دوشنبه  12 و  سه شنبه 13 مهر 1395 ـ  3 و 4 ماه اکتبر 2016

 کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

پيوند برای مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

>>>>

دو ماه از بازداشت زعیم گذشت؛

ما چه کردیم؟!

(گپی با دکتر موسویان)

جمال درودی

عضو شورای مرکزی جبهه ملی

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غيرلخبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

سردبير: اسماعيل نوری علا  

تأسيس: 14 امرداد 1392

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوک

مهرگان، یادگاری کهن اما زیبا و امروزین

بیانیه بنیاد میراث پاسارگاد به مناسبت مهرگان بزرگ

مهرگان عمری به دارازی تاریخ ایرانزمین دارد، و با این حال، از معدود جشن های جهانی است که همچنان زِیبا، جوان، زنده و به روز مانده است؛ چرا که مهرگان پیام با شکوهی در خود دارد که هیچ گاه ارزش خود را از دست نداده و کهنه و فرسوده نمی شود؛ مهرگان پیام عشق و روشنایی است، پیام وفای به عهد است و، مهم تر از همه، همچون بیشتر جشن های ایرانی، سکولار و ضد تبعیض است و به همین دلیل همه ی مردمان با هر مذهب و مرام و جنسیت و فرهنگی می توانند در آن شرکت کنند. متاسفانه نزدیک به چهار دهه است که مهرگان در زادگاه خویش غریب و بی رونق مانده است و، در کنار جشن های دیگر ملی و تاریخی ما، مورد بی توجهی مقامات دولتی قرار دارد.

مهرآباد بجای نوژه!

حمیدرضا رحیمی

يک شهروند: دولت وعده داده بود برای رعایت حال تهرانی‌ها از نیمه ‌شب هر شب تا شش صبح از فرودگاه مهرآباد پروازی انجام نشود ولی این قول فقط روی کاغذ ماند. هر شب تا صبح چندین پرواز آسایش را از ساکنین حومهء فرودگاه سلب می‌کند.

فدوی: مراتب در شرایطی که پس از نرمش قهرمانهء صبحگاهی، مشغول نوشیدن جام زهرِقند پهلو بودند، بعرض خاک نعلین عنبرآسای همایون شان رسید. بعدالتحیه والسلام بشدت متغیر شده فرمودند که اگر یکبار دیگر مزاحم شوید، از برادر مؤمن و معتقد سید پوتین که از سادات محترم روسیه هستند، خواهند خواست که بجای نوژه ی همدان از فرودگاه مهرآباد تهران مردم سوریه را بمباران فرماید!

علل تأسیس حزب سکولار دموکرات ایرانیان

گفتگو با حسن اعتمادی، دبير کل حزب

گفتگوگر: سعيد بهبهانی، مدير تلويزيون ميهن

فايل ويدئوئی       فايل صوتی

سکولار دموکراسی تنها گریزگاه بی‌بدیل!

ديدگاه سايت روشنفکر

تغییر چهرهء خاورمیانه، در طول این سال ها سبب شده تا متفکرین شرقی بیش از پیش کوشش کنند تا به چرایی این تغییر به طوره ویژه بنگرند تا شاید راهی برای برون رفت از این شرایط یافته و آن را بسان پزشکی حاذق، به مردمان بخت‌برگشته این نقطه از جهان، تجویز نمایند. اگرچه بسیاری از متفکرین و روشنفکران غربی نیز سعی کرده‌اند تا راهی برای این معضل منطقه‌ای که در حال تسری به سایر نقاط دنیاست بیایند. با این وجود یکی یا شاید بهترین الگو برای رهایی از شرایط کنونی، دموکراسی مبتنی بر سکولاریسم باشد که با تمام نکات قوت و نقاط ضعفی که  در خود دارد، هیچ بدیلی تاکنون  برایش تعریف نشده است.

آموزش و پرورش رکن پنجم دمکراسی است

حمید آقایی

شاید عنوان این یادداشت دوگانه بنظر آید. رکن یا ستون پنجم به نیروهای جاسوس و خرابکار که در صفوف دشمن نفوذ می کنند گفته می شود. اما مورد نظر این یادداشت تأکید بر نقش آموزش و پرورش در یک نظام دمکراتیک است؛ نظامی که قاعدتاً باید بر چهار رکنِ قانون اساسی، نظام پارلمانی، احزاب سیاسی و مطبوعات آزاد استوار باشد. آموزش و پرورش اما بدلیل اهمیت بسیار بالای آن می تواند در کنار این چهار رکن قرار گیرد و تضمین کننده بقای دمکراسی باشد.

