تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم

همچنين، ما که حکومت اسلامی را قانونی نمی دانيم، طبعاً، از آن مطالبه ای هم نداريم اما از همهء مطالبات داخل کشور حمايت می کنيم

دوشنبه 25 و سه شنبه 26 خرداد ماه 1394 ـ  15 و 16 ماه ژوئن 2015

شما دعوت می شويد

به شرکت در سومين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

چهارم و پنجم ماه جولای 2015  ـ  در فرانکفورت

لطفاً برای کسب اطلاعات بيشتر به اين پيوند مراجعه کنيد: 

ه

ه

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

نهاد هماهنگی

پيمان نامهء عصر نو

اساسنامه

بيانيهء تحليلی

هيئت دبيران

دفتر سياسی

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

برگرفته از سايت خودنويس

نگرانی

حمیدرضا رحیمی

مرور خبری که در پی می آید، فدوی را شدیداً نگران کرده است: * تيتر: «کاریکاتور یک ایرانی از اوباما برنده جایزه شد». و در ادامه بنقل از فارس: «در جریان برگزاری جشنواره جهانی کاریکاتور پرتغال "یاسر خانبرایی" برای ترسیم کاریکاتوری از باراک اوباما توانست جایزه سوم را بدست بیاورد». /آخرین نیوز... باری، نگرانی فدوی از اینجا ناشی شد که مبادا این حرکت، توهین به مقام معظم رهبری ممالک محروسه ی امریک تلقی، و کاریکاتوریست مربوطه، نخست به سه شماره به شماری از جرائم ریز و درشت، از جمله توهین به مسؤلان نظام، مشوب کردن اذهان عمومی، حمل و استعمال مواد مخدّر و البته لواط، متهم،و بلکه محکوم و با یک قیام و قعود خاج پرستانه، اعدام شود.

حساب هایی که درست از آب در نیامد!

شهباز نخعی

علاوه بر الجزاير و تونس و مصر، در کشورهای دیگر، مانند افغانستان، عراق، بحرین و یمن نیز سودای برقراری حکومت اسلامی تاکنون توفیق چندانی نداشته است. تنها استثنا در این مورد به قدرت رسیدن حزب اسلام گرای "عدالت و توسعه" به رهبری رجب طیب اردوغان است که در سيزده سال گذشته، با شیوه هایی کم و بیش خودکامه زمام قدرت را در دست داشته و سودای تجدید امپراتوری خلافت اسلامی عثمانی را در سر پرورانده بود.  در این مدت، آقای اردوغان با توسل به انواع ترفند ها کوشید آثار سکولاریسم به یادگار مانده از مصطفی کمال آتاترک را از کار بیاندازد و به صورتی خزنده جامعه را به سوی حکومت اسلامی مورد نظر خود پیش ببرد.  اما نتیجهء انتخابات روز یکشنبه  گذشته رشته های او را پنبه کرد و با به نمایش گذاشتن قدرت جامعهء مدنی و سکولار عملاً رجب طیب اردوغان را در شرایطی قرارداد که ناگزیر از انتخاب بین گردن نهادن به ارادهء مردم یا چشم پوشی از تظاهر به پذیرش قواعد بازی دموکراتیک شده است. 

نگاهی به مانیفست انتخاباتی حزب دموکراتیک خلق‌های ترکیه

متن حاضر مانیفست انتخاباتی حزب دموکراتیک خلق‌های ترکیه است که رهبری مشترک اين حزب، صلاح الدین دمیرتاش و فیگن یوکسکداغ، در جريان انتخابات اخير ترکيه ارائه داده اند. اين مانیفست بر چند مؤلفهء «ما» تأکيد کرده است: ما زنان هستیم، ما جوانان هستیم، ما رنگین‌کمان (مدافع حقوق همجنسگرایان) هستیم، ما کودکان هستیم، ما مدافعان دموکراسی هستیم، ما نماینده‌ء همه‌ء هویت‌ها هستیم، ما مدافعان یک جهان آزاد هستیم، ما حافظان طبیعت هستیم، ما سازندگان یک اقتصاد سالم هستیم، ما کارگران هستیم، ما زحمتشکان هستیم، ما ضمانت‌کنندگان حقوق اجتماعی هستیم... پيشنهاد می کنيم اين متن را با متن «پيمان نامهء عصر نو»ی جنبش سکولار دموکراسی ايران (1393) مقايسه کنيد.

