تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

 

دوشنبه 7 و سه شنبه 8 دی ماه 1394 ـ  28 و 29 دسامبر 2015

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

شرط تأييد صلاحيت - کاری از مانا نيستانی

شغل شریف

حمیدرضا رحیمی

سايت روز چنين خبر داده است: «آگهی استخدام فوری هشت جلاد در عربستان! در اين راستا یک فرم ثبت نام پی.دی.اف. برای شغل جلادی، که از آن به "مأمور اجرای احکام دینی" یاد شده، در وبسایت ها قرار گرفته است».

به نظر فدوی، یکی از مشاغلی که در حکومت های اسلامی داخل و خارج (منظور داعش است - م) رسمیت و رونق دارد، همانا شغل شریف جلادی ست! فدوی البته فقط به آن دسته از برادران محترمی که سر مردم را از تن جدا می کنند «جلاد» اطلاق نمی کند، بلکه به آن دسته از بزرگوارانی که قلع و قمع بیش از یک صد رسانه را در کارنامهء درخشان خود دارند و نیز برادرانی که کشتارهای فلّه ای سال شصت و هفت را برای رضای خدا ترتیب داده و قتل های زنجیره ای در داخل و خارج از کشور را به شایستگی سامان داده و مدیریت فرموده اند نیز «جلاد» می گوید. بر این پایه، می توان به فراست دريافت که اینگونه برادران هرگز گرفتار بحران بی کاری نمی شوند.

لیبرتی یا حرّیت؟

تفحصی در علل شکست مشروطه

مزدا ماهور

تاریخ ایران قرن بیستم را شاید بتوان تاریخ تلاش جهت دستیابی به مطالبات مطروحه در جنبش مشروطه دانست و به همین منوال می‌‌توان گفت کمتر ملتی در طول یک سده چنین خود را به آب و آتش زده (دو انقلاب، یک نهضت ملی‌) ولی‌ همچنان در حسرت آنچه طلب می‌‌کرد می‌‌سوزد و راه به جایی‌ نبرده است. تحقق‌ حکومت مشروط به قانون، حق حاکمیت ملی‌، حقوق شهروندی، مردم سالاری و، به تبع آن، بر ساختن ایرانی مدرن و نوین آرمان ‌هایی‌ به شمار می‌‌رود که در دل‌ جنبش مشروطه می‌‌جوشید ولی‌ به بار ننشست. گره کار را در کجا باید جست؟ چرا درخت مشروطه در خاک ایران به بار ننشست؟

تخيلاتى به نام اسلام غير حكومتى و اسلام رحمانى

ف. م. سخن

اگر "مسلمانان روشنفكر" يا "اصلاح طلبان دينى و سياسى" زمام امور را در دست بگيرند چه خواهند كرد؟.. اگر اين دوستان در حكومت بعدى، قرآن و تمام احاديث و سنت پيامبر و كتب فقهى و غيره را كنار بگذارند، ديگر چه چيز از اسلام «مسلمانان روشنفكر» يا دين «روشنفكران دينى» باقى خواهد ماند و ديگر چه اصرارى ست به تأكيد بر اسلام و دين در نام ها؟ و اگر جز اين است، بايد گفت كه «حكومت و دولت و قدرت و قانون و حكم و جزا» مستقيم (مثل امروز) و غير مستقيم (مثل دوران پيش از انقلاب) به اسلام و قرآن و احاديث و كتب فقهى مربوط خواهد بود و هيچ كس نخواهد توانست اين رابطه را انكار كند مگر اين كه قصد فريب مردم را داشته باشد.

تقابل «برجام» با نیازهای دفاعی حکومت

رضا تقی زاده

پس از لغو قطعنامه ‌های شورای حکام آژانس علیه ایران، «برنامهء جامع اقدام مشترک» (برجام)، گام بزرگی به سمت اجرایی شدن برخواهد داشت. پیچیدگی‌ های «برجام» می‌تواند اجرای تعهدات متقابل ایران و جامعهء جهانی را از روز اعلام اجرا تا ده سال آینده با مشکلات متعدد روبرو سازد. بعد از فراز‌های مستقیماً مرتبط با فعالیت‌های اتمی، موضوع فعالیت‌های موشکی و ظرفیت دفاعی ایران حساس ‌ترین و پیچیده ‌ترین بخشی است که حتی قبل از اعلام روز اجرای «برجام»، تفاوت نظر‌های متعددی را برانگیخته است.

