پيوند به سايت ها و وبلاگ های  سکولار دموکرات

دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

سردبير: اسماعيل نوری علا

جستجو در اين سايت

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

 Fax: 509-352-9630

ای ميل

  iraniansdm@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

 

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

 

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

 

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

 

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

 

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

 

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

 

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

تأسيس: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره:  جمعه  7  تا  يک شنبه 9 مهر 1396 - 29 سپتامبر تا 2 اکتبر 2017

پيوند به ويدئوی اعلام برگزاری کنگره

مقابله با ایران هراسی...  با زنجیر و قمه!

شکوه میرزادگی

رجایی فرد، نایب رییس کمیته گردشگری مذهبی ـ معنوی خکومت اسلامی(!)، گفته است: « ما دو هدف مقابله با اسلام هراسی و ایران هراسی را دنبال می کنیم و قصد داریم در جریان مراسم محرم گردشگران را نسبت به دیدگاه اسلام و تفاوت آن با تفکرات داعش و افراطی ها آگاه و آشنا کنیم.» که البته معلوم نیست چگونه این آقایان می خواهند در ایام محرم با اسلام هراسی مقابله کنند؛ وقتی که جلوی چشم گردشگران اروپایی سر و سینه عزاداران حسینی از ضربات زنجیر تاول می زند و قمه سر و کله «عزاداران حسینی» و کودکانشان را می شکافد؟

واکنش سعدی و حافظ و مولانا به سخنرانی روحانی!

(نمايش کوتاه در دو پرده)

شراگیم زند

حسن روحانی پشت تریبون، در حال خواندن خطابه‌اش از روی کاغذ است: «...ما با عقل‌ها سخن می‌گوییم. ما شعر می‌گوییم. سفیران ما، شاعران و عارفان و حکیمان مان هستند. ما با مولوی تا این سوی اقیانوس اطلس را در نوردیده‌ایم. ما با سعدی در دل آسیا نفوذ کرده‌ایم و ما با حافظ جهان را فتح کرده‌ایم پس چه نیازی دیگر، به فتح جدید داریم». حافظ شیرازی (به سعدی شيرازی): «کاکو! پیاله دستته بذار زمین بیا گوش کن ببین این یارو داره در مورد ما حرف می‌زنه

احتمال اشغال کردستان عراق

از سوی ترکیه و حکومت اسلامی ايران

رضا تقی‌زاده

برگزاری همه‌پرسی بيست و پنجم سپتامبر امسال برای استقلال کردستان عراق اقدامی مستقل از مصالح و امنیت ملی ایران و ترکیه نیست و بدون تردید تبعات اجتناب‌ناپذیر چنین اقدامی می‌تواند استقرار نفرات و تجهیزات نظامی دو کشور همسایه را درون مناطق جدا شده از خاک عراق در دستور کار تهران و آنکارا قرار دهد.... در اين ميان نحوهء مقابلهء «پیشمرگه‌»ها با نیروهای داعش الگویی بود برای ارزیابی ظرفیت‌ها و ضعف‌های نیرویی که برای دفاع قبیله‌ای و جنگ چریکی تجهیز شده و دولت خودمختار اربیل قصد دارد دفاع از یک کشور مستقل را به آن بسپارد.

در چند و چون عوامل پيدايش آلترناتيو

اسماعيل نوری علا

حکومتی که صد سال پيش مشروطه خواهان ما بعنوان آلترناتيو «وضع موجود» نخست در ذهن خود ترسيم کردند و سپس کوشيدند تا آن را در عمل پياده کنند، از طريق روند «خلاف آفرينی»، ويژگی های خود را از همان وضع موجود می گرفت. مملکت قانون نداشت؟ پس مشروطه خواهان خواستار حکومت قانون بودند. شاه/سلطان همه کاره بود؟ آنها برانداختن سلطنت را می خواستند و وقتی هم که زورشان نرسيد به «پادشاهی تشريفاتی و غير مسئول» راضی شدند. حکومت استبدادی بود؟ آنها حکومت تأمين کنندهء حقوق ملت را خواستار بودند. امروز هم ما مشغول انديشيدن به آلترناتيوی در برابر وضع موجوديم.  

