سردبير: اسماعيل نوری علا                                            جمعه 17 تا يک شنبه 19 بهمن ماه 1393 ـ  6  تا 8 ماه فوريهء 2015      

شرح تصوير شير و خورشيد   |    تفصيل نظرات خوانندگان    |   تماس با سردبير    |    پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    آرشيو کلی مقالات  |      فهرست نويسندگان    |    بيانيه های سازمان های سياسی و اجتماعی

  جستجو در سايت | باشگاه لوس آنجلس |  باشگاه هلسينکی  |  مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران |  کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

مشروطيت به روايت جنبش سکولار دموکراسی                                                 مشروطيت به روايت حکومت اسلامی

لطفاً توجه فرمائيد: در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» تبديل می شود.

تاريخچه

اساسنامه

نمودار تشکيلاتی

شورای دبيران

سخنگو

هيئت مشاوران

بيانيهء تحليلی

برگ تقاضای عضويت

کنگرهء سکولار دموکرات ها ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی هوا داران سکولار دموکراسی در ايران، امکان گرد همائی گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن  «کنگره» در دو روز پيش از 14 مرداد 1392 در شهر واشنگتن برگذار شد. دومين کنگره در تاريخ 18 مرداد 1393 در شهر بوخوم آلمان برگزار شد. هم اکنون رايزنی برای برگزاری کنگرهء سوم ادامه دارد.

مجمع سازمان های سکولار دموکرات

چند ماه پس از برگزاری کنگرهء واشنگتن، با همراهی چند سازمان سياسی، نهادی با نام «مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران» بوجود آمد.

انديشگاه سکولار دموکراسی ايران

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

تظاهرات دانشجويان ايرانی در امريکا

روایت ندامت يک امريکائی از اعتماد به خمینی

کامبیز فتاحی

«ريچارد فالک» می‌گوید که آیت الله خمینی‌ از فرصت ديدار ما استفاده کرد تا به میهمانان آمریکایی یادآوری کند که هویت انقلاب، اسلامی است نه ملی. می‌گوید: «پرسید چرا ما پیش او آمده‌ایم، چرا در چنین شرایط متلاطمی به ایران رفته بودیم؟ پاسخ ما این بود که آمده‌ایم تا انقلاب ایران را بهتر از آنچه در آمریکا به ما گفته می‌شد درک کنیم. همان موقع بود که آیت الله خمینی حرف مان را قطع کرد و گفت این یک انقلاب ایرانی نیست. اسلامی است؛ برای تمام جهان اسلام اهمیت دارد.»

همان یک ‏بار که تصدی کردم برای هفت پشت‏ ام کفایت می‏ کند

گفتگو با ابوالحسن بنی‌صدر

از وبلاگ کافه ناصری

دو چیز را با هم اشتباه نکنیم؛ یکی انقلاب ایران است که در آن گل بر گلوله پیروز شد، قطعاً انقلاب منحصر به فردی است که تمام ملت در آن شرکت کرده‏اند و یک رژیم فوق‏العاده خشن را بدون این که امکان دخالت به هیچ قدرت خارجی بدهد، از پای درآورده است. ولی بعد از انقلاب، به انقلاب چه مربوط است؟! بار اول هم نیست ـ در انقلاب مشروطه و در نهضت ملی کردن نفت هم همین‏طور شد ـ  که در ایجاد یک دولت مردم‏ سالار ناتوانی به‏ خرج دادیم.

نقطهء آغاز مبارزهء امام مخالفت با انقلاب سفيد شاه بود!

