سردبير: اسماعيل نوری علا                                 شنبه 13 و يکشنبه 14 دی ماه 1393 ـ  3 و 4 ماه ژانويهء 2015      

شرح تصوير شير و خورشيد   |    تفصيل نظرات خوانندگان    |   تماس با سردبير    |    پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    آرشيو کلی مقالات  |      فهرست نويسندگان    |    بيانيه های سازمان های سياسی و اجتماعی

  جستجو در سايت | باشگاه لوس آنجلس |  باشگاه هلسينکی  |  مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران |  کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

مشروطيت به روايت جنبش سکولار دموکراسی                                                 مشروطيت به روايت حکومت اسلامی

لطفاً توجه فرمائيد: در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» تبديل می شود.

جنبش سکولار دموکراسی ايران

تاريخچه

اساسنامه

نمودار تشکيلاتی

شورای دبيران

سخنگو

هيئت مشاوران

بيانيهء تحليلی

برگ تقاضای عضويت

کنگرهء سکولار دموکرات ها ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی هوا داران سکولار دموکراسی در ايران، امکان گرد همائی گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن  «کنگره» در دو روز پيش از 14 مرداد 1392 در شهر واشنگتن برگذار شد. دومين کنگره در تاريخ 18 مرداد 1393 در شهر بوخوم آلمان برگزار شد. هم اکنون رايزنی برای برگزاری کنگرهء سوم ادامه دارد.

مجمع سازمان های سکولار دموکرات

چند ماه پس از برگزاری کنگرهء واشنگتن، با همراهی چند سازمان سياسی، نهادی با نام «مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران» بوجود آمد.

انديشگاه سکولار دموکراسی ايران

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

283 پيشنهاد حقوق بشری ملل به حکومت اسلامی!

ترجمهء کارگروه پروژهء «همهء حقوق ‌بشر، برای همه در ایران»

در فاصلهء نهم تا سیزدهم آبان ماه امسال، نخستین مرحلهء دومین دوره‌ء بررسی ادواری جهانی پروندهء حقوق ‌بشری حکومت اسلامی ایران در شورای حقوق ‌بشر سازمان ملل برگزار شد. در نشست پایانی، دويست و هشتاد و سه پیشنهاد، که قریب به اتفاق آنها با خواست‌های جامعهء مدنی ایران و مدافعان حقوق ‌بشر کشور منطبق اند از جانب يکصد و چهار کشور عضو سازمان ملل به هیأت حکومت اسلامی داده شد و اين حکومت تا اوایل بهار آینده (اواخر مارس) فرصت دارد به این پیشنهادها پاسخ مثبت یا منفی دهد. در عين حال، هم اکنون این پیشنهادات از سوی کارگروه پروژهء "همهء حقوق ‌بشر، برای همه در ایران" تنظیم و ترجمه گردیده است.

نیمی از جمعیت ایران با مسائل قضائی درگیر هستند

الهام امین‌زاده، معاون حقوقی رئيس جمهور

بگزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) الهام امين زاده، معاون حقوقی رئیس‌جمهور ایران با اشاره به ضعف آموزش مسائل حقوقی در جامعه ایران اعلام کرد که نیمی از جمعیت کل ایران درگیر مسائل حقوقی و قضائی هستند.ر او روز دوشنبه هشتم دی‌ماه، در نخستین مجمع وکلا و حقوقدانان نیکوکار، گفت: «در حال حاضر ده میلیون پرونده در محاکم قضایی، سه و نيم میلیون پرونده در شورای حل اختلاف و پنج و نيم میلیون پرونده در محاکم دادگستری وجود دارد.» امین‌زاده افزود: «اگر هر خانواده چهار عضو داشته باشد؛ این مسأله نشان از درگیری چهل میلیون نفر با مسائل حقوقی و قضائی دارد». به‌گفتهء او،خدمات حقوقی ارزان که باید در هر جامعه‌ای وجود داشته باشد، در جامعه ایران به صورت شفاف تعریف نشده و آموزش‌های حقوقی بیشتر برای افراد متوسط و توانمند در جامعه صورت می‌گیرد. وی، با بیان این‌که «در حال حاضر فاصلهء حقوق با عموم جامعه تعجب‌برانگیز است

اين گفتگو را هم ببينيد!