مردم دربارهء رابطهء تهران - مسکو چه می‌گویند؟

حمید رضایی

یک شهروند بازنشستهء هفتاد و يک ساله معتقد است که مقصر اصلی مشکلات ایران خود مردم ایران هستند. او می‌گوید: «شاه باشد، آخوند باشد،.. تا این مردم، مردم نشوند، وضع مملکت درست بشو نیست. زمان شاه این مسائل بود، شاه رفت، آخوندها آمدند بدتر شد. قوز بالا قوز شد. خود مردم باید درست بشوند آقا. هرچه صبر بکنی، آدم بهتر نمی‌آید. حکومت باید از مردم بترسد، اگر بر عکس ‌اش باشد، حکومت پشت حکومت، به قول معروف، گوساله می‌آید و گاو می‌رود».

آشنایی با مشاور فنی مجلس شورای اسلامی!

شاید خیلی از شما، و بقیه امت همیشه در صحنه که طی سه دههء گذشته شاهد پیشرفت های اقتصادی محیر العقول کشور بوده اید، تصور کنید تمام این پیشرفت ها و موفقیت ها ـ از تولید اتومبیل های سواری بی کیفیت (موسوم به «ارابهء مرگ») گرفته تا سقوط ارزش پول ملی و رکود اقتصادی و بی کاری سه نسل، و رسیدن قیمت پنجاه متر آپارتمان در علیشاه عوض به قیمت یک پنت هاوس در امپایر استیت نیویورک، و کوتاه شدن دست امت از خرید مواد غذایی و هزاران موفقیت دیگر از این دست،تنها  با تلاش و کوشش وزراء و روسای جمهور عادی و معجزه ای، حاصل شده و رساندن مملکت ربه ردیف کشورهایی نظیر زیمباوه و گینه بیسائو و سودان و اریتره فقط نتيجهء هوش و ذکاوت و قوه ابتکار مدیران و مسئولان برجسته بوده اس ؛ اگر اینطور فکر می کنید، و یا تا به حال فکر کرده اید، باید عرض کنم سخت در اشتباه هستید.  

در چند و چون مطالبات داخل کشور

اسماعيل نوری علا

هر آنگاه که گروهی مطالبه ای را مطرح می کند، و از اين طريق شعلهء اميدی را بر می افروزد، لازم است چگونگی کارش، و نتيجهء محتمل آن را، با معيارهائی دقيق ارزيابی کرد؛ بخصوص که تجربه های مکرر سال های پس از انقلاب نشان داده است که مرز ميان «مطالبه محوران خواستار اجرائی شدن مواد مغفولهء قانون اساسی شريعت مدار» با «مطالبه محوران فارغ از اشاره به قانون اساسی شريعت مدار» بسيار ناپايدار و شکننده است و گروه دوم می توانند به آسانی، و بر اثر اشتباهاتی ساده لوحانه، تبديل به گروه اول شده و حاصل کارشان به تقويت مبانی حقوقی و قانونی رژيم بيانجامد.

از حالا دیگر می‌شود فقط تماشاچی بود!

فرهاد جعفری

تغییر بزرگ در راهبرد کیهان (به‌مثابه فقط یکی از نمادهایی که تاکنون در تسخیر الیگارشی بود) به این معناست که اکنون مراکزی در ایران هستند که «بازی را فهمیده‌اند»، «نمایش دروغین پوزیسیون ـ اپوزیسیون ‌(نماها)»، (چپ و راست، اصلاح‌ طلب و اصول‌گرا، انقلابی و ضدانقلاب و...) را دریافته‌اند، «دوست مردم و دشمن مردم را از هم تشخیص می‌دهند»، «خائن را از خادم تمیز می‌دهند» و دریافته اند که هر دو مفهوم‌که هر دو مفهوم «دین» و «سکولاریته»؛ آنگاه که از دهان «دیندار‌ نمایان متصل به شبکه» یا «سکولار نمایان متصل به شبکه» در می آمده اند، دروغی بيش و «ابزارهائی برای فريب جمهور مردم و فرزندان شان» نبوده اند.

