تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

 

چهارشنبه 9 و پنج شنبه 10 دی ماه 1394 ـ  30 و 31 دسامبر 2015

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

هرمیداس باوند، عیسی خان حاتمی و کوروش زعیم

درحال ثبت ‌نام در انتخابات

ميزان رای ملت است؟!

جواد رضایی میرقاید

هم اکنون «فرماندهان بی لشکر» بیش از گذشته می دانند که رژیم، علاوه بر بحران های ساختاری، در بحران های عدیدهء داخلی و خارجی زمین گیر شده و بلحاظ اقتصادی در رکود بسر می برد و نرمش قهرمانانهء خامنه ای نیز با برجام نافرجام اش نتوانسته گرهی از مشکلات اقتصادی رژیم بگشايد. اين کج اندیشان راست گرا تنها دو گزینه را پیش روی خود می بینند: جناح خامنه ای و باند رفسنجانی. آنها رفسنجانی را نمایندهء اعتدالیون و اصلاح طلبان می دانند، از دیدگاه آنان رفسنجانی نماد تغییر است از این روی جامعهء مدنی را به حمایت از عالیجناب فرا می خوانند!

چارهء بی کاری با رونق بخشی به انتخابات

بیکاری مفرط در شهرستان ها و روستاها سبب مهاجرت وسیع و گسترده به تهران شده است و خیل بیکاران به امید رفتگری و اسپند دودکنی، یا دست فروشی و فعلگی، و عضویت در احزاب و گروه های سیاسی، و یا نمایندهء مجلس شدن به تهران مهاجرت می کنند به عبارت ديگر، هر چهار سال یک بار دویست و نود نفر از کسانی که در سال های پس از انقلاب کشاورزی، دامداری، باغداری، صیفی کاری، چاه کنی را کنار گذاشته و از پشت کوه های سر به فلک کشیده به تهران مهاجرت کرده اند، به منظور رهایی از فقر و زدودن آثار سوء تغذیه از چهرهء خود، در انتخابات مجلس ثبت نام کرده و به سلک رجال سیاسی در می آیند و به جای کارهای سخت سابق به قانونگذاری می پردازند!

لیبرتی یا حرّیت؟

تفحصی در علل شکست مشروطه

مزدا ماهور

تاریخ ایران قرن بیستم را شاید بتوان تاریخ تلاش جهت دستیابی به مطالبات مطروحه در جنبش مشروطه دانست و به همین منوال می‌‌توان گفت کمتر ملتی در طول یک سده چنین خود را به آب و آتش زده (دو انقلاب، یک نهضت ملی‌) ولی‌ همچنان در حسرت آنچه طلب می‌‌کرد می‌‌سوزد و راه به جایی‌ نبرده است. تحقق‌ حکومت مشروط به قانون، حق حاکمیت ملی‌، حقوق شهروندی، مردم سالاری و، به تبع آن، بر ساختن ایرانی مدرن و نوین آرمان ‌هایی‌ به شمار می‌‌رود که در دل‌ جنبش مشروطه می‌‌جوشید ولی‌ به بار ننشست. گره کار را در کجا باید جست؟ چرا درخت مشروطه در خاک ایران به بار ننشست؟

تخيلاتى به نام اسلام غير حكومتى و اسلام رحمانى

ف. م. سخن

اگر "مسلمانان روشنفكر" يا "اصلاح طلبان دينى و سياسى" زمام امور را در دست بگيرند چه خواهند كرد؟.. اگر اين دوستان در حكومت بعدى، قرآن و تمام احاديث و سنت پيامبر و كتب فقهى و غيره را كنار بگذارند، ديگر چه چيز از اسلام «مسلمانان روشنفكر» يا دين «روشنفكران دينى» باقى خواهد ماند و ديگر چه اصرارى ست به تأكيد بر اسلام و دين در نام ها؟ و اگر جز اين است، بايد گفت كه «حكومت و دولت و قدرت و قانون و حكم و جزا» مستقيم (مثل امروز) و غير مستقيم (مثل دوران پيش از انقلاب) به اسلام و قرآن و احاديث و كتب فقهى مربوط خواهد بود و هيچ كس نخواهد توانست اين رابطه را انكار كند مگر اين كه قصد فريب مردم را داشته باشد.