حسين عليزاده ـ در فيس بووک

اين گفتگوی مصطفی‌پورمحمدی را ببينيد (>>>) و به اين نکات هم توجه کنيد: یکم. ایشون روحانی است یعنی حرف خدا را باید بزند. دوم. ایشون وزیر است که یک مقام عالیه در هر کشوری است. سوم. ایشون وزیر "دادگستری" است که باید جلوی بیداد را بگیرد. چهارم. ایشون وزیر دولت حسن روحانی است که وعده داده بود رهبران سبز را آزاد کند. حالا: ایشون نه تنها بحثی از وعدهء رییس اش نمی کنه بلکه موضوع محاکمه ای که شجاعانه کروبی و موسوی خود تقاضای آن را دارند، بازی در زمین دشمن! می داند که نظام (بخوانیذ خامنه ای) با آن مخالف است. و حالا: یکم. دریابید نظام عدل علی خامنه ای را. دوم. وعده پوچ حسن روحانی را. سوم. روحانیت آلوده ایران را. چهارم. عمق ترسی که نظام (خامنه ای) از افشای حقایق دارد. پنجم... ششم...

براندازی یا تداوم نظام؛ ترس از تغییر

چرا موسوی و کروبی برانداز نیستند

نیک آهنگ کوثر

شايد از نظر بخش عمده ای از کسانی که از نتيجهء انتخابات هشتا و هشت مأيوس شدند و آن را تقلب خواندند، تلاش برای بازپس گيری رأی شان يک هدف بود. اما اگر از فعالان جنبش های سياسی موفق بپرسطد که آيا چنين چيزی می تواند هدف قرار گيرد، با تعجب بخه شما خواهند نگريست. حرکتی که هدف ندشاته باشد نمی تواند در نهايت جنبش خوانده شود. جنبش مختصات خودش را دارد: هدف، رهبری منسجم، برنامه و استراتژی، تاکتيک، راه های رسيدن به پيروزی های مقطعی برای کسب مومنتوم...

آشفتگی در تبین هدف و هویت،

سرگردانی در عمل

حمید حمیدی

نسخه اینترنتی کتابی را در خصوص آسیب شناسی نگرش های موجود در ارتباط با حکومت و جامعه ایران، که سه سال مشغول تهیه و نوشتار آن بودم، منتشر شده است. بر این موضوع آگاه هستم که این نوشتار قطعاً از سوی دیدگاه های مختلف مورد پذیرش، يا رد و یا انتفاد قرار گیرد، اما نمی خواستم برای گریز از این رویکردها نسبت به آیندگان و تاریخ و نسل فردا بی تفاوت باشم. هدف از انتشار اینترنتی کتاب فراهم کردن موجبات دسترسی بیشتر هم میهنان داخل کشور بوده است.

سال نوی جهانی و حسرت آزادی های آشکار

شکوه میرزادگی

اکنون نو شدن سال ديگر آن نو شدنی نیست که تنها وابسته به مسحیت بود و زیر سایه ی سیاه و تلخ کارگزاران مذهبی برگزار می شد. پس از رنسانس اروپا و کنار گذاشتن مذهب از حکومت و آموزش و پرورش، نو شدن سال هم، مثل بسیاری از نمودهای دیگر فرهنگی، هویتی مستقل و آزاد پیدا کرد و رفته رفته متعلق به همه ی افرادی شد که در کشورهای غربی زندگی می کنند. وآنگاه، برخی از کشورهای دیگر جهان، از کشورهای قاره ی آمریکا گرفته تا استرالیا و آسیا و آفریقا بمرور اول ژانویه را به عنوان آغاز «سال جهانی» پذیرفتند.