نگاهی به کنگرهء چهارم سکولار دموکرات‌های ایران

مهدی رضایی‌تازیک

دین و مذهب در یک سو، و دانش و ارزش‌های مدرن در سوی دیگر، همیشه پا در کفش یکدیگر کزده اند، می کنند و خواهند کرد. تاریخ جوامع «غربی» اما نشان داده که پیروز این نبرد «دانش» بوده است. سوالی که رو به روی یک سکولار- دمکرات (چه از جنس فلسفی ‌ا‌ش و چه از جنس سیاسی ا‌ش) قرار می‌‌گیرد این است: «پاسخ شما به این نا ‌هم زمان خوانی‌ها -- یعنی قبضهء ارزش ‌های مدرن همچون "سکولاریسم" از سوی دین داران و مذهب داران چیست؟» و همگان بر این امر واقف اند که بی‌پاسخ گذاشتن چنین پرسشی چه هزینه ‌هایی ‌در دراز مدت برای حکومت آینده سکولار- دمکرات ایران خواهد داشت...

اسلام سکولار و مسلمان سکولار

محسن ذاکری

پس از کنگرهء چهارم سکولار دموکرات های ایران که در شهر ‌هامبورگ برگزار شد، همچون کنگره های قبلی، من در جایگاه یکی از اعضای کمیته برگزاری، و شاگردی در مسیر آموختن آیین و مکتب سکولاریسم، روند کنگره و پسا نگرش های به کنگره را با دقت برانداز می کنم، چرا که می بينم هر ساله، کنگره ها بی آنکه خود بدانند و بدانیم، آبستن جریان ها و نگرش های اندیشه ای تازه ای هستند... به يک نمونه از جريانی که در حاشيهء برگزاری کنگرهء چهارم پيش آمد توجه کنيم: آقای ‌رضا حسین بر، که از یاران چند سالهء شبکهء سکولارهای سبز و جنبش سکولار دموکراسی بوده است، همزمان با کنگرهء چهارم سکولار دموکرات های ایران، با اينکه قرار بود به هامبورگ بيايد و در يکی از نشست های کنگره سخنرانی کند، يکباره و در آستانهء برگزاری کنگره، شرکت در آن را رها کرده و به مکه رفته و در ‌مراسم حج شرکت جسته و اين حرکت ايشان امری نقيض سکولاريسم تلقی شده است. اما این رویداد دارای چند لایه است...

تجدد و ایرانیان در پیشا‌مشروطیت

مهران امیراحمدی

فتوحات پیاپی و سریع امپراتوری روسیه سبب شد تا حاکمان ایرانی بخصوص عباس میرزا (ولیعهد) بیش از پیش به این اندیشه فرو روند که سرمنشاء این همه پیشرفت نظامی که با سرعت سرسام‌آور، مرزها و امنیت ملی ایرانِ چند هزار ساله را به خطر انداخته، چیست. بهترین راه حلی که حاکمان قاجار برای این دغدغه ذهنی خود یافتند، چیزی نبود جز مسلح شدن به همان ابزار مدرن و جدیدی که روس‌ها به واسطهٔ آن جهانگشایی می‌نمودند. بنابراین تصمیم گرفتند تا با الگوبرداری از تمدن غرب، راهی را که آنان آغاز نموده بودند‌، بپیمایند تا شاید از این طریق جلوی فزون خواهی‌های روسیه تزاری گرفته شود.

ایران سکولار دموکرات و قدرت های جهانی

(متن سخنرانی در کنگرهء چهارم سکولار دموکرات های ايران)

آريو شهبانی

بزرگ ترین مشکل قاجاریه، که منجر به از دست دادن بخش های زیادی از خاک ابران شد، عدم اطلاع  از منافع و مشکلات کشورهای دیگر دنیا بود. بهمین جهت حکام وقت هیچ توجیهی برای نیات پشت اتحادها و خیانت های دول دیگر نداشتند. همچنین هیچ وقت از سمت ایران پیش نهادی برای اتحاد با حکام هندوستان برای مبارزه با انگلستان نشد. هرگز از طرف شاه ایران هیئتی برای دیدار با بلشویک های روسیه برای همدستی با آن ها در سرنگونی حکومت تزار فرستاده نشد. گویا شخصی بر زمین افتاده پاها را جمع کرده و صورت خود را با بازوان اش پوشانده کاملاً بی دفاع  و بی خبر از همه جا دراز کشیده باشد و مردمی، مشغول زد و خورد کور با یک دیگر، هر از گاهی لگدی هم بر وی بزنند. این تجربه نباید تکرار بشود. یک ایران سکولار دموکرات باید از قدرت های منطقه ای و جهان بخوبی مطلع باشد. (فايل پی.دی.اف)

تنها راه نجات اقتصاد!

