تأسيس: 14 مرداد 1392  ،   در نخستين کنگرهء سکولار های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)     |    ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم

شنبه 16 ويک شنبه 17 اسفند  ماه 1393 ـ  7  تا 8 ماه مارس 2015      

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

تاريخچه

اساسنامه

نمودار تشکيلاتی

شورای دبيران

سخنگو

هيئت مشاوران

بيانيهء تحليلی

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

برگ تقاضای عضويت

کنگرهء سکولار دموکرات ها ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن   «اولين کنگره» در 1392 در شهر واشنگتن برگزار شد. «دومين کنگره» در تاريخ 18 مرداد 1393 در شهر بوخوم آلمان برگزار شد. هم اکنون رايزنی برای برگزاری کنگرهء سوم ادامه دارد.

مجمع سازمان های سکولار دموکرات

انديشگاه سکولار دموکراسی ايران

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

به قلم مجيد محمدی

قمار سیاسی!

شهباز نخعی

نتانياهو سیاستمداری کارکشته و کهنه کار است. او در اعلام برگزاری انتخابات زودرس به جز شکننده بودن ائتلافی که دولت اش در رأس آن است، اجباری نداشته می توانست با کجدار و مریز تا سال دو هزار هفده بر مسند قدرت بماند.  از این رو، قماری که به آن دست زده می بایست حساب شده باشد. اگرچه، تغییر آرایش نیروها در عرصهء سیاست داخلی اسراییل، از جمله ائتلاف حزب چپ کارگر اسراییل با یک حزب راست میانه، که بخت آنها را برای پیروزی در انتخابات بالا می برد، می تواند حساب های آقای نتانیاهو را برهم بزند. 

ولی فقیه موسیقی ‌شناس و شوخی ‌های آقای وزیر

کاوه کوهیار

آيت الله خامنه‌ای، رهبر نظام اسلامی و «مرجع تقلید هنر‌شناس»، در فتاوای خود حکم شرعی می‌دهد که: «گوش ‌دادن به غنا، که عبارت است از ترجیع صدا به نحوی که لهو مضل عن سبیل الله و مناسب با مجالس لهو و گناه باشد، مطلقاً حرام است؛ حتّی غنای زن برای شوهرش و بالعکس و بقصد لذت بردن از همسر، استماع غنا را مباح نمی‌‏کند و حرمت غنا و مانند آن، با تعبّد به شرع ثابت شده و از احکام ثابت فقه شیعه محسوب می‌‏شود و دائر مدار ملاکات فرضی و آثار روانی و اجتماعی نمی‌‏ باشد، بلکه تا زمانی که این عنوان حرام بر آن صدق کند، حکم آن حرمت و وجوب اجتناب به ‌طور مطلق است».

مذاکرات اتمی و حقوق بشر

با حضور حسن اعتمادی و هوشنگ اميراحمدی

برنامهء «تفسير خبر تلويريون ايران فردا ـ از جمشيد پالنگی

دربارهء مذاکرات هسته ای و فقدان نقش اپوزيسيون

گفتگو با اسماعيل نوری علا

در قسمت اول برنامهء ياران ـ عليرضا ميبدی

چهره خانه، فصل 1 ـ محمود اعتمادزاده (به آذين)

بخش ششم ـ 11 اسفند 1393

يوتيوب     دانلود

در گفتگو با عليرضا ميبدی

برنامهء «نگاه» از تلويزيون ايران فردا

روس‌گرایان ایرانی، همچنان غرق در تخیلات!

گفتگو با ابراهیم اصغرزاده

گفتگوگر: مسعود کاظمی

سیاست روسیه جدای از اینکه چه نظام سیاسی برای بر کرملین حکمروایی کند، توسعه‌ طلبانه بوده و هست؛ چه به دست تزارها، چه دوره کمونیست‌ها و چه میراث‌داران فعلی. از این منظر فرقی میان پوتین و استالین وجود ندارد. نگاه دولتمردان روسی به ایران در تمام دوران‌ها استفاده ابزاری برای رسیدن به اهداف توسعه‌ طلبانه خودشان است و برای رسیدن به این هدف از هرگونه آتش‌افروزی، تداوم تنش و خصومت میان ایران و ممالک غربی استقبال کرده، می‌کنند و خواهند کرد.