ترس ها پشت دیوار ولایت فرو می ريزند

حمید آقایی

اعتراضات شجاعانه که نوک حمله آن متوجه رهبری حکومت اسلامی است، بهمراه اقدامات و سخنان شجاعانه نسرین ستوده، نرگس محمدی، محمد نوری زاد، محمد ملکی، عباس امیر انتظام و مقاومت شجاعانه زنان، دختران و پسران در کف خیابان ها علیه عوامل اسید پاش و آمرین به معروف و ناهیان از منکر نشان می دهند که ترس های کاذب که پشت دیوار هر بیت مقدسی پنهان شده اند، اکنون دیگر به یمن آگاهی نسل های پیشروی ایران به استعداد ها و توانائیهای خویش فروریخته اند. در این شب های پیروزی نور بر تاریکی، فروریختن ترس ها در پس دیوارهای ولایت فقیه مبارک باشد.

شورای فقهی در حوزهء مهدهای کودک تشکیل می‌شود!

سايت تقاطع

رییس “سازمان بهزیستی” در ایران می‌گوید که این سازمان در پی تشکیل “شورای فقهی” در حوزه مهدهای کودک است... این اظهارات به دنبال سخنان ما‌ه‌ های اخیر شماری از چهره ‌های حکومتی درباره‌ء لزوم نظارت بیشتر بر آموزش کودکان بر مهدکودک‌ها صورت می‌گیرد... هاشم حسینی بوشهری، “مدیر حوزه‌های علمیه”، آموزش رقص و موسیقی به کودکان در مهد کودک های ایران را “فاجعه” خوانده و با ابراز تاسف از این مساله گفته بود: «باید مهد کودک‌ها بر اساس مکتب اهل بیت فعالیت کنند و الگوهای منطبق با ائمه را برای کوکان ترسیم کنند.»

ممنوع القلم شدن داعشی ها!

حمیدرضا رحیمی

آخرين نيوز: امیر سرتیپ کیومرث حیدری، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، گفت: «تروریست ‌های داعش هنگامی که با حرکتی طوفنده تا پنجاه الی شصت کیلومتری مرزهای ما، با هدف نفوذ به مرزهایمان، پیش آمده بودند، وقتی که پیام ما را در این رابطه شنیدند که "اگر پا را جلوتر بگذارند پایشان را قلم خواهیم کرد" یکی پس از دیگری از شهرهای مرزی عراق گریخته و به عمق خاک عراق متواری شدند!» تحشیهء فدوی: تا دنده شان نرم شود، پدرسوخته های بنیادگرا! و بدانند که ممنوع القلم بودن یعنی چه!

اسلام، سکولاریسم، جنگ، مدرنیته و زنان

گفتگو با «آدونیس»

گفتگوگر: ایریس رادیش ـ مترجم: بابک نصیری

شهروند عرب هنوز متولد نشده و وجود ندارد. کشورهای عربی تا همین حالا جوامعی کاملاً قبیله‌ای هستند. اگر مسلمان‌ها در رؤیای انقلابی واقعی هستند، باید به دو کار دست بزنند: بایست مذهب را از قدرت جدا کنند و بایست زنان را آزاد کنند. تا وقتی که این کار را به سرانجام نرسانند، مطلقاً هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد. تا آن زمان هر از گاهی رژیمی پدیدار می‌شود که کمی بازتر است، وزیری که بهتر از بقیه است، ولی همه این‌ها کم اهمیت هستند. بدون رهایی زنان، هیچ پیشرفتی در کشورهای عربی رخ نخواهد داد.