شغل شریف

حمیدرضا رحیمی

سايت روز چنين خبر داده است: «آگهی استخدام فوری هشت جلاد در عربستان! در اين راستا یک فرم ثبت نام پی.دی.اف. برای شغل جلادی، که از آن به "مأمور اجرای احکام دینی" یاد شده، در وبسایت ها قرار گرفته است».

به نظر فدوی، یکی از مشاغلی که در حکومت های اسلامی داخل و خارج (منظور داعش است - م) رسمیت و رونق دارد، همانا شغل شریف جلادی ست! فدوی البته فقط به آن دسته از برادران محترمی که سر مردم را از تن جدا می کنند «جلاد» اطلاق نمی کند، بلکه به آن دسته از بزرگوارانی که قلع و قمع بیش از یک صد رسانه را در کارنامهء درخشان خود دارند و نیز برادرانی که کشتارهای فلّه ای سال شصت و هفت را برای رضای خدا ترتیب داده و قتل های زنجیره ای در داخل و خارج از کشور را به شایستگی سامان داده و مدیریت فرموده اند نیز «جلاد» می گوید. بر این پایه، می توان به فراست دريافت که اینگونه برادران هرگز گرفتار بحران بی کاری نمی شوند.

فقط خواستیم به شرایط انحصاری و خفقانی انتخابات اعتراض کنیم

گفتگو با کوروش زعیم

گفتگوگر: روشنک آسترکی ـ برای کيهان لندن

منطبق با اصول فراخوان و بیانیهء همبستگی، برای مثال، من در پاسخ به دو پرسش «دین» و «مذهب» نوشتم خصوصی است، در جملهء «نظام مقدس جمهوری اسلامی» واژهء «مقدس» را خط زدم، و جملهء «التزام به اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه» را به کلی خط زدم. ما می دانستیم که ما را در همان آغاز رد می کنند، فقط می‌خواستیم به شرایط انحصاری و خفقانی انتخابات اعتراض کنیم.

هیچگونه تصمیمی برای کاندیدا کردن اعضاء خود اتخاذ نکرده ايم

اطلاعيهء جبههء ملی ايران

اگر فردی برای ثبت نام جهت کاندیدا شدن مراجعه نماید، ناگزیر است با پر کردن فرم ثبت نام، آنچه را حاکمیت جمهوری اسلامی می اندیشد بپذیرد و تایید نماید و نسبت به قبول کردن باورهای حاکمیت متعهد شود. و تازه پس از تقبل این تعهدات، این شورای نگهبان خواهد بود که کاندیداها را مورد ممیزی قرار میدهد و حواریون حکومت را می پذیرد و هر آنکس را که غیر خودی و دگراندیش دانست، رد صلاحیت نموده و به صحنه انتخابات راه نمی دهد. و مسلما اعضای جبهه ملی جزو غیر خودی هائی هستند که صلاحیت آنها هرگز توسط شورای نگهبان تایید نخواهد شد. در چنین شرایطی چه جائی برای ثبت نام و کاندیداتوری اعضای جبهه ملی باقی میماند؟

در چند و چون مطالبات داخل کشور

اسماعيل نوری علا

هر آنگاه که گروهی مطالبه ای را مطرح می کند، و از اين طريق شعلهء اميدی را بر می افروزد، لازم است چگونگی کارش، و نتيجهء محتمل آن را، با معيارهائی دقيق ارزيابی کرد؛ بخصوص که تجربه های مکرر سال های پس از انقلاب نشان داده است که مرز ميان «مطالبه محوران خواستار اجرائی شدن مواد مغفولهء قانون اساسی شريعت مدار» با «مطالبه محوران فارغ از اشاره به قانون اساسی شريعت مدار» بسيار ناپايدار و شکننده است و گروه دوم می توانند به آسانی، و بر اثر اشتباهاتی ساده لوحانه، تبديل به گروه اول شده و حاصل کارشان به تقويت مبانی حقوقی و قانونی رژيم بيانجامد.

