تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

پيوند به پايگاه رسمی کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

چهارشنبه 28 و پنج شنبه 29 امرداد ماه 1394 ـ  19 و 20 ماه اگوست 2015

ه

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی

حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

بيست و هشتم مرداد، نه «کودتا» نه «قیام»!

فاضل غیبی

هدف این جستار طرح این پرسش است که آیا به کمک نظریات هانا آرنت می توان رویدادهای تاریخی را نیز بررسی کرد؟ برای نمونه رویدادی را وامی‌رسیم که ایرانیان را به دو گروه آشتی‌ناپذیر تقسیم کرده است: از سویی آن را "کودتای  مرداد 32" و از سوی دیگر "قیام ملی 28 مرداد"  می نامند. این رویداد تا بحال به گسترده ترین بحث های تاریخی دامن زده، بسیاری انقلاب اسلامی را پاسخ تاریخ به آن  می‌دانند، زیرا ایران را از مسیر پیشرفت دمکراتیک منحرف ساخت و جامعه را در زیر دیکتاتوری شاه به خفقان واداشت. گروه دیگر "28مرداد" را قیامی برای جلوگیری از تسلط کمونیسم روسی و ضامن 25 سال ثبات و پیشرفت می‌دانند!

«رهبر» خواستار توقف برخی فعالیت‌های یونسکو در ایران شده است!

محمد حسین نجات، معاون فرهنگی سپاه

دیگربان ـ محمدحسین نجات، معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه گفته است که «سازمان یونسکو» یکی از جریان‌های «جبههء معارض فرهنگی انقلاب» است که علی خامنه‌ای خواستار «توقف» برخی فعالیت‌های آن در ایران شده است. بنا بر اظهارات آقای نجات، «یونسکو» در حال حاضر دارای پنج هزار مهدکودک در ایران است و برای کودکان٬ زنان و خانواده برنامه‌های آموزشی برگزار می‌کند که رهبر دستور اتمام این فعالیت‌ها را صادر کرده است. وی افزوده که با وجود این دستور٬ فعالیت‌های این سازمان در ایران همچنان ادامه دارد به طوری که هفتاد میلیون دلار برای ادارهء پنج هزار مهدکودک هزینه می‌کند. وی «جبههء فرهنگی معارض» را مجموعه‌ای از «عناصر و جریان‌های فرهنگی» معرفی کرده که به اسلام و انقلاب اعتقاد ندارند و افزون بر آن از طریق فعالیت‌های فرهنگی نیز با مبانی اسلام مقابله می‌کنند». این مقام سپاه از برخی میانه‌رو‌ها، اصلاح‌طلبان، نهضت آزادی، مارکسیست‌ها، سلطنت‌طلب‌ها و فمینیست‌ها به عنوان جریان‌های داخلی این جبهه نام برده است. به گفتهء وی هدف کلی این جبهه «براندازی» نظام اسلامی و تغییر فرهنگ کشور و تبدیل آن به سمت ذائقه غرب و تغییر باور و اعتقاد مردم است.

خبر بد!

حمید رضا رحیمی

فدوی بمنظور تقدیم برخی عریضه های مؤمنین و  مؤمنات، کثرالله امثالهم، عازم «بیت» بود که با ملاحظهء خبری که در پی می آید، از بیم آنکه نکند خبر مذکور پیش از این به شرف عرض آستان ملک پاسبان سپهر اقتدارشان نیز رسیده و خشم شان را برانگیخته باشد، از خیر شرفیابی گذشت، زیرا از شما چه پنهان، گوش ضد انقلاب کر، فدوی گیس و دست و پای اضافه ندارد که دست معظم له بدهد. باری؛ خبری که موجب هراس فدوی شد به گزارش برادر بی.بی.سی چنين بود: «پرچم آمریکا در سفارت این کشور در کوبا برافراشته شد!» فدوی در شرایطی که بغض گلوی قلم اش را عمیقاً گرفته، مصیبت وارده را به بیت مقام معظم رهبری، ضاعف الله پُرستاته و توابع، حضرات آیات عظام و حجج اسلام، اعلی الله مقامهم اجمعین، به ترتیب ریش، و سایر خانواده های وابسته، و نيز کليهء گير افتادگان در استالينيزم، شدیداً  تسلیت عرض کرده، بقای عمر بازماندگان را از هشتاد تا صد و بيست و حتی بالاتر از ان از درگاه خداوند متعال آرزومند است...