خانواده سالم و برابری زن و مرد

محسن ذاکری

از مهم ترین دگرگونی های زیر ساختاری که در دنیای ما از چند دهه پیش روی داده و ادامه يافته و واکنش از سوی فرهنگ های گوناگون نسبت به آن نيز همچنان ادامه دارد «جایگاه نوین زن و مرد» در خانواده و اجتماع است. با قدرت یافتن زنان در میدان های گوناگون امور اجتماعی و سیاسی، جهان ما دچار تغییرات متعددی شده است. این تغییرات بی شک مثبت و سالم هستند زیرا «قیام» زنان بر علیه مردان، قیامی بر خلاف بخشی از روند های بیمار تاریخ بشری است. اما این قیام ها متناسب با روحیه و ارزش های برتر برای زنان، از مکانیزم و دینامیسم ویژه ای نیز برخوردارند.

سال نو، و فرصت صحبت

اسماعيل نوری علا

من در عصر ايدئولوژی زدگی و در ميان نسلی ايدئولوژی زده بدنيا آمده و رشد کرده ام. ديده ام که ايمان به آنچه بعقل جور در نمی آيد همراه با ايقان به ناکجاآبادی که در راه ساخته شدن اش فقط می توان شکنجه شد و شکنجه کرد و خون ريخت، بر جوانی هامان حکومت داشته است. ديده ام که همهء ادعاهای آزاديخواهانهء ايدئولوژی ها تنها برای کشتن آزادی آدمی بکار می آيند، و همهء مظلوم نوازی های لفظی برای کشتن رنگارنگی ها و متحد الشکل کردن آدميانی است که هيچ يک با ديگری همشکل نيست.

اقتصاد ايران و جهان در سال 2014

برنامهء اختصاصی تلويزيون من و تو

با حضور شاهين فاطمی و فريدون خاوند

تهيه کنندگان: شيدا هوشمندی ـ سام غفارزاده

آيندهء مذاکرات اتمی در 2015

مصطفی هجری

حکومت اسلامی در سال دو هزار و سيزده (پیش از آن نیز با مذاکره‌ء مخفیانه با آمریکا) با خواری و ذلت در ژنو به میز مذاکرات بازگشت. ما، در آن زمان و پیش از آغاز مجدد گفتگوها، با تحلیل اقتصاد متلاشی ایران، به این واقعیت اشاره نمودیم که رژیم از روی ناچاری به خواست‌های جامعه‌ء بین‌المللی تن خواهد داد و از غنی‌ سازی اورانیوم به منظور دستیابی به سلاح هسته‌ای دست خواهد کشید... به نظر می‏رسد که در این دور از مذاکرات نيز، حکومت اسلامی راه چاره‏ای ندارد جز اینکه کاملاً تسلیم خواسته‏های غرب در رابطه با برنامه‏ی هسته‏ای شود.

ضرورت مقابله با ناسيوناليسم ترک

گفتگو با محسن ابراهیمی

گفتگوگر: نشريهء انترناسيونال

اگر بتوان میان انواع باندها و دسته های ناسیونالیستی طبقه بندی کرد، بجرئت می توان گفت که ناسیونالیسم قوم پرست ترک از غلظت بالایی در ضدیت و خصومت و تحریکات فاشیستی علیه مردم منتسب به ملیت های دیگر برخوردار است... تبلیغ برای "اخراج کردها از آذربایجان" خود یک نمونهء آشکار است. همین که باندی، هر چقدر هم مهجور باشد، جرئت می کند از اخراج بخشی از مردم از محل زیست و کارشان حتی صحبت کند نشان می دهد که این ناسیونالیسم می خواهد پا در جا پای فاشیسم و نازیسم هیتلری بگذارد و دسته های پیراهن قهوه ای ترک در آذربایجان راه بیاندازد.

نقشهء راه برای توبه گیری از اصلاح طلبان!

منصور امان

در حالی که "اصلاح طلبان" حُکومتی با نگاه به نمایش انتخابات مجلس، برای بازگشت به زیر "خیمهء نظام" به دلبری از آقای خامنه ای همت گماشته اند، اخيراً حُجت الاسلام محمود علوی، وزیر اطلاعات کابینهء آقای روحانی، تجدید حیات سیاسی جناح رقیب باند ولی فقیه را مشروط به برآوردن چهار شرط کرد. این پایور ارشد امنیتی شرط های مورد نظر را "قبول داشتن اسلام، فعالیت کردن در چارچوب نظام، قبول داشتن اصل ولایت فقیه و قبول رهبر مُعظم انقلاب در جایگاه ولی فقیه" اعلام داشت.