هاشمی رفسنجانی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، او در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت شهدای منصورون که از مبارزان تشکیلاتی سال‌های قبل از انقلاب هستند، گفت: «خوب است که جوانان با سوابق مبارزان و ماهیت انقلابی آشنا شوند. نقطهء آغاز مبارزه تصویب انجمن‌های ایالتی و ولایتی در دولت رژیم پهلوی بود که نیروی خفته و سرکوب شده از رژیم پهلوی اول را بیدار کرد». ایشان با ارائه تحلیلی از شرایط سیاسی آن روزها و اهداف سلطنت، انقلاب سفید را تلاش رژیم برای جبران شکست در ماجرای انجمن‌های ایالتی و ولایتی توصیف کرد و گفت: «آن شعارها هم، برنامهء غربی‌ها برای اجرا در مقابل کشور‌های کمونیستی بود که امام(ره) اهداف فریبکارانه آنها را دربارهء هر بند افشا می‌کرد». آیت‌الله هاشمی رفسنجانی «رفراندوم انقلاب سفید» را دسیسه رژیم پهلوی برای فریب مردم خواند و با تمجید از اقدامات امام و مبارزین، به یادآوری اتفاقات مهم تاریخی تا پانزده خرداد پرداخت و گفت: «یکی از کارهای آنها سربازی اجباری طلبه‌های معاف بود که شاید آن روزها برای مردم و مبارزین تلخ بود، اما به قول امام، جوانان روشن ضمیر ما سربازخانه‌ها را متحول کرده‌اند».

«ترور شخصيت ِ» نافرجام

با اشاره به مورد خليل ملکی

مسعود نقره‌کار

ملکی در کوتاه‌ مدت، به رغم زندان و محروميت و فحش و فضيحت، کار زيادی از پيش نبرد چون از زمان خود خيلی جلو بود. تاثير او دقيقا در درازمدت، در زندگی‌نامه عبرت‌انگيز او مشاهده می‌شود." در بيان نافرجامی ترور شخصيت خليل ملکی و امثال او، پلخانف حرف آخر را زده است: "بزرگی يک شخصيت تاريخی به اين مناسبت است که او دارای ويژگی های لازمی است که او را يکی از مستعدترين افراد برای خدمت به احتياجات زمان و عصر خويش می نمايد."

داعش و خامنه‌ای بر سر یک بازار رقابت می‌کنند

حسین باقرزاده

نامهء خامنه‌ای خطاب به جوانان کشورهای غربی از عمق جهالت و بیگانگی او از نسل جوان و تصویر خود او در جهان غرب حکایت می‌کند. آیا او نمی‌داند که انگیزهء فرار میلیون‌ها جوان ایرانی به خارج کشور و مهاجرت به کشورهای غربی چیست و چرا غالب آنان برای رسیدن به این هدف خود را به آب و آتش می‌زنند و جان و زندگی خود و همسر و فرزندان خویش را در دریا و خشکی به خطر می‌اندازند؟ آیا اگر موعظه‌های او برای جوان امروزی در غرب جاذبه‌ای داشت، نباید در درجهء اول و به طریق اولی جوان ایرانی که زبان او را می‌فهمد مجذوب این سخنان می‌شد و آرزوی فرار از ایران را از سر بیرون می‌کرد و در بهشت ساخته و پرداخته جمهوری اسلامی باقی می‌ماند؟

فاجعهء سينما رکس: آتش انقلاب اسلامی

خبر انتشار يک کتاب

در آستانهء سالگرد شورش بيست و دوم بهمن و قدرت گرفتن اسلاميست های ايرانی، کتاب «فاجعهء سينما رکس: آتش انقلاب اسلامی» نوشتهء مجيد احمديان، بعنوان اثری تحقيقی در مورد واقعه ای که گام اول در پيروزی اين شورش بود منتشر شد. دکتر محمود مرادخانی، پزشک مفيم فرانسه، فرزند علی تهرانی، شوهر خواهر خامنه ای، و فعال سياسی سکولار دموکرات و انحلال طلب، که مسئوليت نشر اين کتاب را بر عهده داشته، بر آن مقدمهء جالبی نوشته است. برای ديدن تصوير بزرگ تر روی جلد و تهيهء اين کتاب می توانيد از پيوند زير استفاده کنيد.

گفتگو با محمود مرادخانی

ضعف تأليف

حمیدرضا رحیمی

يک شهروند: ما ملت ایران پیشرفت ‌های خود مثل فن‌آوری هسته‌ای، سلول‌های بنیادی و... را با مقاومت و ایستادگی به دست آورده‌ایم  و واقعاً خسارت بار است که به خاطر اشتباه محاسباتی دستگاه دیپلماسی کشور خدای ناکرده آنها را از دست بدهیم....

