تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

 

دوشنبه 2 و سه شنبه 3 آذر ماه 1394 ـ  23 و 24 نوامبر 2015 

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

ما هم در سر رؤیایی داریم!

)تقدیم به اصحاب شنبه ها و دوشنبه ها(

محمد ملکی

ما چند نفر بودیم، حدود انگشتان یک دست، وقتی به سالن مراجعان دادگاهِ انقلاب اوین راه مان ندادند، تصمیم گرفتیم برای اعلام خواست هایمان، در بیرون از ساختِمان دادگاه (روزهای شنبه از ساعت ده تا دوازده صبح، و روزهای دوشنبه جلوی ساختمان لاستیک دنا در همان ساعات) بایستیم و هر کس، با نوشتن خواست ها یا، بقول مارتین لوترکینگ "رویا" ها ی خود بر روی کاغذ و در دست گرفتن آن، دادخواهی کند. آن جمعیت چند نفره امروز از صدها نفر می گذرد و روز به روز بر تعداد دادخواهان افزوده می شود.

تجمع هزاران کارگر در اعتراض به طرح تجمیع بیمه‌های درمانی

گزارش راديو فردا

موضوع «ادغام بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی در سازمان بیمهء سلامت» موجب انتقاداتی از سوی مدیران سازمان تأمین اجتماعی و گروهی از کارگران در ایران شده است. حدود پنج هزار کارگر روز جمعه، بيست و نهم آبان، با برگزاری تجمعی اعتراضی، از دولت خواسته‌اند تا «بر اساس قانون٬ استقلال مالی و اداری تمامی بخش‌های سازمان تامین اجتماعی را تضمین کند». اردیبهشت ماه امسال نیز گروهی از کارگران در راهپیمایی روز جهانی کارگر در تهران علیه وزیر بهداشت شعار داده و به صراحت مخالفت خود با این ادغام را اعلام کرده بودند.

آبليموی بدون ليمو!

حمیدرضا رحیمی

دویچه وله: شناسایی هفده شرکت که بدون لیمو آب‌لیمو تولید می‌کنند! به گفته‌ی رئیس سازمان تعزیرات، در بازرسی از هفده کارخانه تولید آب‌لیمو "حتی یک قطره آب‌لیموی طبیعی" یافت نشد. محصولات تمام این کارخانه‌ها مهر استاندارد دارند. برخی از این تولید کنندگان شرکت‌های قدیمی و با سابقه‌اند.

تحشیهء فدوی: والله برادر دويچه! بقول سید قاسم (مش قاسم سابق ـ م) دروغ چرا؟ تا اعدام آ آ آ آ... لکن بین خودمان باشد، ضد انقلاب نشنود، وقتی همه چیز و حتا تتمهء ایران سابق را، بنام کسی فرموده اند که قرن هاست که غایب است(عج)، در آبلیمو اگر لیمو غایب باشد، آيا مسأله ای ست؟!

شما، در من نفرت از خود را نخواهید یافت

آنتوان، مردی که همسرش را در حملهء اسلاميست ها از دست داد

پدری که همسرش را در حمله مسلحانه جمعه شب در پاریس، از دست داده، این نامهء سرگشاده را خطاب به تروریست ها روی فیس بوک اش منتشر کرده است: «جمعه شب، شما زندگی یک موجود استثنائی، عشق زندگی ام و مادر پسرم را ربودید، لیکن، در من، نفرت از خود را نخواهید یافت. نمی دانم شما کی هستید و نمی خواهم آن را بدانم، شما ارواح مرده ای هستید. اگر خدایی که شما در راه او کورکورانه می کشید، ما را به شکل خود آفریده باشد، با هر یک از گلوله هایی که در پیکر همسرم کاشته اید، قلب آن آفریننده را زخمی کرده ايد. نه، من نفرت را به شما هديه نخواهم کرد!

اگر کشف حجاب کنيد، ممنوع‌الخدمت می‌شوید!

