چهارشنبه 24 و پنج شنبه 26 آذر 1395 ـ   14 و 15 دسامبر 2016

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

>>>>

دو ماه از بازداشت زعیم گذشت؛

ما چه کردیم؟!

(گپی با دکتر موسویان)

جمال درودی

عضو شورای مرکزی جبهه ملی

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

سردبير: اسماعيل نوری علا  

تأسيس: 14 امرداد 1392

پيمان نامهء عصر نو

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

قبل از اينکه «ترامپ» پاره کند!

الان مدتی است که در حوزهء فعاليت «جناحين» (دو بال سابق پرندهء حکومت اسلامی) آن جناح دست این جناح را رو می کند و این جناح دست آن جناح را، و مردمی که با چهل و پنج هزار تومان صدقه دولتی زندگی بدتر از مرگ را می گذرانند از این اختلاس ها و باجگیری ها و دزدی های چند هزار میلیاردی انگشت بیست و یکم خود را از حیرت به دندان گرفته اند! همچنين به نظر می رسد که این اتفاقات با روی کار آمدن حاج آقا دونالد ترامپ هم بی ارتباط نیست و به نظر می رسد که خود آقایان، قبل از هرگونه اقدام ترامپ برای پاره کردن، اقدام به پاره کردن یکدیگر کرده اند!

چگونه دو تا تخم مرغ نيمرو، مى تواند نظام پادشاهى را تخريب كند؟!

هوادار مزبور، كه به ملاقات ايشان رفته، ناگهان مشاهده مى كند كه پادشاه آينده ى مملكت (البته از نظر ايشان نه از نظر كسى كه قرار است پادشاه شود) از توى كابينت آشپزخانه، يك ماهيتابه در مى آورد، و دو سه قطره روغن در آن مى چكاند و دو عدد تخم مرغ در داخل ماهيتابه مى شكاند... بعد از پختِ همچى ملسِ تخم مرغ ها، يعنى نه زياد سفت و نه زياد شُل، بخشى از نيمروى نامبرده را با چنگال ورداشته و داخل نان لواش قرار داده در دهان مى گذارد و با ملچ و مولوچ اشتها انگيزى آن را صرف مى نمايد! هوادار گرسنه، با ديدن اين صحنه، از چند جهت دچار شوك و شوك مضاعف و مساعف و مچاعف (بر وزن دوبله سوبله چوبله) مى شود...

دغدغه‌ام از اول پادشاهی نبود!

گفتگو با رضا پهلوی

من در گذشت زمان خیلی چیزها را در عمل دیدم که آن زمان که 20 سالم بود و شرایط خیلی تازگی داشت شاید به این شکل که الان می‌بینم نمی‌دیدم. شاید در یک مواردی آدم بتواند تغییر نظر بدهد. به هر حال برای آنها که می‌خواهند گیر بدهند، ‌آن زمان اگر یادتان باشد مسئله این بود که نهادی بود که در آن مملکت از بین رفت و از طریق انقلاب یک حکومت اسلامی آمد. آن زمان تنها انگیزه این بود که این نهاد پشت به شما مردم نکرده. در آنجا گفتم انتخاب این میراث را به عهده هم‌میهنانم می‌گذارم. مسئله برای من دغدغه پادشاهی از روز اول نبوده و نیست. حالا یک عده باور دارند به آن سیستم، خب داشته باشند. من قبل از هر چیز به دموکراسی و آزادی و سکولاریسم کار دارم.

با کوله باری از تجربیات، پیش به‌سوی پیروزی!

بهمن زاهدی

با ناکامی پروژهء «شورای ملی»، این تجربهء مهم حاصل شد که با وجود استقبال بی‌سابقهء اکثریت نیروهای برانداز، وجود مدیران انتصابی بی‌هیچ سابقه سازمانی و مدیریتی همچنین بدون دانش کافی در عرصه سیاسی می‌توانند سرنوشت یک سازمان و نهاد همبستگی مردم ایران را به کجا برساند! در نهایت دو گزینه پیش روی کسانی‌ست که مانعی هستند برای همبستگی بین اپوزیسیون برانداز رژیم اسلامی در ایران. حال، آنکه به‌مانند فرانسو اولاند عمل کنند یا فیدل کاسترو؛ تصمیمی‌ست که خودشان باید بگیرند وگرنه به جبر تاریخ محکوم ‌به نابودی‌اند و منفور در نزد همگان.

 

از سوگواری مارکسیست های ایرانی برای کاسترو

چه می توان آموخت؟

نادر تیف

اگر این رژیم سی و هفت سال است از رژیم جنایتکار اسلامی ایران حمایت می کند، این فقط یک اشتباه نیست، بلکه ادامه سیاست داخلی اش است که نه عدالت اجتماعی برای مردم به ارمغان آورده و نه آزادی سیاسی. از سوی دیگر حمایت رژیم کاستریست از جمهوری اسلامی نشان می دهد که تبلیغات مارکسیست ها در رابطه با انترناسیونالیسم پوچ است، چرا که حزب کمونیست کوبا ترجیح می دهد با دولت هایی مانند جمهوری اسلامی روابط بسیار مستحکم داشته باشد تا این که لااقل علیه سرکوب هایی که این رژیم بر اعضای حزب برادر، حزب توده، روا داشته است برخیزد.