از حالا دیگر می‌شود فقط تماشاچی بود!

فرهاد جعفری

تغییر بزرگ در راهبرد کیهان (به‌مثابه فقط یکی از نمادهایی که تاکنون در تسخیر الیگارشی بود) به این معناست که اکنون مراکزی در ایران هستند که «بازی را فهمیده‌اند»، «نمایش دروغین پوزیسیون ـ اپوزیسیون ‌(نماها)»، (چپ و راست، اصلاح‌ طلب و اصول‌گرا، انقلابی و ضدانقلاب و...) را دریافته‌اند، «دوست مردم و دشمن مردم را از هم تشخیص می‌دهند»، «خائن را از خادم تمیز می‌دهند» و دریافته اند که هر دو مفهوم‌که هر دو مفهوم «دین» و «سکولاریته»؛ آنگاه که از دهان «دیندار‌ نمایان متصل به شبکه» یا «سکولار نمایان متصل به شبکه» در می آمده اند، دروغی بيش و «ابزارهائی برای فريب جمهور مردم و فرزندان شان» نبوده اند.

فضای مجازی زیر سلطۀ رژیم های تمامیت خواه و مستبد

ن. نوری زاده

باید به این سخن که گفته می شود، با پیشرفت و سرعت سرسام آور وسائل ارتباطات جمعی، بازگشت رژیم های تمامیت خواه و مستبد به اریکۀ قدرت محال است، با شک و تردید نگریست. زیرا امروز رژیم های تمامیت خواه سلطه گر نشان داده اند که نه تنها خاصیت ارتجاعی و برگشت پذیری خود را از دست نداده اند بلکه توانایی آن را دارند تا در جهت تحکیم و تقویت خود کوشش کنند... رژیم های تمامیت خواه ضمن آنکه در فضای مجازی وجود خود را تثبیت کرده اند به فعالیت های برنامه ریزی شده مشغولند. این گونه فعالیت ها شامل شکل دهی، تاثیر گذاری، همکاری های چند جانبۀ منطقه ای، ارتقاء همکاری های بین المللی با رژیم های تمامیت خواه دیگر و تشریک مساعی و سهیم شدن در "پیشرفته ترین ابزار تکنولوژی و عملیاتی" است.

جنایت مشروع و قانونی علیه بشریت!

شهباز نخعی

به نظر نمی آید که حکومت آخوندی از آموزگار روزگار درس آموخته و قصد تجدید نظر در سیاست مخرب خود را در مورد سوريه داشته باشد. به گزارش سی ام آذر خبرگزاری حکومتی "ایسنا"، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، در گفتگو با یک نشریهء آمریکایی می گوید: «ما دربارهء مبارزه با داعش جدی هستیم. ما داعش و افراطی گری را تهدیدی برای همه در منطقه می دانیم... ما به درخواست دولت سوریه با مشاوران خود برای جنگ با افراطی گری کمک می کنیم. بنابراین، این کار هم قانونی و هم مشروع است»! 


مفهوم تغيير و زمانه

سومين قسمت از سلسله گفتار های «در زمانهء تغيير»

گفتگو با اسماعيل نوری علا

در برنامهء «نگاه» به مديريت عليرضا ميبدی

اوضاع سياسی کشور، محيط زيست و حذف علوم انسانی

حسن اعتمادی و هوشنگ لاهوتی

در برنامهء «آوای مردم» بمديريت سوزی ياشار

(به خصوص به دقيقهء 40 توجه کنيد)

 
   

کنگره سکولار دموکرات ها

   

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999