سعید منتظرالمهدی، سخنگوی پلیس

سايت دیگربان ـ سعید منتظرالمهدی، سخنگوی پلیس اعلام کرد افرادی که کشف حجاب کرده، هنجار‌ها را رعایت نکنند و حرکات نمایشی و خطرآفرین انجام دهند، «ممنوع الخدمت» خواهند شد. او این مطلب را در پنجمین نشست خبری خود بیان کرده و افزوده با کسانی که «دور دور کرده، کشف حجاب کرده یا برای نوامیس مزاحمت ایجاد» کنند، برخورد‌ خواهد شد. به گفتهء وی «برخی بد پوششی ‌ها و بی ‌حجابی ‌ها اثرات روحی و روانی در جنس مخالف بر جا گذاشته که جبران ناپذیر است چه بسا خانواده‌هایی به این علت از هم پاشیده شده است». این مقام پلیس اضافه کرده «در صورت مشاهده رانندگانی که کشف حجاب کنند، شمارهء پلاک آن‌ها ارسال، به پلیس امنیت احضار، و ممنوع الخدمت می‌شوند تا وضعیت آنان مشخص شود». منتظر المهدی افزوده است که خودروی این افراد هم «به پارکینگ منتقل و رسیدگی قانونی انجام خواهد شد و با هماهنگی مراجع قضایی در صورتی که شکایتی ارایه شود، شکایت مورد رسیدگی قرار می‌گیرد». وی گفته «در کل کشور طی یک هفتهء گذشته حدود ده هزار خودرو در این خصوص تذکر گرفته‌اند و بیش از دو هزار خودرو کلاسه و پرونده شدند که این موارد در حال رسیدگی است». این فرمانده پلیس اضافه کرده خودروی کشف حجاب‌کنندگان «ممنوع الخدمات» می‌شود که خرید و فروش خودرو از جمله این محرومیت هاست.

کمیابی رئیس جمهور!

پیشنهاد می شود آقایان وزرائی که موفق به وقت گرفتن از رئیس دولت و رساندن گزارش های خود به ايشان نمی شوند، در سفرهای استانی دنبال اتومبیل رئیس دولت بدوند و عریضهء خود را به دست اطرافیان رئیس جمهور برسانند. در عين حال، در حين انديشيدن برای حل معضل آقايان وزراء، نکتهء ديگری نيز در ذهن بنده جرقه زد که راه حل خاص خود را می طلبيد؛ و آن اینکه انتقاد وزرا از عدم دسترسی به رئیس جمهور نشان از گرفتاری های ايشان نيز دارد؛ چرا که به هر حال رئیس جمهور هم آدم است و فقط به اندازه یک آدم توان و انرژی دارد .

تبعیض و منطق جامعه رنگین

بهنام چنگائی

خانم لیلا زانا، نماینده ی کرد استان آگری در کردستان ترکیه، به دلیل ادای سوگند قانونی به زبان کُردی در پارلمان ترکیه مورد حمله نژادپرستان ترک قرار گرفت. او هنگام خواندن متن سوگند نامه، بجای عبارت "ملت ترک"، رسما از عنوان "ملت ترکیه" استفاده کرد و به همین خاطر رئیس پارلمان سوگند وی را فاقد اعتبار قانونی دانست زیرا، در قانون اساسی ترکیه، همهء مردم ترکیه "شهروند ترک" انگاشته می‌شوند؛ در حالی که چنین نیست، چرا که ترکیه جامعه ی بسیار رنگینی می باشد. ساختار تاریخی، فرهنگی، ملی، عقیدتی و اجتماعی ترکیه بسیار متنوع بوده  و هست و منطق جامعه رنگین نیز اصولاً برترجوئی های هیچ گروهی علیه گروه های دیگر را برای حفظ ارزش های انسانی و زندگی مسالمت آمیز برنمی تابد.

ایران و ایرانگرایی در گذر تاریخ

جلال خالقی مطلق

در شاهنامه همه‌ی وقایع بر محور ایران می‌گردند،‌ از این‌رو این کتاب را می‌توان از آغاز تا انجام «سرود مهر ایران» نامید. پس از آن نیز احساسات ایران‌گرایی، تا زمانه‌ی ما، آتش خود را همیشه از این کوره‌ی سوزان برگرفته است. تنها همین حساب ساده که در شاهنامه واژه‌های ایران و ایرانی بیش از هزار بار به کار رفته‌اند، خود معیاری از ایران‌گرایی در این کتاب است. در شاهنامه، همه‌ی وقایع بر محور ایران می‌چرخند و از این‌رو برای پژوهش ملی‌گرایی در آن باید کتابی به حجم خود آن نوشت، و یا به نقل چند مثال بسنده کرد.