قتل يک سکولار دموکرات ديگر بدست اسلاميست ها

دويچه وله

(صدای آلمان): چند فرد مسلح به دشنه و ساطور، در داکا پايتخت کشور بنگلادش، يک بلاگر سکولار، به نام «آویجیت روی»، وبلاگ ‌نویس بنگلادشی ‌تبار آمریکایی را کشته و همسرش را به شدت زخمی کردند. روی و همسرش، که شهروند آمریکا هستند، برای شرکت در نمایشگاه کتاب در دانشگاه داکا به این شهر سفر کرده بودند. گروهی که خود را «انصار بنگلا هفت» می‌نامند مسئولیت قتل روی را به عهده گرفت. این گروه در صفحهء توئیتر خود نوشته است که این وبلاگ‌نویس به دلیل "جنایت علیه اسلام" به قتل رسیده است. روی طرفدار سکولاریسم بود و در نوشته‌های خود به رفتار خشونت‌آمیز اسلام‌گرایان انتقاد می‌کرد. الکساندر کوداشف، سردبیر دویچه وله، با انتشار بیانیه‌ای، ضمن ابراز همدردی با بازماندگان روی، قتل این فعال اینترنتی را محکوم کرد و آن را "جنایتی نفرت‌انگیز" خواند. کوداشف در بیانیه خود تاکید کرده است که در بنگلادش محدویت‌های زیادی در زمینه آزادی بیان و آزادی مطبوعات موجود است و روزنامه ‌نگارانی که شجاعانه نظرات انتقادی خود را نسبت به مسائل روز، «از جمله موضوعات مذهبی بیان می‌کنند، با کینه‌ورزی روبرو می‌شوند و زندگی پرخطری دارند».  آویجیت روی یکی از نامزدهای مسابقه وبلاگ‌نویسی دویچه وله در سال گذشتهء میلادی بود. (پيوند به يک عکس ديگر )

يادداشت کوتاهی از شهرام فريدونی:  يک سکولار اسلامخوار دیگر مورد مهر و نوازش دشنه و ساطور مومنین  قرار گرفت.  تقدیم به حاج فرج دباغ بخاطر طبع لطیف و ذهنیت واقع گرایش.

دليل کاهش تورم به ميزان شانزده درصد!

حمیدرضا رحیمی

* يک شهروند: برای محاسبهء نرخ تورم، چند قلم از سبد مصارف ضروری را ملاک قرار می‌دهند؟ کدام یک از این اقلام ارزان شده‌اند که دولت معجزه کرده و تورم را به زیر 16 درصد رسانده است؟ یک جوری بگویند که ما هم بفهمیم!

فدوی: مراتب در مجالی به استحضار کلیدالاسلام والمسلمین برادر حسن(ع) روحانی رسید؛ بعدالتحیه والسلام گفتند: هیچکدام!، میزان، پروستاتِ مقام معظم رهبری، ضاعف الله اشراقه، است که پس از عمل، 16 درصد از تورّم آن کاسته شده است، براد شهروند!

زن ایرانی و قهرمان استورهء سیزیف!

شکوه میرزادگی

وضعیت زنان ایران از فرو افتادن شان در پی سقوط ایران در هزار و چهارصد سال پیش، و تلاش های چند صد ساله شان برای نجات از نابرابری هر روز فزاینده، و برخاستن شان همزمان با انقلاب مشروطیت به امید همسان شدن با همجنسانشان در غرب و باز فرو افتادن سخت دردناک شان همزمان با انقلاب اسلامی، و سی و هفت سال رنج و تلاش بدون توقف شان برای ذره ای از آن چه به دست آورده بودند، مرا همیشه به یاد «سیزیف» قهرمان استوره ای یونان می اندازد.

حبس خانگی؛ درد و رنج مصدق

مرتضی کاظمیان

قرن پس از به تاريخ پيوستن ِ دکتر محمد مصدق، در چهاردهم اسفندماه هزار و سيصد و چهل و پنج، و ثبت تصويری ماندگار و منحصر به فرد از رهبر نهضت ملی ايران، هنوز رنج و دردی که او در حبس خانگی متحمل شد، مورد تأملی در خور قرار نگرفته است. ستم غريب و هولناکی که متوجه نخست وزير دولت ملی و دموکراتيک ايران شد، زير سايه صبوری اين سياست مدار وطن دوست و کارنامهء وی، يا حتی وقوع کودتای امريکائی ـ انگليسی، به حاشيه رفته است. اما واقعيت، چنان‌ که خود دکتر مصدق به صراحت بر آن تاکيد می‌کند، جز اين نيست که او در قلعهء محصور احمدآباد، روزگار سخت و پر درد و رنجی را در تبعيد و تنهايی تا هنگام مرگ سپری کرد.

اپوزيسيون ما با کدام دشمن مبارزه می کند؟

اسماعيل نوری علا

آمدن آقای ناتانياهو، نخست وزير کشور اسرائيل، به امريکا و سخنرانی هايش در «ايپک» و سپس کنگرهء امريکا، و عکس العمل برخی از ايرانيان خارج از کشور نسبت به سخنان او، آزمايشی بود برای اينکه بدانيم گروه های مختلفی که تحت نام اپوزيسيون در خارج کشور عمل می کنند براستی از کدام پايگاه و موضعی سخن می گويند و، به لحاظ سمت گيری سياسی، شاخک هاشان چگونه از اوضاع خبر می گيرند و خبر می دهند.

