سردبير: اسماعيل نوری علا                                 چهارشنبه 17 و پنج شنبه 18 دی ماه 1393 ـ  7 و 8 ماه ژانويهء 2015      

شرح تصوير شير و خورشيد   |    تفصيل نظرات خوانندگان    |   تماس با سردبير    |    پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    آرشيو کلی مقالات  |      فهرست نويسندگان    |    بيانيه های سازمان های سياسی و اجتماعی

  جستجو در سايت | باشگاه لوس آنجلس |  باشگاه هلسينکی  |  مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران |  کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

مشروطيت به روايت جنبش سکولار دموکراسی                                                 مشروطيت به روايت حکومت اسلامی

لطفاً توجه فرمائيد: در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» تبديل می شود.

جنبش سکولار دموکراسی ايران

تاريخچه

اساسنامه

نمودار تشکيلاتی

شورای دبيران

سخنگو

هيئت مشاوران

بيانيهء تحليلی

برگ تقاضای عضويت

کنگرهء سکولار دموکرات ها ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی هوا داران سکولار دموکراسی در ايران، امکان گرد همائی گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن  «کنگره» در دو روز پيش از 14 مرداد 1392 در شهر واشنگتن برگذار شد. دومين کنگره در تاريخ 18 مرداد 1393 در شهر بوخوم آلمان برگزار شد. هم اکنون رايزنی برای برگزاری کنگرهء سوم ادامه دارد.

مجمع سازمان های سکولار دموکرات

چند ماه پس از برگزاری کنگرهء واشنگتن، با همراهی چند سازمان سياسی، نهادی با نام «مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران» بوجود آمد.

انديشگاه سکولار دموکراسی ايران

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

جهاد گرانِ سایبری

جهانشاه رشيديان

«جهاد گران سایبری» ممکن است در فیسبوک با نامی پارسی، عکسی برازنده، ادابیاتی چپ، ملی، سکولار،.  و حتی ژست اپوزیسیون ظاهر شوند. هدف نهائی این ارتش مزدور فریب ایراینان مردد، پیشنهاد مزدوری، تخریب و نفاق در میان گرایشات مختلف اپوزیسیون است. آنان بهر دری می زنند٬ و زمین را به آسمان می دوزند تا تنها راه معقول را بعنوان «حفظ و بقاِ رژیم اسلامی» القا کنند. آنان با گزافه گوئی به شما قول اصلاح رژیم می دهند و دشمن را آن سوی مرزها معرفی می کنند که گویا در کمین است تا در صورت سقوطِ رژیم کشور را تکه پاره کند.

در غم بزرگ درگذشت پروانه میلانی

مادران پارک لاله

این زن دریادل و شجاع؛ قلبی بزرگ با هزاران آرزو و دردی عمیق از این همه بی‌عدالتی داشت که در ظرف بدنی ظریف و بیمارش نمی‌گنجید. او از دیکتاتوری و دیکتاتورها بی‌زار بود و از بی‌عدالتی به مردم به خشم می‌آمد و می‌خواست بلافاصله کاری کند، ولی به تنهایی توان‌اش را نداشت و درد می‌کشید. او از سکوت مردم در برابر این همه ستم و فقر نیز رنج می‌برد و در شگفت بود که چرا مردم کاری نمی‌کنند.

عاشقِ آوازخوانِ داد

در سوگِ هوشنگِ‌ عیسی بیگلو

هوشنگ، این عاشق آذری که بر بام حماسه‌ی کوراوغلو ساز عشق بر گرفت، در تالار خاطرات جنبش همچنان می‌نوازد ساز باستانی خود را. عاشقان آذرآبادگان که در معبد آزادی زخمه بر ساز می زنند هرگز فراموش نخواهند کرد نوازنده‌ای را که خانه به خانه می‌گشت و اجاق رفاقت را روشن می کرد. گرامی باد یاد او!  

تفسير خبر ـ برنامه ای از جمشيد چالنگی

با شرکت کورش اعتمادی ـ مازيار شکوری

در تلويزيون ايران فردا

نیمی از جمعیت ایران با مسائل قضائی درگیر هستند

الهام امین‌زاده، معاون حقوقی رئيس جمهور

بگزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) الهام امين زاده، معاون حقوقی رئیس‌جمهور ایران با اشاره به ضعف آموزش مسائل حقوقی در جامعه ایران اعلام کرد که نیمی از جمعیت کل ایران درگیر مسائل حقوقی و قضائی هستند.ر او روز دوشنبه هشتم دی‌ماه، در نخستین مجمع وکلا و حقوقدانان نیکوکار، گفت: «در حال حاضر ده میلیون پرونده در محاکم قضایی، سه و نيم میلیون پرونده در شورای حل اختلاف و پنج و نيم میلیون پرونده در محاکم دادگستری وجود دارد.» امین‌زاده افزود: «اگر هر خانواده چهار عضو داشته باشد؛ این مسأله نشان از درگیری چهل میلیون نفر با مسائل حقوقی و قضائی دارد». به‌گفتهء او،خدمات حقوقی ارزان که باید در هر جامعه‌ای وجود داشته باشد، در جامعه ایران به صورت شفاف تعریف نشده و آموزش‌های حقوقی بیشتر برای افراد متوسط و توانمند در جامعه صورت می‌گیرد. وی، با بیان این‌که «در حال حاضر فاصلهء حقوق با عموم جامعه تعجب‌برانگیز است

اين گفتگو را هم ببينيد!