فضای مجازی زیر سلطۀ رژیم های تمامیت خواه و مستبد

ن. نوری زاده

باید به این سخن که گفته می شود، با پیشرفت و سرعت سرسام آور وسائل ارتباطات جمعی، بازگشت رژیم های تمامیت خواه و مستبد به اریکۀ قدرت محال است، با شک و تردید نگریست. زیرا امروز رژیم های تمامیت خواه سلطه گر نشان داده اند که نه تنها خاصیت ارتجاعی و برگشت پذیری خود را از دست نداده اند بلکه توانایی آن را دارند تا در جهت تحکیم و تقویت خود کوشش کنند... رژیم های تمامیت خواه ضمن آنکه در فضای مجازی وجود خود را تثبیت کرده اند به فعالیت های برنامه ریزی شده مشغولند. این گونه فعالیت ها شامل شکل دهی، تاثیر گذاری، همکاری های چند جانبۀ منطقه ای، ارتقاء همکاری های بین المللی با رژیم های تمامیت خواه دیگر و تشریک مساعی و سهیم شدن در "پیشرفته ترین ابزار تکنولوژی و عملیاتی" است.

جنایت مشروع و قانونی علیه بشریت!

شهباز نخعی

به نظر نمی آید که حکومت آخوندی از آموزگار روزگار درس آموخته و قصد تجدید نظر در سیاست مخرب خود را در مورد سوريه داشته باشد. به گزارش سی ام آذر خبرگزاری حکومتی "ایسنا"، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، در گفتگو با یک نشریهء آمریکایی می گوید: «ما دربارهء مبارزه با داعش جدی هستیم. ما داعش و افراطی گری را تهدیدی برای همه در منطقه می دانیم... ما به درخواست دولت سوریه با مشاوران خود برای جنگ با افراطی گری کمک می کنیم. بنابراین، این کار هم قانونی و هم مشروع است»! 


مفهوم تغيير و زمانه

سومين قسمت از سلسله گفتار های «در زمانهء تغيير»

گفتگو با اسماعيل نوری علا

در برنامهء «نگاه» به مديريت عليرضا ميبدی

اوضاع سياسی کشور، محيط زيست و حذف علوم انسانی

حسن اعتمادی و هوشنگ لاهوتی

در برنامهء «آوای مردم» بمديريت سوزی ياشار

(به خصوص به دقيقهء 40 توجه کنيد)

«خر صالحان» در دستگاه صفویه و قاجاریه، و در عصر ما

محمد ارسی

واژهء «خر صالحان» را «محمد ‌هاشم آصف»، معروف به «رستم الحکماء» در کتاب «رستم التواریخ» به کار برده، که اشاره ای است به ملایان طمع‌کار و ریأیی و رجال نابکار اطراف شاه سلطان حسین صفوی که دولت پر شکوه و شوکت ایران آن دوره را به باد فنا دادند... گردونه دوباره‌زایى وقایع تاریخى، خرصالحان نابكار را باز هم پس انداخته، اسلاف این تاریک‌ فكران، سر خصومت مذهبى با عثمانى و سنى، آن شاهنشاهى بزرگ صفوى را به باد فنا دادند و ایران را لگد كوب محمود افغان كردند. ناصالحان عصر قاجارى هم با آن فتنه جهادبازى و مبارز طلبى قرارداد تركمانچاى را رقم زدند و استقلال ملى و بخشى از سرزمین‌هاى ایرانى را همراه با آبرو و حیثیت ملى فنا كردند. امروزه سرى سّوم این سفهاى بدمذهبى سر ستیز ه‌جویى كور با آمریكا را دارند و براى حفظ منافع فردى و گروهى‌ شان از فدا كردن ملت و تبدیل ایران به سوریه و عراق و لیبى دیگرى پروائى نخواهند داشت.

آیا «بهار عرب» بر باد رفته است؟

هيشام بن عبدالله العلوی

درسی که می باید از «بهار عرب» گرفت این است که تبدیل و تحول سیاسی و اجتماعی بیش از بسیج های مقطعی مورد نیاز است. نیروهای اپوزیسیون، حتی پس از موفقیت در سرنگون کردن مستبد ملعون، باید توانایی سازماندهی، کارآمدی سیاسی و دیدگاه نهادی مستحکم، منسجم و پایدار داشته باشند. این همان چیزی بود که اپوزیسیون مصر، پس از پیروزی کوتاه مدت سال دو هزار و يازده، به شدت از آن محروم بود. ناتوانی اپوزیسین در جلوگیری از بازگشت نظامیان در خاطرهء بسیاری از مردم به عنوان آغاز پایان «بهار عرب» حک شده است. واقعیت این است که، تقریباً در همهء کشورهای مربوطه، رهبران اپوزیسیون اشتباهات شوم مشابهی مرتکب شده اند. آیا آنها از آن اشتباهات درس گرفته و هنگامی که بهار بازگردد آمادگی بهتری خواهند داشت؟

 
   

کنگره سکولار دموکرات ها

   

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999