«جنبش مشروطه خواهی» در وزارت اطلاعات و حوزه های علمیه!

مهرداد امير رحيمی

وزارت اطلاعات دیگر آن وزارت اطلاعات سابق نیست. ششلول بندهای دیروز، امروز همه در حوزهء صنعت و بانکداری و تجارت بین الملل فعال و کارآفرین اند! بجای آنها، کارشناسان جنگ روانی و برنامه نویسان و استراتژیست های سیاسی ـ اجتماعی نشسته اند که نه ولی فقیه می شناسند و نه مرجع مذهبی. شغل شان تعریفی دارد که مساوی است با «حفظ سیستم»، چه با ولی فقیه و چه بدون او. آنها پول می گیرند که تحقیق کنند و برحسب آمارهای بازار سیاست اعلام نظر کنند. و آمارها نشان می دهند که «سیستم» از درون پوسیده و رو به اضمحلال است.

در جستجوی پدر و مادر داعش

کورش عرفانی

پديدهء «داعش»، یا آن چه به عنوان «خلافت اسلامی» یا «حکومت اسلامی» معرفی می شود، ظهوری ناگهانی و تاثیرگذار داشت. بسیاری از معادلات خاورمیانه به واسطهء عملکرد این تشکیلات در حال تغییر است. از زمان تصرف عراق توسط آمریکا در سال 2003، گروه‌های سیاسی- نظامی ریز و درشت زیادی شکل گرفته بودند اما هیچ ‌کدام گستره و نفوذ داعش را نیافتند. این تفاوت از کجا ناشی می‌شود؟ دلیل موفقیت بی‌سابقه این گروه چیست؟ قدرت این جریان از چه و از کجا ناشی می‌شود؟ آیا این یک جریان خودجوش است و یا حمایت‌ها و برنامه ریزی‌های بیرون از خود دارد؟ نوشتار حاضر به این گونه پرسش‌ها می‌پردازد.

از حجاب اجباری و کنیز داری داعشی تا افت برنامه های «افق»!

محسن ذاکری

برنامهء افق صدای آمریکا در نهم ژوئن، افت و نزول کیفیت خود را، که از مدت ها پیش همراه با سیاست های اخیر دولت اوباما در این برنامه ها شروع شده بود، نشان داد. این برنامه به مقولهء حجاب اجباری در ایران پرداخته بود. و شق القمر این برنامه هم اينکه در چینش میهمانان برنامه همه از طیف «اسلام رحمانی» بودند: خانم فاطمه حقیقت جو، آقای حسن اشکوری، آقای محمد جواد اکبرین و خانم شیرین عبادی! این برنامه مرا مجبور به نوشتن کرده است؛ استخوان در گلو مانده را یا باید قورت داد و یا اینکه در آورد. و زمانی که وقت گفتن برسد، نگفتن، بزرگترین «نه» به خویشتن است.

آغاز فروپاشی «امپراتوری شیعه»

کاظم موافق

ساعت زمان همچنان به پیش میرود و هرچه به روزهای پایانی ماه و زمان امضا توافق کذایی که قرار بود نوشداروی نظام باشد نزدیک تر می‌شویم، امید به امضای آن کم و کمتر میشود. هرچند با تغییر روز بروز جغرافیایی جنگی در سوریه و آب شدن ارتش فرسوده بشار که اینروز‌ها کمبود پرسنل خود را از طریق جذب میلیشیاهای مسیحی‌ و دروزی تکمیل می‌کند، امضا کردن یا نکردن آن توافق دیگر دردی را از نظام روی به قبله اسلامی دوا نمیکند، زیرا هزاران پرسش بی‌ پاسخ هست که اینبار نمیتوان از پاسخ دادن به آن طفره رفت.

اپوزيسيون و سياست کشورهای غربی

اسماعيل نوری علا

«تغيير رژيم» بدون وجود «آلترناتيو» ممکن نيست. پس تنها در وضعيت اولويت پيدا کردن تغيير رژيم است که غربی ها به جد به مجموع اپوزيسيون رژيم نگريسته و می کوشند تا «گزينهء مطلوب» خود را از ميان آنها تشخيص داده و يا انتخاب کنند. اما البته، و قبل از هر چيز، «گزينهء مطلوب» بيگانگان گزينه ای است که از آنها حرف شنوی داشته و مجری احکام آنها باشد. جالب است که ببينيم در اين وضعيت آن دسته از نيروهای اپوزيسيون که نه اميدی به مردم خودشان دارند و نه اعتباری در نزد آنها، يکباره تبديل به «گزينهء مطلوب» می شوند!