حسين عليزاده ـ در فيس بووک

اين گفتگوی مصطفی‌پورمحمدی را ببينيد (>>>) و به اين نکات هم توجه کنيد: یکم. ایشون روحانی است یعنی حرف خدا را باید بزند. دوم. ایشون وزیر است که یک مقام عالیه در هر کشوری است. سوم. ایشون وزیر "دادگستری" است که باید جلوی بیداد را بگیرد. چهارم. ایشون وزیر دولت حسن روحانی است که وعده داده بود رهبران سبز را آزاد کند. حالا: ایشون نه تنها بحثی از وعدهء رییس اش نمی کنه بلکه موضوع محاکمه ای که شجاعانه کروبی و موسوی خود تقاضای آن را دارند، بازی در زمین دشمن! می داند که نظام (بخوانیذ خامنه ای) با آن مخالف است. و حالا: یکم. دریابید نظام عدل علی خامنه ای را. دوم. وعده پوچ حسن روحانی را. سوم. روحانیت آلوده ایران را. چهارم. عمق ترسی که نظام (خامنه ای) از افشای حقایق دارد. پنجم... ششم...

براندازی یا تداوم نظام؛ ترس از تغییر

چرا موسوی و کروبی برانداز نیستند

نیک آهنگ کوثر

شايد از نظر بخش عمده ای از کسانی که از نتيجهء انتخابات هشتا و هشت مأيوس شدند و آن را تقلب خواندند، تلاش برای بازپس گيری رأی شان يک هدف بود. اما اگر از فعالان جنبش های سياسی موفق بپرسطد که آيا چنين چيزی می تواند هدف قرار گيرد، با تعجب بخه شما خواهند نگريست. حرکتی که هدف ندشاته باشد نمی تواند در نهايت جنبش خوانده شود. جنبش مختصات خودش را دارد: هدف، رهبری منسجم، برنامه و استراتژی، تاکتيک، راه های رسيدن به پيروزی های مقطعی برای کسب مومنتوم...

283 پيشنهاد حقوق بشری ملل به حکومت اسلامی!

ترجمهء کارگروه پروژهء «همهء حقوق ‌بشر، برای همه در ایران»

در فاصلهء نهم تا سیزدهم آبان ماه امسال، نخستین مرحلهء دومین دوره‌ء بررسی ادواری جهانی پروندهء حقوق ‌بشری حکومت اسلامی ایران در شورای حقوق ‌بشر سازمان ملل برگزار شد. در نشست پایانی، دويست و هشتاد و سه پیشنهاد، که قریب به اتفاق آنها با خواست‌های جامعهء مدنی ایران و مدافعان حقوق ‌بشر کشور منطبق اند از جانب يکصد و چهار کشور عضو سازمان ملل به هیأت حکومت اسلامی داده شد و اين حکومت تا اوایل بهار آینده (اواخر مارس) فرصت دارد به این پیشنهادها پاسخ مثبت یا منفی دهد. در عين حال، هم اکنون این پیشنهادات از سوی کارگروه پروژهء "همهء حقوق ‌بشر، برای همه در ایران" تنظیم و ترجمه گردیده است.

پژوهشی در سن و سال آيت الله جنتی

حمیدرضا رحیمی

پژوهش های فرسایندهء فدوی حاکی ست که آیت الله جنتی، دامت تحریکاته، بیش از بیست و هشت سال ندارد! بله درست خواندید، بيست و هشت سال!.. و سبب نیز بیماری نادری ست بنام" کوتیس لاکسا" که فدوی یک فقره از آن را در چین سراغ دارد، ملاحظه کنید: «بهار نیوز: "هو جوآن" یک خانم بيست و هشت سالهء اهل چين است که از زندگی خود لذت زیادی نمی برد چرا که بیماری خاصی گرفته است که او را طی مدت کوتاهی پیر و چروکیده کرده است. این خانم دچار بیماری بسیار نادر "کوتیس لاکسا" شده که پوست بدن را چروکیده می کند و سرعت پیر شدن آن را افزایش می دهد، به طوری که طی شش ماه "هو جوآن" از بيست و هشت سالگی به هفتاد سالگی رسیده است!