حمله اعراب نومسلمان غارتگر به ایران و تجاوز آنان به زنان و دختران ایرانی و نابودی امپراطوری باشکوه ایران به صدر اسلام باز می گردد و به تاریخ پیوسته است و اسلام امروز در ایران، به قول فرنگی ها، "آپ تو دیت" (با «آب توبه» اشتباه نشود!) شده و با اسلام اولیه و اسلام موجود در کشورهای عربی زمین تا آسمان تفاوت دارد و در واقع ورژن ایرانی اسلام است! اسلام موجود در ایران بسیار مفید و در واقع موتور محرکه گردش کار اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و... کشور است... مثلاً تصور بفرمائید نعوذبالله اگر مسجع شریف حضرت رضا علیه السلام در مشهد نبود الان جمعیت زیاد استان خراسان چگونه امرار معاش می کردند و وضعیت اقتصادی این استان و شهر مشهد چه بود؟

خودمدیریتی سکولار دمکراتیک

و شعار پوپولیستی "حق تعیین سرنوشت خلق ها"

اقبال اقبالی

این روزها بازار شعار «حق تعیین سرنوشت» داغ شده است. نیروهای پوپولیست چپ و راست (از مارکس پرستان تا گرگ پرستان) زیر این شعار سینه می زنند. پرسش این است که آیا باید با حق تعیین سرنوشت خلق ها توسط خود، بی قید و شرط مخالفت یا موافقت کرد؟ پوپولیسم چپ و راست، از کمونسیت تا فاشیست، بر سر پاسخ واحد «آری» وحدت کلام دارند. آنها با بکارگیری ادبیات پوپولیستی، پلورالیسم سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، دینی، نژادی را نادیده گرفته و بسودشان نیست که بر سر رابطهء شکل و محتوی، مکث و تعمق کنند. اما پرسش این است که: آيا هر نیروی مرتجعی که توانست با شعارهای پوپولیستی مردم را زیر یک شعار متشکل کند، شایستهء پشتبانی است؟

آیا می‌توان حق جدایی‌ را برای جدایی ‌طلبان به رسمیت شناخت؟

گفتگو با علی افشاری و شاهد علوی

گفتگوگر: قهيمهء خضر حيدری در راديو فردا

آیا حقی به نام جدایی‌ طلبی سیاسی وجود دارد؟ آیا گروه‌های قومیتی به لحاظ اخلاقی و سیاسی مجازند که جدا شدن از سرزمین بزرگ ایران و تشکیل کشور مستقل را به عنوان یک مطالبه مطرح و دنبال کنند؟ چرا تمامیت ارضی مهم تلقی شده؟ در برنامهء «تابو»ی این هفته، با همین پرسش‌ها، میزبان دو تحلیل‌گر سیاسی٬ علی افشاری و شاهد علوی هستیم.

حداقل و حداکثر

کاوه آهنگری

هیچ یک از نسخه‌های سیاسی مطڕح یا تصویب شده از سوی احزاب و سازمان های سیاسیِ مخالف حکومت اسلامی به اندازهء طرح سیاسی احزاب کردستانی بطور عموم، و حزب دمکرات کردستان ايران علی‌الخصوص، از صفت ''جامع و شامل'' بودن برخوردار نیست... به باور من «فدرالیزم» حداقلی است که می تواند مورد توافق اکثریت طیف های سیاسی باشد. در غیر این صورت طبیعی است که حزب دمکرات کردستان ایران با حزب یا سازمانی که اعتقادی به دمکراسی، سکولاریزم و منشور حقوق بشر ندارد، نه تنها ائتلاف نکند بلکه حتی وارد گفتگو نيز نشود.