در سالگرد قتل زنده یاد شاپور بختیار و فریدون فرخزاد

گفتگو با حسن اعتمادی

عضو هيئت دبيران نهاد هماهنگی جنبش سکولار دموکراسی ايران

 و زهرهء بختيار، فعال سياسی و خويش دکتر بختيار

در برنامهء «آوای مردم» به مديريت سوزی ياشار 

استبداد زدگی در ایران

مسعود اسماعیلو

بیآییم بخاطر ''مخرجِ مشترکِ'' ارزش های فرهنگی، هنری، تاریخی و محیط زیستی کشورمان ایران، ''هرگز گذشته ِ خود را فراموش نکنیم''، اما برای رهایی از استبداد و استبداد زدگی، از ''خود چه می کنم'' شروع کنیم، نه از ''دیگران چه کرده اند''، تا شاید بتوانیم با بردباری، صبوری و یک حسِ '' آشتیِ ملّی''، با هم، در یک همگرایی پایدار ملّی، مزهء شیرینِ ''هموطن بودن و یک ملّت شدن'' را بچشیم و با به رسمیت شمردنِ حق اشتراک و اختلافِ نظر، در یک فضایِ اندیشه ایِ باز و آزاد، همدگر را...

تحلیلی بر توافق جامع همکاری وین

علی اکبر موسوی

مکانیسم حاضر در توافقنامهء اخیر جهت بازرسی ها، ویژهء ایران و در شرایط خاص کنونی است. این مکانیسم نه تنها فراتر از ان.پی.تی است بلکه محدودیت های وارده بر نیروهای نظامی ایران و بازرسی از مراکز نظامی ایران (بازرسی در هر مکان مشکوک و هر زمان) قطعاً خارج از اصول بنیادین حقوق بین الملل است؛ اصولی همچون حاکمیت ملی و استقلال کشورها و حق کشورها بر منابع خویش از اصول و قواعد آمره حقوق بین الملل هست. مکانیسم حاضر در برجام بگونهء آشکار، نقض همان قواعد آمره است که ستون حقوق بین الملل امروز محسوب می شوند. از اینرو در متن برجام تأکید شده است که مقررات حاضر قابل تسری نیست زیرا اگر چنین مکانیسمی به عرف بین المللی وارد شود، به تدریج حاکمیت و استقلال کشورها را از اثر می اندازد و نه تنها برای بانیان این توافقنامه در درازمدت خطرناک است بلکه زمینه تضعیف حقوق بین الملل را فراهم می کند.

فاصلهء بين «بد نیست» و «مطلوب است»!

بخشی از يک گفتگوی بلند با محمدرضا روحانی

گفتگوگر: سايت پژواک ايران

«برجام» احتمالاً دست خامنه‌ای را از بمب اتم دور می کند. امکان وقوع جنگ را کاهش می دهد. همین است که فیروزآبادی خوشحال است که «تحریم‌ها بدون جنگ یا سرنگونی....» پایان می یابد. در عین حال به نمایندگی از مقام معظم رهبری دبه در می آورد که «مجلس شورای اسلامی نباید دست به تصویب برجام بزند...» چرا؟ برای این که «برجام» یک تسلیم نامهء ذلیلانه و کامل است. اگر یک اپوزیسیون معتبر وجود داشت برنامهء «نمد مالی» ‌رهبر مسلمانان جهان را در دستور می گذاشت. این یک شکست جدی برای خامنه‌ای، همهء عمامه‌ داران و پاسداران است؛ یعنی کل نظام را در بر می‌گیرد.