 زهی خیال محال!

شهباز نخعی

کاش آقای نوری زاد دستکم به اندازهء شیخ مکار، حسن روحانی، واقع  بینی و رک گویی داشت که می گوید: «هرکجا پول، تفنگ و رسانه با هم جمع گردد فساد پیدا می شود» و کیست که نداند این نشانی ها دقیقاً ویژگی های قانون اساسی حکومت آخوندی است که همه و بیشتر از اینها را زیر سقف اصل صد و ده قانون اساسی جمع کرده و تا این سقف فرو نریزد با آمدن و رفتن صد ولی فقیه و هزار سپاه هم دگرگونی مثبت به دست نمی آید. 

روابط ایران و آمریکا؛ قبض یا بسط ؟

ابراهیم یزدی

روابط ایران و آمریکا از آغاز شروع خود فراز و فرود‏ها داشته است. بی ‏هیچ تردید کارنامهء عملکرد دولت‏های آمریکا در ایران برای هیچ ایرانی متعهد به منافع و مصالح کلان ملی قابل قبول نیست.  یکی از ابعاد آرمان استقلال در انقلاب اسلامی ایران، پایان بخشیدن به سلطهء قدرت‏های خارجی، از جمله آمریکا، بر شئون داخلی کشورمان بود. اما تنها راه تحقق این هدف راهبردی استفاده از خشونت و جنگ و دعواهای سرچشمه گرفته از کینه ‏های گذشته و قهر و امتناع از دیدار و مذاکره نیست.

امنیتی های ضد امنیت!

بروید خانهء خامنه ای را بگرديد!

حشمت اله طبرزدی

شماها امنیتی هستید و به همهء این امور آگاهید، اما مامور هستید. می دانم! اما اگر به دنبال اسناد خیانت به این انقلاب، نظام، مردم و کشور هستید، به خانهء طبرزدی نریزید. علی را نبرید. من هم که اسیر خودتان هستم. به خانهء خامنه ای بروید. البته اصلاً آرزو نمی کنم برای اعضای خانواده اش، ایجاد هراس و یا حتا مزاحمت شود. به صورت قانونی احضار شود. اسنادی را که مجتبی خامنه ای مخفی کرده، پیدا کنید و ببینید دلارهای این مملکت در کجا هزینه می شود. عامل ترورها چه کسانی هستند.

از توافق چه خبر؟

منوچهر يزدی

مردم می گویند: چه خوب شد که توافق صورت نگرفت و تحریم ها برداشته نشد و سیل دلارهای بلوکه شده به کشور سرازیر نگردید، زیرا سابقه نشان داده که هرگاه پول باد آورده به دست دولت ها افتاده است، به دلیل فقدان مدیریت دلسوز و وجود مافیای اقتصادی، چیزی جز تورم، گرانی و بیکاری نصیب مردم نشده و از این سفرهء گسترده سهم تولید و خدمات رفاهی ناچیز بوده است.

انتخاب دشوار: بقای نظام یا بقای سپاه
کورش عرفانی

نظر می‌رسد که با به پایان رسیدن فرصت‌های پیاپی تمدید مذاکرات و فرا رسیدن زمان عمل در این باره، نظام جمهوری اسلامی خود را در مقابل شرایط ویژه‌ای می‌بیند که تا به حال سابقه نداشته است. روند رویدادها به چه سمتی است؟ کنایه ‌های کلامی، تهدید های نیمه آشکار، عقب ‌نشینی ‌های آشکار و تهاجم‌های دوباره به چه مسیری میل می‌کند؟ این نوشتار به بررسی این پرسش‌ها می‌پردازد.

 

 

 

 

 

 

 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 hhhhhhh

 

bbbbb