تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛ و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

پيوند به پايگاه رسمی کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

 

جمعه 20 تا يک شنبه 22 شهريور ماه 1394 ـ  11 و 12 ماه سپتامبر 2015 

ه

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

جواد ظریف و جایزهء صلح نوبل

رضا تقی زاده

هواداران برجام هسته ای که از هر وسیلهء ممکن برای تبلیغ و تحمیل موافقت اتمی چهاردهم ژوئیهء وین به اعضاء کنگره آمریکا استفاده کرده اند، ظاهراً با خبر نامزد کردن جان کری و جواد ظریف برای دریافت جایزه صلح نوبل تلاش می کنند این موافقتنامه را تلاشی موجه برای پرهیز از کشتار انسان ها معرفی کنند؛ مسیری که معمر قذافی دیکتاتور نگون بخت لیبی در سال دو هزار و سه با تعطیل کامل برنامهء اتمی کشور خود طی کرد، ولی هرگز طمع جایزهء صلح نکرد!

روغن روی آش سوریه!

شهباز نخعی

تا آنجا که از مجموع خبرهای مربوط به تحرکات میدانی و دیپلوماتیک منطقه و سوریه می توان دریافت، در هفته های آینده دگرگونی هایی در وضعیت جنگ خونبار و ویرانگر سوریه ایجاد خواهد شد و کارزار گسترده روابط عمومی کنونی در مورد پناهندگان سوری می تواند پیشدرآمدی در این زمینه برای آماده سازی افکارعمومی باشد. حکومت آخوندی نیز این تغییرجهت را دریافته و نسبت به آن احساس نگرانی می کند... حکومت آخوندی حق دارد نگران باشد و رنگ عوض کند زیرا همهء شواهد حاکی از آن است که بر روی آتش سوریهء ویران شده، آشی برایش در حال پختن است که رویش یک وجب روغن ایستاده است!

کمک های حکومت اسلامی به تروريست های منطقه

سرویس پژوهش‌های کنگرهء آمریکا

در گزارشی از سوی «سرویس پژوهش‌های کنگرهء آمریکا» میزان کمک های مالی حکومت اسلامی مسلط بر ايران به گروه های درگیر در منظفه تخمین زده شده است. در این گزارش آمده است که ایران سالی 100 تا 200 میلیون دلار خرج حزب‌الله می‌کند، 5/3 میلیارد تا 15 میلیارد دلار خرج رژیم اسد در سوریه، 12 تا 26 میلیون دلار خرج شبه ‌نظامیان شیعه در سوریه و عراق، و 10 تا 20 میلیون دلار خرج حوثی‌ های یمن، و چند ده میلیون نیز خرج حماس می کند و یا در مورد حقوق نیرو های جنگندهء مورد حمایت ایران تخمین زده می‌شود که هر یک دستمزد ماهیانه 500 تا 1000 دلار دریافت می‌کنند. با این همه، هفتهء گذشته حسن روحانی، رئيس ‌جمهور ایران، هنگام دریافت استوار نامهء سفیر جدید عراق، راجح صابر عبودی الموسوی، تاکید کرد که «از هیچ کمکی به کشور دوست عراق دریغ نخواهیم کرد>>>

تفسير فرمايشات داهيانه!

حمید رضا رحیمی

ياد باد آن روزگاران، یاد باد! [منظور فدوی، دوران طلائی حضرت امام(ل) است] که هر مُستبعدی که می فرمود، بقول اهل امروز، شدیداً رسانه ای می شد و روزی نامه های دولتی، صفحات بی شماری را در تبیین مهملات داهیانهء آن بزرگوار، شیهه کشان سیاه می فرمودند... باری- این "بدایع و بدعت ها و عطا و لقای" حضرت امام(ل)، به عنوان ماترَک، به مقام معظم رهبری، اعلی الله تعالی شأنه و اعز انصاره و اعوانه، نیز رسیده است که هر از گاهی نکتهء بی بنچاقی فرموده و به فاصلهء اندکی، جراید شریفهء دارالخرافه، در تبیین آن مهمل، ساعاتی را تباه و اوراقی را سیاه می کنند که آخرین آن تا این لحظه، ماجرای "همدلی و همزبانی" ملت و دولت است که سایهء یکدیگر را با "آر.پی.جی" می زنند!