آيا همه پرسی در جمهوری اسلامی ممکن است؟

مجيد محمدی

قرائت رسمی و مورد قبول حاکميت از قانون اساسی آن است که در اختلافات و مسائل بحرانی کشور اين ولی فقيه است که تصميم نهايی را می گيرد و بقيه‌ مقامات نيز بايد از آن اطاعت کنند وگرنه فتنه گر و بی بصيرت و منافق و منافق جديد ناميده می شوند... هر دو نوع همه پرسی‌ که در قانون اساسی در نظر گرفته شده در نهايت به سد ولايت فقيه بر می خورد: «همه پرسی اصل پنجاه و نه قانون اساسی اسلامی»، با چينش مجلس توسط شورای نگهبان منصوب رهبر، منتفی می شود و «همه پرسی تغيير در قانون اساسی» با تصميم خود وی در استفاده از احکام حکومتی. بدين ترتيب فرايند همه پرسی از ابتدا سقط می شود!

بيانيهء نهضت مقاومت ملی ايران

در سی و ششمين سالگرد نخست وزیری دکتر شاپور بختیار

بختیار، چه در دوره ی کوتاه نخست وزیری، که بعنوان یادگاری ارزنده و تضمین کننده ی آزادی، سرافرازی، بهروزی و افتخار ملت در صفحات تاریخ نهضت ملی ایران برجای خواهد ماند، و چه در زمانی که نهضت مقاومت ملی ایران را به منظور نبرد با جمهوری اسلامی بنا نهاد همواره بر آرمانهای نهضت ملی مصدق استوار ماند. برنامه ی دولت او همه ی خواست های جبهه ی ملی ایران را که در دوران بیست و پنج ساله ی استبداد آریامهری برای تحققش انتظار می کشید، در بر داشت.

بیانیهء اعضای شورای مرکزی جبههء ملی ایران

با وجود توضیح کامل و شهامتی که آقای ادیب برومند در تصحیح شرط عضویت درجبههء ملی از خود نشان دادند، برخی افراد تنگ نظر در داخل و خارج از کشور، و عده ای فرصت طلبان مداخله جو، که عناد شک برانگیز بعضی از آنان با جبههء ملی ایران بر احدی پوشیده نیست، مطالبی همراه با اسائهء ادب نسبت به آقای ادیب برومند و نسبت به جبههء ملی ایران و بعضی مسئولان آن ابراز کردندکه این یاوه سرائی ها و دروغ پردازی های آن ها جز رسوا کردن خودشان، هیچ تاثیری در عزم مبارزین جبههء ملی  که با چنگ و دندان برای دفاع از منافع ملی و تمامیت ارضی کشور و حفظ موجودیت این سازمان و در راستای اهداف آن تلاش می کنند نداشته و نخواهد داشت.

چند پرسش از اعضاء محترم شورای مرکزی جبههء ملی ایران

هوشنگ چاردهی

می توان کليهء بيانيه هائی از جبهه را که بوسيلهء آقای دکتر موسويان برای ليست عمومی دريافت کنندگان مطالب جبهه ارسال می شود اسنادی خطاب به عموم دانست. لذا، من خود را محق می دانم تا، بعنوان يک مخاطب عام بيانيه، پرسش هائی را مطرح کنم. گرچه بی گمان منظور بيانيه از «عناصر مداخله گر در امور تشکیلاتی جبههء ملی ایران» کليهء کسانی است که، همچون من، در برابر برخی از کردارهای اين جبهه، و از سر دلسوزی برای تشکيلاتی که مدعی مالکيت ميراث دکتر محمد مصدق است، پرسش هائی را مطرح می کنند؛ اما از قديم گفته اند که هر کس رخت چرک خود را سر خيابان بشويد به همهء عابرين حق «مداخله» داده است.

مرامنامهء حزب جديد «ندای ايرانيان»

برگرفته از «ايسنا»

انقلاب اسلامی به رهبری کم‌ نظير امام خمينی (ره) و پشتوانه مکتب انسان ‌ساز اسلام از زمرهء درخشان ‌ترين رويش‌های دوران معاصر است، که به جريان‌های سياسی و فعالان مدنی در دوران ما هويت می‌بخشد. آرمان‌ های بنيادينی که انقلاب اسلامی، حول آن‌ها شکل گرفت و ملت ايران برای تحقّق آن‌ها رشادت‌ها و از جان گذشتگی‌ های فراوانی کرده است، برای کسانی که اصلاح امور را در درون و چارچوب نظام جمهوری اسلامی دنبال می‌کنند عاملی وحدت‌ بخش و اتحاد آفرين است.

