سردبير: اسماعيل نوری علا                                دو شنبه 22 و سه شنبه 23 دی ماه 1393 ـ  12 و 13 ماه ژانويهء 2015      

شرح تصوير شير و خورشيد   |    تفصيل نظرات خوانندگان    |   تماس با سردبير    |    پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    آرشيو کلی مقالات  |      فهرست نويسندگان    |    بيانيه های سازمان های سياسی و اجتماعی

  جستجو در سايت | باشگاه لوس آنجلس |  باشگاه هلسينکی  |  مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران |  کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

مشروطيت به روايت جنبش سکولار دموکراسی                                                 مشروطيت به روايت حکومت اسلامی

لطفاً توجه فرمائيد: در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» تبديل می شود.

جنبش سکولار دموکراسی ايران

تاريخچه

اساسنامه

نمودار تشکيلاتی

شورای دبيران

سخنگو

هيئت مشاوران

بيانيهء تحليلی

برگ تقاضای عضويت

کنگرهء سکولار دموکرات ها ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی هوا داران سکولار دموکراسی در ايران، امکان گرد همائی گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن  «کنگره» در دو روز پيش از 14 مرداد 1392 در شهر واشنگتن برگذار شد. دومين کنگره در تاريخ 18 مرداد 1393 در شهر بوخوم آلمان برگزار شد. هم اکنون رايزنی برای برگزاری کنگرهء سوم ادامه دارد.

مجمع سازمان های سکولار دموکرات

چند ماه پس از برگزاری کنگرهء واشنگتن، با همراهی چند سازمان سياسی، نهادی با نام «مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران» بوجود آمد.

انديشگاه سکولار دموکراسی ايران

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

اين خونی است که در پاريس از پيکر آزادی انسان جاری شده

پيوند سرای نويسندگان، شاعران و هنرمندان سکولار دموکرات ايران

پيوند سرای نویسندگان، شاعران و هنرمندان ایران، بعنوان نهادی در دل جنبش گستردهء سکولار دموکراسی ايران که خواهان انحلال حکومت اسلامی و استقرار حکومتی سکولار و دموکرات در ايران است، و نيز بعنوان عضوی از مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران، ضمن محکوم کردن حملۀ مسلحانه و خونین به دفتر هفته نامۀ شارل آبدو، از کلیۀ نویسندگان، شاعران، هنرمندان و روزنامه نگارانی که آفرینش هنری خود را به مثابه سِلاحی علیه تسلط جهل و خرافات، ظلم و زور و افراط گرائی مذهبی و عقیدتی، بکار می برند، دعوت می کند تا مجدانه صدای خود را برای بيدار کردن تصميم گيران بخواب رفتهء کشورهای خويش بلند کنند.

برادران در پاریس

حمیدرضا رحیمی

خاج پرستان، لعنة الله علیهم اجمعین، ضمن اینکه دست و پایشان را شدیداً گم کرده اند، و لذا، بقول شیرازی های فرانسه، نمی دانند که "چطو شد که ایطو شد؟ حافظهء تاریخی شان نيز نم کشیده، و ماجرا های زیر درخت "سیب" و، از تبعات بلا فصل آن، ترور مکرر(!) دکتر شاپور بختیار، که زیر دماغ شان در همان پاریس اتفاق افتاد را، بیاد نمی آورند و در این صورت، هیچ استبعادی ندارد که صدور انقلاب حضرت امام(ل) و ترورهای برونمرزی ناشی از آن در برلین و هامبورگ هم یادشان نباشد!

ما محتاج انقلابی مذهبی هستيم!

بخشی از سخنان اخير السيسی، رئيس جمهور مصر، در الازهر

«برای 1.6 بيليون مسلمان غير ممکن است که 7 بيليون انسان روی زمين را بکشند و خود زنده بمانند. من اين سخنان را در اينجا، در الازهر، و در جمع دانشگاهيان و علماء بيان کرده و برای سخنانم خداوند را در روز قيامت شاهد می گيرم. اما اگر شما در ذهنيت کنونی گرفتار باشيد کل آن چيزی را که به شما می گويم درک نخواهيد کرد. شما بايد از خود بيرون بيائيد تا بتوانيد وضعيت را از يک ديدگاه روشنگرانه ببينيد و در آن تعمق کنيد. من می گويم و تکرار می کنم که ما محتاج انقلابی مذهبی هستيم. شما ای امامان مذهبی در برابر خداوند مسئول هستيد. تمام جهان، تکرار می کنم، تمام جهان منتظر حرکت بعدی شما است... چرا که اين امت در حال پاره پاره شدن است، در حال ويران شدن و گمشدن، آن هم به دست خودمان». (منبع)