سکولاريسم هراسی در نظام اسلامی

این روزها «سکولاریسم هراسی» سراسر نظام را در نوردیده و یادآور شعار «جمهوری ایرانی» در خیزش سال هشتاد و هشت است که برای نخستین بار در خیابانهای ایران بعنوان آلترناتیو در برابر حکومت اسلامی مطرح شد. به گزارش خبرگزاری حکومتی تسنیم از مشهد، سید احمد علم‌الهدی در صفحه رسمی اینستاگرام خود نسبت به مطالب اظهار شده اخیر در زمینه جبل النور مشهد واکنش نشان داد. متن صحبت‌های او از این قرار است: «مردم ما به‌خاطر اسلام شهید دادند نه برای آسفالت، نان و شکم و توسعهء شهرشان... برنامهء اقتصادی و اجتماعی جامعه باید با محوریت گفتمان شهادت صورت بگیرد نه با محوریت یک مدیریت سکولار. اگر بنا شد شعائر شهادت حفظ شود اما گفتمان حفظ نشود، تبدیل به فرانسه و انگلیسی می‌شویم که تنها مجسمه‌ای از کشته‌های جنگ خود نصب می‌کنند».

آلترناتيو عام، آلترناتيو خاص

اسماعيل نوری علا

در ميان اين همه اميد و نوميدی حاصل از قطعی شدن توافقنامهء هسته ای، لابد خيلی دلخوشی می خواهد که کسی هنوز دنبال علم کردن «آلترناتيو سکولار دموکرات» در برابر حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان باشد. چرا که وقتی طرف بنچاق حکومت بيست و پنج سال آينده اش را از دست شش کشور قدرتمند جهان گرفته چهارتا و نصفی آدم خوش نيت چگونه قصد دارند در مقابل اش «آلترناتيو» علم کنند؟ آن هم نه آلترناتيو نظامی و کودتائی، يا آلترناتيو مسلحانه و چريکی، يا آلترناتيوی برای بازتوليد استبداد و سلطه، بلکه آلترناتيوی که سکولار، دموکرات، خشونت پرهيز اما مقاوم و اهل آزادی و آبادی کشور باشد.  

 فايل پی.دی.اف

دربارهء سيل پناهندگان خاورميانه

الاهه بقراط ـ اسماعيل نوری علا

در قسمت اول  برنامهء «ياران»، به مديريت عليرضا ميبدی

تفسیر خبرهای روز

حسن اعتمادی ـ محمدرضا حيدری

با مديريت جمشيد چالنگی در تلويزيون ايران فردا

حمایت اکثر ایرانی‌ها از توافق اتمی به دلیل تصورات اشتباه

گزارشی از خبرگزاری فرلنسه و راديو فردای صدای امريکا

خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه، هجدهم شهریور، در گزارشی به نظرسنجی اخیری که موسسهء «ایران ‌پل»، با همکاری دانشگاه مریلند آمریکا، انجام داده است پرداخته که عنوان می‌کند هفتاد و شش درصد ایرانیانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند موافق با توافق اتمی وین هستند. اما میزان این حمایت‌ها ممکن است کمتر از این باشد، چرا که به نظر می‌رسد ایرانیان تصورات اشتباهی درباره این توافق داشته باشند، به ویژه آن که آنها فکر می‌کنند توافق هسته‌ای مترادف با لغو سریع تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی است.

هموطنان! بيائيد با تاريخ سخن بگوئيم!