روایت یک وجدان معذب

(خمینی و یاران اش به روایت عبدالکریم سروش)

شاهد علوی

دکتر عبدالکریم سروش، فیلسوف، نظریه‌پرداز و روشنفکر دینی، در سخنانی به مناسبت درگذشت دکتر ابراهیم یزدی ضمن اشاره به سوابق و خدمات نهضت آزادی به انتقادات اخیرا وارد شده به ابراهیم یزدی پرداخته است و در همین پیوند اشاره‌ای نیز به روح‌الله خمینی، نخستین رهبر جمهوری اسلامی ایران، کرده است که جای تامل دارد... سروش می‌گوید: «خداوند همهء "خادمان به این ملک و ملت" را رحمت کند و … از همه مهمتر قدر خادمان را بدانیم و راه درست آن‌ها را در پیش بگیریم.» در این یادداشت کوتاه بر بخش مورد اشاره عبدالکریم سروش به روح‌الله خمینی تمرکز شده است.

دلايل موفقيت آلمانی ها!

یکی از علل خوشبختی و موفقیت آلمانی ها نداشتن روستاهای آرادان و سرخه در حاشیه کویر است! اگر آلمانی ها هم "آرادان" داشتند و یک دهاتی از آرادان رئیس جمهورشان شده بود به احتمال قوی هشتصد میلیارد دلار پول صادرات شان گم می شد و دکل های نفتی آنها هم به سرقت می رفت، و رئیس پلیس آلمان، که خودش باید دزد بگیرد، به جرم فساد مالی - نفتی برکنار می شد تا در آینده از کنار بخورد! همچنین اگر کویری بودند و روستای "سرخه" داشتند مجبور می شدند در مذاکرات سیاسی مهم از برادر رئیس دولت (فریدون مرکل!) به عنوان مترجم لهجه سرخه ای استفاده کنند و او هم پس از پایان مذاکرات خزانهء ارزی بانک ملت شعبه دوبی را خالی می کرد! دلیل دیگر موفقیت آلمانی ها نداشتن گدازاده هایی است که خود را "آقازاده" جعل کرده و مدعی داشتن "زن خوب" هستند!

حسن آقا در نيويورک

حمیدرضا رحیمی

حسن آقا،در نیویورک (يادآور اسمال آقا در نیویورک سابق -م) کورش کبیر [که تا کنون بر این باور بوده اند که جز افسانه]، و تخت جمشید [که بفتوای حضرت آقا(ضپ) خرابه ای بیش نیست] را عندالاقتضا بسود مؤمنین، بشرحی که در پی می آید، مصادره فرمود: «ایران از گذشته پرچم دار تسامح در حق ادیان و اقوام مختلف بوده است. ما همان ملتی هستیم که یهودیان را از رنج اسارت بابلی نجات دادیم؛ ارمنیان مسیحی را با آغوش باز در میان خویش، پذیرفتیم و در میان خود یک “قارهء فرهنگی” و تنوعی کم نظیر از اقوام و ادیان را جای داده‌ایم!» نامبرده موقتاً دچار آلزایمر آخوندی شده و عمداً یادش رفته که شمار قابل ملاحظه ای از دگرباشان عقیدتی، از سنی و  مسیحی گرفته تا  بهائی، زیر شدیدترین تضییقات حکومتی واقع، و حقوق مدنی و اجتماعی آنان بطور پیوسته نقض و بلکه سلب شده است.

