جستجو در سايت جنبش

آرشيو صفحات اول سايت

تاريخ انتشار اين شماره:

چهارشنبه 11 و پنج شنبه 12

بهمن ماه 1396

31  ژانويه

و 1 فوريهء 2018

تأسيس: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

ای ميل

  iraniansdm.n@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

پيوند به سايت های ديگر

توجه: در اين لينک

شمارهء سوم نشريهء

اينترنتی «گيتی مداری»

در دسترس شما است

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

تضمین می دهیم که چوبهء داری برپا نکنیم!

نامهء شیما بابایی، فرزند ابراهیم، به خامنه ای

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای علی خامنه ای، رهبر خودمنتسب جمهوری اسلامی! من، شیما بابایی، فرزند ابراهیم، یکی از مردم ایران هستم. سخنان شما را که شنیدم احساس کردم هیچ گاه در جامعه ای که ادعای رهبری آن را دارید زندگی نکرده و درک درستی از شرایط زندگی در آن را ندارید. لازم دیدم تنها قسمتی از سرگذشت خود را برایتان روایت کنم شاید درک بهتری از شرایط پیرامون به شما بدهم، هر چند قلم ناتوان است از بازگویی رنجی که در این 38 سال بر من و خانواده ام و این مردم تحمیل شد!

نياز به شجاعت فقهی!

الان سالی چهار میلیون ایرانی برای دمی به خمره زدن و لبی تر کردن و شبی را در دیسکو و کاباره گذراندن راهی ترکیه و ارمنستان و دوبی و گرجستان و اربیل عراق می شوند و حداقل چهار - پنج میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شود، در حالی که اگر دولت عرق فروشی و کاباره و دیسکو باز کند هم این مقادیر کلان ارز خارج نمی شود و هم در داخل اشتغال ایجاد می گردد! راه حل شرعی کردن این مسایل هم آسان است و فقط «شجاعت فقهی!» می خواهد تا همانطور که امام راحل به عنوان یک مرجع روشنفکر شطرنج و خوردن گوشت اوزون برون را حلال کردند، با اندیشیدن تمهیداتی عرق خوری و دیسکو و کاباره هم شرعی شود!

مخارج لژيون خارجی حکومت اسلامی

آقای دانی دانون، سفير اسرائيل در سازمان ملل در جلسهء شورای امنيت اين سازمان اعلام داشت که هم اکنون جکومت اسلامی مسلط بر ايران سرپرستی هشتا و دو هزار جنگنده را در سوريه بر عهده دارد. او اين شمار را بدين ترتيب دسته بندی کرد: سه هزار نفر از سپاه انقلاب اسلامی، ده هزار نفر از حزب الله و بقيه از شيعيان منطقه. هزينهء نگاهداری اين «لژيون خارجی» بالغ بر سی و پنج بيليون دلار در سال است.۞

در ساختن خشت طلا برای گنبد امام حسين شريک شويد

محسن حسام مظاهری

یکی از آفات پیوند نهاد دین و نهاد قدرت در جمهوری اسلامی، به ابتذال‌کشیده‌شدن مفاهیم و کلمات مقدس و سوء استفاده‌ های سیاسی ـ اقتصادی از آن‌هاست. یک نمونه‌ی این سوء استفاده‌ها را در این پوستر می‌توان دید. تبلیغ پروژه‌ای با نام مذهبیِ «معراج» با هدف جلب مشارکت مردم (مشتریان) در خرید خشت‌های طلا (به قیمت هر خشت دو میلیون و ۱۵۰ هزار تومان) برای ترفیع گنبد حرم امام‌حسین(ع)! آن‌هم با اعطای «سند افتخار»! (یادآور داستان فروش بهشت توسط کلیسای کاتولیک قرون وسطا )طرحی با مشارکت «ستاد بازسازی عتبات» و بانک «انصار» (یک مفهوم تاریخی ـ مذهبی دیگر).۞

آخرين فرصت برای فرصت دارها!

نادرفتوره چی (روزنامه نگار مقیم تهران)

آقازاده‌های عزیز! نمی‌دانید چقدر از شما بیزاریم، چون: بورس‌های تحصیلی برای شماست؛ گرفتن گرین کارت و اقامت فقط در توان شماست؛ راه‌اندازی شرکت‌های سود ده فقط در انحصار شماست؛ اخذ وام‌های کلان از بانک‌های بی‌دروپیکر فقط در عهده اراده شماست؛ بهترین کرسی‌های شغلی زیر باسن مبارک شماست...

منتشر شد:

سوسیال دمکراسی در ایران

دفتر اول - گردآورنده و ناشر: جمعیت هواداران سوسیال دمکراسی - شامل مصاحبه ها، مقالات و ترجمه اسنادی از جنبش جهانی سوسیال دمکراسی از 24 نویسنده، پژوهشگر و فعال سیاسی - با همکاری وحید بدیعی، مهدی ذوالفقاری، رضا فرد، مسعود نقره کار - 384 صفحه - انتشارات جمعیت هواداران سوسیال دمکراسی - مرکز پخش انتشارات فروغ.

