.»

اصلاح دینی کار روحانیون است نه روشنفکران!

گفتگو با همایون مهمنش

وقتی دخالت سازمان یافته دین در سیاست آغاز شد، دیگر مرزی نمی شناسد و هر قدر هم که در آغاز محدود و محتاطانه پیش برود، بالاخره فردی (مانند آیت الله خمینی) پیدا می شود که می خواهد کل حکومت را در دست گیرد. این تصور روشنفکران مذهبی که می توان از نهاد دین یا مذهب برای پیشبرد مقاصد سیاسیِ”خوب” استفاده نمود، مثل این است که فردی تصور کند اگر طنابی به گردن فیلی بیاندازد، آن فیل متعلق به او خواهد بود. حال آن که فیل اگر هوا برش دارد می تواند بسادگی آن فرد را از جا برکند و همراه خود ببرد. این همان اشتباهی بودکه نهضت آزادی به رهبری مهندس بازرگان مرتکب شد و علی رغم درستی و صداقت او، نتیجه، جمهوری اسلامی و حکومت کنونی شد.

دو سال پيش رو آبستن کدام رویدادها هستند؟

گزارش سايت انقلاب اسلامی

تغييرات و انتخاب ها و انتصاب‌هاي سال آينده باز مي گردد به چگونگي طي شدن جريانات در سال جاری. به دنبال تغييرات امسال، در سال آينده نيز اتفاقات ديگري روی خواهند داد كه بسا از اهميت برخوردار خواهند بود: «انتخابات» رياست جمهوري در خرداد ماه و انتصاب فرمانده كل سپاه پاسداران در شهريور ماه. اين هر دو رویداد از اهميت ويژه‌اي برخوردار خواهند بود. زيرا با توجه به وضعيت خامنه‌اي، در وضعیت مقام های رژیم و کشور مؤثر خواهند بود: در وضعیت خود خامنه‌اي و در وضعیت هاشمي رفسنجانی و حسن روحاني و سيد محمد خاتمي و مهدي كروبي و مير حسين موسوي مؤثر خواهند بود. آیا هاشمی رفسنجانی و خاتمی و میر حسین موسوی و کروبی از گردونهء رژیم به بیرون پرتاب خواهند  شد و یا در رژیم خواهند ماند. اگر در رژیم می‌مانند، با کدام منزلت و موقعیت؟

انقلاب پنهان!

هنگامه شهیدی

انتخابات اسفند ماه در بطن خود پیام‌های مهم و حساسی به صورت ملی دارد که هر دو جناح باید به آنها اهتمام داشته باشند. بر اساس آراء مأخوذه، حدود چهل درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت نکردند که، اگر بپذیریم کنش‌ گران صحنهء انتخابات بیشتر گرایش به دادن رأی لیستی داشته اند، مفهوم آن چیزی جز عدم مشارکت اکثریتی از طبقات و دهک‌های پایین جامعه نیست. این جمعیت زیر فشار کمرشکن تورم سی تا چهل درصدی در دولت های نهم و دهم، و رکود و بیکاری دنباله‌دار آن تا به حال، طاقت خود را از دست داده و به نوعی از عصیان درون‌گرا مبتلا شده است. پتانسیل ایجاد شده در این توده‌ها، در کنار بخشی از آرا مخالف و خاموش کرانهء بالایی، آتش و پنبه‌ای را به وجود آورده که اگر از سوی هر دو جناح نادیده گرفته شوند دامن‌شان را خواهد گرفت.

نقش رسانه های اپوزیسیونی و سیاست های آنها برای گذار از رژیم

ویکتوریا آزاد ـ حسن اعتمادی

در برنامهء « آوای مردم» بمديريت سوزی ياشار

اقتصاد مقاومتی: مفهوم و موانع تحقق

دکتر فرخ زندی ـ کامران دادخواه

در برنامهء «افق نو» ـ صدای امريکا

اطلاعیهء دفتر سیاسی حزب ایران آباد

در پی بروز اختلافاتی در دفتر سیاسی حزب ایران آباد، موضوع در جلسات متعدد مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت تعیین تکلیف آن به رای عمومی اعضای حزب گذاشته شد. در این رای گیری که در تاریخ شنبه 9 آوریل 2016 برگزار شد آقای بیژن افتخاری با رای اکثریت مطلق اعضاء از حزب ایران آباد کنار گذاشته شد.

 

اطلاعيهء بيژن افتخاری

دوستان عزيزم . درود بر شما، دو هفتهء گذشته يكي از تأثير گذارترين دو هفته عمر من بود. دو هفته اي همراه با تصميم گيري هاي مهم، آن هم در رابطه با دوستي بس ارزشمند، حزبي كه همچون طفل نوپايي شاهد تولد و رشدش بودم و، مهمتر از همه اين ها، مردمي كه پس از مدتها به يك جمعي اعتماد كرده و اميد بسته بودند. دو هفته اي كه بر سر دوراهي قرار مي گيري كه يا عافيت طلبي كني و موقعيت خودت را مد نظر بگيري و يا به آنچه كه درست تر مي داني عمل كني و پاي عواقب اش هم بنشيني. دوستان عزيزم؛ من قصد ندارم به عادت مالوف احزاب و گروه هاي سياسي، دست به افشا گري بزنم و يا از طرف مقابل ديو بسازم. اين كارها در شان كساني كه بواقع به اخلاقمداري پايبند ند، نيست شما عزيزان هم از من چنين درخواستي را نداشته باشيد. من حرمت دوستي را پاس مي دارم و سعي خواهم كرد، تا خاطرات شيرين اش را در حافظه ام مرتب مرور كنم تا تسكيني بر زخم هاي امروزم باشد. اما ضرب المثل چيني هست كه مي گويد «اونگ مان سو يأن!» يعني هر حادثه يا تجربه اي كه تو را نكشد، لاجرم تو را قويتر مي كند. لذا به شما عزيزان قول مي دهم بعد از يك دوره استراحت كوتاه، با قدرت و تجربه بيشتري به نزد شما برمي گردم و با هم امر مهم مبارزه عليه دشمن اصلي ميهنمان، يعني رژيم اسلامي را پي ميگيريم. با مهر و احترام فراوان. (يازدهم آوريل 2016)

پرونده موشکی، جایگزین پرونده هسته ای!

در پی نمایش های قدرت موشکی، که طبعاً بدون واکنش هایی از سوی طرف های مقابل نمانده، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، در دیدار با وزیران امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در بحرین اعلام کرد که: «آمریکا و متحدان اش آماده اند با ایران در راستای حل مسالمت آمیز اختلاف برسر آزمایش های موشکی ایران همکاری و گفتگو کنند».  از آنجا که این حرف آشتی جویانه را وزیر امور خارجه آمریکا و در نشست وزیران خارجه گرد هم آمده در بحرین گفته، در حکومتی معقول و آدمیزادوار، که در پی کاهش تنش و دشمنی ها باشد، منطقی این است که وزیر امور خارجه حکومت آخوندی، با لحنی مشابه، به آن پاسخ گوید.  اما، به جای این کار، وظیفهء پاسخ گویی را دو مقام بلند پایه و خشک مغزِ نظامی، یعنی وزیر دفاع و جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، با ادبیاتی چاله میدانی، به عهده می گیرند.

 

 

کنگره سکولار دموکرات ها

 

 

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000