بيانيه درباره همه پرسی  در اقليم کردستان عراق

اين رفراندم، بی اعتنا به موافقت يا مخالفت «ما»، انجام شده و مردم اقليم کردستان عراق به مستقل شدن سرزمين خود رأی داده اند. هنوز ماهيت واکنش آيندهء دنيا و کشورهای همسايهء اقليم بر کسی روشن نيست و همهء محاسبات مربوط به قبل از انجام رفراندوم با بعد از آن قطعاً متفاوت خواهد بود. برنامهء رهبران اقليم نيز هنوز بر کسی روشن نيست: مثلاً، آيا آنان براستی خواهان استقلال اند يا صرفاً می خواهند از نتايج رفراندوم در چانه زنی هاشان استفاده کنند؟ اما، در همهء صورت های ممکن و محتمل، حزب ما خواستار يک امر است: حکومت احتمالی آينده در خاک اقليم کنونی، اگر قادر شود که از موانع مختلف خقوقیِ ی پذيرفته شده و فشارهای بحق و ناحق بين المللی بگذرد و بوجود آيد، تنها به لحاظ اينکه اسم آن «کردستان» خواهد بود نبايد صرفاً به معنی «کشور کردها» بوده و دارای ماهيتی مذهبی، ايدئولوژيک و يا قوميتی باشد. در اين راستا همهء ما بايد برای تقويت نيروهای سکولار دموکرات در خاک اقليم کوشش کنيم.

مقايسهء جبههء ملی و حزب سکولار دموکرات ایرانیان

سام قندچی

تشکیلاتی نظیر جبههء ملی، در همان دوران شاه نیز، بیشتر «تشکیلاتی مدنی» بود تا «سیاسی» و در آن هنگام برای شرايط کنونی کشور پيش بينی و ساخته نشده بود؛ حال آنکه شرايط امروز ما پلاتفرم های نوين و روزآمدی را مطالبه می کنند. بعنوان يک نمونه و برای مقايسه، می توان به «حزب سکولار دموکرات ایرانیان» اشاره کرد که اساساً در پی منحل ساختن کامل رژيم اسلامی و تدوین پلاتفرمی برای رسیدن به يک جمهوری آینده نگر دموکراتیک و سکولار است، و در پی آن هم نوشتن پیش نویس قانون اساسی نوینی را پيش رو دارد که در نفی کامل قانون اساسی حکومت مذهبی و قرون وسطایی کنونی خواهد بود. و، مهمتر از آن، اینکه هدف حزب کسب قدرت است، و نه شراکت در قدرت موجود.

گذار به دموکراسی از منظر جبهه ملّی ایران

جبهه ملّی ایران- اروپا

جبهه ملّی ایران بر اساس منشور خود راه گذار به دموکراسی را زمانی طریقتی ملّی می پندارد که: به حقوق بشر در آن حرمت گذارده شده باشد. حق شهروندی بدون هیچ استثنا و تبعیضی یقین شده باشد. تمامیتِ ارضی مصون از هر گزندی مانده باشد. وحدتِ ملّی در چارچوب یک دولت یک ملّت پایدار مانده باشد. امنیتِ ملّی اولا و رفاه ملّی مورد عنایت هر برنامه ای به منظور گذار به دموکراسی واقع شده باشد. اختلافات ملّی بر اساس باورِ هر شهروند یک رأی، در پایِ صندوق رأی، بدون نظارتِ استبدادی حل گردد.

چشم انداز تشکيل یک جبههء متحد سکولار دموکرات

سعید رهنما

برکنار از آنها که منتظر کمک امریکا برای تغییر رژیم اند، یا جریاناتی که در انتظارند که رژیم اسلامی خود را از درون اصلاح کند، یا آنها که در رویای یک انقلاب سریع اند، آیا راه حل دیگری وجود دارد؟ یک جبههء متحد از طرفداران دموکراسی سکولار در خارج  از کشور می تواند امکانات وسیع منابع انسانی، فکری و مالی میلیون ها ایرانی خارج از کشور را بسیج کند، و با حرکت هماهنگ در کشورهای مختلف بویژه امریکای شمالی و اروپا بر علیه رژیم به مبارزه ادامه دهد و از راه های مختلف به کمک اپوزیسیون داخل بپردازد. در صورت اوج گیری فعالیت های مبارزاتی در خارج از کشور، اپوزیسیون می تواند جوانان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور را نیز جلب فعالیت های سیاسی کند.