تبدیل بنگاهداری به سهامداری!

شهباز نخعی

در پی افزایش نارضایتی های ناشی از غارتگری های غیرقانونی – که در خیزش اعتراضی سراسری اخیر چهره کرد – سیدعلی خامنه ای، مکارانه و بدون آن که مسئولیت خطای غیرقانونی پیشین خود و اثرات آن بر روی وضعیت کنونی را بپذیرد، سعی کرده ژست مصلحانه بگیرد و به وزیر دفاع فرمان «خارج شدن نیروهای مسلح از فعالیت های اقتصادی غیر مرتبط» را داده است. آیا با عیار بالایی از خوشبینی می توان چنین پنداشت که رهبر معظم از تظاهرات گسترده اعتراضی مردم تکان خورده، به خود آمده و در صدد رفع و رجوع خطای پیشین خود برآمده است؟  شوربختانه پاسخ منفی است و این دستور هم چیزی جز یک ترفند مکارانه به امید کاستن از انبوه نارضایتی ها و اعتراض ها نیست.

تأييد می شود!

حمیدرضا رحیمی

* بی.بی.سی: اخیراً محمود صادقی، نماینده مجلس، در توییتر خود نوشته بود یکی از زندانیانی که اخیراً در زندان فوت کرد، در تماس با خانواده خود گفته بوده که زندانیان به خوردن قرص‌هایی مجبور شده‌اند که حال آن‌ها را بد می‌کرده است.

* سازمان زندان‌های ایران: به بازداشت‌ شدگان به زور قرص نمی‌دهیم!

* فدوی: در صحت فرمایش آیت الله چوپان دروغگو، تردیدی نيست؛ یعنی واضح و مبرهن است که زندانیان سیاسی در مصرف قرص کذائی اصرار دارند؛ و تا آنجا که فدوی می داند، آن قرص ها نوعاً  آسپرین بچه بوده است و اینکه چرا مصرف آن منجر به مرگ زندانی سیاسی شده و می شود، باید از تولید کننده آنها، که شرکت "بایرن" آلمان باشد، پرسید!

نگاهی به خيزش دی ماه

شکوه ميرزادگی - اسماعيل نوری علا

در برنامهء «دنيای امروز» بمديريت پريسا ساعد

تولید ناامیدی هنر نیست!

(در پاسخ به نامه محسن مخملباف)

مصطفی تاجزاده

به ‌اعتقاد من اعتراضات دی ماه اخير عملکرد همهء جریان‌های سیاسی، از جمله اصلاحات، را می‌تواند متحول کند، همان‌طور که جنبش سبز در سال هشتاد و هشت یکی از نقاط عطف‌ جامعهء ما شد و نگاه جدیدی به صندوق رأی را هم در جامعه و هم در حکومت پدید آورد. اکنون شهروندان دفاع از حق رأی و سلامت صندوق را وظیفه خود می‌دانند و شیوهء مشارکت فعال و مستقیم در امور کشور را در پیش گرفته اند. انواع کمپین‌های طرح و پی‌گیری مطالبات در ادامهء “جنبش رأی من کو؟” نمونه هایی از این روحیه و روش به شمار می‌روند. در حاکمیت نیز وقایع هشتاد و هشت حق رأی را تثبیت کرد تا دوباره صندوق و نه خیابان محل وزن‌کشی در عرصه سیاسی کشور شود.

اجازه هست آقا مصطفی؟

محسن سازگارا

امروز خوشبختانه گفتمان غالب، دمکراسی سکولار مبتنی بر اعلامیه جهانی حقوق بشر است. اکثریت مطلق مخالفین ونخبگان جامعه به این گفتمان باور دارند... تمام تئوری اصلاح طلبی در روز نخست این بود که یک شکاف در بالای حکومت بین رئیس جمهور و رهبر ایجاد شود، فضا برای رشد جامعه مدنی باز شود و با واگذاری اقتصاد به مردم و قدرت گرفتن طبقات اجتماعی و رشد جامعه مدنی، جامعه از حالت توده بی شکل بودن درآید و بتواند آرام و حساب شده به دمکراسی گذار کند. این برنامه ریزی خیلی زود به دیواره‌‌‌های تنگ قانون اساسی برخورد کرد و معلوم شد که در چارچوب قانون اساسی فعلی، مستبد دینی به نام ولی فقیه مطلقه داریم که می تواند هرکاری را بکند و به هیچ کس هم جواب ندهد... دیگر دکان دو نبش اصلاح طلبی حکومتی، که یک نبش آن رو به مردم باشد و یک نبش آن رو به ولایت فقیه، کار نمی‌‌‌کند. سرنوشت محتوم این دکان تجزیه است. یکی از این دو در را باید ببندید. امیدوارم تو از کسانی باشی که در رو به مردم را باز نگه داری ودردیگر را ببندی.