پذيرش قيموميت از جانب ايران بخاطر حفظ نظام

ژاله وفا

از دید اینجانب، این توافق نامه، بصراحت، ناقض صریح استقلال ایران است. ممنوعیت سخن گفتن و نقد نوشتن دربارهء «تسلیم نامهء وین» خود بزرگترین دلیل بر این نقض است. این تسلیم نامه حکم یک قرارداد استعماری را، منتهی در قرن بيست و يکم دارد !نظام ولایت فقیه با فراهم آوردن زمینهء محتوای این مذاکره، و در انتها پذیرش آن، ایران را تحت قیمومت امریکا و سایر قدرت های جهانی در آورده است ! و این تسلیم نامه از هر دو سوی مذاکره کنندگان به قصد و نیت متعهد کردن آینده ایران و شکستن مقاومت مردم ایران در همهء ابعاد اقتصادی، سباسی و نظامی نگاشته شده است. 

توافق هسته ای

هادی خرسندی

سر هفتاد و پنج میلیون خلق / بین پنج شش نفر توافق شد // همچنان خط فقر پر رنگ و / مرزمان پرگهر، توافق شد // بابت اینکه کفش نو نخرد / بچهء کارگر توافق شد / روی اینکه کسی نگوید هیچ / از حقوق بشر توافق شد // بابت «زنده باد» آمریکا / عوض «مرگ بر» توافق شد... // ...روی اینکه رژیم اسلامی / بشود معتبر توافق شد // اینکه باشد به قدرت اش باقی / شیخ عمامه سر توافق شد // خطری در افق نمایان بود / بهر رفع خطر توافق شد // روی اینکه برای ما بپزند / آش کشکی دگر توافق شد...

هادی خرسندی و غافلگيری هايش

مؤخره ای بر کتاب «شاعرانه»، جلد اول مجموعهء آثار خرسندی

نوشتهء اسماعيل نوری علا

ديدگاه جنبش سکولار دموکراسی در مورد توافق هسته ای و اصل تحزب

گفتگو با اسماعيل نوری علا ـ سخنگوی جنبش

گفتگوگر: سعيد بهبهانی از تلويزيون ميهن

فايل صونی    فايل تصويری

«پروژهء وین»؛ هدف های پنهان

رضا تقی زاده

نمایندگان دولت باراک اوباما و حسن روحانی تاکنون فرازهایی از قرار داد اتمی چهاردهم ژوئیهء وین را به عنوان دستاورد بزرگ تبلیغ کرده اند که در عمل بی مقدار و، با هر متری، بی تناسب با همتی است که در کار فروش آن می کنند.پرسش مطرح اینجاست که در پس بزرگ نمایی توافقی وین، هدف پنهان مانده آن کدام است؟ اظهارات اعجاب برانگیز روز دو شنبهء اوباما در مصاحبه ای با سایت اینترنتی "مایک" مبنی بر ضرورت "تغییر در سیاست و رهبری ایران" اشاره ای است مستقیم بر وجود هدف های پنهان "معاملهء بزرگ"، و انتظارات آمریکا از شکل گرفتن تحولات سیاسی آینده در ایران.

 

حزبی اينجائی برای روزگار فردائی؟

اسماعيل نوری علا

متأسفانه، می توان ديد که اغلب احزاب مستقل خارج کشور جز خطوطی کلی و برنامه هائی تجريدی و ايدئولوژيک، که هيچ يک بر اساس شناخت درست از مقتضيات واقعی کشور ساخته نشده و اغلب گرته برداری انتزاعی از ايده ها و نظامات موجود در کشورهای ديگرند، چيزی با خود ندارند و بر اساس شعار «چو فردا شود فکر فردا کنيم» عمل می کنند. در نتيجه، فردا که دری به تخته بخورد تنها شاهد تکرار فاجعه بار وضعيتی هستيم که آن را کمتر از چهار دهه پيش مهندس بازرگان با اين جمله تجسم بخشيد که: «سينی را داغ داغ دست ما دادند!..»

فايل صوتی       فايل تصويری     |   فايل پی.دی.اف

در لحظه حقیقت نمی‌توان از حقیقت گریخت!

نظر بهمن زاهدی ـ مسئول سايت حزب مشروطهء ايران (ليبرال دموکرات)

همراه دو واکنش از اسماعيل نوری علا و مهدی مفخمی

 

کنگره سکولار دموکرات ها

   

 

   

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999