فدوی: پیش از اینکه عریضهء شما به جریان بانداخته شود، فدوی توصیه می کند که نخست، ضعف تألیف آنرا که عبارت باشد از اصلاح "سلول‌های بنیادی" به "سلول‌های انفرادی" رفع کنید، برادر يا خواهر شهروند!

در سوک درگذشت يک چهرهء مستقل سياسی

اعضاء شورای دبيران و هيئت مشاوران «جنبش سکولار دموکراسی ايران» درگذشت آقای محمود راسخ افشار، از دبيران کنفدراسيون سابق دانشجويان ايرانی در اروپا، و از شخصيت های خوشنام، مستقل، سکولار و سوسيال دموکرات را به دوستان واقعی اش که صميمانه به سوگ اش نشسته اند تسليت گفته و بر احوال جامعه ای افسوس می خورند که چهره های صادق رزمنده در راه رهائی مردم  اش را اينگونه در غربت از دست می دهد. يادش هميشه گرامی خواهد بود.

ضرورت صف بندی جدید در اپوزیسیون جمهوری خواه

محمود راسخ افشار

در خارج از کشور هیچ مانعی بر سر راه تشکیل صف مستقلِ جمهوریخواهان باورمند به خط و مشی براندازی وجود ندارد. زمان آن رسیده است که این نیرو که اکنون زمینه‌ای گسترده و آگاه در درون کشور دارد حساب خود را از اصلاح طلبان جدا کند و بند نافش را از آنان قطع کند. تشکل مستقلی را به وجود آورد با برنامه، استراتژی و تاکتیک‌های خود...

منافع ملی؛ ابهامات و خطرات

اسماعيل نوری علا

اين واقعيتی ثابت شده است که در سی و شش سال گذشته، به تصديق اکثريت اهل نظر در سراسر جهان، حکومت اسلامی دست به هر کاری زده جز نابودی تدريجی دارائی های کل ملت ايران حاصلی  نداشته است. همين وضعيت موجب شده تا در ميان نظريه پردازان فعال در اپوزيسيون ايران اغلب اين نکته مطرح شود که شايد «منافع ملی» آن محور گمشده ای باشد که می تواند همهء گروه ها و شخصيت های اپوزيسيون را گرد هم آورده و اتحاد منسجمی را ايجاد کند.

فايل صوتی       تصويری         فايل پی.دی.اف

تفسير خبر ـ برنامه ای از حمشيد چالنگی

با شرکت حسن اعتمادی ـ سعيد قاسمی نژاد

در تلويزيون ايران فردا

دربارهء محمود اعتمادزاده (به آذين)

بخش 1    بخش 2     بخش 3

 از سلسله برنامه های «چهره خانه»

 در گفتگوی عليرضا ميبدی با اسماعيل نوری علا

چرا آزادی بيان از نظر قانونی و جامعه‌ شناسی محدوديت ندارد

جلال ايجادی

در مورد آزادی بيان کدام قوانين مورد نظر اند؟ «هرکس حق آزاد‌ی عقيده و بيان دارد. حق مزبور شامل آن است که از داشتن عقايد خود بيم و اضطرابی نداشته باشد و در کسب اطلاعات و افکار و در اخذ و انتشار آن به تمام وسايل ممکن و بدون ملاحظات مرزی آزاد باشد.» (ماده‌ی نوزده جهانی حقوق بشر) اين ماده به صورتی تنظيم شده که گسترده‌ترين معنا را می‌توان از آن برداشت کرد. در اين اعلاميه هيچ قيد يا بند مشخصی برای آزادی بيان مطرح نشده است و انتقاد نظری آزاد است.

دکتر سروش و تفسير آيهء دوازده سوره انفال! ((

ف. م. سخن

يادداشت آقای دکتر سروش را با عنوان «هله، برخيز که انديشه دگر بايد» در سايت «جرس» خواندم. از خواندن اين يادداشت بر خلاف ساير يادداشت های آقای دکتر بسيار متأسف شدم. بسيار متاسف شدم از اين که نوانديشی دينی ما، يا به قولی روشنفکری دينی ما، هنوز اندر خم يک کوچه است و با استدلالاتی مانند حفظ «ناموس» و ناموس گرايی می خواهد بر دست و پای آزادی بيان زنجيری از کلمات فاخر بزند.