بررسی زمينه های همکاری نيروهای اپوزيسيون

کامبيز قائم مقام، سياوش عبقری، حسن اعتمادی

در برنامهء تلويزيونی «دنيای امروز»

بمديريت دکتر پريسا ساعد

لائیسیته یا سکولاریسم؟

منوچهر صالحی

تازه‌ترین نوشته آقای رامین کامران را که با عنوان «نقطهء عطفی در مبارزه» در سایت «ایران لیبرال» انتشار یافت، خواندم و با این حال نفهمیدم که تفاوت سکولاریسم و لائیسیته چیست، زیرا در نوشتهء ایشان هر چند «مفهوم لائیسیته» از مفهوم «سکولاریسم» پیشی گرفته و می‌رود تا همه جا گیر شود، اما از یک‌سو به تفاوت این دو مفهوم پی نبردم و از سوی دیگر نفهمیدم ایشان از کجا و بر اساس کدام آمار و ارقام به چنین «حقیقتی» دست یافته‌اند. برای آن که بغرنج را بشکافیم، در این نوشته می‌کوشم نشان دهم که میان این دو مفهوم تفاوت چندانی وجود ندارد، یعنی کشور‌هائی که در قوانین اساسی خویش دولت خود را «لائیک» نامیده‌اند، پیش‌رفته‌تر از دیگر کشورهائی که در قوانین اساسی خویش دولت خود را «سکولار» نامیده‌اند، نیستند و در همین رابطه آلترناتیو رژیم ولایت فقیه می‌تواند دولت «سکولار دمکراتیک» و یا دولت «دمکراتیک لائیک» باشد.

پنجاه و نه ثانیه روایت رنج

تجربهء دادخواهی کارگران آق ‌دره

گزارش راديو زمانه

در پی اعتصابی که در دیماه سال نود و سه در معدن طلای آق‌دره صورت گرفت، هفده تن از کارگران به زندان، جریمه و حکم شلاق محکوم شدند. چند تن از کارگران مجازات شده در یک فیلم پنجاه و نه ثانیه‌ای از زندان، ضربات شلاق و پرداخت پانصد هزار تومان جریمه می‌گویند. و یکی از اهالی روستا می‌افزاید تنها خواست ‌شان کار بود. این ویدئو و کل ماجرای آق دره پر بازتاب شد، دادخواهی کارگران انعکاس وسیعی یافت، و تجربه‌ای شد در این باره که چه پر اهمیت است مخاطب قرار دادن افکار عمومی و شرح ستم را گفتن.

کوشش برای پرورش «نسلی دیندار» در ترکيه!

گزارش روزنامه گاردين

دانش آموزان ترک سال تحصیلی جدید را در حالی آغاز می کنند که تئوری تکامل داروین از متون درسی حذف شده و زمان کم تری به ایده های سکولاریستی آتاتورک در برنامه های آموزشی ترکیه تخصیص داده می شوند. پس از بيست و پنج سال خدمت عایشه کازانچی تصمیم گرفت به عنوان یک معلم بازنشسته شود. او معلم علوم اجتماعی بوده است و برای جلوگیری از شناسایی و پیامدهای ناشی از آن از سوی حکومت خود را با نام مستعار معرفی می کند. او به دلیل پیوستن به اعتصاب اتحادیه معلمان و حمایت از علائق چپگرایانه و کرد بودن اش پس از کودتای نافرجام سال گذشته در ترکیه مورد بازجویی قرار گرفته بود. معرفی برنامه درسی جدید در مدارس سرتاسر کشور ترکیه در سال تحصیلی جدید اخرین گام بود. بچه ها در حالی از تعطیلات تابستانی به مدرسه باز می گردند که مقدمه ای بر نظریه تکامل داروین از کتاب های درسی زیست شناسی دبیرستان ترکیه حذف شده اند. هم چنین زمان اختصاص داده شده به آموزش ایده های سکولار که توسط بنیانگذار ترکیه مدرن مصطفی کمال اتاتورک بنیان گذرای شده بود نیز بسیار کاهش یافته است. اکنون مدراس دولتی باید مفاهیمی چون جهاد را آموزش دهند برای استفاده از دین به منظور توجیه خشونت است همان چیزی که سکولارها مخالف آن هستند.

000000000000000000000000