آزادی باز قربانی داد

دعوتی از شکوه ميرزادگی

بیایید ما روزنامه نویس ها، نویسندگان و مردمان آزادی خواه ایرانی، برکنار از هر دین و مذهبی و لامذهبی که داریم صدای همدردی خود را به گوش مردمان فرانسه برسانیم تا حساب مردم صلح دوست و آزادی خواه ایران جدا از حکومت مسلط بر ایران باشد... من به عنوان یک نویسند و روزنامه نویس تسلیت و همدردی خودم را امروز برای سفارت فرانسه در آمریکا فرستادم. شما نیز در هر کجایی که هستید می توانید از طریق دادن یادداشتی کوتاه این کار را کنید.

سکوت در برابر جنایت،

همدستی با جنایتکاران است

جمشيد فاروقی

بسياری از رهبران و مقامات کشورهای اسلامی این حمله تروریستی را محکوم کرده و آن را با روح اسلام ناسازگار دانسته‌اند. اتحادیه عرب، رهبران و مقامات بلند پایه ترکیه، عربستان، پاکستان، اندونزی و بسیاری دیگر با قربانیان این تراژدی ابراز همبستگی و با صدور اطلاعیه‌هایی این جنایت آشکار را محکوم کرده‌اند. موضع‌گیری ایران در برابر این جنایت تنها به اطلاعیه‌ای محدود می‌شود که با ساعت‌ها تاخیر توسط مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه صادر شده است. اطلاعیه‌ای که بیشتر از آنکه عاملان این ترور وحشیانه را محکوم کند، هم و غم‌اش بیشتر محکوم کردن سو‌ء استفاده از آزادی بیان در کشورهای دموکراتیک بوده است.

آغاز به کار صفحهء فيسبوک اختصاصی

«جنبش آذربايجان برای استقرار سکولار دموکراسی در ايران»

به همت آقای احمد وحدانی، عضو شبکهء سکولارهای سبز ايران، و نمايندهء اين شبکه در مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران، و نيز عضو مؤسس جنبش سکولار دموکراسی ايران، چند روزی است که صفحهء فيسبوک «جنبش آذربايجان برای استقرار سکولار دموکراسی در ايران» آغاز به کار کرده است. شعار اين صفحه چنين است: «آذربايجان، سر سرفراز ايران کهن، زادگاه شير زنان و مردانی که پيروزی انقلاب مشروطهء ايران را ممکن، و راه را برای استقرار حکومتی سکولار و دموکرات هموار ساختند، امروز نيز بايد پرچمدار انديشهء سکولار دموکراسی در ايران باشد». برای ايشان و دوستانی که در گرداندن اين صفحه با ايشان همکاری می کنند آرزوی موفقيت داريم و اميدواريم که ديگر ايرانيان نيز در مورد منطقهء خود دست به چنين کار آينده سازی بزنند.

تفسير خبرهای 19 دی ـ برنامه ای از جمشيد چالنگی

با شرکت حسن اعتمادی ـ محمدرضا حيری

در تلويزيون ايران فردا

تفسير خبرهای 16 دی ـ برنامه ای از جمشيد چالنگی

با شرکت کورش اعتمادی ـ مازيار شکوری

در تلويزيون ايران فردا

جنگ ارزش‌ها: بربریت علیه مدنیت

فرهنگ قاسمی

براستی که خمینی و جمهوری اسلامی در آنچه که در دهه‌ های اخیر در جهان به نام اسلام و علیه انسانیت روی می‌دهد تأثیر  و سهم فراوانی داشته‌اند. امروز داعش و سایر دستجات افراطی اسلامی چیزی غیر از زاییدهء کشتارهای خمینی و خطاهای اروپا و آمریکا نیستند. فرمان ابوبکر بغدادی که می‌گوید "از همهء ابزارها برای کشتن کافران استفاده کنید" در واقع ترجمان افکار خمینی در فرمان حکم قتل سلمان رشدی به نام اسلام است که مستقیماً آزاد اندیشیدن انسان‌ها را مورد هدف قرار می‌دهد. آنچه را که خمینی در ارتباط با قتل سلمان رشدی بیان می‌کند فرمان اختناق و سکوت و بازگشت به افکار قرون وسطایی در برابر  آزادی انتقاد و دگراندیشی است.