خودگردانی محلی، بدیل هیولای دولت؟

( نگاهی به «فدرالیسم دموکراتیک» در سوریه)

آرش اسدی

نباید از خودگردانی کامل و یا تمرکز کامل یک اصل بدیهی ساخت. چراکه تناقضات سرمایه در این مسیر خود را به‌شکلی پیش ‌بینی نشده نشان می‌دهند. در حقیقت اگر در پروژه‌ی خودگردانی محلی، سیستمی تنظیم‌گر وجود نداشته باشد، خودگردانی محلی به آفت نابرابری اجتماعی مبتلا  می‌شود. برای درک ماجرا بهتر است به نقشه‌ی پیشنهادی روژآوا برای آینده‌ی فدرال سوریه دقت کنیم. شمال سوریه، یا روژآوا، به همراه دو منطقه‌ی خودگردان دیگر، یکی در شرق و دیگری در غرب، قرار است که کلیت سوریه‌ی فدرال آینده را تشکیل دهند. مشکل اساسی این طرح از این قرار است که منابع تولید ثروت در تمامیت این مناطق به‌شکلی متوازن توزیع نشده است.

شورا، آرمان شهر مصدق!

محمدرضا روحانی

وقتی عضو شورای ملی مقاومت بودم، مقاله‌ای فراهم آوردم تحت عنوان «شورا، آرمانشهر مصدق» که منتشر شد. هفته‌ء گذشته، برای شرکت در چهارمین کنگره سکولار – دموکرات‌های ایران به هامبورگ رفتم. قرار بود دربارهء موضوع عدم تمرکز بحث کنم. من ضمن سخنرانی از مطالب آن نوشته بهره فراوان بردم. بخش کوچکی از آن را هم  عیناً خواندم. دوستان بسیاری نسخه‌ای از آن را از من خواستند. نداشتم که تقدیم کنم. قول دادم که آن را بفرستم. در بازگشت فکر کردم باز نشر این نوشته مفیدتر است.

در آرزوی جنبش سوم

يادگاری از جاودان ياد، نادر نادرپور

ايجاد سومين جنبش بزرگ فکری (پس از «عرفان» و «مشروطيت») نياز مبرم روزگار ما است و برآوردن اين نياز را تنها از انديشه ورانی انتظار بايد داشت که ديگر به سوی «عرفان» (يعنی مکتب تربيت «فرد») باز نگردند و در ضمنِ بهره گيری از اصول دوگانهء مشروطيت (يعنی «جداسازی دين از حکومت» و «نشانيدن هويت ملی به جای هويت مذهبی»)  به انديشه ای روی آورند که بر پايهء ناسيوناليسمی تجددخواه استوار باشد؛ و آن «ناسطوناليسم»، علاوه بر حمايت از حقوق و جنعی همهء اقوام ايرانی، تساوی جنسی و نژادی و مذهبی آنان را در مقابل قوانين آيندهء مشور ما تضمين کند. (4 آذر 1372 - 25 نوامبر 1993)

چرا سکولاريسم آينده ايران را رقم خواهد زد؟

سام قندچی

در سال های گذشته مبارزهء اصلي اپوزيسيون ايران عليه حکومت اسلامي مبارزه براي کسب حقوق بشر در ايران بوده است. در اين نوشتار نشان خواهم داد که، بر خلاف رژيم هاي بلوک شرق که با تمرکز مبارزه مخالفين بر روي موضوع حقوق بشر سرنگون شدند، مبارزه بر سر حقوق بشر بعنوان مبارزهء اصلي نيروهاي سياسي ايران، نه تنها به رژيم حکومت اسلامي پايان نخواهد داد بلکه حتي موضوع حقوق بشر در ايران را هم حل نخواهد کرد. اين نظر را بخاطر تفاوت اصلي وضعيت ايران با کشورهاي کمونيستي و فاشيستي سابق، که در بخش دوم اين نوشتار درباره اش بحث خواهم کرد، ابراز مي کنم.  ( 5 دي 1386 - 26 دسامبر 2007)

کارکرد احزاب سیاسی در شرایط فعلی ایران

کورش عرفانی

اگر بخواهیم سایر ملت های جهان خواسته های ما مردم ایران را جدی تلقی کنند باید ابزار لازم برای طرح مناسب آن را در اختیار داشته باشیم. این حزب است که توان چنین کاری را دارد. تا وقتی ملت مجهز به اهرم قدرت سیاسی، یعنی احزاب قدرتمند نباشند، نمی تواند در تعیین سرنوشت خود نقشی داشته باشند... اگر احزاب از طرف جامعه ی خود حمایت شوند، رشد می کنند و می توانند مدافع حقوق مردم در مقابل رژیم ضد ملی و نیز بیگانگان باشند. ما می توانیم حزب را به مثابه یک تشکل تعاونی بدانیم. هر شهروندی می تواند در ساختن این صندوق تعاونی سیاسی، یا همان حزب، از طریق ارائهء کار و تلاش و تخصص و سرمایه خود سهم داشته و در نتیجه از حاصل کار جمعی بهره مند شوند. اما چگونه می توان در این صندوق تعاونی سیاسی یعنی حزب سهم داشت؟