دو نظر در مورد اين نوشتار

از فريدون معزی مقدم و فيروز افروز

سکولاريسم و حقوق بشر

گفت‌وگو با عمادالدين باقی

گفت‌وگوگران: محسن آزموده - علی ورامينی

راديکاليسم بخشی از روشنفکران و شکاف آنها با جامعهء مذهبی، و در نتيجه با توده، مسئلهء رشد مارکسيسم و حتی امروزه تضادهای مذهبی - غيرمذهبی که اين هم در آينده آثار خودش را خواهد داشت و همچنان تا سال ها ايران را در عقب ماندگی نگه خواهد داشت، همه بخاطر اين بوده که تجربه فرانسه الگو شد نه امريکا.

پیوند سیاست‌های امپریالیستی حکومت اسلامی ایران

با ستمگری های آن در داخل

گفت ‌وگو با یاسین الحاج صالح، روشنفکر سوری

گفت‌وگوگر: فریدا آفاری

دار و دسته‌ء نفرت انگیزی که مردم خود را با سلاح‌های شیمیایی، گرسنگی دادن، کشتارهایی در مقیاس صنعتی و زیر شکنجه، تجاوز به کودکان و زنان در سیاهچال‌های زندان‌های امنیتی به قتل می‌رسانند باید بابت جنایت‌های شنیع خود پاسخگو باشند. افراط گرایی اسلامی همیشه میوه‌ی تلخ این عدم پاسخ گویی بوده است. در عين حال، این چه گونهچپیاست که مسائل مربوط به عدالت را از تفکرش و درکی که از خود دارد کنار می‌گذارد؟ و کلام نهایی: ایناصلاحات پیشنهادی اسد” که توصیه می‌شود ما از آن حمایت کنیم چیست؟ من سوری ام و هیچ خبری از ایناصلاحاتندارم! لطفاً از آن “دگراندیشان ایرانیبخواهید که اطلاعات خود مبنی براصلاحات اسد” را برای من بفرستند.

همهء اختلافات در دنیا

پیتر دایزیکس

ترجمهء آريو شعبانی

اين پرسش در میان یکی از بزرگترین موضوعات دوران دانشجویی وجود دارد که:‌ «چرا بعضی از ملت ها، مثل ایالات متحده، ثروتمند و قدرتمند می شوند، در حالی که دیگران در بدویات گیر می کنند؟ و چرا برخی از آن قدرت ها، از روم باستان تا اتحاد شوروی مدرن، گسترش يافته و سپس فروپاشی می کنند؟» از آدام اسمیت و ماکس وبر تا به امروز، تعداد بی شماری از نویسندگان با این سوالات درگیر بوده اند. دو تن اقتصاد دان برجسته، «دارون آسماگلو» از دانشگاه «ام‌آی‌تی» و «جیمز رابینسون» از دانشگاه «هاروارد»، پاسخ دیگری دارند: «سیاست موجب تفاوت است

آنچه که می تواند در انتظار رژیم اسلامی ایران باشد

منصور راستانی

پس از سقوط کمونیسم، سیستم کاپیتالیسم جهانگیر شد. سیستم کاپیتالیسم سالم بر پایهء رقابت سالم و آزاد استوار است، رقابت آزاد نیاز به برقراری آزادی و دمکراسی دارد، آزادی و دمکراسی محتاج فضائی هستند که دارای امنیت باشد. چون کاپیتالیسم گلوبال شده است، امنیت نیز باید جهانی شود. بدین ترتیب فروزه های آزادی، دمکراسی، و امنیت که لازمهء برقراری یک سیستم کاپیتالیسم سالم و موفق هستند، جمعاً می توانند هستهء مشترک عناصر شکل پذیر در مقاصد ژئوپولیتیک کشورهای قدرتمند جهانی را در هر گوشهء کره خاکی تشکیل دهند.

 
       

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999