بيانيهء شورای مشاوران جنبش سکولار دموکراسی ايران

دربارهء «برجام»

هموطنان ارجمند! این نامه خطاب به ‌شما ست نه حطاب به ‌رهبران و پارلمان ‌های کشورهای 1+5. خطاب به‌ شمائی است که سود و زیان توافقنامه‌ء هسته‌ای مستقیماً در خانه ‌ها و سفره ‌های شما ظهور خواهد کرد. ما، جمعی از ايرانيان سکولار دموکرات، بعنوان کسانی که حکومت اسلامی مسلط بر ايران را حکومتی فاقد حقانيت دموکراتيک دانسته و آن را در جمع نمايندگان ملل جهان همچون نماينده‌ء واقعی ملت ايران محسوب نمی‌دارند، کرراً به‌ کشورها و مجامعی که با اين حکومت وارد عقد موافقتنامه و قرارداد شده‌اند اخطار کرده ايم و می کنيم که تعهدات اين حکومت غاصب جزئی از تعهدات بين المللی ملت ايران و حکومت‌های آتی دموکراتيک و برخاسته از اراده‌ی ملی ايرانيان محسوب نمی شوند و حکومت‌های دموکراتی که در آينده نمايندگی ملت ايران را بر عهده خواهند داشت حق دارند اينگونه قراردادها و موافقتنامه‌ها را مورد تجديد نظر قرار داده و هر بخش از آن‌ ها را که مخالف منافع ملت ايران (و نه رژيم ها و حکومت ها) تشخيص دهند ملغاء سازند.>>>

نامه سرگشاده به اعضای کنگره و سنای امریکا

ايمان فروتن ـ رئيس هيئت امنای «نهاد مردمی»

نهاد مردمی، سازمانی غیر انتفاعی با هدف پشتیبانی از مردم ایران برای برقراری دموکراسی و حقوق بشر در ایران، با احترام مصرانه از شما درخواست می نماید که به توافق هسته ای با ایران رای نه بدهید. این ممکن است آخرین فرصت ما برای جلوگیری از به گروگان گرفته شدن بقیهء دنیا برای همیشه از سوی این رژیم مستبد و آخرالزمانی باشد.

پيرامون «رزمایش اقتدار ثارلله»

ایرج فرزاد

عليرغم هر پوشش و توجیهی که برای “رزمایش اقتدار ثارلله” می تراشند... واقعیت این است که رژیم خطر شورش ها و طغیان های داخلی را بسیار بیمناک تر بیخ گوش خود حس کرده است. آنگاه بلافاصله این سوال مطرح می شود: واقعاً با شروع طغیان ها و شورش های شهری، همین گردان های بسیج و ثارالله همانگونه عمل خواهند کرد که در رزمایش و مانور نمایشی؟... تعجب آور نخواهد بود هنگامی که رژیم اسلامی برای سرکوب جنبش آزادی خواهانه در داخل ایران، نیروهای ارتش و نظامی و سپاه را به میدان می آورد، ما درست در میان همین لایه ها شاهد شکل گیری گروهی باشیم که بسوی مردم می روند و لولهء تفنگ ها را بر می گردانند.

مصادرهء فرهنگ ایرانی

شکوه میرزادگی

در سی و چند سال اخیر بیشتر سازمان هایی که قبل از انقلاب در خارج از کشور با نام «فرهنگ ایرانی» یا «ایرانشناسی» کار می کردند، (حتی برخی از بخش های ایرانشناسی در دانشگاه ها که به طور سنتی با بودجه ی دولت ایران می گشتند) یا با قطع بودجه های خود مواجه گشته و بسته شده اند و یا به ناگزير «مطالعات اسلامی» را جایگزین «مطالعات ایرانی» کرده اند و گاه عملاً به ضد «فرهنگ ایرانی » کار می کنند. این سازمان ها، هم از نظر مالی و هم از نظر فرهنگی، کاملاً وابسته شده و تابع سیاست های حکومت اسلامی هستند، و راه و روش کار و یا تحقیقات شان بر اساس حذف بسیاری از ويژگی های فرهنگ ایرانی و برجسته کردن تنها بخش اسلامی آن، به ويژه با نگاه و تعریف حکومت اسلامی، پايه گزاری شده است.

 

 

   

کنگره سکولار دموکرات ها

   

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999