بزرگداشت روز «لائيسيته» در فرانسه

شاهرخ بهزادی، خبرگزاری راديو فرانسه: جمعه 9 دسامبر، روز "لائیسیته" در فرانسه بود. "لائیسیته"، به عنوان جدائی کلیسا از حکومت، در چنین روزی در سال 1905 میلادی به صورت قانون درآمد. به مناسبت این روز، نامهء سرگشاده ای از جانب شخصیت های لائیک فرانسه منتشر شده و در آن چنين آمده است: «جمهوری (فرانسه) از مذاهب جدا شده و هیچ نقشی در سازماندهی مذاهب در فرانسه ندارد... جمهوری در قبال تمامی مذاهب موجود در فرانسه حالت بی طرفی کامل دارد. جمهوری هیچ اولویتی برای مذهب خاصی در فرانسه قائل نیست. تمامی مذاهب در انجام تکالیف مذهبی خود مختار هستند، مشروط بر اینکه انجام این تکالیف منطبق با قانون جمهوری فرانسه بوده و نظم عمومی را خدشه دار نکند. جمهوری (فرانسه) هیچ کسی را بر اساس باورها و وابستگی های عقیدتی اش مورود قضاوت قرار نمی دهد. جمهوری، نه پلیس کشف اندیشه های مردم است و نه یک گزینهء فلسفی در میان دیگر ارزش های اختصاصی است». (توضيح واژهء لائيسطته معادل سکولاريسم انگليسی است).

بشارت: از بد حجابی به سمت بی‌حجابی می‌رویم!

حمیدرضا رحیمی

احوط آن ست که خوانندگان محترم ضد انقلاب اینقدر آبِ سنگین به آسیاب دیجیتالی "دشمن" نریزند و کمی هم ملاحظهء مصالح را بفرمایند. ناگفته پیداست که فدوی، قصد هیچگونه دفاع و حتا توجیه عملکرد حضرات را ندارد، لکن بر این باور است که: عیب می جمله بگفتی "ضررش" نیز بگوی! یعنی، لکن اینطورها هم نیست که چیزی بیش از صد و پنجاه در صد از خبرهای برآمده از جامعهء شکوهمند  اسلامی، خبرهای بد یا بسیار بد باشد، خبرهای خوب، هر چند گاه هم، کم نیست؛ باری- بعنوان مستوره به یک خبر خوب، و بلکه خیلی خوب از معاون قوهء قضائیه نگاه کنید: «از بدحجابی به سمت بی‌حجابی می‌رویم!/ به نقل از دویچه وله».  تبریکات فدوی منتظرالظهور را هم بپذیرید!..

«حقوق بشر» اسلامی و غربی ندارد!

بخش هائی از گفتگو با عمادالدین باقی

گفتگوگر: کياوش حافظی

بعضی از مسئولان کلیدی که مسئولیت هایشان مرتبط با حقوق بشر است می گویند ما با غرب گفت و گو می کنیم تا حقوق بشر اسلامی را به آنها تفهیم کنیم. در حالی که گفتگوهای حقوق بشری یک بحث تئوریک و تئولوژیک نیست که بخواهید به طرف مذاکره، حقوق بشر اسلامی یاد بدهید. در کشورهایی که با ایران مشکل دارند، از دو قرن پیش بحث های تئوریک به نحو گسترده و سیستماتیک مطرح بوده و کم و بیش به بلوغ رسیده و این مرحله را پشت سر گذاشته اند؛ که ماحصل آن ساختارهای حقوقی مثل اعلامیهء جهانی حقوق بشر و اسناد بعدی. بنابراین غربی ها اصلاً در مقام بحث های تئوریک نیستند. گفت و گوی آنها با ایران بر سر یک سری مصادیق و موارد عینی حقوق بشری است.

قوانینی که به دست مردان نوشته شده است!

گیتی پورفاضل

گزارشی از: کتایون حلاجان

تبعیض علیه زنان با داستان‌ آفرینش در تورات شروع شد. داستان آفرینش در تورات چنین آمده که می‌گوید: دنیا در شش روز آفریده شد. و سپس از پیدایش آدم به دست یهوه سخن می‌گوید: «یهوه با دست‌های خود آدم را از خاک رس شکل داد و سپس از نفس خود در او دمید و انسان را خلق کرد، پس از مدتی برای تنها نبودن آدم برای او همدمی‌آفرید به این ترتیب که او را به خواب  برد و زیر دندهء چپ او را پر از گوشت کرد و حوا از او به وجود آمد.» این خلقت از اساس با ذهن و منطق مغایرت دارد زیرا درست خلاف آن چیزی است که در طبیعت وجود دارد، در طبیعت  این نر نیست که زاینده است بلکه ماده است.