آیا امنیت و ثبات در دنیا در حال فروپاشی است؟

گفتگو با حسن اعتمادی

در برنامهء تلويزيونی «آوای مردم» به مديريت سوزی ياشار

دربارهء کشتار فجيع پاريس

گفتگو با اسماعيل نوری علا

در قسمت اول برنامهء تلويزيونی «ياران» بمديريت عليرضا ميبدی

در سالگرد قتل‌های سیاسی پاییز 1377

خانواده‌های دوانی، حاجی‌زاده، شریف، فروهر، مختاری، پوینده

هفده سال پیش در چنین روزهایی عزیزان ما؛ پیروز دوانی، حمید حاجی‌زاده، کارون حاجی‌زاده، مجید شریف، پروانه فروهر، داریوش فروهر، محمد مختاری، و محمد جعفر پوینده، یکی پس از دیگری، محکوم حکمی مخفیانه شدند، ربوده شدند، به خانه‌شان هجوم رفت، حریم ‌شان شکست، جسم و جان گرامی ‌شان درد کشید و سرانجام با بیرحمی و خشونتی لجام‌گسیخته به قتل رسیدند. پاییز آن سال به درد و خون عزیران ما آغشته است؛ انسان‌ هایی که هر یک در جایگاه خویش و با پافشاری بر باورها و آرمان‌ های خویش، برای برقراری آزادی و عدالت پیکار کردند.  

چرا؟!

شهباز نخعی

جنایات هولناک تروریستی جمعه شب گذشته، انبوهی از واکنش های دولتی، رسمی، خصوصی و فردی ایجاد کرد و به ویژه در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی هر کسی از ظن خود یار آن شد. و اگر این واکنش ها را به یک هرم یا مخروط تشبیه کنیم، هرچه به رأس آن نزدیک تر شویم، گفته ها و ابراز نظرها واقعیت گریزتر و حتی مضحک تر می شود. به عنوان نمونه، به برخی از اظهارات دو رهبر قدرتمندترین کشورهای جهان یعنی آمریکا و فرانسه اشاره می کنم...

پاریس، شبِ بعد از ترور

حسین نوش‌آذر

فروشگاه‌ های بزرگ تعطیل ‌اند، خیابان‌ها سوت و کور و نیمه ‌تاریک است. میدان رپوبلیک در تاریکی فرو رفته و عده‌ای از شهروندان گرد هم آمده‌ اند و با روشن کردن شمع خاطرهء قربانیان را گرامی می‌دارند. خیابان ولتر مسدود است و عده زیادی از گزارشگران و خبرگزاری ‌های بزرگ در کار تهیهء گزارش و خبر و مصاحبه با مردم هستند. با این‌حال، در همان حوالی، کافه ‌ها شلوغ است و کسی مرعوب و خانه‌نشین نشده. همهء اینها نشان می‌دهد که فرانسه از شیوهء زندگی سکولار و آزاد منشانه ‌اش در برابر تروریست‌ها دفاع می‌کند.

رنگ اپوزیسیون قلابی

جهانشاه رشيديان

اسلام سیاسی هنوز با هزینه کردن ثروت های ملل زیر سلطه، و به قیمت خانه خرابی روز افزون مردم، در حال تعرض در منطقه است. حاکمان اسلام در ایران مقداری از غنائم تاراج شده را صرف سرکوب داخلی و صنعت لابی و اپوزیسیون سازی در خارج می کنند. سرکوب در داخل بر کسی پوشیده نیست ولی جبههء رژیم در خارج متنوع و رنگارنگ است. در کنار رنگ شناخته شدهء سیاه، رنگ های فریبندهء سرخ، سبز، بنفش را هم رژیم در کیسه دارد... شناخته ترین آنان جریان موسوم به توده و اکثریت، سبز صادراتی، رأی دهندگان به روحانی در خارج، اتحاد جمهوری خواهان، بخشی از جبههء "شیعه"ی ملی، و عناصر مزدوری در غرب هستند که البته رسانه های خود یا حامی رژیم را برای فعالیت در اختیار دارند.

آقای ایالات متحده!.. مرد باش!

فرهاد جعفری

این یادداشت را همین دو ساعت پیش تمام کردم و انتشارش را برای دو سه ‌روز دیگر گذاشته بودم. اما باتوجه به «وقایع اخیر پاریس» به ‌نظرم لازم آمد که همین حالا منتشرش کنم: ...راهبرد «ایجاد یک حریق کوچک» (از طریق «واقع‌نمایی یک روح ناشناس و نامرئی به ‌نام داعش»)، و سپس «واگذاشتن شرورهای منطقه به‌حال خود» تا یکدیگر را در آتش متقابل بسوزانند اما هر کدام جنایت خود را به آن «روح نامرئی اما ظاهراً موجود» (داعش) نسبت دهند (و در حقیقت «راهبرد سرمایه‌ گذاری روی نیمهء شر آدمیان و دولت‌ها در خاورمیانه») برای آتش ‌افروزی هرچه بیشتر که دامان همگی‌شان را بسوزاند؛ یقیناً واجدِ منافعی کوتاه‌ مدت برای آمریکا هست. اما دیر یا زود، دامنگیر «خودِ ایالات متحده» هم خواهد شد.

 
     

کنگره سکولار دموکرات ها

     

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999