داعش سنی و داعش شیعه هر دو یک راه را طی می کنند

روزنامه نگار زندانی؛ حشمت اله طبرزدی

من، به عنوان قدیمی ترین روزنامه نگار زندانی در ایران، با آگاهی دقیق از شرایط اجتماعی و سیاسی حاکم بر ایران، اعلام می دارم: ریشه ی همه ی این ترورها و وحشی گری ها در قدرت گیری گروه های جزم اندیش اسلامی در منطقه ی خاور میانه است. در واقع خطر اصلی از ناحیه ی اسلام سیاسی است.  شوربختانه شروع این پدیده ی شوم با به قدرت رسیدن خمینی و روحانیون شیعی در ایران بوده و سایر گروه های افراطی اسلامی، از چنین الگویی کپی برداری کردند. دول متمدن به ویژه اروپایی ها باید آگاه باشند هر نوع معامله و سازش با حکومت های دینی که مذهب را ابزار قدرت خود ساخته اند نا امنی و ترور را در سراسر جهان گسترش خواهد داد.

بازتاب شیعه گری در نگرش «روشنفکران» ایران

سعید کرامت

نوشتهء حاضر قصد دارد یاد آور شود که شیعه محوری و شیعه گری، به موازات تجددخواهی، همیشه یکی از ستونهای فکری و ارزشی الیت فکری ایران در ۱۵۰ سال اخیر را شکل داده است. علت شیعه گرائی الیت سیاسی ایران به این امر بر میگردد که ناسیونالیسم ایرانی، تقریبا مانند ناسیونالسیم اسرائیلی بر دو رکن مذهب و زبان استوار است. در ایران ارزشهای ناسیونالیستی ترکیبی از مذهب شیعه و زبان فارسی است...

نشانی های آينده ای آرزوئی

اسماعيل نوری علا

هر که به روزگاری بيانديشد که حکومت اسلامی مسلط بر ايران به زباله دان تاريخ افکنده شده، بايد بتواند به اين نکته نيز بيانديشد که در آن «تصور مطلوب»، چه چيزی جانشين اين جکومت شده است. برای من آيندهء دلپذيری که می توان برای وطن مان آرزو کرد «روزگار آلترناتيو» نام دارد و معتقدم که هرکس از «وضع موجود» ناراضی است تنها در صورتی می تواند پای در راه بهتر کردن زندگی خود بگذارد که در ذهن اش آن روزگار «بهی» را مجسم نموده و مطالبه کرده باشد. بدون آنکه بدانيم چه می خواهيم و به کجا می رويم هرگز نمی توانيم قدم در راهی بگذاريم که به مقصدی مطلوب منتهی می شود.

راه های همه ‌پرسی برای تغيير قانون اساسی

برگرفته هائی از گفتگو با هاشمی رفسنجانی

گفتگوگر: خبرنگار نشريهء قانون

اول انقلاب، بر اساس ضرورتی که امام و بزرگان انقلاب احساس می‌کردند، قانون اساسی تدوين شد که با بيشترين رأی به تأييد مردم رسيد. همان قانون اساسی بعد از ده سال، با عنايت امام و تأييد مردم، اصلاح شد. قانون اساسی به صورت عرفی هم قابل عوض کردن است. راه مشخصی دارد که در خود قانون اساسی آمده است: آنچه با احکام فقهی مبانيت و مخالفت نداشته باشد، قابل تقنين است و هر قانونی که تصويب می‌شود، اگر ضديتی با احکام شرع نداشته باشد، قابل اجراست... اصلاً اجتهاد به اين دليل مکمّل خاتميت دين اسلام است که بتواند با توجه به شرايط زمانی و مکانی «احکام اسلامی» را اجرايی نمايد. البته آنچه که هميشه تجاوز از آن برای هر قانونگذار اسلامی و حاکم اسلامی ممنوع است، احکام مسلّم اسلام است.