امامت خمينی بر داعشی‌گری و بوکوحرامی؟

محمد جعفری

طاهراً امروز برای اکثريت ما ايرانيان گزارش صحنه های قتل و غارت و برده گيری و ويرانی های همه جانبهء داعش ترسناک است. ولی آيا اين بدان معناست که ما هميشه اين طور به خشونت لخت کسانی که داعيهء حفظ دين مردمان را دارند حساس بوده ايم؟ خوب است اشاره کنيم که آقای خمينی فقط قبل از انقلاب فتوای کشتن و کتک زدن و بدنام کردن را نمی داده، بلکه حتی در «وصيتنامهء سياسی- الهی خود هم شديدتر از اين فتوا می دهد، و تازه ‏رهنمود می دهد که مردم نبايد منتظر باشند‏ ‏که مراجع رسمی از ظلم و فساد جلو گيری کنند، هر جا اين مراجع کوتاهی کردند‏ ‏مردم خود وارد عمل شوند.

بدون رعايت حقوق بشر و دمكراسى از امنيت پايدارخبرى نخواهد بود

نامه ای  به رئيس جمهور ‫آمريكا

حشمت الله طبرزدی

آقای رئيس جمهور! جنابعالى طى چند سال گذشته با اين رويكرد بسيار اشتباه، و با بى اعتنايى به مسائل حقوق بشرى، به ويژه با نوشتن نامه هاى محرمانه براى ديكتاتور ايران، به قصد حل مشكل امنيتى اسرائيل و امريكا، بخش هاى بزرگى از ملتى را از خود مأيوس كرده ايد كه اگر آزادى انتخاب داشته باشند، كه ندارند، ملت و كشور امريكا را به عنوان بهترين دوست و شريك خود انتخاب خواهند كرد. ملت ايران، اگر چه همواره از سوى حكومت سركوب شده و امكان پيشرفت اجتماعى نداشته، اما همواره در خاورميانه به لحاظ فرهنگى و سياسى پيشرو بوده است. به ويژه اليت ها و طبقهء روشنفكر و دمكرات ايران همواره زير سركوب ستم بوده اند ولى هر گاه، همچون دكتر مصدق، امكان حضور در ميدان سياسى داشته اند، بلوغ خود را نشان داده اند.

ما موش‌ها!

فاضل غیبی

‌شگفت انگیز است که اندیشمندی در میانۀ چنین دوران تاریکی، با تکیه بر تجربیات تاریخی و اندیشه‌ای نبوغ آمیز، توانسته باشد درونمایۀ دوران خویش را درک کند و آن را در قالب ادبی با هم میهنان خود در میان بگذارد. بدین سبب عبید زاکانی را باید نابغه‌ای دانست و "موش و گربۀ" او را عضوی از خانوادۀ ادبیات جهانی به شمار آورد. به همین نسبت دردناک است که چگونه ملایان توانستند با تحریف این داستان، از آن در جهت تحکیم تسلط خود بر روان ایرانی استفاده کنند! 

پرونده ای به قطر بیست سانت 
پیرامون متن کامل جلسات بازجوئی دکتر ابراهیم یزدی

ن. نوری زاده

اينک که نتیجهء تجربی و عینی جمهوری اسلامی، به استبداد و فاشیسم عریان تبدیل شده است قافیهء اسلام سیاسی برای تحلیل کنندگان آن تنگ آمده است، برای توجیه خبط تاریخی و استراتژیک خود این روزها از تفاوت مفهوم «جدائی دین از سیاست» با «جدائی دین از حکومت» داستان سرائی می کنند تا به خواننده و اعضاء بفهمانند که نهضت آزادی از ابتدا خواهان جدائی نهاد دین از حکومت بوده است. قطعاً این داستان سرائی ها درست نیست و قلب تاریخ است.

 

 

 

 

 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 hhhhhhh

 

bbbbb