جمعه 22 تا يک شنبه 24 مرداد 1395 ـ  12  تا 14 ماه اگوست 2016

دعوتی عام به گردهمآئی بزرگ سکولار دموکرات های ايران در هامبورگ>>>

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غيرلخبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

سردبير: اسماعيل نوری علا  

تأسيس: 14 امرداد 1392

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوک

کاری از اسد بيناخواهی

چگونه ديکتاتور می شويم؟

روح الله خمينی

«اينهايى كه ديكتاتور شدند اين طور نبوده كه از اول ديكتاتور زاييده شده باشند. آنها هم مثل ساير مردم بودند. بعد هم وقتى كه به مقامى رسيدند، اين طور نبوده است كه از اول ديكتاتورى كرده باشند. لكن قدم بقدم، ذره به ذره، رو به ديكتاتورى رفتند، يك وقت هيتلر از كار درآمدند؛ يك وقت استالين از كار درآمدند. شيطانى كه در باطن انسان است با كمال استادى انسان را به تباهى مى كشد. همه ما دست به گريبان شيطان هستيم». برگرفته از سخنرانى روح الله موسوی خمینی در جمع نمايندگان مجلس شورای اسلامی، خرداد 1360

آیندهء سکولاریسم در ترکیه

نوژن اعتضادالسلطنه

دو عامل عمده در دههء هشتاد به رشد مجدد مذهب در جامعه ترکیه کمک نمود نخست آنکه ارتش به عنوان راهی برای مقابله با چپ گرایی در صدد تشویق برگزاری مراسم مذهبی و ایجاد طبقه علما و مذهبیون تحت نظارت دولت نمود و دوم آنکه پیروزی های حزب اسلامگرای رفاه در انتخابات شهرداری ها و انتخابات ملی در دهه نود نیز به پذیرش مجدد دین کمک نمود. رویکرد مذهبی و فرقه گرایانه اردوغان به مسائل مرتبط با سیاست داخلی و مرزبندی میان خود و دیگری که طیف وسیعی را در بر می گیرد محدود نمی شود. استفاده از واژگان و اصطلاحاتی چون شهرهای برادر و تمدن مشترک دمشق، بیروت، دیاربکر، مکه و مدینه و قاهره نمادهایی از تلاش او و جریان اش برای ایجاد یک گفتمان امت گرایانه سنی در منطقه هستند.

عراق، غولی با سر گِلين

پيتر هارلينگ

در حال حاضر، تقریبا غیرممکن است که در عراق کمترین اظهار نظر مثبتی در مورد سیاستمدارانی که همگان نسبت به آنها بدبین هستند، شنیده شود. پس از عزیمت نیروهای آمریکایی، کشور با خشونتی فراگیر نیز رو در رو شده و بحران سیاسی مداومی که خود را، از جمله، با رکود و توقف همهء لوایح قانونی مورد بحث در مجلس نشان می دهد. یارگیری های معدودی که این یا آن شخصیت سعی در انجام آن داشته اند نیز در برابر واقعیت غیر قابل تغییر بودن وضعیت از بین رفته است. تعبیر یک روشنفکر واقع بین این است که: «در اصل، در ورای این نزاع ها، اینها همه با هم رفیق هستند. از سوی دیگر، آنها وانمود می کنند که از همدیگر متنفرند تا با به اصطلاح مبارزات خود ما را سرگرم کنند. دعوای آنها بر سر حق و حساب ها است و نه به خاطر فرقه گرایی، و همه بر یک چیز توافق دارند: حفظ نظام».

هیلاری کلینتون، بازگشت به مداخله گری قدرتمند؟
سيلوان سيپل

هیلاری کلینتون، زنی که می پندارد می توان جریان زمان را متوقف کرد، از سوی حزب دموکرات به عنوان نامزد ریاست جمهوری آمریکا معرفی می شود و همهء نظرسنجی ها تا امروز نشانگراین است که بخت بسیاری برای راهیابی به کاخ سفید دارد، و این در شرایطی است که دنیای خارج برای آمریکائیا خطرناک و پرآشوب تر و بیش از همیشه غیرقابل درک است. آیا رفتار او در زمان «بهار عرب» در مصر می تواند نشان دهندهء سیاست خارجی اش در خاور نزدیک پس از انتخاب به ریاست جمهوری باشد؟ او در خاطرات خود با نام «زمان تصمیم گیری ها» پنهان نمی کند که از دید او نتیجهء «بهار» مصر نشان داد که حق با او بوده است!

نامه ای به جناب آقای دکتر اسماعیل نوری علا

ناصر کرمی

آقای نوری علا!!! پیوند دادن جنبش به اصطلاح سکولار  دمکراسی خود به مشروطه و خود را در محور آن قرار دادن، آیا  بیانگر آن نیست که شما هنوز هم دشمنی با خاندان پهلوی را در سر دارید و آیا قصد آن را ندارید که جایگاه تاریخی افرادی مانند شاپور بخیتار را لکه دار کنید؟ کوبیدن و گذشتن از پروسهء سکولار دمکراسی دوران پهلوی 1 و 2 و بی اهمیبت کردن شکوه و عظمت اندیشهء دکتر  شاپور بختیار، آیا در خدمت نظام جمهوری اسلامی ولایت فقیه و عمل کردن در استخدام وزارت اطلاعات نظام جمهوری اسلامی نبوده و نیست؟

همراه با يادداشت هائی از اسماعيل نوری علا

بربریتی بدون شکوە

(جوابيه ای به یک نوشتهء  نوری علا)

ئاگری ئیسماعیل نژاد

نوری‌علا در نامهء خود در تلاش است مانیفستی برای کوردها بنویسد. ولی در بطن نامه اش نمایان است که هر کوردی را ایرانی نمیداند و کوردی ایرانی است که از سه مشخصه بالا برخوردار باشد، یعنی به مسئلهء حق تعیین سرنوشت معتقد نباشد، حتی در صورت ماندگاری در زیر حاکمیت پارسی (نوری‌علا آن را ایران می خواند) از حق فرهنگی مستقل و هم سطح با فارس ها برخوردار نباشد و هیچگاە خود را ملت نخواند. من این دیدگاە را تئوری “کورد خوب” نامیدەام.

در بارهء هواداری پسرم از مجاهدین

محمد نوری زاد

این داغ ننگ در هر کجای این سرزمینِ سوخته و به غارت رفته دم دست است. در هر کجا. در اتاق سرداران سپاه که امروزِ این سرزمین را روفته اند و برای فردایش بساط ها آراسته اند. در اتاق وزیر دادگستریِ رهبری بطور مثال، که یک ملای قاتل اما کارکشته و حرفه ای است و پینه ی سوراخ سوراخ کردنِ چندهزار بی گناه را بر پیشانی نشانده است...

روز خبرنگار، و لزوم واردات نویسنده

عده ای نگران هستند که با این وضعیت رو به تزاید دستگیری خبرنگاران و روزنامه نویس ها بزودی نسل روزنامه نگاران هم مثل ببر مازندران منقرض خواهد شد و مملکت بدون خبرنگار خواهد ماند!، باید گفت که هیچ جای نگرانی وجود ندارد. همانطور که اطلاع دارید کشور دوست و برادر جمهوری خلق چین سال هاست کلیه نیازهای جمهوری اسلامی را از شیر مرغ و چیز خروس گرفته تا کامیون های یکبار مصرف و اتومبیل های بی کیفیت و تسبیح و جانماز و چادر سیاه و کاندوم و وسایل عزاداری ماه محرم تامین می کند!

حلواسازی حاج منصور ارضی!

حمیدرضا رحیمی

گر صبر کنی، حاج منصور ارضی، مداح بیت، ز غوره حلوا سازد، یعنی نوزاد که بزرگ شد، می شود برادر بنیامین بهادری، که هم از توبره می خورد (شهروندان گریخته از جامعهء شکوهمنداسلامی! - م) و هم از آخور (اصطبل بیت- م)؛ این هم سند منگوله دارش، برگرفته از سایت وابستهء تسنیم: «بنیامین می گويد: عشقِ بی‌ قید و شرط در مجلس روضه است، پامنبری حاج منصورم. برگزاری کنسرت بنیامین در آمریکا و جلب سلیقه ‌های مردم آن‌جا یک موفقیت برای همهء ماست! ما توانستیم بخش زیادی از سلیقهء مردم آمریکا و ایرانیان مقیم آن‌جا را به خود جلب کنیم! بنیامین در سال دو هزار و ده سالنی را «سولداد» [منظور تنسيم «سولد آوت» است!] کرد که تا کنون نشده بود.

چرا دین نمی‌تواند پایهء دموکراسی باشد؟

مهدی مظفری

نقش دین ایجاد دموکراسی نیست. هیچ دینی وجود ندارد که رسالت خود را ایجاد دموکراسی یا حتی بسط آن اعلام کرده باشد. آیا کسی دینی می‌شناسد که پیامبرش وعده دموکراسی به پیروان اش داده باشد؟ اگر چنین نیست، بنا بر این اصولاً بحث دین و دموکراسی و به طور مشخص‌تر اسلام و دموکراسی که این همه کتاب و مقاله راجع به آن نوشته می‌شود اصولاً موضوعیت ندارد. یعنی بحثی‌است بدون معنی و عاری از موضوع. بحث جنبی مرتبط با این بحث، مسئله تضاد یا همسانی اسلام با دموکراسی است. این بحث هم به جایی نمی‌رسد چون نتیجه بحث موکول به تعریف خود اسلام است.

اقتصاد ایران در آستانه بن بست

محسن رنانی

یه گزارش ایلنا، محسن رنانی، استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان که در همایش «افزایش مقاومت، تنوع تولید» در دانشگاه شهید بهشتی سخن می‌گفت بر این اعتقاد است که اقتصاد ایران به علت چند لایگی و پیچیدگی رکودی که به آن گرفتار است در آستانه ورود به بن بست است. چرا که اصولاً دولت ابزار لازم برای خروج از رکود را در دست ندارد. او معتقد است رکود کنونی عمیق ترین رکود اقتصاد ایران در سال های پس از جنگ جهانی دوم است، چرا که به طور همزمان گرفتار پنج نوع رکود اقتصاد کلانی، رکود ساختاری، رکود نهادی، رکود جهانی و رکود درآمدهای نفتی است و خروج از آن فعلاً خارج از مقدورات دولت است.

وضعیت قوهء قضایی و قوهء اجرائیه

کورش زعیم، از بند 8 زندان اوین

دادستاني يك سازمان اجرائي است نه قضائي و بايد عضوي از يك پيكر دولت (قوهء اجرائيه) باشد نه قوهء قضائيه. نقش دادستان شكايت از كسان، بنگاه‌ ها يا سازمان هايي است كه قانون را زير پا گذاشته و حق مردم را پايمال كرده‌اند... اين دادستان است كه شكايت مردم را به دادگاه مي‌برد. در واقع دادستان مدعي حقوق همهء مردم است. در اين رابطه دادستان وكيل مدافع مردم است و قوهء قضائيه دادرس مردم. در قانون جاري دادستان عضوي از پيكر قوهء قضائيه است، يعني هم وكيل مدافع مردم و هم قاضي تابع يك قوه هستند! چنين دادگاه هايي نمايشي يا فرمايشي هستند و از آنجا كه هيچ سازماني عليه خودش رأي نمي‌دهد قضاوت عادلانه انجام نمي‌گيرد، و تاريخ قضاوت در جمهوري اسلامي نشان داده كه قاضي و دادستان هميشه همسو بوده‌اند و حكم‌ هاي عادلانه بسيار نادر بوده است.

پیام سیاسی یک دیدار و زیر مجموعه های آن

)بخش دوم(

علی ناظر

وقتی الفتح حاضر شده بخشی از حق خود را به اسرائیل ببخشاید، مجاهدین نمی توانند کاسه داغ تر از آش شده، در نوستالژی به سر برده، و هنوز بر شعار ضد صهیونیستی پای فشاری کنند؛ بخصوص که حماس بعنوان عنصر ضد صهیونیست شناخته شده است. در این چارچوب، مجاهدین دو چاره بیشتر ندارند، یا بر آنچه نیم قرن پیش گفته اند اصرار ورزند و در زیر مجموعه حماس قرار بگیرند، و یا اینکه در زیر مجموعه که الفتح است قرار بگیرند. شایان یادآوری که از حدود 5 سال پیش، الفتح به خواست های زیرمجموعه ی اسرائیل و عربستان روی آورده است. بنابراین، گزینش علنی زیر مجموعه، نخستین پیام سیاسی این دیدار است.

گفتگوی نخست با

حسن اعتمادی و احمد وحدانی

فايل تصويری      فايل صوتی

آيا گفتگو در اپوزيسيون چنين بايد باشد؟

پرسشی از جانب سردبير سايت جنبش سکولار دموکراسی ايران

در پی سخنان ترکی الفيصل در گرد همائی اخير اعضاء سازمان مجاهدين و سپس ديدار محمود عباس با خانم مريم رجوی، آقای علی ناظر، ناشر و سردبير سايت ديگاه مقاله ای را با عنوان «پيام سياسی يک ديدار و زيرمجموعه های آن» منتشر کرد که اندکی بعد با پاسخ آقای ناصر آبادانی در سايت «آفتابکاران» همراه شد و سپس آقای علی ناظر، با چاپ مطلب آقای آبادانی، نسبت به اين مطلب واکنش نشان داد. در مجموع می توان ديد که مخالفان (به معنی اپوزيسيون برانداز حکومت اسلامی مسلط بر ايران) هنوز حتی زبان مشترکی را برای گفتگو و برخورد انتقادی با يکديگر به دست نياورده اند. بررسی اين سه مکاتبه (که در سايت جنبش منتشر می شود) می تواند درس عبرتی برای همهء دست اندکاران اپوزيسيون باشد.

فعالیت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در خارج کشور

امرالله ابراهیمی

سه روز پيش (پانزده امرداد) سالگرد قتل ناجوانمردانه دکتر شاپور بختیار و یار باوفایش سروش کتیبه بود و دو روز پيش هم سالگرد همان روز تلخی بود که فریدون فرخزاد را در منزل اش با کارد سلاخی کردند. ماه قبل‌تر سالگرد قتل دکتر عبدالرحمن قاسملو و یاران اش بود و ماه بعد هم سالگرد قتل دکتر صادق شرفکندی و چند عزیز دیگر است. سالگرد قتل دکتر رضا مظلومان هم در هفتم خرداد بود و ماه قبل از آن، سالگرد قتل دکتر کاظم رجوی را داشتیم. و ... اگر تقویم را ورق بزنیم، سالگرد بالای سی‌صد آزاده‌ی دیگر را هم می بینیم که در خارج از کشور به قتل رسیدند. با اینکه مقتولین گرایش‌های سیاسی مختلفی داشتند و محل قتل‌شان هم متفاوت بود، یک نقطه مشترک در تمامی این قتل‌ها به چشم می خورد.

دربارهء يک نامه از اسماعيل نوری علا

جهانبخش خوش هیکل

چرا جناب نوری علا در نوشته خود اصل موضوع یعنی "راسان" و تلفیق مبارزات مدنی مردم کردستان با دفاع مشروع پیشمرگان حزب و تصمیم به از سرگیری بیش از پیش حضور پیشمرگان حزب دمکرات کردستان ایران در میان مردم کردستان را به بوته فراموشی سپرده و هیچگونه موضعی مشخص به صورت تأیید یا مخالفت در این زمینه ابراز نداشته است. ضروری بود جناب نوری علا که در نوشته اش فرصت کافی داشته و به موراد غیر اصلی نامه حزب پرداخته است و بعضاً بخش‌هایی جزئی از نامه‌ی حزب را نیز مثبت ارزیابی کرده است مشخصاً به اصل موضوع یعنی شیوه‌ی جدید مبارزه‌ی حزب دمکرات کردستان ایران "راسان" نیز واکنش نشان می‌داد و در این زمینه دیدگاه خود و جنبش متبوعش را به صورت رسمی اعلام می‌کرد.

غرب به ترکیه نیاز ندارد!

نشريهء «نشنال اینترست»

حقیقت این است که ترکیه برای دهه های متوالی از عضویت اش در ناتو برای ارایه نمایشی مسخره از دموکراسی استفاده کرده است. ناتو یک تسهیل کننده بود و به ترکیه اجازه داد تا جنون آدم کشی اش در منطقه را پیش ببرد و در عوض سوخت لازم برای احیای خیال باطل امپراطوری عثمانی را برای ترکیه فراهم کرد. با پذیرش خطر نابودی وجههء بین المللی و پس از سال ها بهانه سازی برای متحدان سابق مان، زمان آن فرار رسیده است که این روابط یک طرفه و مخرب را پایان دهیم. پیوستن به ناتو ضمانتی برای امنیت ملی ترکیه بود که بیش از آنکه برای ما در غرب سودمند باشد برای ترکیه سودمند بود. این امر امروزه مصداق بارزتری از هر زمان دارد.

کنفدراسيون دانشجوئی و انقلاب 57

اسماعيل نوری علا در گفتگو با عليرضا ميبدی

در برنامهء «نگاه» از تلويزيون ايران فردا

دستاوردهای انقلاب، آلودگی محیط زیست وفساد مالی درحکومت فقیه

حسن اعتمادی  - علی اصغر رمضانپور

در برنامه تفسیر خبر به میزبانی جمشید چالنگی

     

کنگره سکولار دموکرات ها

     

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000

BBBBB