اطلاعيه در مورد انتخابات داخلی حزب سکولار دموکرات ايرانيان

هموطنان گرامی؛ شورای مرکزی حزب سکولار دموکرات ايرانيان با مسرت به اطلاع می رساند که انتخابات داخلی اين حزب در تاريخ 5 مهر 1395 (26 سپتامبر 2016) در مورد پنج سمت پيش بينی شده در بنيادنامهء حزب انجام شد و نتايج زير به دست آمد: آقای حسن اعتمادی (دبيرکل حزب)، خانم نسترن نيکی عليی (معاون دبيرکل حزب)، آقای دکتر اسماعيل نوری علا (رئيس شورای مرکزی حزب)، آقای منوچهر يزديان (مسئول امور عضويت ها و شاخه ها) و آقای محسن ذاکری (مسئول دفتر انتشارات و رسانه های حزب). از هموطنان علاقمند به کسب اطلاعات بيشتر در مورد حزب دعوت می شود تا از پايگاه اينترنتی حزب بازديد کنند. هموطنانی که تمايل دارند به عضويت حزب درآيند برگه درخواست عضويت را در اين پايگاه خواهند يافت.>>>

پيام حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات)

تلاش و سازمان دهی خردمندانه و پايدار کنشگران اين  جنبش بر شاهدان و دست اندر کاران اپوزيسيون پوشيده نبوده و ايرانيان آزادی خواه را در طی سال های گذشته اميد فزاينده بخشيده است. در کنار رويش و باروری ساختار و سازمانی اين جنبش، ما گواه بر پیشبرد درونمايه  آن نيز بوده ايم و چشم براه گفتمان های تيزنگر و رهگشای آن در آينده می باشيم. نوشته ها و گفته های کوشندگان « جنبش سکولاردموکراسی ايران» بر بارمندی و ژرفای اندیشه اپوزيسيون ايران بسی افزوده اند. يکی از دستاوردهای ژرف اين جنبش روشن ساختن آن انديشه بوده که سکولاريزم تنها به جدايی نهاد دين و دولت نمی پردازد بلکه جدايی هرگونه ايدئولوژی از نهاد دولت را بايسته می شمارد.

پيام حزب کوملهء کردستان ایران

حزب کومله کردستان ایران پشتیبانی و حمایت خود را از تلاش های شما عزیزان در جهت ببار رساندن یک اتحاد سکولار دمکرات اعلام می دارد و تلاش می کند که در راستای چنین اقداماتی گام های جدی  بردارد . کومله در چند سال گذشته از هیچ تلاشی برای هر چه نزدیک ترشدن گروه های متفاوت اپوزیسیون ایران بهم نيز فروگذار نکردە و همچنان این کار را در دستور کار خود دارد. ما معتقدیم که تنها راه گذار از رژیم جمهوری اسلامی ایران و رسیدن به ایرانی آزاد، دمکرات، سکولار و فدرال  در گرو اتحاد و همبستگی سراسری و گستردە میان گروه ها و احزاب و شخصیت های اپوزیسیون است.

پیام حزب ایران آباد

چهارمین کنگره ی سکولار دمکرات های ایران در حالی برگزار می شود که کشورمان بیش از هر زمان دیگری ضرورت حرکت به سوی سکولاریسم و دمکراسی را با تمام وجود حس می کند. سکولاریسم در پاسخ به استفاده از مذهب برای مشروعیت بخشیدن به اعمال خشونت نهادینه در جامعه در قالب اعدام و قصاص و قتل و مجازات و دمکراسی در پاسخ به استبدادی کهن که دشمن هر نوع آزادی فردی و اجتماعی است. پس در این نباید تردید کرد که جامعه ی ایران تشنه ی هر دو پدیده ی مبارک سکولاریسم یا همان جدایی امر دنیوی از امر غیر دنیوی و دمکراسی یا همان دخالت مردم در تعیین سرنوشت خود است. نیاز کشورمان به این دو نیازی است تاریخی و دیرباز که در شرایط فعلی به صورت مبرم و گریز ناپذیر مطرح است.

             
   

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000