فايل صوتی      فايل تصويری        فايل پی.دی.اف  

وظايف ما در صورت «توافق» پیرامون برنامهء هسته ای

کوروش اعتمادی

بنظر می رسد مواضع سیاسی جامعهء شهروندی و اپوزیسیون مترقی ایران می بایست بر پایهء هشدار دادن مجدد به جامعهء جهانی به خطرات تصديق موجودیت حکومتی باشد که طی سی و هفت سال جز زیر پا گذاشتن حقوق بشر و انجام جنایت علیه بشریت، در ایران و منطقه، سیاست راهبُردی دیگری نداشته است. زمان آن فرا رسیده است تا به جامعهء بین المللی نهیب زنیم که توافق هسته ای شما با رژیم اسلامی توافق شما با حکومت سرکوبگر و ضد بشری ملایان می باشد و نه توافق شما با جامعهء شهروندی ایران که اساساً دیدگاهی کاملاً متفاوت با شما، نسبت به ماهیت، منش و موجودیت این حکومت مذهبی دارد.

ايدئولوژی و جعل تاريخ

عمادالدين باقی

ايدئولوژی هرچند خود در خدمت قدرت است ولی تا وقتی قدرت تشکيل نشده فقط يک عقيده در ميان عقايد موجود است و وقتی به قدرت رسيد فاجعه آفرين است زيرا قدرت ذاتاً ميل سلطه بر همهأ حوزه ها دارد و ايدئولوژی هم ميل به خلوص دارد. اين ميل به خلوص که در «تولد يک انقلاب» توضيح داده ام فقط در حوزهء عقايد نيست، حتی در تاريخ هم هست. از نظر صاحبان قدرت و ايدئولوژی، تاريخ هم بايد خالص شود و پاکسازی و گندزدايی شود. لذا دخل و تصرف در آن مجاز و موجه می گردد. گاه برای اين خلوص و برای توجيه قدرت خود لازم می آيد که تاريخ هم جعل کنند.

مشترکاتی با احزاب کردی؟

محسن ذاکری

حق آن است که این باور و اعتماد در مخيلهء سياسی ما ریشه بدواند، و بتوانیم از آن استفاده بهنه نکنيم، که نقش احزاب کرد ایران در ایجاد، گسترش و قوام سکولاریسم و دموکراسی در کشورمان می تواند بسیار مهم و کارآمد باشد، بویژه اگر آنها هم، در رابطه با دیگر اقوام ایرانی و شهرها و مردم ایران، «مشترکات»ی را قبول و باور داشته باشند. در مقابل، مردم ایران، و بویژه آنان که «فارس» می خوانندشان (هرچند این اصطلاح هنوز سخت ناقص و نارسا است)، نيز باید در جهت بارور کردن و عزیز شمردن این «مشترکات»، بسيار بيش از اين ها کار کنند.

چند کلمه در مورد سکولاريسم امروز
سام قندچی

بسیاری از جوانانی که امروز در سی و شش سال جمهوری اسلامی به سکولاریسم رسیده اند، یا آن را در اروپا و آمریکا می بینند، با مشاهدهء عکس های دوران قبل از انقلاب فکر می کنند که جامعهء ایران واقعاً در آن سال ها سکولار بوده است. اما واقعیت این است که سکولاریسمی شکل گرفته از پایین تازه در بيست و پنج سال اخیر است که بوجود آمده و پیش از آن، متأسفانه، نه در اصلاحات اجتماعی نظیر کوشش های امیرکبیر و نه در انقلاب های اجتماعی نظیر مشروطیت، سکولاریسم در مرکز توجه رهبران فکری ایرانیان نبوده است.

سکولار دمکراسی و ایرانیان خارج از کشور

(در چگونگی نیروهای سیاسی)

کامبیز باسطوت

پرسش های فراوانی فکر هر کوشندهء سیاسی در خارج را، اگر هنوز ایران و مردم ایران را بفراموشی نسپرده باشد، از هنگام روی کار آمدن حکومت اسلام سیاسی تا بدرازا کشیدن عمر آن برای سه دههء گذشته، مشغول می کند؛ پرسش هائی که هر کوشندهء سیاسی واقع بین را به سرگیجه و درماندگی دچار می سازد. کجای کار مخالفان سیاسی حکومت اسلامی خراب است؟ آیا وضع موجود ناشی از تک روی سیاسی و گریز از کار منسجم حزبی است؟ آیا مقصر اندیشه های مطرح غالب کوشندگان سیاسی است؟ آیا مخالفان حکومت اسلامی واقعاً با آن مخالفند یا اين یک بازی سیاسی است برای خنثی کردن دشمنی مردم با رژیم اسلامی؟

 
       

 

 
 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

HHHHH