ما ملت ایران باید تصمیم بگیريم

حشمت الله طبرزدی

ما ملت ایران باید خود تصمیم بگیریم. باید بر بی‌اعتمادی و ناامیدی و محافظه ‌کاری غلبه کنیم. باید باور کنیم از بازی‌های این حکومت که هر چهار  سال و هشت سال یک‌ بار تکرار می‌شود، هیچ‌چیز جز فساد، فقر و سرکوب بیشتر عاید ما نمی‌شود. باید نگاهی به وضع جوانان بی‌کار، ناامید و سرکوب‌شده‌ی خود بیاندازیم و باور کنیم جز همت، امید، تلاش و اتحاد ملی، هیچ کلیدی این قفل بسته را بازنخواهد کرد. ملتی که نخواهد از خود بلند همتی، گذشت و فداکاری نشان بدهد، به مرگ و تباهی تدریجی دچار می‌شود.

آيا همه پرسی در جمهوری اسلامی ممکن است؟

مجيد محمدی

قرائت رسمی و مورد قبول حاکميت از قانون اساسی آن است که در اختلافات و مسائل بحرانی کشور اين ولی فقيه است که تصميم نهايی را می گيرد و بقيه‌ مقامات نيز بايد از آن اطاعت کنند وگرنه فتنه گر و بی بصيرت و منافق و منافق جديد ناميده می شوند... هر دو نوع همه پرسی‌ که در قانون اساسی در نظر گرفته شده در نهايت به سد ولايت فقيه بر می خورد: «همه پرسی اصل پنجاه و نه قانون اساسی اسلامی»، با چينش مجلس توسط شورای نگهبان منصوب رهبر، منتفی می شود و «همه پرسی تغيير در قانون اساسی» با تصميم خود وی در استفاده از احکام حکومتی. بدين ترتيب فرايند همه پرسی از ابتدا سقط می شود!

اسلام، سکولاریسم، جنگ، مدرنیته و زنان

گفتگو با «آدونیس»

گفتگوگر: ایریس رادیش ـ مترجم: بابک نصیری

شهروند عرب هنوز متولد نشده و وجود ندارد. کشورهای عربی تا همین حالا جوامعی کاملاً قبیله‌ای هستند. اگر مسلمان‌ها در رؤیای انقلابی واقعی هستند، باید به دو کار دست بزنند: بایست مذهب را از قدرت جدا کنند و بایست زنان را آزاد کنند. تا وقتی که این کار را به سرانجام نرسانند، مطلقاً هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد.

عاقبت مطالبه از حکومت اسلامی يا تجزيه طلبی معکوس!

رحيم فرهمند

سايت کردانه ـ دبیر کل و سخنگوی «جبههء متحد کورد»، دکتر رحیم فرهمند، در صفحهء فیس بوک خود مطلبی نوشته که قسمتی از ان چنين است: «در سال ها و ماه های اخیر، ما بسیار تلاش کردیم تا به نحوی از انحاء با مسئولین مملکتی باب گفتگو را بگشائیم و درد ها و دغدغه های مردم مناطق محروم و از آن جمله مناطق کردنشین را به گوش مسئولین برسانیم تا بلکه فتح بابی شود و وعده ها اجرائی شوند و مشکلات پیش روی تفاهم و وحدت تمام عیار ملی برداشته شود. لیکن متاسفانه تا کنون به نتیجه ای امیدوار کننده نرسیده ایم و از همه بدتر، تند روان آذری که خود را بیشتر ترک تبار می دانند تا آذری و ایرانی، حتی از در جدل و پرخاشجوئی با تلاش های ما در راه اجرائی شدن بیانیهء ده ماده ای در آمده و چنان پرخاشگرانه و غیر اخلاقی تاخته اند که گوئی اجرائی شدن مواد فراموش شدهء قانون اساسی به زیان آنها است و یا اینکه اساساً طرح این مطالبات قانونی از زبان کردها جرمی ضد انقلابی است. چنین برداشت می شود که اساسا هر گفتار و حرکتی که از جانب کردها انجام شود ضد ملی و ضد انقلابی است و اساساً کردها تافته ای جدا بافته و عناصری ضد ایرانی اند و باید با هر حرکت اصلاحی و دمکراتیک آنان به مبارزه پرداخت. مردم کرد، که اینگونه خود را مغضوب می بینند، خواهش دارند تا آنها را به عنوان وصله ای ناجور و نچسب از این قبای سراسر زربفت بریده و به دور اندازند تا بیش از این مایهء فتنه و سرافکندگی برخی از کاسه داغ ترها نشوند.

 

 

 

 

 

 

 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 hhhhhhh

 

bbbbb