دربارهء همگرایی‌های پایدار و ناپایدار

مسعود اسماعیلو

تنها همگرايی ‌های از جنسِ ''پايدار''، که پایه و مبنای آنها ارزش های ''پايدار'' هستند، می‌توانند به تأمین حیات امن و سالم برای انسان و طبیعت بیانجامند. به همین دلیل لزومِ مطالعهِ انواع همگرایی، با یک روشِ ''پایدار''، می‌تواند  به یافتن راهِ حل‌های عملی و علمی در راستای یک ''جامعهء بشری پویا'' کمک شایانی بکند.

چيستی و هدف همگرایی پایدار ایرانیان

آرش برومند

اندیشه همگرایی پایدار ایرانیان امری است فراتر از چارچوب‌ فعالیت آلترناتیوهای سیاسی. این اندیشه نافی آلترناتیوهای سیاسی نیست بلکه میدان اثرگذاری آلترناتیوهای سیاسی و اندیشه همگرایی پایدار ایرانیان دو عرصه متفاوت است. در حالی که آلترناتیوهای سیاسی منفعت‌محورند، همگرایی پایدار ایرانیان حق محور است، یعنی دفاع از حقوق انسانی و شهروندی همه ایرانیان را ورای منافع گروهی، طبقاتی، اجتماعی و اعتقادی آنها در نظر دارد.

اسلام، سکولاریسم، جنگ، مدرنیته و زنان

گفتگو با «آدونیس»

گفتگوگر: ایریس رادیش ـ مترجم: بابک نصیری

شهروند عرب هنوز متولد نشده و وجود ندارد. کشورهای عربی تا همین حالا جوامعی کاملاً قبیله‌ای هستند. اگر مسلمان‌ها در رؤیای انقلابی واقعی هستند، باید به دو کار دست بزنند: بایست مذهب را از قدرت جدا کنند و بایست زنان را آزاد کنند. تا وقتی که این کار را به سرانجام نرسانند، مطلقاً هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد. تا آن زمان هر از گاهی رژیمی پدیدار می‌شود که کمی بازتر است، وزیری که بهتر از بقیه است، ولی همه این‌ها کم اهمیت هستند. بدون رهایی زنان، هیچ پیشرفتی در کشورهای عربی رخ نخواهد داد.

خانواده سالم و برابری زن و مرد

محسن ذاکری

از مهم ترین دگرگونی های زیر ساختاری که در دنیای ما از چند دهه پیش روی داده و ادامه يافته و واکنش از سوی فرهنگ های گوناگون نسبت به آن نيز همچنان ادامه دارد «جایگاه نوین زن و مرد» در خانواده و اجتماع است. با قدرت یافتن زنان در میدان های گوناگون امور اجتماعی و سیاسی، جهان ما دچار تغییرات متعددی شده است. این تغییرات بی شک مثبت و سالم هستند زیرا «قیام» زنان بر علیه مردان، قیامی بر خلاف بخشی از روند های بیمار تاریخ بشری است. اما این قیام ها متناسب با روحیه و ارزش های برتر برای زنان، از مکانیزم و دینامیسم ویژه ای نیز برخوردارند.

سال نو، و فرصت صحبت

اسماعيل نوری علا

من در عصر ايدئولوژی زدگی و در ميان نسلی ايدئولوژی زده بدنيا آمده و رشد کرده ام. ديده ام که ايمان به آنچه بعقل جور در نمی آيد همراه با ايقان به ناکجاآبادی که در راه ساخته شدن اش فقط می توان شکنجه شد و شکنجه کرد و خون ريخت، بر جوانی هامان حکومت داشته است. ديده ام که همهء ادعاهای آزاديخواهانهء ايدئولوژی ها تنها برای کشتن آزادی آدمی بکار می آيند، و همهء مظلوم نوازی های لفظی برای کشتن رنگارنگی ها و متحد الشکل کردن آدميانی است که هيچ يک با ديگری همشکل نيست.

آيندهء مذاکرات اتمی در 2015

مصطفی هجری

حکومت اسلامی در سال دو هزار و سيزده (پیش از آن نیز با مذاکره‌ء مخفیانه با آمریکا) با خواری و ذلت در ژنو به میز مذاکرات بازگشت. ما، در آن زمان و پیش از آغاز مجدد گفتگوها، با تحلیل اقتصاد متلاشی ایران، به این واقعیت اشاره نمودیم که رژیم از روی ناچاری به خواست‌های جامعه‌ء بین‌المللی تن خواهد داد و از غنی‌ سازی اورانیوم به منظور دستیابی به سلاح هسته‌ای دست خواهد کشید... به نظر می‏رسد که در این دور از مذاکرات نيز، حکومت اسلامی راه چاره‏ای ندارد جز اینکه کاملاً تسلیم خواسته‏های غرب در رابطه با برنامه‏ی هسته‏ای شود.

 

 

 

 

 

 

 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 hhhhhhh

 

bbbbb