مهدی خلجی‌(ها) باید پاسخ‌گو باشند!

علی نصری

توضيح: مقالهء حاضر از دل کريدورهای وزارتخارجهء حکومت اسلامی مسلط بر ايران بيرون آمده و نشان از وحشتی دارد که ارکان حکومت را در بر گرفته و آنها را واداشته است که به پشت نقاب «ايران»، و نه «حکومت اسلامی»، پناه برند. دليل انتشار اين مقاله در پايگاه جنبش سکولار دموکراسی اما حمايت از نظرات اشخاصی که در آن نام برده شده اند نيست بلکه غرض نشان دادن اضطراب و ترسی است که وجود سردمداران حکومت اسلامی مسلط بر ايران را از عاقبت ديپلماسی خارجی جنايت بار خود در منطقه فرا گرفته است. بديهی است که آقای مهدی خلجی هم می توانند نظرات و احتمالاً پاسخ های خود را دربارهء اين مقاله بمنظور انتشار برای نشريهء ما بفرستند.

روز کورش و ناسيوناليسم

مناظرهء اسماعيل نوری علا از حزب سکولار دموکرات ايران

و حميد تقوائی از حزب کمونيست کارگری

(فايل صوتی - ويندوز مديا پلی ير)

پاسخ به انتقادها

حسن اعتمادی، دبيرکل حزب سکولار دموکرات ايرانيان

در گفتگو با سعيد بهبهانی از تلويزيون ميهن

فايل ويدئوئی     فايل صوتی

روز جهانی حقوق بشر و ارتباط با سکولاريسم

اختر قاسمی - محسن ذاکری - شکوه ميرزادگی

در برنامه ای از پريسا ساعد در تلويزيون انديشه

زنی که در آفرینش اعلامیه حقوق بشر نقشی بزرگ داشت

شکوه میرزادگی

با این که ما زنان ایران، به خصوص در چند دهه اخیر، به خاطر نقض حقوق خویش، بیش از بسياری از زنان جهان قدر اعلامیه حقوق بشر را می دانیم، و با این که در حال حاضر به طور مرتب برای به دست آوردن حقوق اولیه ی خویش به سازمان های حقوق بشری متوسل می شویم اما، حتی در روز جهانی حقوق بشر نیز، کمتر نامی از «الینور روزولت» می گوییم و می شنویم؛ يعنی زنی که بالاترین نقش را در بوجود آوردن «اعلامیه ی جهانی حقوق بشر» داشته است؛ زنی که شاید به خاطر همسری با رییس جمهور آمریکا و داشتن عنوان بانوی اول اين کشور، کمتر از آن چه که شایسته ی او بايد باشد تحسین شده است.

کارنامهء دانشجویان قابل قبول تر از اصلاح طلبان عالی رتبه است

گفتگو با بهاره هدایت

گفتگوگر: مهسا محمدی

فعالان جنبش دانشجویی معمولا از سوی سیاست ‌ورزان حرفه‌ای متهم می‌شوند که خرد و احتیاط لازم را در کنش‌های خود ندارند و در بزنگاه‌های سیاسی رفتارهایی هیجانی از خود بروز می‌دهند و آرمان ‌گرایی‌ شان در تقابل با روند اصلاحات تدریجی است. عمده این نقدها هم از سوی اصلاح ‌طلبان درون حکومت بیان می‌شود که سازش و مصلحت و حتی عقب ‌نشینی ‌های تاکتیکی را عناصری کلیدی برای فعالیت سیاسی می‌دانند و آن را نشانه پختگی تلقی می‌کنند. درباره نسبت میان آرمان ‌گرایی و عقلانیت در کنش‌های فعالان جنبش‌ دانشجویی با بهاره هدایت عضو سابق شورای مرکزی و سخنگوی دفتر  تحکیم وحدت گفت‌وگو کردیم. او در جریان اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات سال هشتائ و هست بازداشت شد و بعد از گذشت هفت سال به تازگی از زندان آزاد شده است.

رابطهء تنش ‌آلود جنبش دانشجویی و احزاب در ایران

علی افشاری

در شرایطی که احزاب قوی و ریشه دار وجود داشته و نظام حزبی در ساختار قدرت مورد پذیرش واقع شده و کارکرد داشته باشد، آنگاه خصلت سیاسی پر رنگ جنبش دانشجویی بلاموضوع خواهد شد. جنبش دانشجویی با تحقق مطالبهء اصلی برون‌ دانشگاهی خود در تحقق توسعهء سیاسی و گذار مسالمت آمیز به دمکراسی حداقلی به نفی خود می‌رسد. این امر به معنای سیاست زدایی نیست بلکه میزان و نوع مشارکت در عرصه سیاسی دگرگون شده و دانشجویان در حد متعارف همچون نیرو‌های مدنی به مسئولیت سیاسی خود عمل می‌کنند و جنبش‌های دانشجویی بیشتر سمت وسوی روشنفکری و حوزه‌های آوانگارد ودرون‌دانشگاهی را در بر می‌گیرد.

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000