پس از روحانی

سعید حجاریان

دستاورد اعتراضات اخیر، تعلیق شعار «عبور از روحانی» نزد جناح راست بود. چرا که آنها به‌صورت غریزی نتیجه گرفتند، بدیلی در مقابل روحانی ندارند و باید به هر روش او را حفظ کنند چون دریافتند با معادله‌ای‌ چند مجهولی مواجهند.

همراه واکنش دوفعال سیاسی اصلاح طلب واصولگرا

عبدالله ناصری:

حجاریان آدرس غلط می‌دهد!

حسین کنعانی مقدم :

کسی نمی خواهد از روحانی عبور کند!

«دولت در حال آینده فروشی است»

گزارش دویچه وله فارسی

گزارش تفریغ بودجه نود و پنج فاش می‌کند که پانزده هزار میلیارد تومان از درآمدهای نفتی سرنوشت نامعلومی دارند. عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات کشور، از رشد دويست و بيست و نه درصدی بدهی و رشد سيزده درصدی انحراف از اسناد خزانه و استفاده از اوراق اسلامی خبر داد. او درباره افزایش تخلفات دولت روحانی در قانون بودجه گفت: «دولت هم نفت می‌فروشد و هم از اوراق اسلامی استفاده می‌کند.» و در برنامهء ویژهء صدا و سیما خبر داد که میزان تخلف‌ها و انحراف دولت از قانون بودجه نود و پنج در مقایسه با سال قبل بیشتر بوده است.

اصلاحات در اصلاحات!

تحلیل روزنامه «بهار» از رویکرد اخیر اصلاح‌طلبان

در میان اصلاح طلبان نوعی نگاه در حال تقویت است که به دنبال تغییر رویه‌های حاکم بر جریان اصلاحات است. برخی معتقدند این نگاه که در حال فراگیر شدن است را می‌توان حاصل نقدها و اعتراضات روزهای اخیر به اصلاح‌ طلبانی دانست که با اعتراضات اخير همراه نشده و حتی در برخی موارد در مقابل آن قرار گرفتند. گروهی دیگر نیز معتقدند که این تلاش برای تغییر در برنامه‌ها و الگوی عمل جریان اصلاحات ناشی از انتقادات و اعتراضات بدنه حامی این جریان است که نسبت به رفتار سیاسی اصلاح‌طلبان در دوره‌های اخیر انتخابات انتقاداتی جدی را به رهبران وتصمیم گیران این جریان سیاسی وارد می‌دانند.

خاتمی، اصلاح طلبان و هشتگ «براندازم»!

جمشید برزگر -  در سايت بی.بی.سی

واکنش بی‌سابقهء شهروندان ایرانی فعال در شبکه‌های اجتماعی در قالب هشتگ «براندازم» نسبت به سخنان تازهء محمد خاتمی، که از او به عنوان رهبر اصلاحات یاد می‌شود، نشانهء روشن دیگری از تغییر جغرافیای سیاسی ایران و صف ‌بندی‌های جدیدی است که آیندهء معادلات سیاسی ایران را رقم خواهد زد... اکنون، روشن‌تر از هر زمان دیگر، می‌توان دریافت که الگوی تقسیم ‌بندی نیروهای سیاسی موثر به «اصلاح‌طلب – اصولگرا» دیگر قابلیت توضیح و تبیین معادلات و مناسبات سیاسی را ندارد... نتیجهء این تغییر آرایش نیروهای سیاسی ارایه تصویری کلی است که در آینده با جزییات بیشتری به چشم خواهد آمد. در این تصویر، معیار و مبنای اصلی در این شکاف یا الگوی تقسیم بندی، میزان وفاداری و مخالفت با اصل نظام سیاسی مستقر در ایران است.

پارانویا در گفتمانِ سیاسیِ ایرانِ معاصر

رضا پرچی‌زاده

گفتمانِ سیاسیِ ایرانِ معاصر «پارانوید» است... تاثیرِ بنیادیِ این پارانویا غلبه‌ی «بیگانه ‌هراسی» بوده؛ امری که به «برون‌پردازیِ» عمده در گفتمان سیاسی- فرهنگی ایران معاصر انجامیده؛ بدین معنی که تحت تاثیر آن حساسیتِ بیگانه ‌هراسانه، ذهنیتِ معاصر ایرانی در حوزه فرهنگ به طور عام و در حوزهء سیاست به طور خاص این‌طور شکل گرفته و تربیت و بلکه «شرطی» شده که دلیل مشکلات خود را عمدتاً به نقش «عوامل خارجی» و «روابط خارجی» فرو کاسته و هر آنچه نقص و مشکل در «داخل» دارد را به «خارج» فرافکنی کند.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا